Contact

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Ma-Vrij: 9 - 17 uur 043-3020090 of per E-Mail info@bricoflor.nl

Keramische tegels - een veelzijdige vloer oplossing van fabrikanten over de hele wereld

In de afgelopen jaren is het universele interesse in keramische tegels afgenomen, en heeft plaats gemaakt voor vloeren zoals tapijt, parket, laminaat en verschillende vormen van PVC vloeren. Veel mensen van de jongere generaties associëren keramische tegels met oude, onaangename interieurs uit een ander tijdperk. Wat velen echter niet weten is dat keramische tegels ook modern zijn, en gebruikt kunnen worden voor zo veel meer dan het nabootsen van een badkamerontwerp uit de jaren 50, 60 of 70. Met onze fabrikanten uit Duitsland en Italië heeft u toegang tot een unieke variëteit aan producten en een lange lijst adembenemende innovaties. Dompel uzelf onder in een wereld van moderne en elegante vloer en muur tegels en krijg inspiratie van deze unieke producten. Ongeacht of u op zoek bent naar een klassiek ontwerp, moderne steen ontwerpen of keramisch parket, dat de stijl en het uiterlijk van massief hout combineerd met de praktische voordelen van tegels, in onze online winkel vindt u vast het product dat u zoekt! Twijfel niet eens te kijken bij de Duitse tegel gigant Agrob Buchtal. Dit trotse oer-Europeese bedrijf heeft eeuwen lange geschiedenis en een gigantische kennis van het aanbieden van top kwaliteit tegels voor een eerlijke prijs. Een ander bedrijf dat zeker het bekijken waard is is het Italiaanse Mirage. Het is een relaitef jong bedrijf dat explosief is gegroeit dankzij haar constante focus op kwaliteit en innovatie.

Plavuizen en keramische tegels

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Degelijk, ecologisch verantwoord en prachtig - keramische tegels

Keramische tegels hebben een aantal voordelen tegenover andere beschikbare vloer soorten die tegels een aantrekkelijk alternatief maken voor elke leefruimte. Ongeacht of de toepassing binnen of buiten, privaat of commercieel is, keramische tegels bieden vrijwel altijd de beste oplossing. De tegels overtuigen altijd dankzij eigentijdse ontwerpen en tijdloze stijl, maar ook dankzij de uitstekende materiaal eigenschappen.

Robuust en slijtvast

Hoge kwaliteit keramische tegels zijn robuust, slijtvast en gaan lang mee. Lichte inslagen hebben geen effect op de tegel, het oppervlak is slijtvast en enkel bij gewelddadige inslagen met bijvoorbeeld een zwaar voorwerp zullen de tegels breken. Gelukkig, als een gebroken tegel toch voorkomt is het eenvoudig één of enkele tegels te vervangen. De tegels zijn ook volledig vuurvast. Dit maakt ze niet alleen bij uitstek geschikt voor gebruik in keukens, maar ook in andere woonruimtes, zoals een woonkamer, is dit een zeer praktische eigenschap. Als er per ongeluk een cigaret, lucifer of kaars op de grond valt zal er geen schade zijn. Ook het risico van het uitbreken van brand is minimaal

Hygienisch en schoon

Naast robuust zijn keramische tegels ook een zeer hygienische vloer oplossing. Tegels zijn smaak en geurloos en zijn daarom een uitstekende keuze voor toepassing in woonkamers en keukens. De gladde oppervlakken zijn makkelijk schoon te maken met huis-tuin-en-keuken schoonmaakmiddelen. En dankzij de voortschrijdende printtechnieken is het wegpoetsen van het decor op het oppervlak een zorg van het verleden.

Warmte vasthoudend en efficient met energie

Keramische tegels, net zoals hun massief stenen verwanten, kunnen energie opslaan in de vorm van warmte. Dit maakt keramische tegels een efficiënte vloeroplossing voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Maak ook zonder vloerverwarming helpen keramische tegels uw binnenklimaat. Tijdens de koude maanden houden de tegels warmte vast, en werken isolerent om te voorkomen dat warme langs onder weg lekt uit uw woning. In de warme maanden bevorderen keramische tegels een aangenaam, koel binnenklimaat.

Prachtige decors voor iedere smaak

De tijd dat keramische tegels beperkt waren tot beton grijs en enkele enamel kleuren is lang vervlogen. In de tijd waarin wij leven kunnen keramische tegels het uiterlijk nabootsen van vrijwel om het even wat. Bij voorbeeld, natuursteen. Maar ook het uiterlijk van massief houten planken behoordt tot de mogelijkheden. Dit wordt in de volksmond "keramisch parket" genoemt.

Natuurlijke, ecologisch verantwoorde producten

Nóg een reden om voor keramische tegels te kiezen is omdat ze gemaakt worden van volledig natuurlijke materialen. Tijdens de productie worden geen kunstmatige materialen toegevoegt, dus het eindproduct bestaat uit klei en water, samen gehouden door warmte en druk. Dit maakt tegelproductie ecologisch verantwoorder, en oude tegels kunnen makkelijk gerecycled worden. Bij BRICOFLOR geven wij om de planeet, en bieden daarom alléén producten aan van fabrikanten die onze ecologische instelling delen. Zo minimaliseren wij onze ecologische voetafdruk.

Van een pak tegels tot uw droom vloer in slechte enkele stappen

Heeft u de tegels gevonden die passen bij uw stijl en toepassing? Goed zo! Het moeilijkste deel van de reis is reeds achter u. Nu dat de tijd is gekomen om de tegels te installeren, heeft u de mogelijkheid een vakman in te huren of de zaak in eigen handen te nemen. Als de tweede optie uw voorkeur heeft, twijfel niet. Volg nauwlettend de goede stappen en houdt rekening met een aantal richtlijnen, en het resultaat zal hoogstwaarschijnlijk prachtig zijn.

Nivelleren

De eerste en waarschijnlijk belangrijkste stap is vaak vergeten: het voorbereiden van de ondergrond. Voordat de installatie werkelijk kan beginnen is het belangrijk er voor te zorgen dat de ondergrond vlak, stevig, schoon, permanent droog en planair is. Als er niet aan deze voorwaarden voldaan is, kunnen de tegels slecht hechten, spontaan breken of erger. Optioneel kunt u overwegen een extra laag cement aan te brengen. Deze moet volledig droog zijn voor dat de installatie kan beginnen.

Verlijmen

De volgende stap is het aanbrengen van de lijm op de ondergrond. Verdeel de lijm gelijkmatig met een lijmstrijker. Beacht de instructies van de fabrikant van de lijm; te weinig lijm kan leiden tot losse tegels en te veel lijm kan het eindresultaat visueel negatief beïnvloeden. Plaats de tegels in het gewenste patroon, met voldoende afstand tussen de tegels. Het is aan te raden in het midden te beginnen, zeker als het patroon een groot aantal verzaagde tegels vereist. Als stukken tegel minder mooi uit de zaag komen, kunnen dezen nog aan de randen gebruikt worden waar het minder opvalt. Verwijder overtollige lijm voordat deze kan uitharden om vlekken en strepen te voorkomen.

Afwerken van de voegen

Als de lijm volledig is uitgehard kunt u beginnen met het vullen van de voegen. Verdeel het voegmiddel gelijkmatig zodat alle voegen gevult zijn. Verwijder overtollig voegmiddel om vlekken en strepen te voorkomen. Voor de overgang tussen vloertegels en wandtegels raden wij een flexibel voegmiddel aan, zoals kit op basis van silicone

Twijfel niet om vrienden en familie om hulp en advies te vragen. Ter aanvulling van de bovenstaande gids, kunt u online videohandleidingen vinden. Gelieve er rekening mee te houden dat de bovenstaande stappen slechts een richtlijn zijn en mogelijk geen voldoende accuraat beeld schetsen in uw specifieke situatie. Bij twijfel raden wij u aan een expert te raadplegen.

Agrob Buchtal en Mirage - de merken en fabrikanten in een oogopslag

Onze internationale fabrikanten laten met hun gevarieerde productaanbod zien dat kiezen voor keramische tegels niet betekend dat u uzelf beperkingen oplegt - in tegendeel. Elk van deze fabrikanten hecht waarde aan kwaliteit, innovatie en duurzaamheid, met het doel doorlopend hun productgamma te verbeteren en uit te breiden, en nieuwe toepassingen toe te voegen aan wat mogelijk is met keramische tegels. Ontdek hoe deze fabrikanten passie combineren met kennis om u te verzekeren van maximaal comfort. Deze bedrijven kijken naar de toekomst, samen met u als klant en eindgebruiker.

"Made in Germany" kwaliteit van robuuste Agrob Buchtal tegels

Als deel van de Deutsche Steinzeug AG is Agrob Buchtal een tegel merk dat terug kan kijken op een lange en rijke geschiedenis in het vakgebied van keramische tegels. De Deutsche Steinzeug AG is de naam waar onder de Deutsche Steinzeugwarenfabrik en Cremer & Breuer GmbH, beiden opgericht rond 1900, samen in zee zijn gegaan in de loop van de 20ste eeuw. Deze keramische tegel gigant heeft verschillende bedrijven in het vakgebied gekocht om zo een gigantische bibliotheek van kennis op te bouwen, zich definitief te vestigen als een vast begrip in de wereld van keramische tegels en een veelzijdige bedrijvengroep te vormen die vrijwel alles op het gebied van keramische tegels kan leveren.

Agrob Buchtal is een van de dochterbedrijven van de Deutsche Steinzeug AG, en maakt bijna alles op het gebied van bouwkeramiek. Agrob Buchtal's productgamma omvat unieke tegel ontwerpen voor alle woongebieden, gemaakt van grès en fijne grès. Van kleine mozaïek tot innovatieve decoratieve elementen en groot formaat terrastegel, Agrob Buchtal maakt alles wat u maar kan bedenken. Met gepatenteerde technologiën zoals de HT en Protecta oppervlaktebehandelingen, leidt Agrob Buchtal de Duitse tegelmarkt. As pionier in binnenshuis veiligheid heeft Agrob Buchtal het GRIP slip veiligheids keurmerk als één van vele manieren waarop zij optimale veiligheid naar uw woning brengt.

Innovatieve keramische producten van het Italiaanse Mirage

Hoewel Mirage een relatief jonge speler is op de markt, is de bedrijfsgeschiedenis met gerust hart een modern succesverhaal te noemen. In haar relatief korte bestaan heeft Mirage de Italiaanse thuismarkt als bij storm genomen en lijkt vastbesloten dit ook met de internationale markt te doen. Al bijna 40 jaar lang verstrekt Mirage gelukkige klanten met unieke keramische tegel systemen. De keramische virtuoos blijft doorlopend haar producten ontwikkelen en onderscheid zich met innovatieve ideeën.

Één voorbeeld van Mirage innovatie is haar brede keuze "dubbele" vloeren. Dit systeem houdt in dat de tegels geplaatst worden op een mobiel raamwerk. Voordelen van dit systeem zijn dat, omdat een stevige ondergrond wordt meegeleverd met de vloer, tijd, geld en grondstoffen bespaard worden omdat er minder voorbereiding van de ondergrond nodig is. Ook kunnen de tegels makkelijk verwijderd worden om te vervangen, of om buizen, kabels en leidingen onder de vloer te installeren en te onderhouden. Bovendien maakt dit systeem het mogelijk om de tegels buiten te gebruiken, zelfs op een ondergrond van zand of grind.

Een ander innovatief Mirage product is het PSP systeem, dat beschikbaar is voor alle tegel collecties. Dit staat toe de tegels los en lijm-loos te leggen voor snellere installatie en zorgeloze verwijdering. De tegels kunnen eenvoudig verplaatst worden naar een nieuwe locatie en zelfs opnieuw gebruikt worden, wat het systeem bij uitstek geschikt maakt voor gebruik op evenementen en andere tijdelijke toepassingen.

De beste tegels van over de hele wereld - natuurlijk bij BRICOFLOR

Ontdek een geheel nieuwe wereld van keramische tegels en doe inspiratie op door de vele kleuren, vormen, decoren en technische innovaties. Bestel de vloer en muur van uw dromen vandaag, bij BRICOFLOR. Bestel één of meerdere samples om verschillende producten te vergelijken in het comfort van uw woonkamer. Als u de vloer of wand heeft gekozen die het best bij uw stijl, toepassing en bestaande interieurelementen past kunt u makkelijk en snel bestellen in onze overzichtelijke online winkel. Als u interesse heeft in een grotere oppervlakte kunnen wij u een persoonlijke prijs aanbieden. Neem contact met ons op voor al uw prijsaanvragen, vragen en zorgen. Wij staan klaar om te helpen, en kijken er naar uit van u te horen.

✓ Beste prijsgarantie 

✓ Gratis sampleservice 

✓ Persoonlijke offerte