Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Vloerkleed schapenvacht

Het meest warme, knusse en sfeervolle vloerkleed is natuurlijk een vloerkleed gemaakt van schaap. Dit kan een vloerkleed zijn van schapenwol, maar ook een kleed direct gemaakt van een schapenhuid. Een vloerkleed van schaap is het ideale item om warmte toe te voegen aan een ruimte die dat wel goed kan gebruiken. Niet alleen is het warm en knus, het is ook nog eens hartstikke stijlvol. Bij Bricoflor vind je talloze vloerkleden van schapenwol en schapenhuid van hoogwaardige kwaliteit.

Geen filters geselecteerd
€ 55,00 per stuk
Verzend : € 9,95 per bestelling

Warmte, kwaliteit en zachtheid van een schapenkleed

Een vloerkleed van schapenhuid of schapenwol staat gelijk aan pure warmte, sfeer, gezelligheid en zachtheid. Ook kan de kwaliteit van een vloerkleed of tapijt van schapenhuid of schapenwol haast niet overtroffen worden. Wil je liever een vloerkleed waarbij geen dieren aan te pas zijn gekomen? Dan kan je bij Bricoflor ook uitstekende vloerkleden vinden van neppe schapenhuiden of imitatiebont. Je hebt hierbij dan dezelfde warme, authentieke schapenlook, maar dan wel diervriendelijk. Een ding is zeker: of het nu gaat om een imitatie schapenhuid of een echte schapenhuid of schapenkleed, je krijgt altijd een ongekend warm vloerkleed die lang meegaat en stijlvol is.

Een schapenhuid of een vloerkleed van schapenwol?

Wanneer je hebt besloten dat je graag een vloerkleed van schaap wilt, dan sta je voor de keus of je gaat voor een traditionele schapenvacht in de originele vorm, of een vloerkleed gemaakt van schapenwol. Beide vloerkleden zijn even warm en van hoogwaardige kwaliteit, maar de uitstraling van beide versies kunnen erg anders zijn. Dit zijn de verschillen van beide vloerkleden.

Een schapenhuid vloerkleed

Een vloerkleed van schapenhuid is letterlijk een schapenhuid waarvan een vloerkleed is gemaakt. Dat betekent dus dat je de huid van een schaap met de vacht direct als vloerkleed gebruikt, uiteraard wel met de vacht schoongemaakt en soms geverfd. Dit soort vloerkleed van schapenhuid wordt dan vaak ook uitgesneden in de vorm van het lichaam van een schaap, wat het een erg authentieke look geeft.

Omdat de vorm van een schapenhuid vloerkleed zo authentiek is gehouden, geeft het een natuurlijke look en sfeer aan iedere ruimte. Zo’n schapenhuid is vooral geliefd in de woonkamer, maar ook aan de rand van het bed omdat er niks fijner is dan om met blote voeten ‘s ochtends op een zacht schapenhuidje te stappen!

Deze schapenhuiden kun je ook in imitatiewol vinden, hoogpolig en net zo zacht. Deze kleden zijn gemaakt van synthetisch materiaal en daardoor erg bestendig. Hiermee behoud je dezelfde uitstraling als met een echte schapenhuid, maar dan zónder dat daar werkelijk schapen voor zijn nodig geweest.

Een vloerkleed van schapenwol

Naast de traditionele schapenhuid heb je natuurlijk ook vloerkleden gemaakt van schapenwol. Deze vloerkleden kunnen zowel laagpolig als hoogpolig zijn, in allerlei vormen en stijlen. Wol is een ideaal materiaal om allerlei soorten vloerkleden mee te maken, wat vooral komt omdat wol je in de winter lekker warm houdt en in de zomer lekker koel. Dat komt doordat tussen de garen lucht blijft stilstaan, wat een natuurlijke barrière vormt waar koude én warme lucht niet doorheen kan. Hierdoor blijft het kleed lekker warm in de winter, en heerlijk koel in de zomer. Daardoor zijn vloerkleden gemaakt van schapenwol ook uitstekend geschikt voor vloeren waar vloerverwarming in zit.

Daarnaast zijn vloerkleden van schapenwol uitermate sterk en elastisch, waardoor vloerkleden van dit materiaal lange tijd meegaan. Ook zijn vloerkleden van schapenwol antistatisch. Je hoeft je tevens geen zorgen te maken om duurzaamheid bij wollen vloerkleden, want het wol van de schapen wordt afgeschoren wanneer het weer is aangegroeid, wat dit een natuurlijk vorm van productie maakt. Wist je trouwens dat wol een zelfreinigende stof is? Na een tijdje zal door de wrijving van de garen een vlek er vanzelf weer uit gaan! Dat maakt een vloerkleed van schapenwol dus ook erg kindvriendelijk.

Schapen vloerkleden in verschillende stijlen, kleuren en vormen

Een vloerkleed van schapenwol of schapenhuid kan je in het assortiment van Bricoflor vinden in veel verschillende kleuren, vormen en eigenzinnige stijlen. Of het nu gaat om een schapenhuid of wollen vloerkleed, ze kunnen allebei geverfd en gevonden worden in allerlei kleuren. Zo kan je dus een schapenhuidje vinden in kleuren als roze, blauw of paars. Ideaal dus voor de kinderkamer of om wat kleur toe te voegen aan de woonkamer. Ook vloerkleden van wol vind je natuurlijk in allerlei kleuren.

De vloerkleden van schapenwol vind je tevens in verschillende stijlen. Stijlen waarbij schapenwol een populair materiaal is, is bijvoorbeeld bij kelim vloerkleden, Scandinavische vloerkleden, Marokkaanse vloerkleden, Oosterse vloerkleden en hoogpolige vloerkleden. Deze stijlen en meer vind je in het grote assortiment van Bricoflor. Ook zijn alle vormen te vinden als het gaat om een wollen vloerkleed, zoals ronde, vierkante en rechthoekige vloerkleden, zelfs vloerkleden in de vorm van een ster!

Hoogwaardige vloerkleden van schapenwol koop je bij Bricoflor

Als je gaat voor een vloerkleed van schapenwol of een schapenhuid voor in huis, dan wil je natuurlijk wel zeker zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Bij Bricoflor ben je daarvan verzekerd, ook als je gaat voor een vloerkleed van imitatiewol. Of het nu voor in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of kantoorruimte is: een vloerkleed van schapenvacht is tijdloos en stijlvol. Neem dus gauw een kijkje in ons assortiment voor het perfecte schapenvachtje!

+ lees meer