Contact
Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Telefonisch 043-3020090 Of per e-Mail info@bricoflor.nl

PVC laminaat: de allermooiste PVC vloeren!

PVC laminaat is dé moderne keuze voor praktisch ieder interieur. Stijlvol, slijtvast, en makkelijk schoon. Ontdek welke looks mogelijk zijn! Vinyl laminaat is dan ook dé nieuwe werelwijde trend in vloerbedekking. Installatie is ook geen probleem, want voor elke situatie is er een passend systeem: zelfklevende pvc vloeren, PVC kliklaminaat, los liggendlaminaat of zelf te lijmen laminaat, het kan allemaal.

Lees verder

PVC laminaat

  • Beste prijsgarantie

    Gegarandeerd geen cent te veel betalen!
  • Persoonlijke offerte

    Grote projecten gepland? Vraag nu uw speciale prijs aan!
  • Gratis sampleservice

    Nu tot 8 gratis samples bestellen!

Er is geen speciale kennis, kunde, of gereedschappenset vereist; u kan dus gewoon ongehinderd creatief zijn. Zo mooi en netjes als het er uit ziet als het net ligt, is het ook makkelijk te houden met minimale inspanning. PVC laminaat is namelijk perfect bestand tegen water, krassen, schuren, warmte, kou, buigen, schuiven, en zal langdurig haar originele kleur en structuur behouden. BRICOFLOR heeft een breed pallet aan vinyl dat bovendien geschikt is voor vloerverwarming, én uiterst competitief geprijsd is.

Vier systemen: de verschillen in installatie en toepassing

De grote variatie van ons vinyl is op te delen in de vier installatiesystemen, die meteen een indicatie geven van de toepassing waarvoor ze het meest geschikt zijn. Bij voorbeeld zelfklevend vinyl is bedoeld voor thuis, is snel te leggen, en is dus ideaal voor de doe-het-zelver. PVC laminaat om te verlijmen, ookwel "dryback" of "glue-down" genoemd, is eerder voor industriële en commerciële toepassingen, en als bijgevolg bewerkelijker om te leggen.

Het eenvoudig geplaatste Vinyl Laminaat - Zelfklevende PVC vloer

Zelfklevend PVC laminaat zijn planken en tegels met een zelfklevende achterkant zijn makkelijk zelf te leggen. Installatie van deze laminaat vloeren is niet ingewikkelder dan de beschermende folie verwijderen, de tegels of stroken op hun plaats leggen, en even aandrukken. Geen enkel gereedschap of speciale kunde is vereist. Nog een voordeel is dat de vloer makkelijk te onderhouden is, en tegen water kan. Een zelfklevende PVC vloer is dan ook ideaal voor vele toepassingen in huis. Voor het beste eindresultaat is een ondervloer aan te raden. Een vlakke, schone ondergrond is het begin van een simpel installatieproces met een homogeen, stabiel eindresultaat. Ook helpt een ondervloer met vocht- en warmte regulatie, wat het klimaat in de ruimte ten goede komt.

PVC kliklaminaat - Vinyl laminaat waar u een click mee hebt

Al jaren de standaard in laminaat systemen, heeft het kliksysteem nauwelijks uitleg nodig. Praktisch, mooi, en niet moeilijk te leggen, geeft een kliksysteem compromis-loze kwaliteit. Door simpelweg de tegels of stroken samen te klikken door middel van de mes- en groef verbindingen, zal uw vloer al snel klaar zijn voor gebruik. PVC kliklaminaat is dan ook een uitstekende keuze voor doe-het-zelvers die al ervaring hebben met conventioneel kliklaminaat. Voor het beste eindresultaat is een ondervloer aan te raden. Een vlakke, schone, droge, en harde ondergrond is het begin van een simpel installatieproces met een homogeen, stabiel eindresultaat. Ook helpt een ondervloer bij klik PVC met vocht- en warmte regulatie, wat het klimaat in de ruimte ten goede komt.

Loose-lay vinyl vloeren - Het PVC laminaat dat snel ligt

Een los liggende PVC vloer is de ideale combinatie van een zwevende vloer en een gelijmde vloer. Dit is omdat deze vloer, dankzij een hoge frictie coëfficiënt, zich stevig aan de ondervloer lijkt te hechten. Echter omdat er geen lijm gebruikt hoeft te worden, is het gemakkelijk om de tegels te verwijderen of er één te vervangen, bijvoorbeeld bij een verhuizing. In het laatste geval is het ook een groot voordeel dat er geen lijmresten of ander residu achter blijven. Bovendien zijn de PVC planken makkelijk aan te passen aan de vorm en maat van uw vloer waardoor ze voor iedere ruimte geschikt zijn. Het is dan ook geen verrassing dat loose-lay vinyl vloeren sterk in populariteit toenemen.

Kwaliteit op elke ondergrond - Dryback PVC vloeren

Laminaat met lijm, ookwel "dryback" of "glue-down" genoemd, zijn uiterst geschikt voor toepassingen die zware belastig met zich mee nemen, bijvoorbeeld industriële en commerciële toepassingen. Die uitzonderlijke slijtvastheid komt door het feit dat ze uiterst dik zijn, en een extra laag lijm vereisen. Dryback PVC laminaat vloer en stroken zijn een permanente oplossing vanwege de uitzonderlijk sterke lijmlaag. Bijgevolg is dat ze op vrijwel elke ondergrond gelegd kunnen worden. Dit bovendien zonder speciaal gereedschap. Installatie is simpel en snel, waardoor de nieuw gelegde vloer vrijwel meteen in gebruik genomen kan worden. Vloeren die gelijmd moeten worden zijn van uitstekende kwaliteit, leverbaar in de tinten en texturen van, onder andere, hout en steen, en geven dus langduring een authentieke, elegante look. Voor toepassingen waavoor grote oppervlakten vloer nodig zijn, geeft BRICOFLOR korting bij grote orders. Twijfel niet om te bellen of mailen voor een prijsopgave. 

Top fabrikanten betekent top PVC laminaat vloeren

De meest bekende PVC laminaat fabrikanten zijn Amtico, Gerflor, Quick-Step, Tarkett, en Wineo. Gerflor staat er om bekend dat ze, onder andere, vloeren leveren voor de Olymische Spelen, en aan Boeing, Airbus, en Apple. Hun top prestaties en indrukwekkende successen maken Gerflor een voor de hand liggende keuze voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Gerflor Senso vinyl laminaat geeft een groot pallet aan stijlvolle kleuren en ontwerpen, zonder in te leveren op kwaliteit van de producten. Voor elke toepassing, sfeer, en ruimte zitten er meerdere opties in het assortiment. Ook is Gerflor een koploper op het gebied van ecologisch bewustzijn, met dat al hun producten 100% recycleerbaar zijn aan het einde van hun technologische levensduur. 

Tarkett bied een brede waaier aan PVC vloeroplossingen van heel diverse sferen en kleuren. Het bedrijf staat bekend voor de robustheid en kwaliteit van de grondstoffen die ze gebruiken, wat zich manifesteerd in excellente eindproducten. Met de vinyl laminaat collectie Tarkett Starfloor zijn ze niet meer weg te denken wanneer u kijkt naar vinyl vloeren.

Ook Quick-Step heeft daar stempel op de vloerbedekkingsmarkt gedrukt met een sterke reputatie van qualitatief uitstekende producten die makkelijk zijn in gebruik. Het bedrijf put zich uit in het maken van veelzijdige producten die makkelijk aan te passen zijn aan de toepassing waar ze voor nodig zijn. Thuis, in commerciële toepassingen, en zelfs in de industrie, staan Quick-Step Livyn producten hun mannetje. Quick-Step PVC vloeren bestaan uit twee soorten, PVC kliklaminaat en PVC laminaat om te lijmen, met de collecties Quick-Step Livyn Ambient, Quick-Step Livyn Balance en Quick-Step Livyn Pulse. Dit is slechts een selectie uit de de top fabrikanten die BRICOFLOR de distributie van hun producten toevertrouwen.

Vinyl laminaat in enorme variëteit: de keuze van PVC vloeren is geheel aan u

PVC laminaat is een échte all-rounder in vloerbedekking en neemt explosief toe in gebruik en populariteit. In de onlineshop van BRICOFLOR vind u een gigantische keuze aan ontwerpen, stijlen, sferen, tinten en kleuren, op tegels, panelen, en stroken die veilig toegepast kunnen worden in ieder interieur, van woonruimtes tot commerciële en industriële ruimtes. De meest bekende en geroemde fabrikanten van vinyl laminaat dragen bij aan het spectaculaire assortiment van BRICOFLOR, zoals Gerflor, Quick-Step en Tarkett, om er maar een paar te noemen. Met hun uitstekende producten demonstreren zij trots wat de technische en estetische hoogstandjes van de vloerbedekkings industrie kunnen betekenen voor iedere woning, commerciële, of industriële ruimte. Maak uw selectie op basis van uw toepassing, en laat u verleiden door de brede keuze aan tegels en planken (stroken), in de tinten die u het meest aanspreken, en sta versteld van de kwaliteit en eigenschappen die zij bezitten. BRICOFLOR heeft een enorme keuze, dus het is aan u om uw favorieten uit te zoeken.