SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Parketvloer – Wanneer hout zijn wegen kruist met luxe

Met alle natuurlijke schoonheden van massieve houten vloeren, brengt parket een extra kracht en betrouwbaarheid. Wat altij…

lees meer
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 van 478 Producten

De optische exclusiviteit en duurzaamheid zijn elementen die juiste deze vloeren het karakter geven wat ze verdienen. Echter, deze vloeren worden daarmee geassocieerd met een hoge prijs. Natuurlijk is dit niet altijd waar, aangezien zelfs de mensen met een niet zo groot budget kunnen ook parketvloeren leggen in hun huizen. U vindt daarbij bij Bricoflor de beste prijs voor de beste kwaliteit van parket.

Een veelzijdig stuk natuur, speciaal voor uw thuis – De veelzijdigheid van lamelparket

Deze parket vloeren, die uit de desbetreffende grond- en natuurlijke stoffen bestaan, geven iedere ruimte vele aantrekkelijke voordelen. Het geeft namelijk niet alleen een echte houtsoptiek die een klassieke en rustieke sfeer verspreidt, echter geeft het ook een gevoel van veiligheid en veelzijdigheid. Parket vloeren bestaan uit een dunne laag van houtfineer, dat bovenop lagen van hoge kwaliteit multiplex ligt.

De verschillende lagen bestempelen de eisen waar deze vaste houten vloeren uit moeten bestaan. Maar toch is het mogelijk om de vloer nog een keer of meer te zandstralen, dit is afhankelijk van het houtsoort, houtdikte en de structuur ervan. Daarbij vanwege de opbouw, zijn deze vloeren lichter dan de traditionele houten vloeren. Dit maakt het parket eenvoudiger te vervoeren en fijner in de omgang. Deze belangrijke aspecten van het hout and de moderne afwerkmethodes zijn veelbelovend en een robuust alternatief voor massieve houten vloeren.

Altijd anders, maar toch altijd hout – De uniekheid van parket vloeren

Sommigen zouden zeggen dat parket een beperkt aantal designs heeft, aangezien de bovenlaag een laag fineerhout is, echter dit is niet waar. Juist door deze laag is de collectie aan houtsoorten alles behalve beperkt. De speciale eigenschappen van deze vloeren gaan gepaard met meer en meer exclusieve optische mogelijkheden.

Laminaat is vaak gemaakt van één vermenigvuldigd stuk hout, waarbij lamelparket bestaat uit verschillende lagen, wat u scheelt in prijs en in moeite. De echte houten bovenlaag bestaat uit verschillende tinten van hout waardoor de kleuren, structuur en groeven het juist die unieke uitstraling geven, waardoor u een unieke stijl wordt aangeboden. Geprinte patronen kunnen niet werkelijk de echte ontwerpen van houten vloeren vervangen.

U krijgt natuurlijk niet de echte sfeer en het gevoel van een houten vloer bij PVC laminaat. De coating voor op de vloer zorgt ervoor dat de originele kleur behouden blijft en het kleur en bescherming toevoegt aan het al zo duurzame parket. De verschillende processen veranderen de natuurlijke uitstraling niet van een parketvloer, waarbij de milieuvriendelijke oliën het hout alleen maar versterken, waaruit verschillende stijlen resulteren.

Constructie van kant-en-klaar parket: robuustheid met verfijnd karakter

De term "parket" betekent meestal een speciaal type vloerbedekking - vooraf afgewerkt parketvloer. Deze planken hoeven niet achteraf te worden behandeld of verzegeld, maar kunnen direct na aankoop worden gelegd. Over het algemeen zijn twee grote groepen parketvloeren te onderscheiden: meerlagig en houten vloeren. Deze laatste bestaat uit een doorlopende laag hout, die weliswaar een hoge weerstand verleent, maar ook twee nadelen met zich meebrengt: aan de ene kant verhoogt de prijs, aan de andere kant is de vloer dus erg gevoelig voor vocht.

U hoeft zich geen zorgen te maken over deze twee problemen met meerlagig parket! De aanduiding laat al het centrale verschil zien met een massieve houten vloer: deze vloerbedekking bestaat uit meerdere lagen, waardoor de invloed van vocht wordt geminimaliseerd. Hierdoor heeft een massieve vloer het vooroordeel dat elk contact met vocht direct leidt tot lelijke knik of materiële schade.

Meerdere lagen voor meer stabiliteit

Meerlagig parket is verkrijgbaar in twee verschillende versies - als een versie met twee of drie lagen. Een parketvloer met twee lagen bestaat uit een laag hout als deklaag en een tegenlopende steunlaag van kleine houten latten, meestal gemaakt van vurenhout. In het geval van een drielaagse vloer wordt een extra laag toegevoegd in de vorm van een tegenlaag die dezelfde oriëntatie heeft als de bovenste laag. De verschillende koersrichtingen van de afzonderlijke lagen geven de parket dimensionale stabiliteit en voorkomen ongewenste uitbreidingen in het materiaal.

Kantafschuining voor een natuurlijke uitstraling

Om het natuurlijke materiaal nog effectiever te maken, zijn moderne parketvloeren vaak voorzien van een extra afkanting. Hierdoor zijn de individuele planken als zodanig herkenbaar, dus het is al duidelijk aan het oppervlak dat het geen goedkope PVC vloer is. De randafkanting creëert subtiele voegen tussen de afzonderlijke planken, zodat de vloer er over het algemeen heel authentiek uitziet.

Afhankelijk van het ontwerp en het formaat van het oppervlak, kunnen verschillende soorten randen worden gebruikt. De zogenaamde 4V verbindingen vormen een omtreksrand afschuining terwijl 2V-verbindingen bevinden zich aan de langszijden telkens, waarbij de lengte van het Hall-effect wordt versterkt. In parket in scheepsvloeren- of multi-plank optica, worden de afzonderlijke kleine platen gemarkeerd door een Multifase, die ook in de plank loopt. Bijkomend voordeel is dat stof, vuil en zand in deze groeven komt. Dit maakt schoonmaken eenvoudig en beperkt slijtage door schuren.

Bovendien zorgt het ervoor dat stof minder opwaait en dus voor een gezondere lucht zorgt.

Een grote collectie van parketvloer van verschillende top producenten

Bricoflor biedt u parket van enkel top producenten, die ieder een grote selectie aan vloeren hebben waar u uit kunt kiezen.  Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en biedt een ander soort lamelparket aan, waarbij u nog meer opties heeft om de juiste keuze te maken. Ze hebben verschillende collecties waarbij het gebruik natuurlijk verschilt per collectie.

Berry Alloc: Hoge kwaliteit parket van vele verschillende houtsoorten

Berry Alloc biedt u 17 prachtige collecties, waarbij ieder zijn eigen aspecten heeft en u zijn eigen sfeer overbrengt. De verschillende optieken en structuren zorgen voor een grote collectie, waarbij de meeste hun eigen uitstraling ten goede laten komen door middel van de technische en optische eigenschappen. De prijs-kwaliteitsverhouding ligt zeer goed, waardoor u niet te veel betaald voor een nieuwe parketvloer.

Hoogwaardige parket vloeren met expertise van Joka

De parket vloeren van Joka hebben ieder hun eigen charme, waarbij het alleen nog maar uitkiezen is welke u het beste bij uw ruimte vindt passen. Met verschillende prijsklasses en collecties is er voor ieder bereik een optie te bedenken. Door de natuurlijk effecten van het Joka parket, heeft het onvergelijkbare beitsen, schaven, zagen en schuren in het hout. Houten vloeren hebben speciale oppervlakte structuren wat geen andere imitatie vloer kan laten zien. Daarnaast streeft Joka ernaar om de oorspronkelijke nerven door de olie te benadrukken en de karakteristieke hout patronen en tinten te behouden.

Parket vloeren – de voordelen die u niet meer vergeten zal

Een houten vloer heeft verscheidene voordelen wat de vloer niet alleen praktischer maken, maar echter ook gunstiger voor u, in vergelijking met de massieve hout variant. Een verbeterde stabiliteit zorgt voor een hoge weerbaarheid bij alledaags gebruik and voorkomt bulten of scheuren in het hout. Daarbij geeft lamelparket u nog verschillende plaatsingswijzen, waardoor het een praktischere optie wordt voor ieder. Het parket kan worden geplaatst door middel van een kliksysteem, lijm of enkel door het vast te nagelen aan de vloer. U krijgt hierdoor meerdere opties waarbij u de beste keuze voor uw ruimte kunt selecteren. Het grootste voordeel van een parketvloer is dat deze vloeren ook meer bestand zijn tegen hitte en vochtigheid, wat ervoor zorgt dat de veelzijdigheid hoger is en kan worden gelegd in verschillende ruimtes!

Beste kwaliteit vloeren bestelt u bij Bricoflor!

Bricoflor legt een grote nadruk op de klantenservice en is trots op het feit dat zij een reeks van hoge kwaliteit producten van top fabrikanten aanbieden. Als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze gespecialiseerde team wat klaar staat om u te helpen. Heeft u door de grote keuze moeite bij het kiezen van de perfecte parketvloer? Geen probleem. Wij bieden de gratis sample service aan wat u uw keuze een stuk makkelijker zal maken. Hierdoor ontvangt u een voorbeeld van de vloer waarbij u een indicatie krijgt van de uitstraling en kleur van het parket. Bricoflor biedt de beste kwaliteit producten tegen een lage prijs wat u de beste prijsgarantie garandeerd! 

Plus icon lees meer