SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Desso - tapijttegels van hoge kwaliteits sinds 1930

Op een jarenlange ervaring kan de vermaarde, in Nederland opgerichte tapijtproducent terug kijken. Met de inmiddels over 8…

lees meer
1 - 20 van 391 Producten

Tot het programma horen vanzelfsprekend ook de zelfleggende  Desso tapijttegels die op de tapijtmarkt door de voordelen die de tegels hebben steeds meer plaats innemen. Het focus ligt daarbij op een  geraffineerd design en de realisatie van een Cradle to Cradle concept, waarmee men bijzonder milieuvriendelijk produceerd. De tapijttegels van Desso, die aan deze eisen voldoen, passen goed  in dat concept.  Het milieu en de klant hebben beide profijt  van deze doelstelling, want Desso weet hoe belangrijk de eisen moeten zijn in ruimten waar men voor 90% binnen is. Deze wetenschap wordt in de productie van de tapijttegels omgezet. Desso Tapijttegels stelt duidelijk de eigenschappen in de voorgrond, die de los liggende tapijttegels zo geliefd maken – ontwerpvrijheid, flexibiliteit, een gemakkelijke behandeling en bovendien is Desso innovatief. Innovaties zoals de luchtfilterende AirMaster-Technologie, een verbeterde ruimteakoestiek door SoundMaster of de milieu- en gezondheidsvriendelijke EcoBase-rugconstructie laten de orientering van Desso aan de behoefte en het welbehagen van de klanten bij de productie van tapijttegels zien. 

Tappijttegels van Desso: realisering van hoogste design- en kwaliteitseisen.

Dat we een groot deel van ons leven binnen zitten heeft werking op het ontwerp, op onze geest en heeft werking op onze werk- en woonsfeer. Desso heeft dat gezien en bij het ontwerpen van producten wordt steeds door aktuele moderne frisse aktuele trends een bijdrag aan de binnenhuisarchitectuur geleverd. De los liggende tapijttegels uit de Desso- collecties zijn met veel creativiteit en liefde voor detail gevormd en brengen zo op verschillende manieren sfeer in de binnenruimten. Een team van ontwerpers met hoge doelstellingen kiest daarvoor de juiste kleuren, structuren, en kwaliteiten om individuele gewenste sferen of nu inspiratie of bedachtzaamheid, behaaglijk of belevend, te scheppen. Zo maken de uitgebreide Desso collecties gebruik van verschillendste kleurtoningen van decent en natuurlijk tot intensief  en stralend, van klassiek tot super modern. Ook patronen ziet men bij veel producten: grof of fijn gevlekt, gestreept of gespikkeld, rechtlijnig of organisch speels – Desso tapijttegels zijn er in ontelbare variaties voor een creatief ontwerp. Verschillende oppervlaktestructuren ronden de werking van kleur en patronen functioneel af en geven de kleuren verschillende tinten, werken uitnodigend pluizig of inheems en professioneel. Zelfleggende tapijttegels van Desso bieden iets voor iedere smaak , op de meest verschillendste plaatsen, werken overal positief op de gezondheid en de behaaglijkheid en daarmee uiteindelijk op de energie van de mensen, die zich in deze ruimten bevinden.

Gelijkertijd scoren de los liggende tapijttegels van de bekende fabrikant Desso door een gelukte combinatie van aantrekkelijke optiek en excelente kwaliteit. Het gebruik van hoogwaardige gedeeltelijk gerecyclede garen en de zorgvuldige verwerking komt neer op een perfect product dat robuust en duurzaam is. Het veelvuldige gebruik op commerciële en openbare plaatsen laat de slijtbestendigheid van Desso tapijttegels zien. De verschillende collecties kan men zo op veel plaatsen gebruiken en houden een lange tijd ook een aantrekkelijk uiterlijk.

Los liggende tapijttegels in de beginners klasse: Desso Essence

Bijzonder aantrekkelijk en met een bijna niet te kloppen prijs kwaliteit verhouding is de collectie Desso Essence erg in trek en dat is niet zomaar. De hoogwaardige lussen bestaan uit 100% zuiver polyamid en maken in privé- en ook commerciële ruimtes een zeer goede indruk. De los liggende collecties zijn in 24 kleuren verkrijgbaar die in alle combinaties uit perfect op elkaar afgestemd garen bestaan en een spannend decent gevlekte optiek vertonen. Desso stelt hier een afwisselend kleurenpalet voor dat van klassiek beige, grijze en antracietkleuren tot indrukwekkend rood, oranje, en blauw gaat. De verschillende kleuren voor heel individuele ingerichte werk-, woon-, of feel-good landschappen zijn naar smaak te combineren en kan men door variëren met Desso Essence Maze of het onregelmatige Desso Essence Structure verder oppeppen. De hoge kwaliteit laat de Essence collectie van Desso ook zien door de geschiktheid voor commerciële gebouwen (gebruiksklasse 33) en de immumiteit bij gebruik van stoelen met zwenkwielen.  Met de eigenschappen stabiel, antislip en moeilijk ontvlambaar handelt het zich bij tapijttegels om een product dat aan de hoogste eisen voldoet en gelijktijdig guildsdempend is en voor een aangenaam loopcomfort geeft.

Zachte los liggende tapijttegels Desso Torso om te knuffelen.

Een heel ander vlakstructuur maar net zo duurzaam: De kroesvelours-kwaliteit Desso Torso valt op door de combinatie van het uitnodigende pluizige oppervlak en toch een hoge slijtbestendigheid, waardoor het ook geschikt voor commerciële inrichtingen. Met een aantrekkelijke melange-optiek, zijn de los liggende tapijttegels Desso Torso veelzijdig geschikt, ook daar waar slijtvastheid en comfort gelijkwaardig gevraagd zijn. De 60 verschillende kleurvariaties maken van deze Desso collectie een flexibele all-rounder en die men in iedere kleur wereld kan invoegen. Ook al heeft u stoelen met zwenkwielen of vloerverwarming, het gebruik van Torso tapijttegels staat niets in de weg. Vormvast en stabiel worden ze eenvoudig zelfliggend uitgelegd en geven dan de ruimte een uitnodigende behaaglijke sfeer. De luxe vloerbedekking zorgt, door het dichte oppervlak, voor een verbeterde geluidsdemping en daarmee een rustig wonen en werken.

Los liggende Desso Tapijttegels – verleggen eenvoudig gemaakt

Het hogere comfort, dat tapijt in vergelijking met gladde vloerbedekkingen biedt, is overal bekend – een aangenamer, zacht loopgevoel en een betere ruimteakoestiek en in kleuren flexibele vormgeving. Daarbij komen ook nog eens de voordelen van tapijttegels. Als een modulaire vloerbedekking verhogen zij de creatieve mogelijkheden, zijn makkelijk te transporteren en te verwerken. Men heeft ook nog minder afval in vergelijking met tapijt van de rol en is daarom beter is voor het milieu. Daarnaast ook nog, als het bij de Desso producten om los liggende  tapijttegels gaat, worden alle voordelen verenigd: los liggende tapijttegels hoeft men niet te lijmen omdat ze in verband verlegd blijven liggen door het eigengewicht en de vormvaste rugconstructie. Daarom kan men Desso tapijttegels los verleggen en samen vormen ze toch een stabiele vloer die niet wegglijd en daar blijft liggen waar men ze gelegd heeft. Het heeft tenslotte nóg een positief aspect: wilt u eens een ander patroon of gaat u verhuizen,  dan kunt u de los liggende tapijttegels weg nemen zonder veel werk en storend afval! Dat is ook erg praktisch wanneer er ergens een vervuiling is: Desso tapijttegels weg nemen, schoon maken en weer terugleggen en u heeft weer een samenhangend geheel.

Duurzaam en efficiënt gebruik van grondstoffen: Desso als milieu bewuste tapijttegel producent

Wereldleider in de productie van milieubewuste vloerbedekkingen – dat is de doelstelling van de krachtige business Desso. Niet alleen in designvragen is Desso bij zijn tapijttegels buitengewoon creatief, ook op het gebied van milieubewustzijn is het bedrijf progressief. Creativiteit en functionaliteit probeert men met Cradle to Cradle te combineren. Het gaat erom het lineaire economische systeem, waar de grondstoffen verbruikt worden, te verlaten en daavoor in een kringloopsysteem te brengen en het weer gebruikt kan worden. Daardoor probeert men de grondstoffenschaarste te minimaliseren en de natuur zo weinig mogelijk te belasten. Zo bezit Desso een eigen retoursysteem van oud tapijt, dat het tapijt in haar bestanddelen demonteert en de daarbij gewonnen stoffen recycled. Er bestaan al veel collecties uit gerecycled garen econyl. Tot het jaar 2020 zijn alle producten, inclusief alle tapijttegels, uit het huis Desso naar het Cradle to Cradle principe te produceren. Desso tapijttegels zijn op die manier een bijzonder milieuvriendelijke en een zuinig resource gebruikend alternatief ten opzichte van andere tapijten.

Desso Tapijttegels staan voor innovatie: AirMaster, SoundMaster und EcoBase

Alleen in de basisuitrusting zijn tapijttegels bijna niet te overtreffen – zij zorgen voor een betere ruimtesfeer, dempen het geluid en zorgen voor een rustige woon- en werkomgeving en worden onder milieuvriedelujke voorwaarden geproduceerd. En toch kan men de facultatieve uitbreidingen nog vergroten!

Een van de bekendste Desso ontwikkelingen voor tapijttegels is het eenmalige AirMaster systeem. Een geraffineerd samenspel van het dunne garen van Desso AirFilters en de dikkere Desso DustCollectors filteren effectief de kleine en de grove stofdeeltjes uit de kamerlucht en reduceren op die manier de stofbelasting enorm. De eenmalige structuur van de tapijttegels houdt deze stofdeeltjes vast tot ze bij de volgende stofzuigerbeurt opgezogen worden. Zo zorgen de Desso tapijttegels voor een bijzonder schone kamerlucht en helpen mee om gezond te wonen. Een verdere optie om het comfort met Desso tapijttegels nog te verhogen is het Desso SoundMaster system. Tot 80 % uit de gerecyclede PET-flessen bestaande is de  milieuvriendelijke SoundMaster-rug de oplossing om voor een rustige en ontspannen sfeer te zorgen. Reduceren de gebruikelijke tapijttegels al de geluiden, zo worden de loopgeluiden nog eens 15dB minder en wordt de geluidsabsorptie zelfs tot 100% verbeterd. Zo kan men de productieve werkomgevingen scheppen voor kantoren en scholen.

Om de hoge eisen van de producent Desso aan het milieuvriendelijke handelen bij te houden, heeft de firma een bijzondere rugconstructie ontwikkeld. Deze bestaat hoofdzakelijk uit materiaal van het cradle to cradle principe, milieu- en voor de gezondheid onschadelijk materiaal. Daarbij kan men de polyoefin gebaseerde laag van EcoBase compleet in het eigen recycled systeem verwerken. Met Desso tapijttegels verwerft u een product, dat design, functionaliteit en milieuvriendelijkheid samen brengt.

Desso tapijttegels op BRICOFLOR.nl

Als specialist van vloerbedekkingen mogen in ons assortiment natuurlijk geen Desso tapijttegels ontbreken. Met de grote keuze uit  design en innovatie maakt u altijd een goede keuze van een absoluut kwaliteitsproduct. Vele aantrekkelijke collecties vindt u natuurlijk in onze onlineshop op BRICOFLOR.nl! 

Plus icon lees meer