Contact

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail info@bricoflor.nl

Tapijten – De ideale vloerbedekking voor een warme en sfeervolle interieur

Een goed tapijt zorgt voor warmte, sfeer en een gezellig gevoel in huis. Niet alleen voelen deze lekker warm en heerlijk zacht aan, zij kunnen in ieder ruimte geplaatst worden. Door de voortdurende verbetering in de tapijtenindustrie voldoen deze nu meer aan uw eisen en kunnen deze in verschillende ruimtes geplaatst worden. Van uw woon- of slaapkamer tot uw badkamer. Aangezien ieder ruimte een ander soort textiele vloerbedekking nodig heeft is het belangrijk dat u op voorhand goed weet aan welke eisen uw tapijt moet voldoen en waar deze geplaatst zal worden. Voor vochtige ruimtes bijvoorbeeld is het belangrijk dat de vloerkleed tegen water kan.

Lees verder

Tapijt

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Waarom voor een tapijten vloer kiezen? Alle voordelen op een rijtje  

Een tapijt in uw woning laten plaatsen brengt verschillende voordelen met zich mee. Naast de ruime keuze aan vormen, oppervlakken, structuren en kleuren hebben deze verschillende andere factoren die handig kunnen zijn in uw woning en die uw dagdagelijks leven wel gemakkelijker kunnen maken. Hieronder worden de verschillende voordelen van textiele vloerbedekking op een rijtje gezet en verder toegelicht. 

Ruime keuze aan tapijten  

Het meest voor de hand liggende voordeel is waarschijnlijk de enorme selectie van kleuren, patronen en stijlen van tapijten die een unieke inrichting bieden voor iedereen. Door de warme gastvrije sfeer die zij bieden zijn deze de ideale vloeren oplossing voor zowel individueel als commercieel gebruik.  BRICOFLOR biedt u een ruime keuze aan kwalitatieve tapijten naar ieders smaak en budget.  Neem een kijkje tussen de verschillende collecties die BRICOFLOR aanbiedt, u vindt zeker wel een karpet die bij uw stijl en interieur past.

Warmte isolerende werking van een tapijten vloer

Tijdens de koude wintermaanden is een tapijt in huis heerlijk. Niet alleen voelen deze lekker warm aan onder de voeten, ook helpen deze bij het behouden van een aangename temperatuur in de ruimte. Door het plaatsen van een tapijt in uw ruimte bespaart u tevens meer geld aan verwarming. Volgens een studie van de European Carpet Association (ETG) kunt u uw verwarmingskosten met maximaal 12% per jaar verminderen door een tapijt te plaatsen.

Tapijten absorberen overmatig geluid

Een goede tapijtvloer zorgt voor geluidsabsorptie. Dit vermindert het volume van het storende achtergrondgeluid in een kamer, zoals bijvoorbeeld in grote studio's. Ook worden vervelende loopgeluiden minder hoorbaar wanneer u een tapijten vloer in uw ruimte legt.

Tapijten zijn tevens een ideale vloerenoptie voor hotels. Door de verschillende gangen en verdiepingen is het belangrijk dat de gasten geen last krijgen van geluidsoverlast in bovenliggende verdiepingen en gangen.

Mensen met een allergie opteren beter voor een tapijten vloer!

In tegenstelling tot de lang heersende opinie dat tapijten slecht zijn voor mensen met een allergie, bleek uit een onderzoek door DAAB dat dit juist niet het geval is. Een tapijten vloer blijkt een betere optie te zijn aangezien deze fijnstof vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat de stof niet meer door de ruimte circuleert waardoor de allergische persoon hier minder last van heeft. Gladde en harde vloerbedekking, zoals laminaat en tegels, daarentegen zou een slechtere optie zijn voor mensen met een allergie aangezien deze vloeren geen stof vasthouden waardoor het stof blijft rondzweven in de lucht.

Ideale ruimtes voor een tapijten vloerbedekking

Meestal worden tapijten geassocieerd met grootouders en ouderwets. Echter komt de trend voor tapijten over de laatste jaren langzaam weer terug. Mensen beginnen de verschillende voordelen in te zien en maken telkens meer gebruik van tapijten in hun woningen. Ook ziet men deze type vloerbedekking vaak terug in hotelgangen en kamers. Deze werden er niet toevallig geplaatst. Door de verschillende voordelen die tapijten met zich meebrengen kunnen deze type vloerbedekkingen in verschillende ruimtes geïnstalleerd worden. Hieronder een overzicht van de mogelijke ruimtes waar een tapijt kan geplaatst worden. 

Kinderkamer, slaap- en woonkamer

Tapijtvloeren staan voor warmte en gezelligheid. Om een ​​gezellige sfeer in de woonkamer te creëren, wordt een harmonieuze combinatie van comfortabele zitmeubilair, een warme muurontwerp en een aangename vloer aanbevolen, aangezien deze onderdelen elkaar aanvullen en elke woonkamer verbeteren. Het moment dat je je schoenen uitdoet en na een lange dag je huis binnenkomt kan je jezelf belonen met het grootste comfort voor je voeten.

Kinderen spelen graag op een warme en pluizige vloer. Aangezien de fijne stofvermindering en de ecologische productie van deze producten het veilig maken voor de gezondheid en het milieu, is het leggen van een gezellig tapijt de eerste keuze voor in de kamers van je kleintjes.

De hotelindustrie zweert op textielmatten

Ook in de omgeving van de Horeca ligt de nadruk op een gezellige sfeer. In dergelijke ruimtes zijn tapijten een ideale oplossing aangezien deze zorgen voor een hygiënische omgeving, omdat ze gemakkelijk schoon te krijgen zijn. Ook de impact van geluid is kleiner. Door de geluidsabsorptie wordt een rustige omgeving gecreëerd op de gangen en in de foyers. Tot slot blijft een tapijten vloerkleed tijdloos elegant en geeft het een gezellig thuisgevoel voor de gast.

Kantoren en zakenruimten

Aangenaam voor werknemers, ongecompliceerd voor schoonmaak en stijlvol voor bezoekers. Op de werkplek is het zeer belangrijk om een ​​sfeer te creëren waarin zowel werknemers als klanten zich comfortabel voelen. De werkomgeving heeft een aanzienlijke invloed op de motivatie en houding van het personeel. Ook wordt creativiteit gemakkelijker ontwikkeld in een comfortabele en vertrouwde omgeving in tegenstelling tot harde vloeren die onbewust een hoger druk creëren en daarmee de productiviteit verhinderen.

Ook in callcenters is het belangrijk dat de telefoonoperators een efficiënt telefoongesprek kunnen voeren zonder vervelende achtergrondgeluiden. Dit is essentieel voor de relatie met de klanten. Aangezien tapijten geluid absorberen is ook hier de tapijt een ideale optie.

Een bijkomend voordeel dat wordt gebruikt voor het leggen van textielstoffen in kantoorruimten is object specifieke kwaliteitsfuncties zoals rolstoeluitlijning of een antistatisch oppervlak, dat elektrostatische lading door apparaten, zoals monitoren of kopieermachines tegenwerkt. Bovendien hebben de meeste tapijten een zeer goede brandclassificatie, wat betekent dat ze beter tegen brand kunnen.

Onze geliefde tapijtmerken 

Op de online webshop van BRICOFLOR kunt u naargelang uw eisen en voorkeuren verschillende tapijten terugvinden die voldoen aan uw behoeften. De meeste tapijten die wij aanbieden komen van twee van onze partners waarmee we samenwerken dankzij de kwalitatieve producten die zij aanbieden. Elk van onze partners hebben unieke vloerbekledingen die voldoen aan verschillende eisen. 

Hoogwaardige tapijten bij Associated weavers

Associated Weavers is een van de beste fabrikanten van tapijtvloeren in Europa. Dit Belgische merk is bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en trendy design. De gevarieerde collecties van Associated Weavers zijn bedoeld om de luxebehoeften van de kopers te bedienen die op zoek zijn naar het echte gevoel van sensualiteit en comfort. Deze luxueuze tapijten worden vervaardigd met behulp van de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen. Elk heeft haar unieke kwaliteiten, waardoor ze de perfecte vloerbedekking zijn voor uw huis.

De milieuvriedenlijke tapijten van Vorwerk

Op het gebied van duurzame productie van textielvloeren is het Duits bedrijf Vorwerk zeker een aanrader. De fabrikant die bekend staat om robuuste objectbodems heeft een eigen internationaal keurmerk ingevoerd. Nu streven ook andere merken om gekeurd te worden met het  Vorwerk's Life Balance zegel, dat op haar beurt wordt aanbevolen door de DAAB. Ook opmerkelijk is het zeer hoge verantwoordelijkheidszin met betrekking tot milieubescherming die wordt vereerd met de gerenommeerde GUT-signet.

Voordelen om uw vloer bij BRICOFLOR te bestellen

Het aankopen van tapijten via BRICOFLOR biedt verschillende voordelen aan. Dit begint bij het transport: het is heel moeilijk om met een eigen auto een 5 meter brede tapijtrol te vervoeren. Verder kunt u door bij BRICOFLOR te bestellen van onze beste prijsgarantie genieten. Indien u binnen de 3 dagen na uw bestelling bij BRICOFLOR eenzelfde artikel tegen een lager prijs vindt in een andere Nederlands webshop, zullen wij u het verschilbedrag terugbetalen.

Verder bieden wij ook een sample service aan. Zo krijgt u een stukje van de door u gekozen tapijt thuis toegestuurd voor u uw bestelling maakt. Op deze manier kan u eerst zien of de vloer u wel aanstaat.

Tot slot maken wij ook individuele offertes aan voor klanten die een grotere hoeveelheid bestellen bij BRICOFLOR. Indien u niet zeker bent of uw bestelling voldoet aan een persoonlijke offerte, aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk terug. We kijken ernaar uit om van u te horen en wensen u veel plezi

✓ Tapijten met de beste prijsgarantie 

✓ Gratis sample service 

✓ Persoonlijke offerte