SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
SALE
origin-claim
SALE
SALE
origin-claim
origin-claim
SALE
SALE
SALE
origin-claim
1 - 20 van 1095 Producten

Klik PVC 

Verschillende soorten klik PVC: eindeloze toepassingsmogelijkheden

PVC is verkrijgbaar in verschillende varianten. Vanwege het snelle en eenvoudige installatieproces worden steeds meer vloeren voorzien van het handige kliksysteem. Ze zijn geschikt voor diverse ruimtes en bieden een onuitputtelijk scala aan toepassingsgebieden.

De verschillende soorten PVC hebben elk hun eigen voordelen en passen daardoor goed bij verschillende stijlen. Er zijn drie soorten klik PVC: traditioneel massief PVC, meerlaagse PVC en innovatieve rigide PVC. Bij het kiezen van de juiste PVC vloer moet rekening worden gehouden met de specifieke eisen die aan de vloer gesteld worden. Door te kiezen voor een geschikte PVC vloer, kan men lang genieten van een veelzijdige en schitterende vloer.

De veelzijdigheid van PVC vloeren

Klik PVC, gemaakt van duurzaam kunststof (vinyl), biedt een uitstekende bestendigheid tegen vocht en kan daarom zonder problemen worden geïnstalleerd in badkamers en keukens. In tegenstelling tot plak PVC, is kliklaminaat een harde kunststof soort en heeft het geen lijm nodig. Daarbij is deze PVC vloer ook waterbestendig. Andere voordelen van klik PVC, ten opzichte van traditioneel laminaat en plak PVC, is de warmte-isolatie. Dankzij de eigenschappen van het materiaal kan klik PVC warmte vasthouden, waardoor het altijd comfortabel aanvoelt, net als echte houten vloeren. Tevens is de klik laminaat vloer gemakkelijk te reinigen en kan PVC kliklaminaat gelegd worden in verschillende stijlen, zoals visgraat of een v groef.

Een ander kenmerk is de geringe dikte, meestal ongeveer 4 tot 5,5 mm, dat PVC tot een ideale keuze voor renovaties maakt, omdat het installeren ervan geen aanpassingen aan deuren vereist.

Er is echter één aandachtspunt: de ondergrond moet volledig vlak zijn voor het leggen van een nieuwe klik PVC vloer. Zelfs kleine deeltjes kunnen, vanwege de thermoplastische eigenschappen van het materiaal, zichtbaar worden en ongewenste oneffenheden veroorzaken. Dit kan ook een probleem zijn bij het leggen van klik PVC op tegels. De veelzijdige kliklaminaat vloer is geschikt voor alle ruimtes Gebruik de PVC vloer in de keuken, woonkamer of hal. 

Multilayer PVC: de veelzijdige allrounder

Een oplossing voor het leggen van een PVC vloer op oneffen ondergronden of bestaande vloeren is PVC laminaat met een HDF-dragerplaat. De click PVC vloer, ook wel bekend als "Multilayer-PVC" of "HDF-PVC", bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor is het PVC kliklaminaat bijna twee keer zo dik als traditioneel PVC. Dit kan een nadeel zijn bij renovaties, omdat mogelijk deuren ingekort moeten worden. In onze online shop vind je ook clik PVC met geïntegreerde ondervloer.

In tegenstelling tot traditioneel PVC biedt Multilayer PVC het grote voordeel dat oneffenheden in de ondergrond met gemak worden geëgaliseerd door de stijve en niet-flexibele HDF-dragerplaat. De egalisatie van de PVC vloer voor het leggen is daardoor niet zo noodzakelijk als bij traditioneel PVC. Ook qua prijs is HDF-PVC aantrekkelijk, omdat er geen extra geluiddempende laag hoeft te worden aangeschaft, wat soms wel 7,00 euro per m² kan kosten.

Als men deze punten in overweging neemt en het Multilayer PVC volgens zijn eigenschappen toepast, is het een perfecte metgezel voor dagelijks gebruik. Zelfs PVC vloer voor badkamers wordt door alle fabrikanten geproduceerd. De klik PVC tegels zijn hier ook bijzonder populair, net als het moderne klik PVC in betonlook.

Rigid PVC: de robuuste nieuwigheid in de markt

Om de zwakke punten van beide varianten van volledig PVC en meerlaagse PVC te compenseren, heeft de vloerbedekking industrie in de afgelopen jaren het zogenaamde "Rigid-PVC" ontwikkeld. Dit bestaat uit een innovatieve mix van materialen waarbij PVC is verrijkt met kalk- of steenmeel. Hierdoor worden de thermoplastische eigenschappen veranderd en onderscheidt het zich door een aanzienlijk hogere stijfheid en vormvastheid.

Dankzij dit technische voordeel kan Rigid click PVC enerzijds goede waarden behalen op het gebied van warmtegeleiding (vloerverwarming) en indruk maken met een geringe opbouwhoogte (renovatie vriendelijk). Anderzijds is het niet zo gevoelig bij installatie op licht oneffen ondergronden en in ruimtes met vloer tot plafond ramen: over het algemeen blijft de vloer vormvast en stijf tot een temperatuur van ongeveer 60 graden. Daarnaast is deze vloer onderhoudsvriendelijk en heeft het vele voordelen.

Rigid click PVC kan ook in vochtige ruimtes worden geïnstalleerd. Doordat de dragerplaat versterkt is met steenmengsels in plaats van hout, heeft het een vochtwerende werking. Rigid is dus een doorontwikkeling van de klassieke klik PVC en onderscheidt zich met tal van voordelen.

Ontdek de voordelen van PVC kliklaminaat

Bij het kiezen van vloerbedekking zijn er talloze opties beschikbaar. Met zo'n overvloed aan keuzes en ruim assortiment kan het gemakkelijk zijn om het overzicht te verliezen en verkeerde beslissingen te nemen. Om meer inzicht te krijgen van de vele fabrikanten, a merken en vloersoorten, is het de moeite waard om de verschillen eens nader te bekijken. Vaak blijft de vraag onbeantwoord: hoe onderscheidt een klik PVC vloer zich van laminaat of parket, en welke optie is het meest geschikt?

Als we even afzien van parket, rijst vaak de vraag: PVC of laminaat? Qua uiterlijk lijkt deze vloersoort sterk op elkaar, maar technisch gezien hebben ze verschillende kenmerken en toepassingsgebieden. Laminaatvloeren worden geclassificeerd als "harde vloeren" vanwege het enorme stevig materiaal, terwijl een click PVC vloer behoort tot de categorie "elastische vloeren".

Het basisidee achter beide soorten vloerbedekkingen is om een natuurlijke houten vloer, dat lijkt op echt hout, of een beton of steen look vloer, zo goed mogelijk na te bootsen. In beide gevallen gaat het dus om producten die hun natuurlijke voorbeeld optisch en qua gevoel zo nauwkeurig mogelijk willen imiteren en tegelijkertijd praktische voordelen bieden. Uiteraard speelt ook de prijs een rol bij de beslissing of men liever kiest voor click PVC klik vloeren. Echter hebben beide vloeren een uitstraling van echt hout.

PVC klik vloeren: de eigenschappen die het verschil maken

Bij het kiezen van PVC kliklaminaat is de gebruiksklasse een belangrijk kenmerk dat aangeeft hoeveel een vloer kan weerstaan en hoe zwaar deze belast kan worden. Als je een klik PVC kiest met de verkeerde gebruiksklasse, kan deze binnen enkele maanden sterk verslijten en in het ergste geval beschadigd raken. De gebruiksklassen volgens DIN EN 685 geven inzicht in de bestendigheid van de vloerbedekking.

Gebruiksklassen die beginnen met het cijfer twee zijn geschikt voor woongebruik. Ze hebben meestal een dikte van 0,20 mm tot 0,30 mm. Klik PVC vloeren met gebruiksklasse 21 zijn geschikt voor licht belopen ruimtes, terwijl vloeren met gebruiksklasse 23 geschikt zijn voor intensief belopen ruimtes. Voor commercieel gebruik beginnen de gebruiksklassen met het cijfer drie. Hierbij heeft de toplaag een dikte tussen 0,40 mm en 0,55 mm. Vloeren met gebruiksklasse 34 kunnen zelfs in zeer zwaar belaste commerciële ruimtes worden geïnstalleerd.

Gebruiksklassen die beginnen met het cijfer vier zijn speciaal ontworpen voor industriële toepassingen. Met een dikte van 0,70 mm tot 1,0 mm bieden ze een robuust oppervlak dat zelfs de zwaarste belastingen moeiteloos aankan. Als je nog meer informatie wilt, kun je ook ons blogartikel lezen waarin we alles over gebruiksklassen uitgebreid hebben samengevat.

Vergelijking tussen PVC en parketvloer

Als je houdt van een natuurlijke uitstraling en lang wilt genieten van je nieuwe vloer, moet je een keuze maken tussen parketvloer of een PVC vloer. De voordelen en kenmerken van deze twee klassiekers variëren sterk en hebben enkele verschillen.

Beide vloeren zijn bijzonder duurzaam en kunnen meerdere keren worden gerenoveerd. De vloer kan meerdere keren worden geschuurd en worden opgeknapt. PVC laminaat kan echter snel en eenvoudig worden vervangen. Bij de meeste klik PVC vloeren kunnen individuele planken gemakkelijk worden vervangen. Hierdoor kunnen beschadigde delen eenvoudig worden vervangen zonder dat de gehele vloer opnieuw moet worden gelegd. Een PVC vloer is daarom een lange levensduur. Zelfs PVC klik in visgraat, en hongaarse punt is nu verkrijgbaar in een groot assortiment.

De eenvoudigste manier van installatie - Klik en klaar!

Het leggen van PVC vloeren is tegenwoordig geen klus meer die alleen aan professionals is voorbehouden. Dankzij het handige kliksysteem kunnen ook doe-het-zelvers in een handomdraai aan de slag! Het eenvoudig in elkaar klikken van de afzonderlijke PVC planken zorgt voor een naadloos en gelijkmatig resultaat.

Tegenwoordig heeft vrijwel elke fabrikant zijn eigen klik-systeem. Sommige onderscheiden zich door een drop-down systeem, terwijl anderen beschikken over de klassieke klik-mechaniek. Wat ze allemaal gemeen hebben, is het herkenbare klik-geluid dat aangeeft dat de planken goed vastzitten. Om uiteindelijk een optimaal eindresultaat te bereiken, is een goede voorbereiding echter van groot belang.

Het voorbereiden van de PVC vloer

Het leggen van een PVC vloer is niet alleen bijzonder eenvoudig, maar levert ook eersteklas resultaten op voor jouw droomvloer. Om dit te garanderen, is een grondige voorbereiding onmisbaar. Door vooraf wat tijd te investeren om zowel uzelf als de ruimte optimaal voor te bereiden, bespaart u uiteindelijk kostbare zenuwen en in het beste geval zelfs geld.

Voordat u met de installatie kunt beginnen, moet het PVC kliklaminaat zich aanpassen aan de omgeving. Het moet minstens 24 uur van tevoren in de desbetreffende ruimte worden gelegd. Ondertussen kun je alvast de PVC vloer laten acclimatiseren. Door het te bewaren op een koelere plek, zoals de garage of de gang, krimpt het PVC enigszins. Zodra ze zijn geacclimatiseerd, kunt u beginnen met de installatie.

Naast de PVC vloer moet ook de ondervloer goed worden voorbereid op de installatie. Afhankelijk van het type PVC moeten bestaande vloerbedekkingen verwijderd worden en moet je de vloer egaliseren. Sommige vloeren kunnen ook op een ongelijke ondergrond worden gelegd (zoals multi-layer en rigid PVC). In ieder geval moet ervoor gezorgd worden dat de vloer vrij is van stof, kleine deeltjes en vuil.

Het installeren van een PVC vloer 

De typische installatie van een klik pvc vloer gebeurt met behulp van een soort hefboommechanisme. Hierbij worden de individuele panelen in elkaar geschoven. De hefboomwerking moet worden toegepast zodat de randen niet breken en er geen overmatige weerstand wordt gevoeld. Anders kan dit leiden tot beschadiging van de verbindingen, waardoor het in elkaar klikken wordt voorkomen.

Nog eenvoudiger is de installatie met de zogenaamde Drop-Down-methodiek. Klik PVC met dit type verbinding kan in elke richting vrij worden gelegd. De legrichting speelt dan geen rol meer, wat zorgt voor veel meer vrijheid in het ontwerp en de plaatsing van de nieuwe vloer. De planken worden eenvoudigweg lineair in elkaar geklikt, waardoor de hoek minder belangrijk wordt.

Bovendien kunnen fouten moeiteloos worden gecorrigeerd met het Drop-Down-systeem. Door de te vervangen plank eenvoudigweg op te tillen en een nieuwe te plaatsen, hoeft je nieuwe vloer niet uit elkaar te worden gehaald bij kleine beschadigingen. Er zijn geen beperkingen aan de installatie en zelfs moeilijke gebieden en overgangen kunnen probleemloos worden voorzien van hoogwaardig PVC laminaat.

Verschillende fabrikanten: voor een beter overzicht op de PVC kliklaminaat markt

Er zijn klik PVC vloeren verkrijgbaar van talrijke fabrikanten en a merken. Ze hebben allemaal verschillende voordelen en een groot assortiment. Alle hieronder genoemde fabrikanten leveren producten van hoge kwaliteit, maar elk van hen heeft unieke eigenschappen. Om een overzicht te krijgen van de bekendste fabrikanten, hebben we ze hieronder opgesomd en hun individuele kenmerken benadrukt.

Forbo Allura: PVC van herkenbare kwaliteit

De PVC kliklaminaat van Forbo Allura PVC staan vooral bekend om hun authentieke nabootsingen van een houten vloer. De verscheidenheid aan vormen, structuren en kleuren geeft hun decors een unieke uitstraling en voorziet ze van een enorme natuurlijkheid. Daarnaast streeft de fabrikant ernaar zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn en op een verantwoorde manier met natuurlijke hulpbronnen om te gaan. Voor dit doel maakt de duurzame fabrikant gebruik van volledig recyclebare materialen en geavanceerde productietechnieken.

Gerflor's: veelzijdigheid en een moderne alleskunner

De innovatieve Gerflor PVC is duurzaam en milieuvriendelijk. Een ecologisch verantwoorde productie in combinatie met de hoogste productkwaliteit maakt de click PVC van deze gerenommeerde fabrikant perfect geschikt voor dagelijks gebruik.

Het maakt niet uit voor welk gebied de vloerbedekking nodig is. Gerflor biedt geschikte klik PVC vloeren voor zowel residentiële als commerciële en industriële toepassingen. Bovendien biedt Gerflor de nieuwste ontwikkelingen aan die het leven nog aangenamer maken. Een combinatie van laminaat en PVC combineert de voordelen van deze populaire vloerbedekkingen. Hierdoor is Gerflor bijzonder sterk en slijtvast. Stabiliteit en goede grip gaan hand in hand met maximaal loopcomfort en aangename akoestiek. De vloeren van Gerflor zijn echte allrounders die elke ruimte transformeren in een gezellige omgeving.

Parador: duurzame vloeren ter ondersteuning van het milieu

Voor Parador vormen mens en natuur een onlosmakelijke eenheid. Daarom is het voor de fabrikant bijzonder belangrijk om producten te creëren die noch de natuur noch de mens schaden. Een direct bewustzijn van de verantwoordelijkheid ten opzichte van de komende generaties maakt het voor Parador nog belangrijker om milieuvriendelijke en gezondheidsvriendelijke PVC vloeren te ontwikkelen. De winning van grondstoffen voor de click PVC gebeurt op een duurzame en emissiearme manier. Bovendien zorgen korte transportroutes en controles.

Bestel uw klik PVC voordelig bij BRICOFLOR!

Met het praktische Klik PVC vloer zorgt u niet alleen voor een uitstekende warme uitstraling in uw ruimtes, maar ook bij aankoop in onze online winkel profiteert u van ruime keuze en de beste prijzen. U ontvangt de click PVC gegarandeerd met laagste prijsgarantie, comfortabel bij u thuis bezorgd. Of je nu op zoek bent naar PVC vloer in eikenlook of visgraat PVC vloer, bij BRICOFLOR vind je de juiste klik PVC vloer.

Wilt u de PVC vloer eens nader bekijken, vergelijken met uw interieur of onder verschillende lichtbronnen testen? Maak gebruik van onze gratis stalenservice en maak precies de juiste keuze. Als u van plan bent om grotere ruimtes te voorzien van PVC kunt u een offerte op maat aanvragen en wij proberen graag tegemoet te komen aan uw prijsverwachtingen. Heeft u vragen, wensen of suggesties over klik PVC? Wij adviseren u graag via e-mail, telefoon en chat en helpen u bij het kiezen van de juiste PVC vloeren!

Plus icon lees meer