SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Vinyl vloeren - De veelzijdige vloer op de rol

Wil je jouw vloer een nieuwe look geven? Kies dan voor een vinyl vloer, dé trendy keuze van vandaag de dag! In tegenstelling …
lees meer
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 van 396 Producten

Vinyl of PVC? - Dat is het verschil!

In de afgelopen jaren zijn er door voortdurende technische en materiële vooruitgang ook steeds nieuwe productnamen ontstaan, die vaak voor verwarring zorgen. Zo leest en hoort men tegenwoordig bijvoorbeeld vaak over PVC vloeren.

Maar waarin bestaat eigenlijk het verschil? Zijn het twee benamingen voor hetzelfde product of zijn het daadwerkelijk twee verschillende producten? Het antwoord op al deze vragen is eenvoudig: een vinyl vloer is ook een PVC vloer. En toch zijn er verschillen tussen deze twee populaire vloerbedekkingalternatieven. PVC is voornamelijk een materiaalaanduiding die tegelijkertijd de naamgever is van de productfamilie van PVC laminaat. CV (staat voor Cushioned Vinyl) beschrijft daarentegen de bijzondere structuur van de vloerbedekking: "gepolijst" vinyl.

Meestal bestaat deze vloerbedekking uit een geschuimd dragermateriaal waarop een beeldvormende, vaak gestructureerde laag van PVC is verankerd. Daarom behoort PVC tot dezelfde productfamilie, maar onderscheidt het zich door zijn geschuimde, dikkere en meestal zachtere rug ten opzichte van zijn pure vertegenwoordiger. Of u nu op zoek bent naar een vinylle of PVC vloer, bij BRICOFLOR bent u altijd aan het juiste adres! Hier vindt u een enorm groot assortiment moderne, aantrekkelijke en tegelijkertijd robuuste collecties die veelzijdig en flexibel inzetbaar zijn.

De voordelen van vinyl vloeren - alles in één oogopslag

De lijst met voordelen van hoogwaardige vinyl vloeren is lang. Mede dankzij deze talrijke voordelen wordt dit type vloer tegenwoordig in ongeveer 20% van alle Duitse huishoudens gebruikt. Vooral in vergelijking met andere populaire vloerbedekkingen zoals laminaat en parket, heeft de flexibele vinyl vloer veel te bieden. Vinyl is onder andere waterbestendig, geluiddempend, dun en eenvoudig te installeren. De specifieke voordelen die vinyl biedt voor uw renovatie-, herstel- of ontwerpproject, en met name voor langdurig gebruik, zijn als volgt:

Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden - Snel reinigen van vinyl

Terwijl vooral echt houten vloeren specifiek en vaak tijdrovend onderhoud vereisen, is het schoonmaken en onderhouden van vinyl vloer houtlook een fluitje van een cent. Dankzij het materiaal, een thermoplastische kunststof, is het dagelijkse onderhoud snel en moeiteloos. Toch moet er ook hier speciale aandacht worden besteed aan de reiniging om een schone en aangename woon- en werkomgeving te waarborgen.

In tegenstelling tot vloerbedekkingen zoals parket, die schade kunnen oplopen door water en reinigingsmiddelen, wordt vinyl niet negatief beïnvloed door schoonmaakmiddelen. Verontreinigingen kunnen daarom zowel met een bezem als met water en gangbare reinigingsmiddelen worden verwijderd. Dit garandeert een duurzame glans en bacterievrije reinheid. Afhankelijk van de belasting van de vinyl vloer op rol moet deze regelmatig, met een tussenpoos van enkele dagen, worden schoongemaakt. Dit zorgt voor hygiënische leef- en werkomstandigheden en een lange levensduur van uw nieuwe vinyl vloer.

Comfortabel en stil lopen - vinyl op rol met geluiddempend effect

Vanwege de zachte structuur is vinyl van nature een uitstekend isolerend materiaal. Hierdoor is doorgaans geen extra geluiddemping nodig. Naast de extra kosten bespaart u ook kostbare tijd bij de installatie. Bovendien zou geluiddemping vrijwel ineffectief zijn omdat de vloerbedekking niet op de ondergrond kan worden bevestigd - het resultaat zou een ongelijke vloer zijn, in extreme gevallen zelfs met golven. Maar dankzij de flexibele materialen en de daarmee gepaard gaande elastische structuur heeft vinyl vloer op rol van nature een geluiddempend effect. Hierdoor is het leven en werken op vinyl vloeren altijd en overal bijzonder comfortabel. De vloer minimaliseert loopgeluiden en zorgt tegelijkertijd voor een warm en vooral zacht loopgevoel.

In een handomdraai een oase van welzijn - Het leggen van vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn niet alleen enorm robuust en stil, maar ook snel en gemakkelijk te leggen. Het legproces lijkt op dat van tapijtvloeren en zou geen probleem moeten zijn voor doe-het-zelvers en beginners. Met slechts drie basis stappen en gangbaar gereedschap kan de installatie in een mum van tijd worden voltooid. Hiervoor moet eerst een basis worden gelegd door de ruwe ondergrond voor te bereiden en oneffenheden glad te strijken. Vervolgens kan de nieuwe vloer in de betreffende ruimte worden gelegd. Deze wordt op maat gesneden volgens de afmetingen van de kamer. Daarna hoeft de flexibele vinyl vloer alleen nog maar te worden bevestigd voordat de definitieve afwerking plaatsvindt. Zo kunt u in korte tijd een waar wellnessparadijs creëren!

Veelzijdig inzetbaar in elke ruimte - Praktische vinyl op rol voor elke toepassing

Met een breed scala aan levensechte oppervlakte-decors kan vinyl bijna elke ondergrond imiteren, of het nu gaat om een steen- of tegeluitstraling, houtlook of vinyl vloer betonlook. De flexibiliteit van dit bekledingsmateriaal komt overeen met de diversiteit aan decors. In onze online winkel vindt u zeil vloeren voor zowel de particuliere woonruimte als voor commerciële en industriële toepassingen. Kies uit talloze ontwerpen en geef uw persoonlijke ruimte vorm!

Bij het kiezen van een nieuwe zeil vloer op rol is het belangrijk om rekening te houden met het beoogde gebruik. De zogenaamde gebruiksklassen zijn doorslaggevend. Terwijl de gebruiksklassen 21-23 voornamelijk geschikt zijn voor woongebruik, onderscheiden de gebruiksklassen 31-33/34 PVC-vloeren die geschikt zijn voor commercieel gebruik. De meest belastbare varianten met de klassen 41-43 kunnen zelfs in industriële omgevingen worden gelegd. Ontdek hieronder de talloze toepassingsmogelijkheden voor vinyl vloer houtlook en meer!

Wonen, eten, slapen - De woonruimte bekleden met vinyl

Vinyl vloeren op rol zijn bijzonder populair voor de particuliere woonruimte. Niet alleen vanwege de lage kosten, maar ook vanwege de diversiteit aan decors en de lange levensduur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de keuze voor de woonruimte vrijwel onbeperkt is. De classificaties die verband houden met woongebruik, zoals 21 (weinig belopen ruimtes) tot 23 (veel belopen ruimtes), zijn meestal van toepassing op elke uitvoering. Zeil vloeren met deze classificaties kan worden gelegd in woon-, eet- en slaapkamers, gangen, kinderkamers en andere ruimtes in uw woning. Dankzij de waterbestendige eigenschappen kunnen ze zelfs worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals badkamers.

Geen beperkingen in commerciële ruimtes - Uitgerust met vinyl op rol

Ook voor commercieel gebruik is er een breed scala aan collecties beschikbaar. Deze zijn speciaal ontworpen om duurzaam te zijn en dragen daarom de gebruiksklassen-certificeringen 31-33/34 (weinig tot sterk belopen commerciële ruimtes). Ze zijn perfect geschikt voor gebruik in ruimtes zoals kantoren (vooral met geschiktheid voor bureaustoelwielen), winkelpanden, recreatie- en vergadergebieden, evenals in de horeca en hotelindustrie. Dit resulteert in een bijna onbeperkte veelzijdigheid die ook u ten goede komt. Uiteraard sluiten de gebruiksklassen voor commerciële ruimtes het gebruik in woongebieden niet uit, zodat u in de meeste gevallen een vloer van gebruiksklasse 32 probleemloos thuis kunt gebruiken, en een waardevolle toevoeging aan uw interieur kunt creëren.

Koop nu uw nieuwe vinyl vloer in de BRICOFLOR webhop!

Bent u verliefd geworden op een vinyl vloer en wilt u deze het liefst vandaag nog in uw ruimte leggen? Bestel nu in onze online shop en profiteer van onze service die een vlotte en snelle online aankoop garandeert. Bent u onzeker of het gekozen ontwerp past bij het algehele beeld van uw ruimte? Maak gebruik van onze gratis stalenservice en wij sturen u een decoratievoorbeeld op. Op basis hiervan kunt u de uitstraling, textuur en kwaliteit van de gekozen vinyl zelf beoordelen.

Als u bij ons bestelt, profiteert u van onze beproefde laagsteprijsgarantie. Hiermee verzekeren wij u van de voordeligste prijs op de markt en bespaart u geld. Bent u van plan een groter bouwproject uit te voeren waarvoor u grote hoeveelheden vinyl nodig heeft? Geen probleem met ons serviceteam! Maak gebruik van de mogelijkheid om een individuele offerte aan te vragen wanneer u een uitgebreider renovatie- of bouwproject plant. Onze vriendelijke en deskundige medewerkers helpen u graag bij het opstellen van een passend plan!

Kies nu voor de vele voordelen van vinyl vloeren en maak gebruik van uw kans om probleemloos online te kopen. Neem eenvoudig contact met ons op via e-mail, telefoon of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Plus icon lees meer