Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail info@bricoflor.nl

De officiële BRICOFLOR Blog

BRICOFLOR Blog: tips en trucs, weetjes, en updates over alles wat te maken heeft met vloer en wand.

 • Nieuwigheden 2019: Gerflor Lock 55 Acoustic en Gerflor TopSilence Design

  Als een expert in designvloeren blijft het Franse bedrijf Gerflor zijn vloeren ontwikkelen en werkt het aan oplossingen die optimaal zijn afgestemd op de behoeften van de klanten. Al voor het begin van het nieuwe jaar willen we u kennis laten maken met twee collecties die vanaf 2019 zullen deelnemen aan het uitgebreide assortiment van Gerflor, namelijk: Gerflor Rigid Lock 55 Acoustic en Gerflor TopSilence Design. Zo kunt u als eerste een goed beeld krijgen van de uitstekende functies en vooraf uw persoonlijke favoriet selecteren.

  Lees verder

 • Wat zijn tapijttegels eigenlijk?

  Bent u al een tijdje op zoek naar nieuwe vloerbedekking? Deze innovatieve modulaire vloeren vertegenwoordigen een verdere ontwikkeling van het klassieke tapijt. Daarom willen we het vandaag in onze blog hebben over verschillende soorten vloeren en aandacht besteden aan de vraag: Wat zijn tapijttegels eigenlijk?

  Lees verder

 • Forbo Modular—de ecologische ontwerpvloer voor thuis

  Lage tijd heeft men gezegd dat designvloeren schadelijk zijn voor gezondheid gerelateerde materialen en productieprocessen. Dit is nu verleden tijd –dankzij de innovatieve Modular collectie van Forbo kunnen de sterke voordelen van de vloer, eenvoudig worden gecombineerd met milieuvriendelijke productieprocessen. In de blog van vandaag willen we u graag kennis laten maken met de nieuwste creatie van de bekende fabrikant , zodat u een nauwkeurig beeld krijgt van de duurzame en gemakkelijk te leggen vloer!

  Lees verder

 • Vinyl vloeren in retro tegels optiek: kamers met elegantie zonder grote inspanning

  Tegenwoordig vertrouwen steeds meer fabrikanten op vloerbedekkingen in monochroom ontwerp. De gemakkelijkste manier om je te onderscheiden van de massa en je individuele karakter uit te drukken, is door het gebruik van mooie patronen. Daarom willen we u een overzicht geven van de voordelen van vinylvloeren in retro-tegellook en u met deze blog enkele ideeën geven voor het ontwerp van uw eigen huis.

  Lees verder

 • Parket—een overzicht van de diverse houtsoorten en hun voordelen

  Als je besloten hebt om een parketvloer in je huis te plaatsen, heb je nog steeds vele keuzes. Omdat de houten vloer beschikbaar is in zo´n grote verscheidenheid aan verschillende houtsoorten, is het soms niet zo gemakkelijk om een variant te kiezen. Daarom willen we de verschillende materialen in onze blog van dichtbij bekijken en u helpen met uw keuze.

  Lees verder

 • Geluidsisolatie voor vinyl vloeren - wanneer en bij welke vloeren is het de moeite waard?

  PVC vloeren zijn net zo populair als veelzijdig vandaag. De gevarieerde producten veroveren onze wereld in een authentieke hout- of steenlook, maar worden zelfs gebruikt in bedrijfsruimten, waar ze er elegant uitzien en toch bestand zijn tegen de dagelijkse stress. Maar ongeacht waar de designvloer wordt gebruikt, de mens verlangt vooral één ding: rust. Dat is geen probleem met de juiste accessoires voor uw vloer! Ontdek nu welke PVC-vloeren de geluidsisolatie van voetgangers waard zijn en welke producten geschikt zijn voor uw doel.

  Lees verder

 • Overzicht van de Fortelock prijzen – prestatie voor weinig geld

  De duurzame PVC garagevloer van Fortelock is erg populair bij zowel zakelijke als particuliere consumenten, die graag een stevige vloer gebruiken voor hun bouwprojecten. Maar wat maakt de innovatieve PVC tegels zo speciaal en hoe verschillen ze van alternatieve vloerbedekkingen?

  Lees verder

 • Gestreept behang - de veelzijdige klassieker voor uw muren

  Gestreept behang is altijd de populairste keuze als het gaat om het verfraaien van uw eigen vier muren. U kunt genieten van de talrijke optische effecten die kunnen worden geproduceerd met verschillende patronen. In deze blogpost stellen wij u voor aan de verschillende soorten gestreept behang en hoe u ze het best in uw kamer laat schijnen.

  Lees verder

 • Cersaie 2018: onze impressie van de keramische tegelbeurs

  Voor ons, die onze klanten alle mogelijke soorten vloerbedekking wil aanbieden, was het dit jaar een hoogtepunt om ´s werelds grootste vakbeurs voor keramische tegels in het prachtige Bologna te bezoeken. Omdat de markt voor keramische tegels volledig verschilt van bijvoorbeeld, vloerbedekking, PVC of houten vloeren, waas het voor ons erg spannend om nieuwe contacten te leggen met de meest gerenommeerde fabrikanten.

  Lees verder

 • Geluidsisolatie bij laminaatvloeren—typen en voordelen op een rijtje

  Laminaat is hedendaags makkelijk te installeren dankzij eenvoudige kliksystemen. Hierdoor worden isolerende matten steeds belangrijker. Daarom willen wij in de blog van vandaag graag duidelijk maken wanneer u daadwerkelijk geluidsisolatie nodig heeft en waar u moet letten bij het kopen hiervan.

  Lees verder

1 - 10 van 77