Alle prijzen inclusief BTW
043-3020090

De officiële BRICOFLOR Blog

BRICOFLOR Blog: tips en trucs, weetjes, en updates over alles wat te maken heeft met vloer en wand.

 • PVC Vloeren: Frequently asked questions (FAQ)

  Factory-Pecan-SejourOm meer te begrijpen over PVC laminaat en vinyl tegels, kunt u de vaak gestelde vragen lezen, die wij voor u beantwoord hebben!

  Lees verder

 • PVC vloer: Wat is de beste keuze voor u?

  Tarkett Easium "42297901 Contemporary Oak Grey" Tarkett Easium "42297901 Contemporary Oak Grey"

  Wilt u uw huis renoveren met een mooie en duurzame vloer? Kies voor een vinyl vloer met PVC laminaat of vinyl tegels! Maar weet u niet hoe u de beste vloer van vinyl moet kiezen? Geen zorgen, wij zijn hier om u hierover te informeren. Deze blogpost helpt u een keuze te maken waar u geen spijt van zult krijgen. Met een ruime keuze aan verschillende imitaties kunt u het interieur van uw dromen realiseren, tegen een zeer betaalbare prijs.

  Lees verder

 • Eerste Hulp Bij Behangen

  Doe-Het-Zelf! Hier zijn een aantal tips voor als u zelf wilt gaan behangen. Na het lezen van deze blog kunt u meteen aan de slag met uw favoriete behang, gekocht bij BRICOFLOR. De enige uitdaging is dan nog het behang zelf uitkiezen.

  Lees verder

 • Kunststof tegels of Rubber tegels: Wat is het verschil?

  ForteLock_vs_Rubber_01

  Tegenwoordig zijn er verschillende soorten tegels, ieder natuurlijk met zijn eigen voordelen. Er zijn natuurlijk twee nieuwe varianten in de omgang, namelijk de kunststof tegels en rubber tegels. Beiden kunnen worden geplaatst op vele gebieden, echter welke is nou juist het beste? Hieronder een kleine opsomming van de voordelen én nadelen hiervan, waaruit een conclusie zal worden getrokken.

  Lees verder

 • FAQ: Veelgestelde vragen

  FAQ

  Dit zijn de veelgestelde vragen die aan ons team worden gesteld. We hopen dat dit de antwoorden zijn waar u naar zoekt. Aan het einde van deze blog vindt u nog een kleine uitleg van een productpagina. Die wijst u de weg als u een bestelling wilt plaatsen of een sample wilt bestellen.

  Lees verder

 • Bent u op zoek naar Heuga Tapijttegels?

  Heuga tapijttegels zijn populair sinds 1956 en hebben die populariteit niet verloren. In de afgelopen jaren hebben de handige tapijttegels zich bewezen, ze zijn duurzaam, betrouwbaar en een gemakkelijke oplossing als het gaat om renovatie in zowel particuliere als commerciële ruimtes.

  Heuga & Schatex HEUGA

  Helaas heeft Heuga Home Flooring alle productie in december 2016 gestopt en de overgebleven voorraad loopt langzaam leeg. Hier bij BRICOFLOR ontvangen we talloze goede reviews over deze tapijttegels, vergezeld van getuigenissen over hoe na 20 jaar loyale service de tapijttegels nog steeds in goede staat zijn. Desalniettemin, het verkrijgen van een specifieke kleur die u wenst wordt een steeds moeilijker proces, omdat de overblijvende voorraad steeds kleiner wordt.

  Als u een van de vele klanten bent die altijd tevreden bent met Heuga tegels,  en u wilt een frisse uitstraling, kunnen wij u helpen bij het vinden van het perfecte alternatief! Het anticiperen op de behoeften van onze klanten heeft een hoge prioriteit, daarom hebben we gezocht naar "de volgende Heuga", en gelukkig hoefden we het niet ver weg te zoeken.

  Lees verder

 • Soorten Behang

  pic

  Behang kan gemaakt worden van verschillende materialen, waardoor de kwaliteit, het uiterlijk en de manier van toepassing kan veranderen. Elke soort heeft zijn voordelen en ook nadelen. Kom er met deze blog achter wat u het beste kunt kiezen voor de ruimte en de muur de u wilt behangen. Er zijn twee veel gebruikte soorten behang: vliesbehang en papier behang. Deze bieden wij dan ook aan in onze webshop. Verder is er ook nog vinyl en satijn behang.

  Lees verder

 • Biologisch vinyl of vloerbekleding? De vinyl vloer zonder schadelijke stoffen! - Wineo 1000

  Wineo 1000 - Ascona Pine Nature

  Er zijn nieuwe innovatieve ontwikkelingen op het gebied van ontwerpen. Daarbij, heeft Wineo ervoor gezorgd dat ze een PVC laminaat hebben ontwikkeld, dat grotendeels uit hernieuwbare grondstoffen bestaat. In de PURLINE reeks, is de Wineo 1000 collectie te vinden. Deze collectie van vinyl laminaat is een organische bodem voor thuis, voor iedere ruimte, waaronder de vloerbekleding aan alle aanvragen voldoet. Het is mogelijk deze vloer te leggen op woon-, commercieel én ook industrieel gebied. In deze post, zullen wij u inlichten over het nieuwe fenomeen van bio vinyl en de voordelen van dit PVC laminaat.

  Goed voor het milieu én voor uw gezondheid! - Het Wineo 1000 biologisch PVC laminaat Een voordeel van een bio-vloer: Er is geen chemische toevoeging vereist, zoals weekmakers, oplosmiddelen of chloor. Het gevolg hiervan is, dat de bodem ongevaarlijk en geurloos is. In tegenstelling tot de klassieke ontwerpen van PVC laminaat, bevat dit vinyl geen PVC en is ftalaatvrij. Het bio vinyl bestaat voor 90% uit hernieuwbare grondstoffen waarbij natuurlijke vulstoffen zoals krijt, koolzaad en ricinusolie. Dit komt allemaal door een slim idee: De olie en het koolzaad worden gebruikt als een binder. De vloer is zeer duurzaam aangezien hij, zelfs na jarenlang gebruik, milieuvriendelijk en ongecompliceerd verwijderd kan worden. Bij een brand, biedt de vloer u daarbij ook nog een onschatbaar voordeel. De gassen die vrijkomen door de verbranding, zijn toxicologisch onschadelijk. De vloer wordt bekroond met het zegel van de “Blauwe Engel”, die aantoont dat de vloer bijdraagt aan het milieu en de volksgezondheid.

  Lees verder →
 • Behang trends 2017

  voor Nu we net alles hebben geleerd over verschillende materialen en eigenschappen van behang, is het tijd voor de behang trends van dit jaar. We zijn al bijna halverwege 2017 en zo kunnen we goed zien wat in de afgelopen maanden veel werd gezien in de woonbladen en wat we in begin 2018 gaan zien. Wat houdt de behang wereld bezig in 2017. Met behulp van wat foto᾽s en uitleg bent u aan het eind van deze blog weer helemaal ´up-to-date`. Wat zijn de beste manieren om uw huis te versieren in 2017. Al het behang dat we in deze blog laten zien verkopen wij op onze website. Zit uw droom behang er tussen? Klink eenvoudig op het plaatje om gelijk naar het product te gaan.

  Lees verder

 • Eigenschappen van behang uitgelegd met symbolen

  Header-In deze tijd is het moeilijk alles bij te houden, de constante innovatie en modernisering maakt het erg moeilijk om bijtijds te blijven. Zelfs het kopen van behang kan een lastige taak zijn, als u kijkt naar de vele ontwerpen, patronen, stoffen en de gloednieuwe eigenschappen waar u misschien nog nooit van gehoord hebt. Tenzij u regelmatig behang koopt, kan het echt een uitdaging zijn om al de begrippen en symbolen te begrijpen van het behang dat u graag wilt!

  Lees verder →

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
;