SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Vinyl vloer houtlook: Vinyl met de allure van echt hout!

Wie nog steeds het verouderde beeld heeft van saaie uitrolbare vloer bij het denken aan zeil vloeren, moet nu opletten! Vinyl…
lees meer
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
1 - 20 van 223 Producten

Vinyl vloer houtlook - Natuurlijke vinyl vloer op rol

Vinyl vloer houtlook zijn tegenwoordig een van de meest gewilde vloerbedekkingen voor diverse ruimtes. Dankzij uitgebreid onderzoek en voortdurende ontwikkeling heeft dit dynamische vloermateriaal zijn beruchte imago achter zich gelaten en geniet het nu opnieuw grote waardering! Met zijn talloze voordelen is vinyl in ongeveer 20% van de huishoudens in Duitsland geïnstalleerd. In tegenstelling tot zijn optische tegenhangers zoals parket, PVC laminaat of stenen vloeren, blinkt vinyl uit in uitstekende technische eigenschappen.

Hoogwaardig vinyl in prachtige houtlook - De perfecte keuze voor een stijlvolle vloer

Bij het kiezen van een vloer is het uiterlijk vaak het eerste waar we naar kijken. Niemand wil genoegen nemen met een minderwaardige uitstraling, dus het is belangrijk om een vloer te kiezen die perfect past bij je interieur. Als je geïnteresseerd bent in een vloer met een klassieke houtlook, dan is vinyl vloer een uitstekende keuze naast parket en laminaat. Vinyl vloer houtlook is zo overtuigend dat het moeilijk te onderscheiden is van zijn concurrenten. Zelfs bij nadere inspectie zijn er geen zichtbare verschillen te ontdekken. Dankzij de structuur van het oppervlak voelt het vinyl ook bijna identiek aan echt hout, waardoor een opmerkelijk realistische uitstraling ontstaat.

Naast het esthetische aspect heeft vinyl vloer houtlook ook veel technische voordelen ten opzichte van parket en laminaat. Als je op zoek bent naar een vloer die de warme en harmonieuze uitstraling van hout combineert met gebruiksgemak en comfort, dan is vinyl in houtlook de juiste keuze!

Een betaalbaar alternatief voor echt houten parket

Liefhebbers van hout zullen altijd kiezen voor klassiek parket. Hoewel parket er visueel aantrekkelijk uitziet, heeft het ook enkele nadelen. Uiterlijk gezien is er weinig verschil tussen vinyl en parket. Het kunststof product oogt net zo natuurlijk als een massieve houten vloer. Het grote verschil merk je echter in de prijs. Parket is een van de duurste vloerbedekkingen. Het is een investering die zorgvuldig overwogen moet worden. Vinyl vloer op rol is een stuk goedkoper en heeft toch verschillende voordelen!

Parket vereist veel onderhoud en kennis, terwijl vinyl vloer met slechts enkele eenvoudige handelingen schoon te maken is. Het flexibele vinyl heeft geen intensieve oliën of regelmatige schuurbeurten nodig. Ondanks de houtimitatie kan het probleemloos met vocht worden afgenomen. Het kunststofmateriaal zwelt niet op en is bestand tegen krachtige reinigingsmiddelen.

Ook qua dikte verschillen de twee producten sterk van elkaar. Parket is van nature dik en kan problemen veroorzaken bij het renoveren, zoals het schuren van deuren. Dit kan vooral problematisch zijn bij glazen deuren. Vinyl vloer op rol daarentegen heeft een veel lagere opbouwhoogte, waardoor het een ideale vloer is voor renovatieprojecten zonder gedoe met het schuren van deuren en ongelijke overgangen naar andere ruimtes!

Een ander opvallend voordeel is de toepasbaarheid in vochtige ruimtes. Parket komt snel aan zijn grenzen in de badkamer. De hoge luchtvochtigheid en incidentele waterplassen kunnen ervoor zorgen dat het hout kromtrekt en beschadigd raakt. Vinyl vloer houtlook daarentegen is geen enkel probleem in de badkamer of keuken! Vocht en water hebben geen invloed op het kunststof materiaal. Dankzij het waterbestendige karakter behoudt vinyl in houtlook zijn prachtige uiterlijk en blijft het intact.

Een stap voor op laminaat - Kies voor vinyl vloer houtlook

Als je op zoek bent naar een betaalbare vloer, is laminaat vaak een populaire keuze. Helaas weerspiegelt de prijs vaak ook de kwaliteit van het product. Vooral twee eigenschappen zorgen ervoor dat laminaat goedkoop overkomt. Wie ooit met hakken over laminaat heeft gelopen, weet dat het geluid niet aangenaam is. Laminaat versterkt geluiden, waardoor je buren snel kunnen horen welke vloer je hebt.

Vinyl vloer houtlook daarentegen is veel stiller en geluiddempend. Geluiden worden geabsorbeerd en in de ondervloer verspreid. In de meeste gevallen is er geen extra geluidsisolatie nodig, wat kosten en zenuwen bespaart!

Bovendien kan laminaat, net als parket, niet in de badkamer worden gelegd. De houten componenten in laminaat zouden opzwellen en permanente schade veroorzaken. In het ergste geval moet de vloer duur worden vervangen en gerepareerd. Zeil kan daarentegen zonder problemen in de badkamer worden gelegd. Vocht en water dringen niet door in het vinyl en laten geen zichtbare sporen achter.

Laminaat behoort tot de harde vloerbedekkingen. Door de stijfheid kan het materiaal broos worden en barsten. Bij zeil vloeren is dit niet het geval. Het elastische materiaal is bijzonder duurzaam en kan zelfs zware belastingen aan. Het afbreken van randen is zeer onwaarschijnlijk bij vinyl vloer. Bovendien is vinyl beschermd tegen krassen en slijtage door een beschermende toplaag.

Eenvoudige en snelle installatie - Van beginner tot professional met vinyl vloer houtlook

Of het nu gaat om PVC vloeren of vinyl vloer op rol, wie van plan is om zijn vloer zelf te leggen, heeft met een vinyl vloer verschillende voordelen! De installatie is vergelijkbaar met tapijt en zelfs voor beginners eenvoudig en snel uit te voeren. Met een paar basisstappen en gangbare gereedschappen kan de droomvloer gelegd worden met een mooi en aantrekkelijk eindresultaat.

Wat je nodig hebt voor een correcte installatie van de vloerbedekking

In tegenstelling tot veel andere legmethoden is het leggen van een vinyl vloer bijzonder eenvoudig. Met een paar gereedschappen kun je al een prachtig resultaat behalen zonder de hulp van een professional. Voor het leggen van een zeil vloer zijn in principe drie gereedschappen nodig: een rolmaat, een stanleymes en een liniaal of een behang- of stalen liniaal. Daarnaast is een potlood handig om sneden bij deuren en hoeken aan te geven.

Als je ervoor kiest om je vloer te verlijmen, kun je ook profiteren van een getande spatel of dubbelzijdig tape. Over het algemeen heb je de meeste van deze gereedschappen al thuis, dus je hoeft ze niet apart aan te schaffen voor het leggen van je vloer. Bespaar jezelf de trip naar de bouwmarkt en kies voor de gewilde vinyl vloer houtlook!

Het plannen van de droomvloer - Belangrijke stappen voor het leggen van vinyl op rol

Voordat je de gekochte vinyl vloer gaat leggen, zijn er enkele punten om in gedachten te houden. Vanwege de geringe opbouwhoogte moet de ondergrond goed worden voorbereid! Zelfs de kleinste deeltjes, evenals stof en vuil, kunnen ervoor zorgen dat je vloerbedekking niet goed hecht aan de ondergrond. Tegelijkertijd kunnen kleine restjes door de oppervlakte heen drukken en zichtbare sporen achterlaten. Om dit te voorkomen, moet je de ondergrond grondig reinigen voordat je begint. Met een egaliseermiddel kunnen oneffenheden worden gladgestreken en gecorrigeerd. Als de ondergrond vlak en schoon is, kan de vinyl op rol eenvoudig worden gelegd zonder het risico van verschuivingen of drukpunten!

Verlijmen of vastzetten? - Wanneer je welke methode moet gebruiken!

Een zeil vloer kan op verschillende manieren worden gelegd. Enerzijds kan deze volledig worden verlijmd, zoals plak PVC. anderzijds kan hij los of semi-vast op de vloer worden gelegd. In sterk belopen gebieden is het raadzaam om de vloer te verlijmen. Dit zorgt voor een betere duurzaamheid van de vloer en maakt hem sterker en robuuster. Oppervlakken groter dan 20m² moeten ook worden verlijmd om drukpunten over het gehele oppervlak te voorkomen.

Voor kleinere ruimtes met minder belasting is het voldoende om de vloer met dubbelzijdig tape op de ondergrond te bevestigen. Hiervoor wordt het tape in een gelijkmatig patroon rond deuren en muren aangebracht, waarna de vinyl erop wordt bevestigd. In onze online winkel vind je een breed scala aan verlijmbare vinyl vloeren om uit te kiezen. Profiteer ervan.

Houtlook voor elke ruimte - De eindeloze mogelijkheden van vinyl vloeren

In tegenstelling tot sommige vloerbedekkingen die vanwege hun speciale materialen niet geschikt zijn voor bepaalde ruimtes, zijn de vinyl rollen geschikt voor vrijwel elk gebruik. Het is net zo flexibel als het veelzijdige oppervlak van deze multifunctionele klassieker. Bij het kiezen van uw zeil vloeren is het belangrijk om rekening te houden met het beoogde gebruik. U kunt dit controleren aan de hand van een kleine code op het productinformatieblad, die aangeeft of de vinyl vloer geschikt is voor het beoogde doel of niet.

De zogenaamde gebruiksklassen geven informatie over de mate waarin een vloer belast kan worden. De cijfers die worden gebruikt voor vloeren in woongebieden beginnen bij 2. Als een vloer een gebruiksklasse heeft van 21-23, is deze bijzonder geschikt voor gebruik in licht tot zwaar belaste woongebieden. Gebruiksklassen 31-33 zijn bedoeld voor gebruik in commerciële ruimtes. Zo weet u of u ook uw zakelijke ruimtes probleemloos kunt voorzien van deze flexibele vinyl vloer op rol. De meest belastbare vloeren hebben een gebruiksklasse van 41-43. Deze kunnen zelfs worden gebruikt in zwaar belaste industriële omgevingen en zijn bestand tegen enorme belastingen.

Trendbewust door het dagelijks leven - Het aanbod aan houtlooks van vinyl vloeren

Een vloerbedekking moet vooral één ding doen: visueel overtuigen! De klassieker onder de vloeren is de houten vloer, maar vaak gaat het helemaal niet om massief hardhout. Ook vinyl vloeren zijn in staat om het geliefde oppervlak op authentieke wijze na te bootsen en te imponeren. Daarom wordt het flexibele materiaal vaak verward met zijn externe voorbeelden!

Het assortiment vinyl vloer houtlook is indrukwekkend! Bijna elk denkbaar decor kan worden gereproduceerd met deze veelzijdige alleskunner. Vinyl vloeren op rol met eiken-, grenen- of notenhoutlook zijn net zo populair als scheepsvloeren en visgraat vloeren. De houtimitaties omvatten een breed scala aan houtsoorten en kleurschakeringen. Van zeer lichte tot donkergrijze vinyl, alles is mogelijk. De ontwerpmogelijkheden zijn hier eindeloos, zodat er voor elke stijl een passend ontwerp te vinden is.

Ook moderne trends zoals de trendy industriële look of de speelse shabby-chic kunnen perfect worden aangevuld met een vinyl in houtlook. Als u liever iets ingetogener wilt, kunt u ook kiezen voor een van de vele tijdloze producten! Zachte decors in subtiele kleuren raken nooit uit de mode en bieden altijd een goede basis om creatief bezig te zijn met de inrichting van uw ruimte.

De beste fabrikanten voor vinyl vloeren met een uitstekende houtlook

Vanwege de grote vraag zijn er vinyl vloeren verkrijgbaar van verschillende fabrikanten. Het aanbod is overweldigend en vaak voelt men zich een beetje verloren in het brede spectrum. Om uw weg naar de vloer van uw dromen wat gemakkelijker te maken, hebben wij bij BRICOFLOR voor u de beste fabrikanten geselecteerd die we van harte aanbevelen.

De gerenommeerde fabrikant Gerflor overtuigt met een breed scala aan producten op verschillende gebieden. De zeil vloeren van dit veelzijdige bedrijf combineren de beste productkwaliteit met innovatieve technologie. De vinyl van Gerflor kan op verschillende manieren worden gebruikt en voorzien elke ruimte, van woningen tot industriegebieden, van eersteklas vinyl vloeren!

De fabrikant Joka legt een bijzondere nadruk op de kwaliteit van zijn materialen. Net zo flexibel als de zeil vloer op rol, stemt deze fabrikant zich altijd af op de wensen van zijn klanten. De zeil vloeren van Joka onderscheiden zich door veelzijdige oppervlakken die elke ruimte visueel doen opvallen en zorgen voor een zorgeloos dagelijks leven!

De milieuvriendelijke gigant Tarkett hecht veel belang aan een gezond binnenklimaat. De fabrikant streeft ernaar het welzijn van mens en natuur gelijktijdig te bevorderen en waarde toe te voegen voor beide partijen. De zeil vloeren van Tarkett zijn daarom gebaseerd op het duurzame gedachtegoed van het bedrijf en volgen strikt de kwalitatieve en ethische waarden van de onderneming.

Ontdek de prachtige vinyl vloer houtlook bij BRICOFLOR

Als u net zo enthousiast bent over de veelzijdige charme van vinyl vloeren in houtlook, aarzal dan niet en bekijk ons uitgebreide aanbod. Bij BRICOFLOR kunt u comfortabel vanuit huis uw droomvloer keizen! met slechts een paar klikken vindt u hier de perfecte vinyl vloer die uw interieur complementeert.

Als u behoefte heeft aan advies, staan onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor u klaar. U kunt telefonisch, via e-mail of ons contactformulier contact met ons opnemen en profiteren van een persoonlijk aanbod. Ongeacht welk product u kiest, onze beste prijsgarantie zorgt ervoor dat u uw vinyl nog voordeliger kunt scoren! Ontdek het zelf en neem een kijkje in onze uitgebreide assortiment aan vinyl vloer houtlook bij BRICOFLOR!

Plus icon lees meer