Close icon

Waterbestendig laminaat – Nu ook laminaat in uw badkamer

dinsdag 6 maart 2018

Een laminaatvloer bestaat uit verschillende lagen. Onder meer wordt vaak gebruik gemaakt van een HDF of MDF laag, gevolgd door een bovenste coating laag dat bestaat uit bedrukt papier met een design. Deze toplaag maakt de vloer meestal ongeschikt voor natte of vochtige ruimtes. Reiniging moet altijd gebeuren met zo weinig mogelijk water en de vloer mag niet in badkamers of keukens worden gebruikt. Echter zijn wij nu een paar jaar verder en bestaan er nu wel laminaatvloeren die volledig waterdicht zijn en die je zonder probleem in uw badkamer, keuken of wasruimte kunt plaatsen.

De top-merken die dit soort laminaatvloeren aanbieden, zijn Berry Alloc en Quick-step. Ze hebben allebei een collectie die een speciale waterafstotende laag heeft. Deze laag zorgt ervoor dat water niet in de vloer kan dringen. Ideaal dus voor in natte ruimtes! De vloeren hebben prachtige houten ontwerpen in verschillende kleuren en designs.

BERRY ALLOC LAMINAAT - DE GESCHIKT VLOER VOOR UW BADKAMER

Berry Alloc heeft een volledig collectie dat perfect kan gebruikt worden in ruimtes waar water op de vloer zou terechtkomen. De volledige Berry Alloc Riviera collectie maakt gebruik van het HydrdoPlus® techniek dat je vloer onbeschadigd achterlaat als het in contact komt met water. De collectie bestaat uit 20 verschillende designs en kleuren zodat er een perfecte vloer is voor elk interieur. Bekijk de volledige collectie in onze online winkel!

QUICK-STEP LAMINAAT VLOERBEDEKKING - EEN GESCHIKTE KLEUR VOOR IEDER KEUKEN

Quick-Step heeft twee collecties die ook waterbestendig zijn. Zowel de Quick-Step Impressive als de Quick-Step Impressive Ultra zij collecties die in natte ruimtes kunnen geplaatst worden.  Beide collecties bestaan uit 16 gelijke ontwerpen. Het verschil tussen de Ultra en de normale is de dikte van een plank. De Ultra-variant is 12 mm dik en de normale variant is 8 mm dik. Als gevolg hiervan is de Ultra een betere keuze voor zwaar verkeer. De slijtagecategorie is daarom 32 voor de normale en 33 voor de Ultra-variant. Ook deze laminaatvloeren kunnen in iedere ruimte geplaatst worden.

Indien u meer wilt weten over onze waterdichte laminaatvloeren kunt u zowel telefonisch als a.d.h.v. de volgende contactformulier contact opnemen met ons. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Terug naar posts