Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Is parket in de keuken aan te raden? – Wij zeggen ja!

Iedereen die heeft besloten om hun woning in een stijlvolle en consistente manier te decoreren met parket zal zich vroeg of laat afvragen: Wat te doen met de vloer in de keuken? Is écht hout voor een kamer waar regelmatig geknoeid wordt en met water gewerkt wordt niet de meest slechte oplossing?

Om uw zorgen hierover weg te halen, zullen we vandaag in deze blog uitleggen waarom, ondanks talloze dingen om aan te denken, u geen afscheid hoeft te nemen van het idee om prachtige en hoge kwaliteit houten vloeren te leggen in een vochtige kamer.

Het juiste hout voor uw keuken parket

Natuurlijk, een keuken is voornamelijk een ruimte is waar voedsel wordt opgeslagen en heerlijke maaltijden worden bereidt. Maar als u er iets langer over nadenkt, dan is de keuken ook een ruimte waar de hele familie bijeenkomt. Tegenwoordig zijn er steeds meer open keukens, en hierom moet de ruimte een knusse en uitnodigende uitstraling hebben zodat u hier van waardevolle familie tijd kunt genieten.

Ten opzichte van andere kamers, wordt de vloer in de keuken vaak veel intensiever gebruikt. En als resultaat hiervan zijn gebruikerssporen sneller zichtbaar. Voor betere stabiliteit en langere levensduur van uw parket zal uw parket gemaakt moeten zijn van eiken, beuken of walnoot. Deze hardhout soorten hebben vaak meer houtnerven en zijn beter in het verbergen van vuil en kleine krassen. Ze bieden ook betere bescherming tegen intensief gebruik en vocht dankzij hun hoge dichtheid. Zacht houtsoorten zoals ahorn hebben een meer uniforme uitstraling en laten vlekken en krassen zeer duidelijk zien.

In de keuken is de kans ook groter dat u scherpe objecten kunt laten vallen, een parket met een hoge slijtlaag van tussen 8mm en 23mm zal gekozen moeten worden. Dit zal u in de toekomst veel renovatie en kosten voorkomen, deze vloerbedekkingen kunnen tot zeven keer geschuurd en gelakt worden.

Bennett & Jones Shire Landscapes "Oak No. 2 Cornwall" Bennett & Jones Shire Landscapes "Oak No. 2 Cornwall"

Geolied of gelakt

De eeuwige vraag van wat de juiste oppervlakte behandeling voor de parketvloer is, is een belangrijke topic, vooral bij het leggen in de keuken. Natuurlijk, denkt men vaak dat een gelakte oppervlakte beter is, omdat dit bewezen is dat het minder gevoelig is tegen alledaags gebruik en gemakkelijk schoon te maken is. Maar, men moet niet vergeten dat als er eenmaal kleine krassen op de slijtlaag ontstaan, dat er snel vuil in komt en dat het onaangename donkere vlekken kan veroorzaken. Ook kan het hout opzwellen en loopt het risico op water schade waardoor de laklaag kan barsten. In dit geval moet men de complete vloer schuren en opnieuw lakken.

Geoliede vloeren zijn velenmalen veiliger tegen vloeistoffen dankzij hun speciale behandeling en daardoor wordt de vloer beter beschermt tegen de werking van water en oliën. Bovendien zal de impregnatie van de planken met de oliën de individuele planken beter beschermen. Hiernaast, het brede aanbod aan oliën is goed in het verbergen van vuil en krassen in houtnerven. Mogelijke nadelen van geoliede vloeren in de keuken zijn dat gebruikerssporen snel zichtbaar zullen zijn, en dat onregelmatige slijtage ook snel zichtbaar kan zijn, dit kan leiden tot een oneven oppervlakte uitstraling en de formatie van een patina. Desalniettemin, is een geoliede parket variant waarschijnlijk beter voor een vochtige kamer, dit komt doordat materiele schade sneller en eenvoudiger gecorrigeerd kunnen worden, bijvoorbeeld met schuurpapier.

Berry Alloc Saga "Eik Harmony Bordeaux geolied" Berry Alloc Saga "Eik Harmony Bordeaux geolied"

Onderhoud van uw keuken parket

Less is more” – dis is een bekend gezegde die ook toepasbaar is bij het onderhouden van uw parketvloer. U moet er wel opletten dat u de gebruikelijke huishoudelijke schoonmaak producten niet kunt gebruiken op uw parketvloer, dit komt omdat het de glans van uw vloerdelen kan aantasten. Zelfs dweilen is vaak niet toegestaan omdat teveel vocht zwelling van het hout kan veroorzaken. Koppige vlekken kunnen schoongemaakt worden met een azijnoplossing in water. Om uw parket er prachtig uit te laten zien en om te verzekeren dat het een lange levensuur heeft, dan moet u gebruik maken van speciale parket reinigingsmiddelen en ze een keer per week schoon te vegen.

Parket vloeren in de keuken: voordelen

Iedereen die te maken heeft gehad met parket kan bevestigen dat hout velen voordelen biedt over andere materialen. Zo geeft het iedere kamer een knusse, vriendelijke en uitnodigende atmosfeer dankzij de authentieke look. Met échte kleuren en verschillende varianten, kan ieder vertrek er uniek uitzien. Op blote voeten lopen op écht parket is een aangenaam gevoel. Hiernaast zijn parketvloeren geschikt om te gebruiken met warm water vloerverwarming systemen, hiermee heeft u nooit last van koude voeten, ongeacht welk seizoen het ook is.

De parket vloer biedt ook velen voordelen als het gaat om uw gezondheid. Het hout draag bij aan een betere binnenshuis klimaat doordat het meehelpt met regulatie van de vochtigheidsgraad. Vooral in de keuken is dit belangrijk, kleine druppels water die geknoeid worden hoeven niet per sé direct afgeveegd te worden, ze worden namelijk geabsorbeerd door het hout en later weer in de lucht vrijgelaten voor een schone en frisse lucht.

Parket vloeren in de keuken: nadelen

Het kan verkeerd zijn om over nadelen te spreken als het gaat om parketvloeren, dit komt doordat parket een hoge kwaliteit vloer is, maar zoals alles in de wereld, heeft het voor- en nadelen. Hierbij speelt de ruimte van de installatie een bijrol en is het meer afhankelijk van uw persoonlijke smaak en uw budget. Een ding is zeker: parketvloeren kunnen in iedere kamer van het huis gelegd worden. En als u de juiste planken kiest voor uw keuken en met onze tips om er goed voor te zorgen, dan zult u lang kunnen genieten van uw parketvloer.

Als u verder nog vragen heeft over parketvloeren of het leggen ervan, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze service team per telefoon, email of contact formulier.

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de grootste online winkel voor muur en vloerbedekkingen.