Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Vinyl vloeren in retro tegels optiek: kamers met elegantie zonder grote inspanning

Tegenwoordig vertrouwen steeds meer fabrikanten op vloerbedekkingen in monochroom ontwerp. De gemakkelijkste manier om je te onderscheiden van de massa en je individuele karakter uit te drukken, is door het gebruik van mooie patronen. Daarom willen we u een overzicht geven van de voordelen van vinylvloeren in retro-tegellook en u met deze blog enkele ideeën geven voor het ontwerp van uw eigen huis.

Meer over PVC vloeren

Wanneer het over een PVC vloer gaat, is het vaak niet duidelijk op het eerste gezicht wat hiermee bedoeld wordt. De term "vinylvloer" vervangt in toenemende mate de oorspronkelijke term "PVC-vloer", die veel mensen vaak associëren met negatieve eigenschappen. Dit komt omdat aanvankelijk schadelijke weekmakers werden gebruikt voor de productie. Echter zijn ze volkomen veilig en fabrikanten, zoals Gerflor of Tarkett zijn blij dat hun producten regelmatig door externe instituten wordt geïnspecteerd. De klassieke PVC-vloer is verkrijgbaar als rol in verschillende breedten, kleuren en patronen. Op de zogenaamde vinyl-ontwerpvloer of designvloer moet u daarentegen werken met individuele panelen die beschikbaar zijn in zowel plank- als tegelformaten. Omdat PVC echter het belangrijkste onderdeel van beide vloerbedekkingen is, hebben ze, afgezien van het formaat, vergelijkbare technische kenmerken.

Tegellook en retro uitstraling: het dreamteam voor uw appartement

Beauflor Retro Chic Lisbon 900L

Voor een echt hoogtepunt in uw huis, kunt u vinylvloeren in retro tegelontwerp bestellen. In tegenstelling tot sombere varianten in betonlook springen ze meteen in het oog met hun buitengewone patronen en brengen ze de charme van de afgelopen decennia bij u thuis. Ontwerpen die sterke kleurcontrasten en patronen combineren, zijn bijzonder extravagant. Degenen die de ingrijpende lijnen aantrekkelijk vinden, maar deze wat gereserveerder willen aanpakken, kunnen als alternatief voor Beauflor retro-chic "129L Porto" kiezen. Het decor toont kleine vierkante tegels in harmonieuze beige nuances, die worden aangevuld door individuele bloemenelementen. Maar zelfs voor een kleurrijk interieurontwerp staan ​​alle opties voor u open. Beauflor retro-chic "709M Lisbon", dat een maritieme flair creëert door de combinatie van aansprekende blauwe tonen en gedetailleerde patronen, is daarom zeer stijlvol. U kunt een mediterraan tintje toevoegen aan uw kamers in een oogwenk met Gerflor Home Comfort "2074 Lisboa Bric". De variant doet denken aan trottoirs gemaakt van grote tegels en geïnspireerd door geometrische ontwerpen.

Een belangrijk voordeel van tegelachtige vloeren is dat u ze gemakkelijk kunt gebruiken in kleinere ruimtes. Terwijl grootformaatontwerpen snel kleine oppervlakken onrustig doen lijken, geven de getoonde tegels een gebalanceerd beeld. Op deze manier slagen ze er met gemak in om elke kamer er luxueus uit te laten zien. U kunt het effect versterken door de vloer te combineren met vintage meubilair.

PVC-vloer in plaats van keramische tegels – profiteer van de voordelen

Tarkett Starfloor Click 30 Retro Black White

Als je thuis van een chique tegellook wilt genieten, zijn de keramische tegels meestal de eerste keuze Maar daarmee zijn enkele praktische voordelen die een vinylvloer te bieden heeft, verdwenen. Deze zijn bijvoorbeeld te zien in de zorg: terwijl met conventionele tegels vuil zich in de voegen kan nestelen, heeft PVC een vlak oppervlak dat gemakkelijk te reinigen is. Bovendien zijn vloeren van vinyl goedkoper in aanschaf, wat met name van belang is voor grotere appartementen.

Hoewel beide soorten vloerbedekkingen normaal over het volledige oppervlak moeten worden gelijmd, kunt u de veeleisende legmethode voor kleine kamers opgeven als u een PVC-vloerbekleding kiest. Omdat met een oppervlakte van maximaal 20 m², een fixatie met behulp van een dubbelzijdig plakband voldoende kan zijn. Dit bespaart u veel tijd en moeite in de installatie, die u in plaats daarvan in uw huis kunt investeren. Als het om comfort gaat, gaan de punten naar PVC vloeren - omdat deze aangenaam warm en zacht aanvoelen. Deze eigenschap is nog meer uitgesproken wanneer u vloerverwarming met warm water gebruikt. Omdat hoogwaardige producten meestal geschikt zijn voor vloerverwarming, is dit zonder problemen mogelijk.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag geïnspireerd raken door de esthetische retro tegelontwerpen? Bezoek dan onze online winkel en ontdek eersteklas vinylvloeren van gerenommeerde fabrikanten zoals Tarkett. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact op met ons serviceteam. Gebruik gewoon ons kant-en-klaar contactformulier of bel naar de klantenservicelijn!

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de nummer 1 voor wand- & vloerbedekkingen!