Vinyl/Zeil vloeren - de veelzijdige vloer op de rol

PVC-vloeren zijn tegenwoordig een van de meest populaire vloerbedekkingen. PVC-vloeren, die vroeger als schadelijk we…

lees meer
-10%
origin-claim
-10%
origin-claim
1 - 20 van 426 Producten

Schoonmaken en Onderhouden van Vinyl Vloeren: Een Eenvoudig Proces

Terwijl met name echte parket vloeren expliciet en vaak arbeidsintensief onderhoud vereisen, is het reinigen en onderhouden van vinyl vloeren kinderspel. Dagelijks onderhoud is snel en gemakkelijkvooral vanwege het materiaal, een thermoplastische kunststof. Je moet het wel af en toe schoonmaken om voor een prettige woon- en werkomgeving te zorgen.   

Maar in tegenstelling tot vloeren zoals parket, die onder invloed van water en reinigingsmiddelen kunnen worden beschadigd, kan zeil vloer niet negatief worden beïnvloed door reinigingsmiddelen. Vuil kan daarom zowel met behulp van een bezem als met behulp van water en huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden verwijderd. Dit garandeert een permanente materiaalglans en bacterievrije zuiverheid. Afhankelijk van de belasting van de zeil vloer moet deze standaard om de paar dagen worden schoongemaaktDit garandeert hygiënische leef- en werkomstandigheden en een lange levensduur van uw nieuwe vinyl vloeren.

Veelzijdig in elk gebied - een praktische zeil vloer voor elke toepassing

Zeil vloer is een moderne vloeroplossing voor bijna elk interieur, waarmee u een klassieke of trendy look kunt creëren. Dankzij een groot aantal bedrieglijk echte oppervlaktedecors kan de vinyl vloer worden gebruikt om bijna elk oppervlak met een steen- of tegellook te voorzien. Of ga voor een hout- of betonlook, om jouw interieur compleet te maken. Het gebruik van dit bekledingsmateriaal is net zo flexibel als de keuze van het decor. In onze webshop vindt u verschillende soorten vinyl vloeren voor zowel particuliere woonruimtes als voor gebruik in de commerciële- of industriële sector.

Bij het kiezen van een nieuwe zeil vloer is het van groot belang om deze aan te passen aan het gebruik. Doorslaggevend zijn de zogenoemde utiliteitsklassen. Hoewel de Utiliteitsklasse-certificeringen 21-23 in de eerste plaats geschikt zijn voor de woonruimte, zijn het de utiliteitsklassen 31-33/34 in de projectsector die de vinyl vloer voor deze zone onderscheiden. Met klassen 41-43 zijn de meest veerkrachtige vloeren  zelfs geschikt voor installatie in de industriële sector.

Ontdek de veelzijdigheid van vloer zeil en hun toepassingsmogelijkheden!

Zeil vloer leggen - stap voor stap uitgelegd

Het leggen van een vinyl vloer is een eenvoudige klus die perfect geschikt is voor doe-het-zelvers en leken die op zoek zijn naar een goedkope en snelle manier om hun nieuwe ruimte te verfraaien. Veel materialen die hiervoor nodig zijn, zijn al aanwezig in veel huishoudens.

Er zijn twee manieren om vloer zeil te bevestigen: looselay en plak. De keuze voor een bepaalde methode is afhankelijk van de grootte van de kamer en het type gebruik. Voor meer gedetailleerde informatie kan je de installatie-instructies van de fabrikant raadplegen. Daarnaast geven sommige basisparameters algemene richtlijnen voor het leggen van zeil vloer.

Eenvoudig en Snel: Installeer je zeil vloer in Een Uur

Het installeren van een vinyl vloer is gemakkelijk. Je moet beginnen met het zorgen dat je alle benodigde materialen en gereedschappen hebt. De zeil vloer moet ook de gelegenheid krijgen om te wennen aan de temperatuur in de ruimte. Vervolgens moet de ondergrond worden voorbereid voor de installatie, door oude bekleding, vuil en vet te verwijderen zonder resten achter te laten. Oneffenheden zoals gaten of scheuren moeten worden geëgaliseerd met een vulmiddel, zodat de basis schoon en egaal is.

Dan is het tijd om de vinyl vloer te leggen. De vloer zeil moet worden uitgespreid, uitgelijnd en grof gesneden. Bij alle kanten moet een uitstekende rand van ongeveer 10 cm worden gelaten. Daarna wordt de vloer bevestigd met lijm of plakband. De vloerbedekking wordt teruggevouwen en vervolgens aangedrukt. Dit proces wordt herhaald met de andere helft. Ten slotte moet de zeil vloer worden aangepast aan de afmetingen van de ruimte. Hiervoor wordt de vinyl zeil met een rail en een snijmes langs de kamergrenzen en hoeken op maat gesneden en vervolgens opnieuw aangedrukt.

Het resultaat is dat je binnen een uur ongeveer 15 m² binnenruimte kunt bekleden - snel en eenvoudig!

Koop nu je nieuwe vinyl vloer bij Bricoflor 

Bent u verliefd geworden op een zeil vloer en wilt u deze vandaag in uw kamers neerleggen? Bestel nu in onze online shop en profiteer van onze service waarmee wij u een vlotte en fijne ervaring garanderen. Twijfelt u of het gekozen ontwerp past in de algehele uitstraling van uw pand? Maak gebruik van onze gratis stalenservice en wij sturen u een decorstaal toe. Op basis hiervan kunt u zelf de look, feel en kwaliteit van de geselecteerde zeil vloer beoordelen.      

Als u bij ons wilt bestellen, profiteert u van onze beproefde beste prijsgarantie. Dit verzekert u van de laagste prijs op de markt en is erg fijn voor uw portemonnee. Een groter project van plan waarvoor u grotere hoeveelheden vloer zeil nodig heeft? Geen probleem voor ons serviceteam! Maak van de gelegenheid gebruik om een individuele offerte aan te vragen als u een uitgebreider renovatie- of bouwproject plant. Onze vriendelijke en competente medewerkers helpen u graag bij het opstellen van een passend plan!     

Kies nu voor de vele voordelen van vinyl vloer en maak gebruik van je kans om je nieuwe vloer nu probleemloos online te kopen. Neem gewoon contact met ons op via e-mail, telefoon of ons contactformulier. We helpen je graag verder. 

 

Plus icon lees meer