DE-AT-FR-BE-UK
bricoflor.nl
 • germany - bricoflor.de
 • austria - bricoflor.at
 • france - bricoflor.fr
 • belgian - bricoflor.be
 • greatbritain - bricoflor.co.uk
 • italy - bricoflor.it
 • poland - bricoflor.pl
 • spain - bricoflor.es
 • netherlands - bricoflor.nl
bricoflor.nl
Alle prijzen inclusief BTW
043-3020090

De officiële BRICOFLOR Blog

BRICOFLOR Blog: tips en trucs, weetjes, en updates over alles wat te maken heeft met vloer en wand.

 • Soorten Behang

  pic

  Behang kan gemaakt worden van verschillende materialen, waardoor de kwaliteit, het uiterlijk en de manier van toepassing kan veranderen. Elke soort heeft zijn voordelen en ook nadelen. Kom er met deze blog achter wat u het beste kunt kiezen voor de ruimte en de muur de u wilt behangen. Er zijn twee veel gebruikte soorten behang: vliesbehang en papier behang. Deze bieden wij dan ook aan in onze webshop. Verder is er ook nog vinyl en satijn behang.

  Lees verder

 • Biologisch vinyl of vloerbekleding? De vinyl vloer zonder schadelijke stoffen! - Wineo 1000

  Wineo 1000 - Ascona Pine Nature

  Er zijn nieuwe innovatieve ontwikkelingen op het gebied van ontwerpen. Daarbij, heeft Wineo ervoor gezorgd dat ze een PVC laminaat hebben ontwikkeld, dat grotendeels uit hernieuwbare grondstoffen bestaat. In de PURLINE reeks, is de Wineo 1000 collectie te vinden. Deze collectie van vinyl laminaat is een organische bodem voor thuis, voor iedere ruimte, waaronder de vloerbekleding aan alle aanvragen voldoet. Het is mogelijk deze vloer te leggen op woon-, commercieel én ook industrieel gebied. In deze post, zullen wij u inlichten over het nieuwe fenomeen van bio vinyl en de voordelen van dit PVC laminaat.

  Goed voor het milieu én voor uw gezondheid! - Het Wineo 1000 biologisch PVC laminaat Een voordeel van een bio-vloer: Er is geen chemische toevoeging vereist, zoals weekmakers, oplosmiddelen of chloor. Het gevolg hiervan is, dat de bodem ongevaarlijk en geurloos is. In tegenstelling tot de klassieke ontwerpen van PVC laminaat, bevat dit vinyl geen PVC en is ftalaatvrij. Het bio vinyl bestaat voor 90% uit hernieuwbare grondstoffen waarbij natuurlijke vulstoffen zoals krijt, koolzaad en ricinusolie. Dit komt allemaal door een slim idee: De olie en het koolzaad worden gebruikt als een binder. De vloer is zeer duurzaam aangezien hij, zelfs na jarenlang gebruik, milieuvriendelijk en ongecompliceerd verwijderd kan worden. Bij een brand, biedt de vloer u daarbij ook nog een onschatbaar voordeel. De gassen die vrijkomen door de verbranding, zijn toxicologisch onschadelijk. De vloer wordt bekroond met het zegel van de “Blauwe Engel”, die aantoont dat de vloer bijdraagt aan het milieu en de volksgezondheid.

  Lees verder →
 • Behang trends 2017

  voor Nu we net alles hebben geleerd over verschillende materialen en eigenschappen van behang, is het tijd voor de trends van dit jaar. We zijn al bijna halverwege 2017 en zo kunnen we goed zien wat in de afgelopen maanden veel werd gezien in de woonbladen en wat we in begin 2018 gaan zien. Wat houdt de behang wereld bezig in 2017. Met behulp van wat foto᾽s en uitleg bent u aan het eind van deze blog weer helemaal ´up-to-date`. Wat zijn de beste manieren om uw huis te versieren in 2017. Al het behang dat we in deze blog laten zien verkopen wij op onze website. Zit uw droom behang er tussen? Klink eenvoudig op het plaatje om gelijk naar het product te gaan. Lees verder

 • Eigenschappen van behang uitgelegd met symbolen

  Header-In deze tijd is het moeilijk alles bij te houden, de constante innovatie en modernisering maakt het erg moeilijk om bijtijds te blijven. Zelfs het kopen van behang kan een lastige taak zijn, als u kijkt naar de vele ontwerpen, patronen, stoffen en de gloednieuwe eigenschappen waar u misschien nog nooit van gehoord hebt. Tenzij u regelmatig behang koopt, kan het echt een uitdaging zijn om al de begrippen en symbolen te begrijpen van het behang dat u graag wilt!

  Lees verder →

 • 4 types PVC laminaat en vinyl tegels – Hoe kiest u het juiste systeem?

  Loose lay vinylDryback PVCPVC kliklaminaatZelfklevend PVC laminaat

  Het PVC laminaat en de vinyl tegels markt heeft over de laatste aantal jaren een enorme groei meegemaakt. Deze markt is aantrekkelijk geworden vanwege de betaalbaarheid, kwaliteit en het eenvoudig schoonmaken van dit vinyl laminaat. Dankzij de nieuwste technieken bij de productie van PVC laminaat, bieden deze vinyl vloeren ongelooflijk realistische designs van hout, hardhout, steen of keramiek, maar dan voor een betaalbare prijs en hebben ze betere substitutie opties. Met honderden verschillende stijlen en texturen waar u uit kan kiezen, hoe kan u zeker zijn van de juiste keuze? Terwijl ontwikkelingen bij het interieur design u kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste look voor uw ruimte, maar u niet weet welk installatiesysteem u kiezen moet? Om dit probleem te vermijden hebben wij een kleine gids opgesteld waar wij u mee zullen helpen en u het beste alternatief kiest, naar aanleiding van uw wensen en behoeften.

  Lees verder →
 • AW-vloerbedekkingen: Vergeet de vooroordelen!

  Pluizige zachte stapel, een gezellige atmosfeer en altijd warme voeten: Vloerbedekkingen nodigen je uit om te gaan dromen, niet waar? Helaas zijn er volgens veel klanten, naast alle comfortvoordelen, ook een aantal negatieve aspecten. Vloerbedekkingen beschadigen het binnenklimaat in de kamer, zijn niet allergievriendelijk, ze zijn duur en het materiaal is zeer kwetsbaar – zo een tapijt kost toch een onnodige hoeveelheid werk. Als u ook zo denkt, dan bereidt u zich voor want de vloerbedekkingen van Associated Weavers (AW)  zorgen ervoor dat al deze vooroordelen verdwijnen. Als u namelijk kijkt naar een AW vloerbedekking en dat vergelijkt met de beschuldigingen van de gebruiker, wordt al snel duidelijk dat deze beschuldigingen niet waar zijn als het een van de kwaliteits vloerbedekkingen betreft.

  Lees verder →
 • Waarom bestellen bij BRICOFLOR?

  Ook de vloerenmarkt is een competitief vakgebied, waar verschillende aanbieders proberen de mooiste producten en de beste service te bieden. Daarom is misschien een voor de hand liggende vraag: "Waarom bestellen bij BRICOFLOR, en niet bij één van de vele andere opties?"

  Lees verder →
 • BRICOFLOR op Domotex

  BRICOFLOR op Domotex

  Van 14 tot 17 januari was het weer Domotex in de Messe van Hannover. Natuurlijk was ook BRICOFLOR op deze vakbeurs aanwezig! Met 12 hallen, 1400 tentoonstellende uit meer dan 60 landen, en meer dan 45.000 bezoekers, is Domotex met gerust hart gigantisch te noemen. Hoewel het natuurlijk onmogelijk is om álle stands te bezoeken, hebben wij, op basis van gedaan marktonderzoek, gericht een aantal fabrikanten bezocht. Omdat wij met ongeduld uitkijken naar het moment waarop we al deze nieuwigheden aan u kunnen leveren, hebben we hieronder enkele highlights op een rijtje gezet.

  Lees verder →
 • Wie is Berry≣Alloc?

  Een jonge naam, maar een fundament van vele jaren ervaring. BerryAlloc is de naam waaronder Berry Floor, Berry Wood, en Alloc samen in zee zijn gegaan. Dit verzekerd vele jaren ervaring, en een groot marktaandeel. Het brede productgamma bestaat uit PVC laminaat, conventioneel laminaat en parket, en diverse soorten muur bekleding. De pijlers waarop dit bedrijf stevig staat zijn kwaliteit, innovatie, en service. De hele bedrijfsvoering is dus gericht op excellente producten leveren, aan tevreden klanten, en door eveneens tevreden werknemers. Dit alles wordt bereikt door middel van een focus op het toevoegen van waarde voor en door alle betrokken partijen, en een eerlijk, "recht door zee" beleid.

  Lees verder →
 • Verdere ideale eigenschappen van Fortemix Fortelock garagevloeren

  Naast alle voordelen die deze vloeren te bieden hebben, zijn de vloeren ook nog eens vloeren die niet alleen in garages gebruikt kunnen worden, maar ook in andere ruimtes. De voordelige eigenschappen van de tegels maken de tegels erg veelzijdig en de vele verschillende kleuren maken de tegels voor sommige plekken ook nog eens erg aantrekkelijk.

  Lees verder →
Page:
 1. 1
 2. 2
;