SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Muurverf: Oneindig keuze aan wanddecoratie

Muurverf is net zo veelzijdig als het leven zelf. Niet alleen heb je een ruime keuze aan kleuren, maar je kunt ook kiezen uit…
lees meer
1 - 20 van 265 Producten

Muurverf - Prachtig en veelzijdig

Ontdek in onze online winkel een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten muurverf. Of het nu gaat om muurverf voor de woonkamer, keuken of babykamer - muurverf is de klassieke manier om muren te decoreren, en dat is niet zonder reden. De meeste muurverven zijn gemakkelijk aan te brengen, bieden een breed scala aan kleurschakeringen en afwerkingen, en kunnen op bijna elke ondergrond worden gebruikt. Bovendien bieden deze verfsoorten zowel esthetische als functionele voordelen voor een individuele en moderne inrichting van de woonruimte.

Muurverf: Samenstelling & Soorten voor elke situatie

Bij het kiezen van muurverf heeft u niet alleen de keuze uit verschillende kleurtinten, maar ook uit verschillende soorten muurverf. Het merendeel van de muurverven is dispersieverf. Deze verf staat bekend om zijn goede dekkingskracht, duurzaamheid en kleurdiepte, en is ook gemakkelijk aan te brengen op verschillende ondergronden. Zo kunt u het gebruiken op overschilderbare behang, structuurverf, gestucte muren of gipsplaten.

Binnendispersieverf kan worden gemaakt met zowel synthetische bindmiddelen als natuurlijke stoffen. Natuurhars dispersieverf is zeer milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheid, waardoor het ideaal is voor woonruimtes. Bovendien is natuurlijke muurverf meer dampdoorlatend dan kunsthars dispersieverf, waardoor het zorgt voor een ideaal binnenklimaat.

Synthetische binnendispersieverf daarentegen is zeer robuust. Deze muurverf is ook geschikt voor woonruimtes en biedt voordelen zoals waterbestendigheid en schuurweerstand. Hierbij zijn verschillende samenstellingen mogelijk, die variëren in dekkracht, uiterlijk, verwerkingstijd, onderhoud en robuustheid. Bij de meeste fabrikanten wordt bovendien geen gebruik gemaakt van oplosmiddelen en weekmakers tijdens de productie, en wordt er gelet op verf met lage emissie. Extra kleurpigmenten en verschillende matte of glanzende afwerkingen zorgen voor visuele hoogtepunten. Bovendien kunnen dispersieverven eenvoudig worden gemengd met de door u gekozen kleurpigmenten, zodat niets een individuele ruimtelijke vormgeving in de weg staat.

Latexverf voor thuis

Bij de meeste latexverven gaat het niet om latex in de traditionele zin, maar om dispersieverven met kunsthars als bindmiddel. Deze verf heeft als voordeel dat het afwasbaar is, deels zelfs schuurbaar en waterafstotend. Ondanks de hoge waterbestendigheid is het echter dampdoorlatend, waardoor het schimmelvorming voorkomt door een balans te creëren tussen de lucht in de kamer en de muur. Dit type muurverf heeft een eerder glanzende uitstraling en moet worden geschuurd voordat het wordt overschilderd. Bovendien is latexverf ideaal als muurverf, vooral voor overschilderbare behang met structuren, omdat het zeer dun kan worden aangebracht.

Silicaatverf: Natuurlijk & duurzaam

Silicaatverf, of algemeen bekend als minerale verf, is een zeer duurzame en robuuste muurverf. Silicaatverf bevat minerale bindmiddelen die de muurverf ideaal maken voor woonruimtes, omdat het zorgt voor een goede dampdoorlatendheid en dus een gezond binnenklimaat bevordert.

Omdat silicaatverf ook alkalisch is, heeft het natuurlijke desinfecterende eigenschappen. Een muurverf op basis van mineralen kan niet worden aangebracht op behang, maar is geschikt voor ondergronden zoals gips, pleisterwerk of cement. Het bijzondere aan silicaatverf is namelijk dat het een verbinding aangaat met de ondergrond. Silicaatverf is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en is zeer bestand tegen weersinvloeden. Optisch gezien heeft deze muurverf een eerder matte afwerking en kleurdiepte.

Verf voor elke ruimte en elke stijl

In onze online winkel vindt u muurverf voor elke kamer. Kies eenvoudigweg uw favoriete kleur, klassieke witte muurverf of meng uw eigen kleur. Let bij het kopen van uw nieuwe muurverf in onze online winkel op de verschillende eigenschappen van de verf, die verschillend geschikt zijn afhankelijk van de plaats van gebruik.

Voor slaapkamers, kinder- en babykamers zijn natuurlijke muurverven met een hoge diffusiekracht vooral geschikt om een gezond binnenklimaat te bevorderen. Voor ruimtes met veel wandbelasting, zoals garages, zijn robuuste en afwasbare verfsoorten meer geschikt.

Keuken & badkamer: Voor vochtige ruimtes

Als u uw keuken of badkamer wilt schilderen, moet u kiezen voor een muurverf die waterafstotend is maar toch dampdoorlatend, om schimmelvorming te voorkomen. Vooral in de keuken is het raadzaam om te kiezen voor een verf die gemakkelijk afwasbaar is. In ideale gevallen kunt u in de badkamer kiezen voor een speciale vochtbestendige verf die bijzonder waterbestendig en zelfs schuurbaar is. Maar ook latexverf is dankzij zijn duurzaamheid geschikt als afwerking voor de keuken en badkamer.

Muurverf: Kleuren en hun effecten op de muur

Muurverf is verkrijgbaar in verschillende tinten en kan zelfs individueel gemengd worden. Op deze manier kunt u een zeer persoonlijke sfeer creëren en uw karakter tot uiting laten komen. Of het nu gaat om klassiek wit, romantische kleuren zoals paars, roze en malve, vrolijke tinten zoals geel, oranje en groen, of juist sensueel-elegante nuances zoals grijze of petrolkleurige muurverf - verschillende kleuren hebben verschillende effecten, niet alleen op de gemoedstoestand, maar ook op de ruimte zelf.

Kleuren en hun invloed op de ruimte

Met name lichte en koelere tinten zoals blauwe of grijze muurverf kunnen een ruimte groter en opener laten lijken en hebben een rustgevend effect. Tinten zoals rood, geel en oranje stralen warmte uit en creëren een gezellige sfeer, terwijl grijze, turquoise, zwarte of bruine muurverf een zeer mondaine en verfijnde uitstraling hebben. Zeer levendige kleuren kunnen een vrolijke en jeugdige uitstraling geven, terwijl zachte pasteltinten zorgen voor een luchtige en lichte ambiance.

Bij donkere muurverf in zeer krachtige kleuren is het aan te raden om slechts één muur te accentueren of de rest van het interieur eenvoudig te houden, zodat de ruimte niet te druk en weelderig oogt. U kunt ook verschillende muren met verschillende muurverven ontwerpen om stimulerende kleurcontrasten te creëren. Kies uw favoriete kleur of meng uw perfecte kleurtint met kleurpigmenten en ervaar een unieke woonervaring!

Verf van gerenommeerde merken

Bij ons vindt u een uitgebreide selectie van muurverven van gerenommeerde merken. Deze merken hechten niet alleen waarde aan kleurdiepte en dekkracht, maar ook aan gezondheidsveiligheid en milieuvriendelijkheid. Ze vermijden specifiek het gebruik van oplosmiddelen en weekmakers in hun binnenverven, waardoor ze ideale verf voor woonruimtes bieden. Bovendien zijn de verven uit onze online winkel gemakkelijk te verwerken en hebben ze praktische voordelen zoals waterbestendigheid, schuurweerstand en dampdoorlatendheid. Daarnaast bieden we dispersieverf in verschillende afwerkingen, van hoogglans tot mat, om uw persoonlijke interieur te creëren.

Bestel uw prachtige muurverf gemakkelijk online en geniet!

Bespaar uzelf de lange weg naar de bouwmarkt, waar u uw nieuwe muurverf in onoverzichtelijke gangpaden moet zoeken, en beslis ontspannen vanaf uw bank over uw verf in onze online winkel. Dankzij onze beste prijsgarantie bespaart u niet alleen tijd en stress bij het kopen van uw verf maar zelfs.

En als er een groter bouwproject op komst is en u een grotere hoeveelheid verf nodig heeft, kunt u een individuele offerte aanvragen en zullen we ons best doen om u tegemoet te komen. Voor uw vragen, wensen en suggesties staat onze klantenservice graag voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of ons contactformulier. We adviseren u graag over onze producten en kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Plus icon lees meer