SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Tapijttegels van Schatex – Duitse kwaliteitsproducten bij BRICOFLOR

De firma Tretford uit het Duitse Nederrijngebied bestaat al meer dan 50 jaar en staat bekend om zijn hoogwaardige productl…

lees meer
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
In stock:
2494,5 m²
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
1 - 20 van 81 Producten

Met behulp van hoogwaardige Tretford tegels, voor elke locatie de ideale vloerbedekking.

Het gevarieerde producten van Tretford tapijttegels kan losjes worden onderverdeeld in twee divisies. De collecties Interland, Voyage en Dolce Vita verwennen u met een brede selectie kleuren en een slijtlaag die bestaat uit 80 procent kasjmier geitenhaar en 20 procent zuiver scheerwol, op een vormvaste rug van vlies. Ze hebben een praktische gebruiksklasse van 22, wat betekent dat ze werden ontworpen voor een matig drukke woonomgeving. Deze sets zijn ideaal voor woonruimtes zoals slaapkamers of logeerkamers, de eethoek of zelfs de woonkamer.

Als u niet wilt afzien van de sensatie van een natuurlijke vloer in uw kantoor, dan stellen wij de zeer robuuste tapijttegels van de Tretford Interlife collectie voor. Deze hebben een hoge gebruiksklasse van 33 voor commercieel gebruik en een gebruiksklasse van 23 voor thuisgebruik, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elke toepassing. Dit is mede te danken aan de combinatie van 70% geitenhaar en 30% polyamide 6, waardoor een nog resistenter slijtoppervlak ontstaat. Ze worden dan ook vaak gebruikt in kantoren, vergaderzalen en zelfs kleine bedrijfsruimtes.

Tretford tegels daarentegen kunnen worden gebruikt om geheel nieuwe kamers in uw huis te creëren. De hogere slijtvastheid maakt het mogelijk om het verfijnde ontwerp in entreeruimtes, kinderkamers en zelfs afgezonderde studieruimtes te sieren. Omdat ze, zoals veel mensen niet weten, door hun veelvuldig gebruik in het dagelijks leven en korte loopafstanden veel veerkrachtiger moeten zijn dan het traditionele woningtype.

In één oogopslag de eerste praktische kwaliteiten

Afgezien van de gebruiksklassen en de samenstelling van het materiaal, bieden de collecties vrij uniforme kwaliteiten op strikt technisch niveau. Ze hebben allemaal een dikte van ongeveer 8,0 mm en een totaal gewicht van 3,7 kg/m2. Elke tapijttegel is 50 × 50 cm groot en heeft een bruikbaar oppervlak dat snijbestendig is. Ze zijn voorzien van een antistatische coating en kunnen zelfs worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming op basis van warm water. Hoewel beide vloeren aanvaardbaar zijn voor stoelwielen, raadt de fabrikant aan een plastic onderlaag te plaatsen bij gebruik van bureaustoelen op de collecties in de woonkamer.

Een ander voordeel van textiele vloerbedekkingen is dat ze bewezen hebben de hoeveelheid fijn stof in de lucht te verminderen. De fijne stofdeeltjes hechten zich bij aanraking aan de vertakte vezels van de tapijttegels, waardoor ze niet meer in de lucht kunnen komen die u inademt. Dit maakt ze ideaal voor mensen met een allergie, bijvoorbeeld voor huisstofmijt. Regelmatig schoonmaken met een stofzuiger verwijdert het fijne stof weer, waardoor er nieuwe capaciteit ontstaat om nieuwe deeltjes te binden.

Tretford tapijttegels, ontdek een spannende wereld van kleur en design.

Visueel inspireren Tretford tegels op verschillende niveaus. Het ontwerp is zo eenvoudig mogelijk gehouden en heeft een discrete geribbelde structuur die uw voeten een aangenaam loopvlak biedt en dynamiek in uw kamers brengt. De edele structuur wordt bovendien ondersteund door een gevarieerde kleurenwereld, die opvalt door de unieke structuur van het geitenhaar, met briljante en krachtige kleuren. Alles bij elkaar bieden de vier collecties een enorme keuze uit bijna 67 tinten, waartussen u zeker uw eigen favoriete kleur zult vinden.

Het brede spectrum evenaart zeker dat van een regenboog en biedt de meest uiteenlopende nuances van de kleuren geel, rood, blauw en groen en talrijke daaruit voortvloeiende mengkleuren. Ontdek bijvoorbeeld het donkerrood-blauw oplichtende decor braam of het stralende turkoois van de kleursamenstelling Caribisch gebied. Bovendien zijn de Tretford tegels uiteraard verkrijgbaar in klassieke kleuren zoals wit, beige, grijs, bruin of zelfs zwart, zodat u bedrijfsruimten of kantoren op een neutralere manier kunt inrichten.

De Interland en Interlife collecties zijn verkrijgbaar in de 40 standaardkleuren waarin alle Tretford producten verkrijgbaar zijn. De onderneming heeft deze reeds enkele jaren in haar assortiment, met de bedoeling ze ook op lange termijn te produceren om de klanten de mogelijkheid te bieden hun vloerbekleding opnieuw precies te kopen. De collecties Voyage en Dolce Vita voor het woongedeelte staan daarentegen voor unieke trendkleuren waarmee u uw eigen huis nu nog gevarieerder en individueler kunt inrichten. Natuurlijk kunnen de afzonderlijke modules ook uitstekend met elkaar worden gecombineerd dankzij het eerder discrete decor en de gemeenschappelijke afmetingen, zodat u in geval van twijfel zelfs niet over één kleur hoeft te beslissen!

Eenvoudige installatie en verwerking voor creatief gebruik van tapijttegels

Tretford tegels zijn zogenaamde zelfleggende tapijttegels. Zij worden zo genoemd omdat zij zonder lijm kunnen worden gelegd. Dit bespaart niet alleen tijd tijdens de installatie, maar omdat u de uitlijning en de positie van de textiele tegels op elk moment kunt corrigeren, is de installatie veel minder vatbaar voor fouten. Bovendien hoeft u in het beste geval niet te investeren in een geschikte lijm of kunt u de afzonderlijke stukken gewoon weer verwijderen wanneer u aan de dekvloer werkt, zonder dat u uw hele vloer hoeft te vernielen. Dankzij de vliesrug en het daaruit resulterende dode gewicht blijven de textiele tegels toch betrouwbaar en slipvrij op de vloer liggen.

Dankzij hun speciale productiemethode zijn Tretford tegels bovendien bijzonder snijbestendig en rafelen ze niet, wat creatieve snedes mogelijk maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen patronen creëren of de textiele tegels nog spannender vormen geven. U bent niet eens verplicht ze te gebruiken voor uw vloer: Op de homepage van het bedrijf vindt u talrijke toepassingen die laten zien hoe ontwerpers juwelen of accessoires met de stabiele samenstelling creëren.

Kasjmier geitenhaar - dat is wat er achter het materiaal van uw Tretford tegels zit.

Kasjmier is een materiaal dat wij in onze breedtegraden vooral kennen voor de vervaardiging van sjaals, handschoenen of soortgelijke winterkleding. Door deze verwerking associëren velen kasjmier met pure luxeartikelen die aaibaar zacht zijn en u lekker warm houden. Hoewel het garenmateriaal deze kwaliteiten zeker heeft, is het in de natuur de enorme duurzaamheid van het weefsel die de overleving van de dieren garandeert. Zoals de naam doet vermoeden, is kasjmier het robuuste haar van de kasjmiergeiten die hun thuis hebben gevonden op de hoogvlakten van de Mongoolse steppe.

Het open terrein wordt vooral gekenmerkt door sterke weersomstandigheden, waaraan de plaatselijke bevolking en hun dieren weerstand moeten bieden. In de winter betekent dat temperaturen tot -40°. Naast dergelijke strenge temperaturen onder nul wordt de winter daar gekenmerkt door veel neerslag en dus nattigheid en modder. Door de unieke structuur en de vuilafstotende inherente vetlaag kan het niet alleen in de kou overleven, maar wordt het ook beschermd tegen vocht en verontreiniging - eigenschappen die bij verwerking tot Tretford tegels in beperkte mate behouden blijven.

In de zomer daarentegen lopen de temperaturen op tot 30°, zodat de dieren het fijne haar in het voorjaar weer afwerpen, omdat het anders te warm voor ze zou worden. Bij het wisselen van de vacht begint ook de extractie van het kasjmierhaar, die dan met zachte handarbeid wordt uitgevoerd. In tegenstelling tot het beeld dat soms door dierenbeschermingsorganisaties wordt verspreid, worden hierbij geen dieren geschaad! Hier worden de dieren zelfs niet kaalgeschoren, omdat zij zich daarbij zouden kunnen verwonden. Traditioneel wordt een kam of een schaar gebruikt. De term "zuiver scheerwol" verwijst ook naar het feit dat de wol gemaakt is van materiaal dat afkomstig is van levende dieren. De dieren zijn namelijk niet alleen het levensonderhoud van de mensen die er wonen, zij nemen er soms zelfs de status van gezinsleden aan, niet te vergelijken met onze huisdieren.

Reusachtige tapijttegelkeuze bij Bricoflor

Dat waren slechts een paar van de talrijke tapijttegel fabrikanten, die wij u uit onze online shop graag willen voorstellen. Het maakt niet uit voor welk doel of met welke ontwerp vorderingen u zoekt, bij het grote aantal aan fabrikanten en de collecties zult u voor alle bereiken met zekerheid het voor u passende vinden. Wij hanteren de beste prijsgarantie, waardoor u nergens een goedkopere prijs vindt. Als u uw tapijt gevonden heeft, dan kunt u gratis een sample aanvragen. Komt u ergens niet uit? Neem dan contact met ons op! Overtuigt u zich van het assortiment in onze onlineshop BRICOFLOR.nl!

Plus icon lees meer