Bespaar meer tijdens BRICOWeekend! Profiteer op 25-27 November van 5% korting en geniet van de voordelen van online shoppen! PROMO CODE: BRICOWEEKEND

PVC vloeren: Het allermooiste PVC laminaat!

PVC vloeren zijn de moderne keuze voor ieder interieur. Stijlvol, slijtvast, en gemakkelijk schoon te maken. Ontdek w…

lees meer

Geen producten gevonden!

Wijzig uw zoekcriteria en probeer het opnieuw. Als u nog steeds niets vindt, ga dan naar de Home pagina en probeer een van onze bestsellers!

Er is geen speciale kennis, kunde, of gereedschappen set vereist voor de leg van de volgende vier PVC vloeren; u kan dus gewoon ongehinderd creatief zijn. Zo mooi en netjes als het er uit ziet als het net ligt, is het ook makkelijk te houden met minimale inspanning. PVC laminaat is namelijk perfect bestand tegen water, krassen, schuren, warmte, kou, buigen, schuiven, en zal langdurig haar originele kleur en structuur behouden. BRICOFLOR heeft een breed pallet aan vinyl dat bovendien geschikt is voor vloerverwarming, én uiterst competitief geprijsd is.

Vier systemen: de verschillen in installatie en toepassing

De grote variatie in onze PVC laminaat vloeren is op te delen in de vier installatiesystemen, die meteen een indicatie geven van de toepassing waarvoor ze het meest geschikt zijn. 

Bijvoorbeeld, zelfklevend vinyl is bedoeld voor thuis, is snel te leggen, en is ideaal voor de doe-het-zelver. PVC laminaat om te verlijmen, ook wel "dryback" of "glue-down" genoemd, is eerder voor industriële en commerciële toepassingen en als bijgevolg bewerkelijker om te leggen. En wellicht de meest populaire variant, klik PVC, biedt een gemakkelijk installatie systeem, die iedereen kan toepassen in zijn woning, kantoor of winkel.

Zelfklevende pvc vloeren - het eenvoudig geplaatste vinyl laminaat 

Zelfklevend PVC laminaat zijn planken en tegels met een zelfklevende achterkant, deze zijn makkelijk zelf te leggen. Installatie van deze laminaat PVC vloeren is niet ingewikkelder dan de beschermende folie verwijderen, de tegels of stroken op hun plaats leggen, en even aandrukken. Geen enkel gereedschap of speciale kunde is vereist. Nog een voordeel is dat de vloer makkelijk te onderhouden is, en tegen water kan.

Een zelfklevende PVC vloer is dan ook ideaal voor vele toepassingen in huis. Voor het beste eindresultaat is een ondervloer aan te raden. Een vlakke, schone ondergrond is het begin van een simpel installatieproces met een homogeen, stabiel eindresultaat. Ook helpt een ondervloer met vocht- en warmte regulatie, wat het klimaat in de ruimte ten goede komt.

PVC Kliklaminaat - vinyl laminaat waar u een klik mee heeft

Al jaren de standaard in laminaat systemen, heeft het kliksysteem nauwelijks uitleg nodig. Praktisch, mooi, en niet moeilijk te leggen, geeft een kliksysteem compromis-loze kwaliteit. Door simpelweg de tegels of stroken samen te klikken door middel van de mes- en groef verbindingen, zal uw vloer al snel klaar zijn voor gebruik.

PVC kliklaminaat is dan ook een uitstekende keuze voor doe-het-zelvers die al ervaring hebben met conventioneel kliklaminaat. Voor het beste eindresultaat is een ondervloer aan te raden. Een vlakke, schone, droge, en harde ondergrond is het begin van een simpel installatieproces met een homogeen, stabiel eindresultaat. Ook helpt een ondervloer bij klik PVC met vocht- en warmte regulatie, wat het klimaat in de ruimte ten goede komt.

Loose-lay vinyl vloeren - de pvc vloer die snel ligt

Een los liggende PVC vloer is de ideale combinatie van een zwevende vloer en een gelijmde vloer. Dit is omdat deze vloer, dankzij een hoge frictie coëfficiënt, zich stevig aan de ondervloer lijkt te hechten. Echter omdat er geen lijm gebruikt hoeft te worden, is het gemakkelijk om de tegels te verwijderen of er één te vervangen, bijvoorbeeld bij een verhuizing.

In het laatste geval is het ook een groot voordeel dat er geen lijmresten of ander residu achter blijven. Bovendien zijn de PVC planken makkelijk aan te passen aan de vorm en maat van uw vloer waardoor ze voor iedere ruimte geschikt zijn. Het is dan ook geen verrassing dat loose-lay vinyl vloeren sterk in populariteit toenemen.

Dryback pvc vloeren - kwaliteit op elke ondergrond 

PVC laminaat met lijm, ook wel "dryback" of "glue-down" genoemd, zijn uiterst geschikt voor toepassingen die zware belasting met zich mee nemen, bijvoorbeeld industriële en commerciële toepassingen. Die uitzonderlijke slijtvastheid komt door het feit dat ze uiterst dik zijn, en een extra laag lijm vereisen. Dryback PVC laminaat vloer en stroken zijn een permanente oplossing vanwege de uitzonderlijk sterke lijm laag. Bijgevolg is dat deze PVC vloeren op vrijwel elke ondergrond gelegd kunnen worden.

Dit bovendien zonder speciaal gereedschap. Installatie is simpel en snel, waardoor de nieuw gelegde PVC vloer vrijwel meteen in gebruik genomen kan worden. Vloeren die gelijmd moeten worden zijn van uitstekende kwaliteit, leverbaar in de tinten en texturen van, onder andere, hout en steen, en geven dus langdurig een authentieke, elegante look. Grotere oppervlaktes gebruiken  logischerwijs mere vloer, daarom geeft BRICOFLOR bij grotere order PVC vloeren korting. Twijfel niet om te bellen of mailen voor een prijsopgave. 

De beste fabrikanten voor de beste pvc vloeren

De meest bekende PVC laminaat fabrikanten zijn , Gerflor, Quick-Step, Tarkett, Berry Alloc, en Wineo. Gerflor staat er om bekend dat ze, onder andere, vloeren leveren voor de Olympische Spelen, en aan Boeing, Airbus, en Apple. Hun top prestaties en indrukwekkende successen maken Gerflor een voor de hand liggende keuze voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Simpelweg PVC vloeren van kwaliteit. 

PVC Laminaat van Gerflor - de beste ontwerpen en diversiteit

Gerflor Senso PVC laminaat geeft een groot pallet aan stijlvolle kleuren en ontwerpen, zonder in te leveren op kwaliteit van de producten. Voor elke toepassing, sfeer, en ruimte zitten er meerdere opties in het assortiment. Ook is Gerflor een koploper op het gebied van ecologisch bewustzijn, met dat al hun producten 100% recyclebaar zijn aan het einde van hun technologische levensduur. 

Tarkett pvc laminaat - duurzame vinylvloeren met een Frans tintje

Tarkett bied een brede waaier aan PVC vloeren aan in veel diverse sferen en kleuren. Het bedrijf staat bekend voor de robuustheid en kwaliteit van de grondstoffen die ze gebruiken, wat zich manifesteert in excellente eindproducten. Met de vinyl laminaat collectie Tarkett Starfloor zijn ze niet meer weg te denken wanneer u kijkt naar vinyl PVC vloeren.

Vinyl laminaat van Quick-Step - de all-round pvc laminaat vloer

Ook Quick-Step heeft daar stempel op de vloerbedekkingsmarkt gedrukt met een sterke reputatie van kwalitatief uitstekende producten die makkelijk zijn in gebruik. Het bedrijf put zich uit in het maken van veelzijdige producten die makkelijk aan te passen zijn aan de toepassing waar ze voor nodig zijn. Thuis, in commerciële toepassingen, en zelfs in de industrie, staan Quick-Step Livyn producten hun mannetje. Quick-Step PVC vloeren bestaan uit twee soorten, PVC kliklaminaat en PVC laminaat om te lijmen, met de collecties Quick-Step Livyn AmbientQuick-Step Livyn Balance en Quick-Step Livyn Pulse. Dit is slechts een selectie uit de top fabrikanten welke BRICOFLOR de distributie van hun producten toevertrouwen.

Duurzame PVC laminaat vloeren van Berry Alloc - Een van Europa's favorieten!

Als u op zoek bent naar een duurzame vloer, die ook nog eens eenvoudig te leggen is. Dan neemt u met een Berry Alloc de juiste vloer in huis. De vloeren zijn namelijk uiterust met het "Dreamclick" systeem, waardoor het leggen van deze vloer een eitje is. Hiernaast zijn de ontwerpen van deze fabrikant zeer veelzijdig, dit is te zien aan de ontwerpen van de fabrikant, maar ook aan de verschillende formaten die ze aanbieden. Ook qua gebruik is de vloer zeer veelzijdig, of u het nu thuis wilt gebruiken of voor commerciële doeleinden wilt gebruiken. Dit kunt u herkennen aan de verschillende Gebruikersklassen die de vloeren hebben.

Ook kunt u de vloeren van Berry Alloc gerust in badkamers en keukens leggen, dit komt doordat ze waterbestendig zijn. Om alledaagse stressen aan te kunnen gaan, zijn de vloeren behandeld met een PUR oppervlaktebehandeling, dit is om zo min mogelijk slijtage door normaal gebruik te minimaliseren. Deze behandeling zorgt er ook voor dat het schoonmaken van dit product zeer eenvoudig is. Simpelweg stofzuigen, en af en toe een keer dweilen is meer dan genoeg om de vloer in top conditie te houden.

Vinyl laminaat in enorme variatie: de keuze voor een mooie pvc vloer is geheel aan u

PVC laminaat is een échte all-rounder in vloerbedekking en neemt explosief toe in gebruik en populariteit. In de onlineshop van BRICOFLOR vind u een gigantische keuze aan ontwerpen, stijlen, sferen, tinten en kleuren, op tegels, panelen, en stroken die veilig toegepast kunnen worden in ieder interieur, van woonruimtes tot commerciële en industriële ruimtes. De meest bekende en geroemde fabrikanten van vinyl laminaat dragen bij aan het spectaculaire assortiment van BRICOFLOR, zoals Gerflor, Quick-Step, Berry Alloc en Tarkett, om er maar een paar te noemen.

Met hun uitstekende PVC vloeren demonstreren zij trots wat de technische en esthetische hoogstandjes van de vloerbedekking industrie kunnen betekenen voor iedere woning, commerciële, of industriële ruimte. Maak uw selectie op basis van uw toepassing, en laat u verleiden door de brede keuze aan PVC tegels en planken (stroken), in de tinten die u het meest aanspreken, en sta versteld van de kwaliteit en eigenschappen die zij bezitten. BRICOFLOR heeft een enorme keuze, dus het is aan u om uw favoriete PVC vloer(en) uit te zoeken.

Plus icon lees meer