SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Over BRICOFLOR

Wie we zijn

Wij zijn Europa's grootste online retailer op het gebied van vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn er trots op dat wij sinds 2006 altijd de juiste producten vinden...Kamerontwerp is onze passie - al meer dan 30 jaar ervaring

Sinds 1974 zijn wij als groothandel voor wand- en vloerbedekkingen gevestigd in Wuppertal en hebben wij voor onszelf een naam gemaakt in het buitenland. Wij zijn een betrouwbare partner van het handwerk en de vloerbedekkingsindustrie. Wij ontwikkelde ons van behang en textiel vloerbedekking tot de totaalleverancier van het millennium.

 

Het internet heeft de distributiekanalen radicaal veranderd, dus in het voorjaar van 2006 erkenden we als een van de eersten in de branche de mogelijkheid dat de online handel de juiste weg naar de toekomst zal zijn. Zoals veel pioniers in het internettijdperk, begon de jonge generatie van ons management online verkoop in kleine stapjes te verkennen op marktplaatsen en met een bouwsteenwinkel die er vanuit het perspectief van vandaag archaïsch uitziet.

Uitbreiding: de weg naar de internationale online winkel voor wand en vloeren

Al na korte tijd ontwikkelde het bedrijf zich zo positief dat investeringen in hardware en software, evenals nieuwe medewerkers, onze online shop professioneler en toekomstgerichter maken. Slechts twee jaar na de oprichting, in 2008, realiseerden we ons dat succesvolle internethandel niet mag stoppen bij de landsgrenzen. Zo waagden wij als Duits bedrijf zich aan de Franse markt. Om de hoogst mogelijke service te kunnen bieden, en om onze online shop lokale kleur à la française te geven, hebben wij hiervoor een eigen bedrijf opgericht in Noord-Frankrijk, waarin dus alleen Franse medewerkers werkzaam zijn.

Van het vasteland over de zee, in 2010 werd onze Britse vestiging tussen Bristol en Londen opgericht. Hier realiseerden we ons al snel dat niet alleen eten anders is in het VK, maar ook de smaak voor vloeren. Maar dat is voor ons een oplosbare uitdaging, dus nu kan de Engelse man natuurlijk zijn bruine Schotse wollen tapijt bij ons bestellen.

Omdat een aantrekkelijk interieur ook onderdeel kan zijn van Dolce Vita, zijn we in 2012 uitgebreid naar Italië en zijn we met ons bedrijf in Turijn geweest. Sindsdien reikt het aanspreekpunt voor alle renovatievriendelijke klanten van Zuid-Tirol tot Sicilië - molto bene!

In Oost-Europa, ook het internet is uitgegroeid tot een belangrijk handelscentrum centrum voor een paar jaar. Dat kunnen we natuurlijk niet missen - en sinds 2016 hebben we met succes ons Poolse kantoor uitgebreid en sinds eind 2017 steken we de grens over naar Tsjechië.

De oplettende lezer merkt nu dat er een groot Europees land ontbreekt in de geschiedenis, namelijk Spanje. "Vamos España!" We dachten en konden het niet helpen om daar ook in 2017 een zetel in Valencia te vestigen. Vanzelfsprekend hebben we met eigen winkels ook Oostenrijk en de Benelux-landen geïntegreerd in onze leverancierslanden.

In 2020 zal met Finland, Zweden en Noorwegen de Scandinavische sereniteit niet alleen in de vorm van een woontrend onze vier muren binnentreden. Ook voor de komende jaren staan verdere uitbreidingen gepland. En wie weet, misschien veroveren we in 2030 al de maan...

Wij zijn een bedrijf dat bestaat uit een grote familie!

Wat begon als een locatie in Noordrijn-Westfalen, is in de loop der jaren gestaag gegroeid. Al onze medewerkers staan voortdurend in contact met elkaar. Regelmatige personeelsvergaderingen en een goede werksfeer zijn voor ons net zo belangrijk als de dialoog tussen de generaties. In ons team zitten dus zowel jonge professionals als senior medewerkers - omdat we weten dat beide partijen van elkaar kunnen leren. Ook zijn wij erg blij dat wij regelmatig stagiaires uit heel Europa kunnen verwelkomen, hierdoor is er een vriendelijke, multiculturele sfeer in onze kantoren. Dankzij onze persoonlijke klantenservice kennen we veel van onze vaste klanten en pan-Europese retailers persoonlijk, en dankzij hun vertrouwen en aanbeveling bieden we onze producten nu zelfs op aanvraag aan buiten onze gebruikelijke verzorgingsgebieden.

Wat maakt ons uniek?

Het is voor ons belangrijk om onze klanten altijd een grote keuze aan producten van de beste kwaliteit aan te bieden. Wij geven de voorkeur aan fabrikanten die zichzelf en hun onderaannemers regelmatig controleren, om een ​​vlekkeloos productieproces te garanderen. Om de kwaliteit van onze producten duurzaam te kunnen garanderen, hechten wij bijzonder belang aan het duurzaam handelen en zorgvuldig produceren van de merken die wij vertegenwoordigen.

BRICOFLOR is een modern en jong bedrijf, waar iedereen zich welkom kan voelen! Ons recept voor succes ligt in de balans van professionele expertise en een open en multiculturele werksfeer, geschikt om ons creatief potentieel te ontwikkelen en onze klanten te helpen om de juiste keuze te maken voor hun renovatie.

Helene
Onze expert voor Content Marketing
Author-Image

Diversiteit in de producten - in prijs, design en efficiëntie

We spelen constant in op elke behoefte, voorkeur en budget van onze klanten. Sommigen willen iets chique en extravagant, anderen hechten veel belang aan een milieuvriendelijke productie of de vrijheid van bepaalde toevoegingen.

Daarom kunt u de artikelen in onze online shop filteren op verschillende aspecten, en zo altijd het product voor jou vinden in ons enorme assortiment volgen. Daarnaast werken we constant onze inventaris bij zodat je altijd de nieuwste collecties kunt aanschaffen.

Aan het begin van elk jaar bezoeken we de relevante beurzen. Onder hen natuurlijk de Domotex, 's werelds meest toonaangevende vakbeurs en dus een absolute must voor ons beroep. Achteraf informeren wij u graag op onze blog, op Facebook, op Pinterest of Instagram over de trends in de branche, zodat u nooit een kans mist om uw projecten optimaal en zo betaalbaar mogelijk uit te voeren.

Bij ons vindt u nooit lage kwaliteit producten, we werken alleen samen met fabrikanten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en zichzelf, net als wij, in het premiumsegment zien. Toch beloven we je: bij BRICOFLOR krijg je de beste producten tegen de beste prijs!