Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail [email protected]

Linoleum – Duurzame, Authentieke en veelzijdige vloeren

Linoleum vloeren hebben een rijke geschiedenis. Al in de jaren 1860 kwam Frederick Walton tot een verassende ontdekking. Bij een toevallige ontdekking van een laag geoxideerde lijnolie, kwam Walton tot de conclusie dat er een toekomst voor deze vloeren was. Tegenwoordig is het de meest duurzame vloer die verkrijgbaar is. Wanneer correct gecomposteerd lost de vloer binnen 2 jaar volledig op en brengt hierbij geen schade aan de natuur.

Lees verder

Linoleum

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Door te blijven ontwikkelen en verbeteren bestaat het hedendaagse linoleum voor 90% uit natuurlijke grondstoffen. De grondstoffen die in vrijwel elke linoleum vloer voorkomen zijn lijnzaadolie, kurk, houtmeel, boomharsen en kalksteenpoeder. De overige grondstoffen verschillen vaak tussen de verschillende uitvoeringen van vloeren. Of u nu op zoek bent naar stralende effen kleuren, of juist een eenvoudig marmerontwerp, door de natuurlijke grondstoffen die gebruikt worden hebben de vloeren authentieke kleuren. Bekijk nú de gehele linoleum-collectie op de BRICOFLOR webwinkel en beslis zelf welke vloer u het mooist vind!

Forbo Linoleum – De mondiale marktleider voor linoleum producten

Als wereldleider in Linoleumproducten biedt de fabrikant Forbo een breed assortiment aan linoleumcollecties. Bij elk van deze collecties staan een aantal van Forbo’s belangrijkste standpunten centraal. De vloeren dienen milieuvriendelijk, slijtvast, duurzaam, en gemakkelijk te onderhouden zijn. Hun bekendste collecties zijn de Forbo Marmoleum, Forbo Walton en Forbo Artoleum. Al deze collecties zijn verkrijgbaar in de BRICOFLOR webwinkel. De Forbo Marmoleum collectie is waar dit bedrijf mee groot is geworden. In deze collectie hebben de vloeren een Marmer-design, vandaar de naam Marmoleum. Met de Forbo Marmoleum Real, Forbo Marmoleum Fresco en de Forbo Marmoleum Vivace, heeft u keuzen uit ruim 90 verschillende designs. Daarentegen zijn in de Forbo Walton Uni, Forbo Walton Cirrus en Forbo Walton Concrete collecties klassiekere unicolor-ontwerpen te vinden die kunnen worden toegepast bij vrijwel elk interieur. Scrolt u zelf eens door onze website en laat u inspireren door de ruime collectie die Forbo biedt!

Tarkett linoleum – hoge kwaliteit voor een degelijke prijs

Tarkett is een van de weinige andere producenten van het product linoleum. De linoleum vloeren van Tarkett zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen als milieuvriendelijk worden beschouwd. Echter bevatten deze vloeren wel meer chemische stoffen dan de vloeren van Forbo en hebben zij langer nodig om volledig te composteren. Met het Linoville assortiment biedt deze producent een grote hoeveelheid aan aansprekende collecties, allemaal verkrijgbaar in de BRICOFLOR webwinkel. Collecties zoals de Tarkett Veneto xf² 2,00mm, Etrusco Silenco xf² 3,8mm zijn aantrekkelijke vloeren voor een lage prijs. Alle linoleum vloeren van Tarkett hebben een gebruiksklasse van 23 tot 41 of zelfs hoger. Hierdoor zijn de vloeren uiterst geschikt voor commercieel en project-gebruik. Ook wordt er bij de productie van deze vloeren extra aandacht besteed aan het feit dat de vloeren geschikt moeten zijn voor enkele gevoeligere toepassingen, zoals scholen en ziekenhuizen.

Linoleum – Tijdloos design in vele trendy kleuren

Het ontwerpspectrum voor linoleum vloeren is in de loop der jaren enorm geworden. Vandaag de dag zijn, naast de standaard eenvoudige designs, vooral marmer-designs en designs met een bewolkte uitdrukking toegevoegd. De verschillende designs kunnen een ruimte een geheel nieuwe look geven. Dankzij de verschillende ontwerpen en de geruime keuze aan kleuren, kunt u uw verbeelding de loop laten gaan en uw droomvloer samenstellen. Ook combinaties van verschillende kleuren zijn mogelijk om zo een uniek design te maken. De linoleumvloeren die zowel Tarkett als Forbo verkopen zijn van uiterst hoge kwaliteit en kunnen gezien worden als de meest milieuvriendelijke vloeren die er zijn. Ontdek nú alle linoleum vloeren op de BRICOFLOR webwinkel!

De voordelen van Linoleum

Het grootste voordeel van een linoleum vloer is het feit dat deze tientallen jaren meegaat. Door de hoge kwaliteit van de gebruikte grondstoffen blijven deze vloeren lang hun uitmuntende technische eigenschappen behouden. De hoge duurzaamheid van de vloeren heeft ook te maken met het feit dat deze vloeren een PUR-oppervlakte behandeling gehad hebben. Deze afwerking zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijk schoon te houden is en dus hygiënisch blijft. Nog een groot voordeel van linoleum is dat de vloeren uiterst geschikt zijn voor veel verkeer en dus voor commerciële en project doeleinden gebruikt kunnen worden. Drukpunten waar zware gewichten lange tijd gestaan hebben verdwijnen binnen zeer geringe tijd, wat ervoor zorgt dat de vloer een egale look behoud. Ook zijn deze vloeren uiterst bestand tegen chemicaliën en slijten zij veel minder snel dan vele PVC vloeren.

Linoleumvloeren in de webwinkel van BRICOFLOR

Bekijk nu alle linoleumvloeren op onze website. Alle vloeren in deze categorie hebben onze beste prijs garantie. Wanneer u nog niet zeker weet welke vloer u het mooist vind, maak dan gebruik van onze gratis sample service. U kunt dan thuis bekijken hoe de vloer bij uw interieur past. Bent u van plan een grote hoeveelheid te bestellen, vraag dan om een persoonlijke offerte. Hebt u verder nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren!