SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Tapijtvloeren - Voor meer comfort en gezelligheid

Niets voelt zo aangenaam aan als het lopen op een zacht tapijt. Tapijten maken meteen een comfortabele en luxueuze indruk. Vooral in de slaapkamer geven tapijten de kamer een unieke sfeer. Naast de klassieke tapijt zones kunt u ook uw eet- en woonkamer inrichten met zacht materiaal. De verschillende soorten tapijten zorgen voor spannende effecten die perfect kunnen worden gecombineerd met de individuele eisen van een bepaalde ruimte!

Tapijt - De zachte klassieker

Na het horen van het woord 'tapijt' zullen de meeste mensen zich karakteristieke rollen voorstellen. De delicate werf goederen kunnen nu indruk maken met een hele reeks technische voordelen die het een echte allrounder maken. De meerlaagse structuur maakt het tapijt bijzonder duurzaam en zorgt ervoor dat het lang meegaat.

De eerste laag staat bekend als de paal van de slijtlaag. Deze kan worden gemaakt van natuurlijk of synthetisch garen. De backing laag geeft het tapijt meer steun en maakt het extreem stabiel. Het is of gemaakt van fleece of textiel. De alom bekende schuimrubberen backing is verouderd en wordt nauwelijks meer geproduceerd.

Tapijten zijn nu verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, structuren en patronen die het comfort van het lopen op blote voeten aanvullen met een uitstekende uitstraling. Een ander belangrijk voordeel van tapijt is dat het fungeert als geïntegreerde geluidsisolatie. Terwijl laminaat tijdens het lopen bijna moduleert naar zijn eigen resonerende lichaam, heeft tapijt uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen.

Associeert u tapijt nog steeds met de oude stofvangers uit uw kindertijd? Dan hebt u het mis! In tegenstelling tot de vaak veronderstelde mening dat tapijt gevaarlijke longziekten veroorzaakt of bevordert, is tapijt een echte luchtfilter. Bij regelmatig stofzuigen worden de geabsorbeerde vezels volledig verwijderd en niet terug in de lucht gebracht. Op deze manier vermindert tapijt het fijnstofgehalte in een ruimte tot 50%!

De in Duitsland geproduceerde Vorwerk-tapijten garanderen de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Ze begonnen al in 1883 met de productie van tapijten en zijn uitgegroeid tot een belangrijke wereldspeler. Vorwerk werkt voortdurend aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën om de productie en verzending van hun hoogwaardige producten te verbeteren.

Tapijttegels - Handig en veelzeidig

De enorme tapijtrollen zijn te veel van het goede voor u? Grijp dan gewoon naar makkelijk te hanteren tapijttegels! De praktische tuinartikelen zijn nu ook verkrijgbaar als kleine tegels, die bijzonder gemakkelijk en snel te leggen zijn en u in een handomdraai naar uw droomvloer brengen. De pragmatische tegels hebben een veelbelovend breed scala aan designs. Naast verschillende structuren, oppervlaktekwaliteiten en patronen zijn de tapijttegels ook verkrijgbaar in lineaire streepmotieven, geometrische opstellingen of klassiek in organische natuur decors.

Terwijl het leggen van andere vloerbedekkingen vaak dagen duurt, zijn tapijttegels snel en eenvoudig te installeren. Het beste is dat u geen professional meer hoeft te zijn om een aantrekkelijk en stijlvol resultaat te bereiken. De praktische tegels zijn verkrijgbaar in een zelfklevende of een zelfliggende versie, die beide zeer eenvoudig zijn.

Zelfliggende tapijttegels plakken door hun zware gewicht ideaal op de vloer. Dankzij een versterkte rug constructie draagt de zelfliggende plaatsing bij aan een stabiele vloer die niet uitglijdt. Zelfklevende tapijttegels hebben een zelfklevende achterzijde, die binnen enkele seconden op de ondervloer aansluit.

Eenvoudige verwerking is gegarandeerd met tapijttegels van Heuga. De fabrikant staat voor de productie van duurzame en milieuvriendelijke tapijttegels. Een gezond binnenklimaat is voor Heuga net zo belangrijk als flexibiliteit in het technische ontwerp. Daarom bieden Heuga tapijttegels u fraai vormgegeven producten die een duurzame, aantrekkelijke inrichting hebben en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van de natuur.

Vinyl/zeil rollen - Voor dynamisch wonen op alle gebieden

In de afgelopen jaren heeft de PVC vloeren weer aan populariteit gewonnen. Dankzij hun ultramoderne apparatuur en steeds betere optische eigenschappen worden zeil vloeren steeds vaker gebruikt op allerlei soorten oppervlakken. Of het nu gaat om residentiële, commerciële of zelfs industriële gebieden, vinylrollen zijn bestand tegen alle obstakels en kunnen zelfs de grootste belastingen weerstaan. Ze kunnen de natuurlijke structuren van hout of steen tot in het kleinste detail imiteren en zo realistisch presenteren dat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van hun originele modellen. Wie besluit een van deze praktische bekledingen aan te schaffen, wordt beloond met een gigantische selectie van technische en optische voordelen die elke ruimte op een uitstekende manier zullen decoreren.

PVC vloeren - DE VEELZIJDIGE ALLROUNDER MET AUTHENTIEK DESIGN

Na het aanvankelijke enthousiasme voor vinylvloeren raakte het snel in de vergetelheid. De schadelijke ingrediënten die destijds aanwezig waren, verminderden de populariteit van de PVC vloerenen brachten deze naar de zijlijn. Om de vele voordelen van vinyl te behouden, werd het onderzoek voortgezet en werden er innovatieve oplossingen ontwikkeld om de problematische stoffen te elimineren. Tegenwoordig is vinylvloeren niet alleen volledig onschadelijk voor de gezondheid van de mens, maar is het meestal ook milieuvriendelijk en zacht.

De Zwitserse fabrikant Forbo biedt een vinylvloer die zich kenmerkt door oogstrelende ontwerpen, innovatieve oppervlakken en een breed scala aan functionaliteiten.  De hoge veerkracht en de lange levensduur van de vloerbedekkingen zijn het kenmerk van de forbo allura PVC. Het bedrijf volgt altijd de nieuwste trends, die ondanks hun verscheidenheid altijd iets gemeen hebben: goed vakmanschap en zeer hoge kwaliteit. 

Om ervoor te zorgen dat elk oppervlak een vinylvloer heeft die is ontworpen om aan de individuele eisen van de ruimte te voldoen, is de praktische vloerbedekking verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en designs. De keuzes zijn eindeloos. Veel bekende fabrikanten en grote collecties bieden u een uitgebreid assortiment, waarin u gegarandeerd vindt wat u zoekt. 

Als u niet bekend bent met het leggen van vinylvloeren, of als u een van de meer ervaren doe-het-zelvers bent, dan is een zelfklevende PVC de juiste keuze voor u! De installatie is zeer eenvoudig. De vinylplanken hebben een zelfklevende achterzijde waarvan alleen de beschermfolie hoeft te worden verwijderd voordat ze op de vloer kunnen worden gelegd.

Wat vooral belangrijk is bij zelfklevende vinylvloeren: de juiste voorbereiding van de ondervloer. Deze moet volledig vrij zijn van stof, vet en oneffenheden, omdat deze door het dunne materiaal kunnen worden getrokken en vervolgens sporen achterlaten op het oppervlak. Om een nog betere hechting tussen de gereinigde ondergrond en de vinylvloer te bereiken, kan een optionele primer worden aangebracht. Onmiddellijk na het leggen wordt de zelfklevende vinylvloer dan stijf verlijmd met de ondergrond. Zonder uit te glijden profiteert u van de beste grip en eersteklas designs die uw kamer een nieuwe glans geven!

Plak PVC - De klassieke variant voor meer stabiliteit

Een van de meest populaire installatiemethoden is nog steeds het verlijmen van de vinylvloer over het gehele oppervlak. Deze methode heeft een bijzonder lage leghoogte van vaak maar 2 mm. Dit maakt de flexibele vinylvloer de ideale metgezel voor elk renovatieproject, omdat de deuren niet geschuurd hoeven te worden en er geen verrekening is met andere ruimtes. Bovendien veroorzaakt het dunne materiaal geen struikelgevaar en daarom is een gelijmde vinylvloer net zo praktisch voor een toegankelijk gebruik.

Een ander belangrijk voordeel van gelijmde PVC is dat het bestand is tegen enorme belastingen. Omdat drukpunten vooral voorkomen als de ondergrond dikker en zachter is, is een vinylvloer extreem duurzaam voor het verlijmen. Het is daarom beter geschikt voor gebruik in drukbezochte ruimtes. Cafés, bars of zelfs kantoorgebouwen die dagelijks aan zware slijtage worden blootgesteld, kunnen worden uitgerust met gelijmde vinylvloeren. Bovendien is een gelijmde vinylvloer ook uitstekend geschikt voor gebruik in badkamers en keukens. Het waterbestendige synthetische product biedt een aangenaam alternatief voor het koelen van stenen tegels op plaatsen waar ze gewoonlijk worden gelegd, zonder dat ze zwellen als ze worden blootgesteld aan vocht of nattigheid.

Net als bij plak PVC is de voorbereiding van de ondervloer een essentieel onderdeel van de optimale plaatsing. De ondervloer moet volledig vlak en schoon zijn. Zelfs de kleinste deeltjes kunnen gemakkelijk merkbaar worden op het dunne oppervlak en leiden tot blijvende schade aan de vinylvloer. Daarna moet u ervoor zorgen dat de juiste hoeveelheid lijm wordt gebruikt en dat de planken op de juiste manier in de ondergrond worden geplaatst. Als de lijm eenmaal is aangebracht en gedroogd, kunt u vertrouwen op uw vinylvloer. Zelfs op ruwe dagen profiteert u van de duurzaamheid van uw lijm pvc-vloer en zelfs na enkele jaren heeft u een vinylvloer die er zo goed als nieuw uitziet en volledig vlak is.

Klik PVC - Sucess met slechts een paar klikken

In het geval van PVC vloeren is vooral de klikverbinding erg populair. De klik PVC vloer wordt in een handomdraai gelegd en is dan direct te belopen. PVC vloeren zijn ook verkrijgbaar met het praktische kliksyteem, zodat de flexibele planken net zo gemakkelijk en snel op de vloer kunnen worden gelegd. Hoewel bijna elke fabrikant nu zijn eigen klikverbinding heeft met een indrukwekkende naam, blijft het principe altijd hetzelfde. Onder een hoek van 45° wordt een plank naar een reeds liggende plank gebracht en voorzichtig ingedrukt. Het klikgeluid dat de vloer zijn naam geeft, bevestigt dat deze nauwkeurig en stevig is verankerd, zodat u met weinig moeite uw droomvloer kunt bereiken!

Clikc PVC wordt meestal versterkt met een HDF-dragerplaat. Dit geeft de vloerbedekking extra hoogte, wat het leggen nog makkelijker maakt. Omdat de afzonderlijke planken aanzienlijk dikker zijn dan bijvoorbeeld een Plak PVC vloer, kunnen oneffenheden in de ondervloer eenvoudigweg worden gelamineerd in plaats van gerepareerd. Kleinere gaten of scheuren worden eenvoudigweg overbrugd door het materiaal en worden bijna onzichtbaar. Klik PVC biedt daarom de ideale oplossing als u een snelle en vooral veilige installatie wilt die tot een gegarandeerd goed resultaat leidt!

De reus op de markt voor PVC vloeren - Gerflor - maakt indruk met een uitstekende selectie van klik vinyl in verschillende kleuren en formaten. De Franse fabrikant is een specialist voor PVC vloeren en is zeer vertrouwd met de individuele behoeften van mensen en ook met het milieu. De kwaliteitsproducten bewijzen altijd hun duurzaamheid, zodat de Gerflor vinyl klik vloeren elke vloer een langdurig modern en creatief oppervlak geven. Dankzij de eenvoudige klikverbinding is het leggen van de vloer ook voor de doe-het-zelver een fluitje van een cent. Dankzij de duurzame slijtlaag maken krassen en slijpschade geen kans en krijgt u een duurzame en klassiek PVC kliklaminaat!

Looselay PVC - Makkelijker kan niet

Waarschijnlijk is het eenvoudigste principe van het leggen van de PVC vloer, de 'losse' methode. Hier worden de planken gewoon naast elkaar op de ondervloer gelegd zonder dat de ondervloer door de lijm wordt beschadigd. Door hun zware gewicht houden de vinylschalen stevig vast aan de vloer en vormen ze een stabiel en aantrekkelijk oppervlak. Hoewel deze manier van leggen niet noodzakelijkerwijs geschikt is voor ruimtes met veel verkeer, is Looselay PVC voor kleinere en vaak wisselende ruimtes een perfecte keuze!

Vlakke beeldschermen in warenhuizen hebben een gevarieerd oppervlak nodig. Omdat looselay PVC geen lijm gebruikt, kunnen de planken gemakkelijk worden opgetild en vervangen wanneer het tijd is om de vloer opnieuw in te richten. Ook magazijnen of zolders zijn meestal niet onderhevig aan zware slijtage, dus waarom zou je veel tijd en moeite steken in het leggen van dure vloeren in deze ruimtes? Looselay PVC is de ideale metgezel, vooral voor dergelijke sectoren!

HOUTEN VLOEREN - DE STIJLVOLLE UITVOERING VAN ECHT HOUT

U kunt uw kamer een bijzonder nobel karakter geven door het leggen van houten vloeren. De hoogwaardige houten vloerdelen maken altijd een verzorgde en eersteklas indruk, wat bij alle inrichtingsconcepten uitstekend mogelijk is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt de vloer vaak een voorbewerkte vloer genoemd. Dit beschrijft de toestand van het hout waarin het wordt verkocht. Onder voorbewerking wordt verstaan: planken die achteraf niet behandeld of verzegeld hoeven te worden, maar direct op de vloer kunnen worden gelegd.

Over het geheel genomen wordt de familie van de houten vloeren in twee grotere groepen verdeeld: Massief en meerlaags. Een massieve bestaat uit een doorlopende laag hout, die zich onderscheidt door zijn resistente en robuuste eigenschappen. Ondanks de grote duurzaamheid is het iets gevoeliger voor vocht en nattigheid. Meer resistent is de meerlaagse optie. Zoals de naam al aangeeft, heeft het meerdere lagen die de watergevoeligheid van de houten vloer aanzienlijk verminderen.

Meerlaagse houten vloeren zijn verkrijgbaar met een verschillend aantal lagen. De vloer kan worden samengesteld uit twee of drie lagen. Onder de bovenste laag hout bevindt zich een dragende laag in de tegenovergestelde richting, die zorgt voor een stabielere structuur met kleine houten stokjes en is meestal gemaakt van vurenhout. Bij een drielaagse vloer wordt een extra steunlaag toegevoegd.

Een houten vloer krijgt zijn kwalitatieve eigenschappen door de royale slijtlaag (minimaal 3,5 mm). Dit beschermt niet alleen de vloer tegen krassen en slijtschade, maar zorgt er ook voor dat het betreffende oppervlak 2 tot 3 keer kan worden geschuurd zonder dat het uiterlijk of de functionaliteit van de houten vloer wordt aangetast. Afhankelijk van de hardheidsgraad van de gekozen houtsoort kan deze vloer op meer of minder zwaar belaste plaatsen worden gebruikt. Bovendien is de klassieke vloer in zowel gelakte als geoliede uitvoering verkrijgbaar. Lak vormt een voldoende verzorgende laag op het oppervlak van het hout, terwijl olie in de houtvezels dringt en de natuurlijke structuur behoudt.

Met de houten vloeren van Ter Hürne krijgt u een allround zorgeloos pakket. Als een van de bekendste bedrijven voor houtproducten hecht deze beroemde fabrikant bijzonder veel waarde aan kwaliteit met een eenvoudige bediening. De technisch hoogwaardige 3-laags geprefabriceerde vloeren overtuigen door hoogwaardige eigenschappen en spannende houtdecors. Bijna elke houtsoort is door Ter Hürne vertegenwoordigd en zorgt voor een natuurlijke sfeer in elke ruimte!

DE OPLOSSING VOOR DE KLEINE PORTEMONNEE - LAMINAATVLOER

Als goedkoop alternatief voor de klassieke houten vloer biedt de veelzijdige laminaatvloer meerdere toepassingsmogelijkheden die niet alleen u, maar ook uw portemonnee ten goede komen. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in de klik- of zelfklevende uitvoering en kunnen in een handomdraai worden gelegd, waardoor ze op bijna elk oppervlak een mooi figuur slaan. Laminaatvloeren bestaan in principe uit vier lagen.

De kern wordt gevormd door een HDF-kernplaat, die voor een langere levensduur van een speciale zwelbescherming is voorzien. Bovendien is er een drager van met hars geïmpregneerd papier, die de spanning op de bovenlaag in evenwicht brengt. De melanine-opdeklaag is zeer slijtvast en de eigenschappen ervan versterken de gehele structuur van de laminaatvloer. Direct daaronder ligt een decoratieve laag die de natuurlijke structuren van hout en steen imiteert met hoogwaardig bedrukt decoratief papier.

Laminaatvloeren zijn vooral populair vanwege de unieke combinatie van hoge duurzaamheid, een aantrekkelijk uiterlijk en een unieke prijs-prestatieverhouding. De levensduur van een laminaat hangt af van de dikte van de panelen, die bepalend is voor de weerstand. Om precies te weten welke beschadigingen uw laminaat kan weerstaan, geven kleine aantallen op het productinformatieblad de respectievelijke duurzaamheid aan.

De Belgische fabrikant Quick-Step ontwerpers houden opkomende nieuwe materialen nauwlettend in de gaten, evenals het nieuwste mode-palet. Zo signaleren ze trends lang voordat ze zich manifesteren. Daarom zijn Quick-Step laminaatvloeren niet alleen vandaag trendy, maar ook morgen zijn het klassiekers. Quick-Step doet ook een bewuste poging om hun impact op het milieu te minimaliseren en hun afval te verminderen. Ze gebruiken grondstoffen en hebben geïnvesteerd in apparatuur om het energieverbruik tijdens de productie actief te verminderen.

BerryAlloc-laminaat biedt een breed scala aan toepassingsmogelijkheden dankzij de bekwame combinatie van een aantrekkelijk design en een hoge functionaliteit. De vloeren zijn eenvoudig te installeren, gaan lang mee, zijn eenvoudig te reinigen en vereisen minimaal onderhoud. Voor een meer traditionele, gezellige sfeer zijn er plankopties met schuine kanten die elke plank accentueren. Het opvangen met de HydroPlus coating maakt de planken minder gevoelig voor vocht, zodat kleine hoeveelheden vloeistoffen niet direct materiaalvervorming veroorzaken.

De zogenaamde serviceklassen geven aan in welke ruimtes u het beste uit uw laminaatvloer kunt halen. Serviceklassen 21-23 staan voor het woongedeelte, waarbij laminaten met serviceklasse 23 in ruimtes met een overeenkomstige hogere belasting kunnen worden gebruikt, terwijl vloeren met serviceklasse 21 in ruimtes met een lagere belasting kunnen worden gebruikt. De nummers 31-33 getuigen van hetzelfde voor de commerciële sector, de serviceklassen 41-43 voor de industriële sector. U kunt dus kiezen voor een laminaatvloer die aan uw persoonlijke eisen voldoet en de individualiteit van uw ruimtes bevordert. 

KURKVLOER - DE KRACHT VAN DE NATUUR IN JE EIGEN VIER MUREN

Een kurkvloer is een vloerbedekking die de integriteit van het milieu beschermt en tegelijkertijd een uitstekende uitstraling heeft. Gemaakt van de bast van de kurkeik wordt dit robuuste materiaal in steeds meer ruimtes gebruikt om mens en natuur in gelijke mate te beschermen. Elke 9 jaar kan de kurkeik worden geschild zonder dat de boom hoeft te worden geveld of beschadigd.

De productie van het materiaal is daarom bijzonder zacht en altijd zorgvuldig ontworpen om de natuurlijke materiaaldonor te behouden. Omdat het een natuurproduct is, zijn kurkvloeren volledig recyclebaar en kunnen ze zonder bezwaar weer in de natuurlijke kringloop worden gebracht. Naast de typische kurkdessins zijn er ook duurzame vloeren verkrijgbaar in een hout- of steenlook.

Over de kern van kurk wordt een beschermende laag milieuvriendelijk vinyl gelegd, waarin het ontwerp is verwerkt. Veel van de gereproduceerde oppervlakken worden vervolgens voorzien van een textuur die synchroon is ingeprent, waardoor de vloer meer authenticiteit krijgt. Nauwelijks te onderscheiden van hun optische modellen, kunt u uw oppervlakken zo'n nieuwe look geven dat u en het milieu vele jaren plezier zullen beleven.

U vindt er comfort en creativiteit, vooral van de Portugese fabrikant Granorte. De kurkvloeren zijn gemaakt van 100% natuurlijke kurk en maken gebruik van de voordelen van dit unieke materiaal. Dankzij hun (dimensionale) stabiliteit en duurzaamheid kunnen de kurkvloeren van Granorte in bijna elke ruimte worden gelegd en tegelijkertijd iets goeds doen voor het milieu. De natuurlijke kurkstructuur wordt uitstekend belicht en in zijn mooiste vorm gepresenteerd. Haal de veelzijdige kurkvloeren voor uw vier wanden en rust uw vloer uit met een natuurlijke kurklaag!

TEGELS - ESSENTIEEL IN KEUKEN EN BADKAMER

Wat lange tijd als verouderd werd beschouwd is nu weer ultramodern! De keramische tegels zijn echte allrounders en overtuigen met een duurzaam en milieuvriendelijk uiterlijk. Terwijl tegels vaak worden geassocieerd met badkamers en keukens, kunnen moderne stenen tegels ook in andere ruimtes worden gelegd. In slaapkamers en woonkamers, zelfs in uw café of eigen werkplaats: Tegels kunnen er op elk oppervlak goed uitzien dankzij hun robuuste materiaal. 

Een van de grootste voordelen van tegels is dat ze in natte ruimtes zoals keukens of badkamers kunnen worden gelegd. Dankzij de volledige afdichting van de voegen bij het leggen van de tegels kunnen ze goed tegen grote hoeveelheden water. In tegenstelling tot houten vloeren, die kunnen opzwellen onder invloed van vochtigheid en vocht. Vermijd compromissen en breng gewoon de voordelen van tegels in huis! Profiteer van de duurzaamheid en de weerstand van de veelzijdige tegels en laat u verrassen door de design vooruitzichten!

VLOEREN VERKENNEN - NIEUWE INRICHTINGSMOGELIJKHEDEN MET VLOEREN UIT BRICOFLOR!

Plant u een renovatieproject en weet u niet waar u moet beginnen? Bekijk dan het enorme aanbod van verschillende vloerbedekkingen in onze BRICOFLOR online shop. Van tapijten tot tegels en vinyl, u vindt hier een grote keuze aan fabrikanten en decors die u helpen uw droomvloer in een handomdraai te vinden!

Als u nog meer hulp nodig heeft, neem dan contact op met een van onze vriendelijke en competente medewerkers. Wij staan u graag telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier bij en adviseren u in alle zaken met betrekking tot uw nieuwe vloerbedekking. Voor de aankoop van grotere hoeveelheden maken wij u graag een persoonlijke offerte, uiteraard met onze beste prijsgarantie! Aarzel niet en begin met een paar klikken met het creëren van uw interieur dromen vanuit het comfort van uw eigen huis. Beveilig uw favoriet vandaag nog met BRICOFLOR!

Plus icon lees meer