Contact

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Ma-Vrij: 9 - 17 uur 043-3020090 of per E-Mail info@bricoflor.nl

Vloer en wand tegel gigant Agrob Buchtal: groots in keramische tegels

Toen in 1992 Deutsch Steinzeug Cremer & Breuer AG en Agrob Wessel Servais AG onder één vlag verder gingen, was Agrob Buchtal geboren. Het bedrijf, dat nog steeds in Duitsland gevestigd is, heeft nu eeuwen aan kennis en ervaring om op te bouwen, en kan daar door top producten leveren. Architecten, planners en consumenten over de hele wereld waarderen Agrob Buchtal producten voor hun varieteit, veelzijdigheid en uitstekende uiterlijk. Bovendien is het mogelijk het bedrijf te benaderen met specifieke wensen of ideeën, vrijwel ongeacht hoe gek of groots, en het bedrijf leverd het product waar u naar op zoek bent. De beroemde Agrob Buchtal Archtects' Service leverd al vele jaren duidelijk en bruikbaar advies, en zal daar ook nog vele jaren mee door gaan.

Agrob Buchtal

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Dankzij de grote variëteit aan kleuren, maten en ontwerpen die beschikbaar zijn in de keramische tegel collecties van Agrob Buctal vormt het assortiment de perfecte basis voor een geheel gepersonaliseerd interieur ontwerp. De gebakken keramische tegels combineren een hoog niveau aan functionaliteit met prachtige, tijdloze ontwerpen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf over de jaren heen al vele prijzen heeft gewonnen. Het "GRIP" kwaliteitskeurmerk dat prominent zichtbaar is op de verpakkingen van de producten staat voor hoge kwaliteit en met goede slip vermindering. Agrob Buchtal heeft vele jaren ervaring in het ontwikkelen van slip verminderende producten, en dat wordt meteen duidelijk bij het bladeren door het assortiment. Dit omvat namelijk tegels voor vrijwel elke toepassing; van inkom hallen tot badkamer vloeren en zelfs betegeling voor zwembaden.

Een uniek bedrijf in een competetief vakgebied

Hoewel er natuurlijk verschillende bedrijven zijn die keramische tegels produceren, onderscheidt Agrob Buchtal zich van de concurentie door een unieke bedrijfs- en toekomstvisie en een heel eigen benadering van het productie proces. Voorbeelden van baanbrekende innovaties zijn de HT coating, die op de meeste Agrob Buchtal tegels standaard is. Of het feit dat het bedrijf niet alleen tegels maakt voor binnenshuis toepassingen, maar ook voor balkons en terassen, en zelfs voor het bedekken van complete gevels. Dit laat duidelijk zien dat het bedrijf niet alleen open staat voor nieuwe ideeën, maar ook de passie, motivatie en mankracht heeft om de ideeën uit te werken, en zo nieuwe technieken en producten te ontwikkelen.

HT coating

In de doorlopende zoektocht naar verbeterde geluids en warmte isolatie neigen architecten naar hermetisch afgesloten gebouwen. Echter een nadelig neveneffect hiervan is dat gebouwen niet meer kunnen ademen, hetgeen de binnenlucht kwaliteit in het gedrang brengt. Tel hier bij op dat veel voorkomende producten, zoals vloeren, installatiematerialen, schoonmaakmiddelen en vele andere producten in toenemende mate VOS'en (vluchtige organische stoffen) uitstoten, en een ruimte kan makkelijk onaangenaam of zelfs ongezond worden om in te wonen. Om dit probleem aan te pakken heeft Agrob Buchtal een manier ontwikkeld dat vloer en wand tegels actief VOS'en bestijden, zonder dat er extra energie toegevoegd hoeft te worden. In het oppervlak wordt tijdens productie TiO2 (titanium dioxide) ingebrand dat als katalysator werkt. Hierdoor kan licht de zuurstof moneculen in de lucht effectief "activeren", die vervolgens de ontwikkeling van micro organismen tegen gaat, bestaande micro organismen afbreekt en schadelijke stoffen in de lucht buiten gevecht stelt. Bovendien is het oppervlak van de tegels hydrofiel. Hierdoor blijft water "hangen" aan het oppervlak en vormt een flinterdun laagje op het oppervlak van de tegel. Dit zorgt er voor dat vuil niet aan het oppervlak kan hechten, en dus makkelijk te verwijderen is. Deze effecten zijn van kracht gedurende de gehele levensduur van de tegels, omdat de titanium dioxide permanent in het oppervlak is ingebrand. Het resultaat? Betere hygiene, schonere lucht en makkelijker onderhoud.

Totaalpakketten

In tegenstelling tot bedrijven die zich volledig richten op de productie van, bijvoorbeeld, badkamer vloeren of mozaïek tegels, levert Agrob Buchtal totaalpakketten. De Duitse firma biedt collecties die gericht zijn op specifieke ruimtes, zoals de badkamer, maar ook collecties die meerdere ruimtes omvatten. Dit betekend dat het mogelijk is om een coherend thema aan te houden tussen meerdere ruimtes of zelfs in een volledige woning of gebouw. Bijvoorbeeld door gelijke of visueel aanvullende tegels voor de vloer en wand van een badkamer. Dit is een klassieke toepassing van tegels, maar er zijn eindeloos veel meer mogelijkheden met het assortiment van Agrob Buchtal. Er zijn namelijk ook mozaïek tegels beschikbaar, gebakken keramische plintern, borders en trimregels, ... De ontwerpmogelijkheden zijn dus praktisch eindeloos. Maar die zelfde collectie kan ook vloer en wand tegels voor keukens omvatten, of keramisch parket dat ook geschikt is voor buitengebruik. Zo is het dus mogelijk een samenhangende ontwerptaal te gebruiken die een terras, balkon, woonruimtes en sanitaire voorzieningen samentrekt tot één visueel krachtig geheel. Als u besluit tot de aanschaf van een totaalpakket zoals in het bovengenoemde voorbeeld, kunnen wij natuurlijk in overleg met u een speciale prijs bieden.

Een grote variëteit aan producten voor verschillende toepassingen

Keramische tegels zijn veel voorkomend in keukens en badkamers over de hele wereld, maar er zijn veel meer toepassingen waarvoor gebakken keramische tegels geschikt zijn. Bijvoorbeeld een terras of balkon met keramische tegels heeft een onweerstaanbaar stijlvolle uitstraling. Maar de mogelijkheden stoppen ook daar niet. Want Agrob Buchtal maakt ook tegels voor facades en gevels. Voor een gebouw met een volstrekt uniek uiterlijk en een luchtverbeterende werking heeft Agrob Buchtal alle vereiste producten in het assortiment en zijn dus zeker het overwegen waard.

Een Duits kwaliteitsbedrijf

Agrob Buchtal is een écht Duits bedrijf. Trots op eeuwen ervaring en geschiedenis, en volledig gefocust op kwaliteit. Daarom bevind de gehele productie zich in Duitsland, op wandelafstand van het onderzoekscentrum en de showroom waar klanten ontvangen worden. Dit biedt het bedrijf gigantische controle over elke stap van het productieprocess en de kwaliteitscontrole. Ook heeft dit een positieve werking op de effecitviteit van het onderzoek naar verbetering van de producten, omdat de onderzoekers een zeer direct contact hebben met het productieproces en het eindresultaat. U kunt er dus zeker van zijn dat elke vierkante centimeter van uw Agrob Buchtal tegels voldoen aan de hoogste eisen op gebied van kwaliteit.

Ecologisch verantwoorde instelling

Door het groeiende bewustzijn dat het nodig is voor onze planeet te zorgen moeten bedrijven hun ecologische voetafdruk meer en meer inperken. En hoewel sommigen slechts schorvoetend de wettelijke minimum waarden aanhouden, zijn er ook bedrijven die trots voor de wettelijke regelingen uit lopen, en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken, onafhankelijk van wettelijke sancties. Één van de bedrijven die duidelijk in de tweede categorie passen is Agrob Buchtal. De klimaatgerichte instelling van dit bedrijf begint in de fabriek, waar alle beschadigde waren als grondstof terug aan het fabrikage proces toegevoegd worden. Ook wordt de hitte van de oven hergebruikt op andere plaatsen op de productielijn. Bovendien gebruikt het bedrijf uitsluitend electrische heftruks, minimaliseerd waterverbruik en filtert de schadelijke stoffen de uitgestoten lucht.

Eindeloos veel ontwerp mogelijkheden

Dankzij de vele verschillende kleuren en maten tegels die beschikbaar zijn is het aantal mogelijke ontwerpen voor een interieur vrijwel oneindig. Ook is het mogelijk om door middel van de tegels de ruimte de indruk te laten geven andere verhoudingen te hebben. Langwerpige tegels kunnen, afhankelijk van de legrichting, een ruimte smaller of breder doen lijken, hetgeen een vreemd gevormde ruimte uitnodigender kan doen lijken. Ook is het mogelijk om door middel van wand tegels een ruimte hoger of lager te doen lijken, om deze zo groter of gezelliger te maken. Een ander element dat de indruk van een ruimte gigantisch kan veranderen, maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de kleur van de voegen. Contrasterende voegen kunnen een ruimte levendiger maken, maar met het risico dat de algehele indruk onrustig wordt. Voegen in de zelfde kleur als de tegels kunnen de ruimte strakker en moderner doen ogen, maar dit heeft dan weer het risico dat de ruimte onaantrekkelijk wordt. De beschikbare mozaïek tegels voegen nog een dimensie toe aanhet interieur ontwerp, daar mozaïek gebruikt kan worden om aandacht te vestigen op een gegolfde muur, organische vormen of een zorgvuldig gekozen element in de ruimte.

Een badkamer of keuken een moderne uitstraling geven is mogelijk door een tegelpatroon te integreren in de vloer. Bijvoorbeeld door het wandelpad van de deur naar de wastafel of naar het bad gelijke kleuren te geven als de wastafel of bad, en op die manier een visuele leidraad creeëren. Verlichte nissen kunnen zowel als opbergruimte als als een visueel hoogtepunt van de ruimte. De mozaïek tegels zijn bij uitstek geschikt voor dit soort toepassingen.

Fantastische eigenschappen en hoge kwaliteit

Agrob Buchtal's keramische vloer en wand tegels staan er bekend om uiterst degelijk te zijn. Deze hoge kwaliteit Duitse producten zijn krasbestendig en slijtvast. Dit verzekerd u er van een vloer te hebben die er vele jaren lang als nieuw uit ziet.

Installatie

Voor de meeste tegels is de installatie vrij eenvoudig: bereid de ondergrond voor, voeg de lijm toe, plaats de tegel en werk de voeg af. Echter, voor de gevel tegel systemen van Agrob Buchtal was het nodig een speciaal systeem te ontwikkelen, daar het een minder voor de hand liggende installatievorm is. Afhankelijk van de toepassing en verwachte weersomstandigheden, zijn de KeraTwin en KeraTwin K20 leverbaar. Door het meest passende systeem te kiezen heeft de architect optimale vrijheid bij het plannen van het gevelontwerp.

Agrob Buchtal vloer en wand tegels bij BRICOFLOR

Natuurlijk kan u de geschikte tegels voor uw renvatie vinden bij BRICOFLOR! Naast onze laagste prijs garantie, die van toepassing is op al onze producten, bieden wij een gratis sample service over ons gehele assortiment. Ook kunnen wij het gehele assortiment van vrijwel alle fabrikanten, waaronder Agrob Buchtal, makkelijk leveren. Bestel snel en handig vanuit het comfort van uw woonkamer op onze overzichtelijke webwinkel, en wij sturen de waren direct naar uw deur. Voor grote orders kunnen wij ook persoonlijke offertes maken, zonder verdere verplichtingen. Als u ideeën, vragen of opmerkingen heeft, dan horen wij dat natuurlijk graag. Neem contact op met onze klantenservice via email or per telefoon, op het nummer 043 30 200 90. Wij kijken er naar uit zeken te doen met u!

✓ Beste prijsgarantie 

✓ Gratis sampleservice 

✓ Persoonlijke offerte