SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Tapijt op kleur

origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 van 1439 Producten

Tapijt in kleur—de ideale vloerbedekking voor een warm en sfeervol interieur

Een goed tapijt zorgt voor warmte, sfeer en een gezellig gevoel in huis. Niet alleen voelen deze lekker warm en heerlijk zacht aan, zij kunnen in iedere ruimte geplaatst worden. Door de voortdurende verbetering in de tapijtenindustrie voldoen deze nu meer aan uw eisen en kunnen deze in verschillende ruimtes geplaatst worden. Van uw woon-of slaapkamer tot uw kantoor.

Soorten en structuren van een tapijt

Een tapijt bestaat altijd uit meerdere lagen. De bovenste laag wordt de slijtlaag genoemd. Dit is gemaakt van garen uit synthetische of natuurlijke vezels. Er is soms ook sprake van gemengde vezels, hierbij is een deel van de vezels kunstmatig en een deel natuurlijk. De voordelen van beide vezels worden dan gecombineerd. De tweede laag is de rug. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen fleece en textiel rug.

Er zijn twee gebruikelijke methoden waarbij tapijten worden geproduceerd: bij het weven van garen wordt het in een weefgetouw gebracht. Fabrikanten, die zich op hun beurt hebben gespecialiseerd in de productie van bijvoorbeeld veloursvloeren, gebruiken een lus structuur. Hierbij worden de garen als het ware in een boog in het tapijt genaaid, waardoor er kleine boogjes op het oppervlak worden gecreëerd. Als deze lussen aan het einde worden opengesneden, wordt dit velours genoemd.

Trends op het gebied van tapijten

Op de internationale vloerenbeurs, DOMOTEX;, wordt ieder jaar innovatieve technieken, materialen en ontwerpen getoond. Een sterke indicator van opkomende trends is de Young Designer Trendtable, een ruimte bij DOMOTEX waar internationale designtalenten ideeën voor de vloerbedekking van de toekomst met elkaar delen. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer creatieve decors, verschillende kleuren en meer onconventionele patronen gepresenteerd. De gedurfde creaties, zoals metallic coatings of glitter, zullen de komende jaren volgens de jonge ontwerpers steeds populairder worden.

Ontwerpen waarbij er verschillende materialen worden gebruikt, zijn ook erg interessant. Zo kan een vloerbedekking een combinatie zijn van tapijt en keramische mozaïektegels. Als met al worden ontwerpers moediger en vertrouwen ze opnieuw op de tapijten, dat meerdere voordelen met zich meebrengt.

Waarom voor een tapijten vloer kiezen? Alle voordelen op een rijtje

Een tapijt in uw woning laten plaatsen brengt verschillende voordelen met zich mee. Naast de ruime keuze aan vormen, oppervlakken, structuren en kleuren hebben deze verschillende andere factoren die handig kunnen zijn in uw woning en die uw dagelijks leven wel gemakkelijker kunnen maken. Hieronder worden de verschillende voordelen van textiele vloerbedekking op een rijtje gezet en verder toegelicht. 

Ruime keuze aan tapijten

Het meest voor de hand liggende voordeel is waarschijnlijk de enorme selectie van kleuren, patronen en stijlen van tapijten die een unieke inrichting bieden voor iedereen. Door de warme gastvrije sfeer die zij bieden zijn deze de ideale vloeren oplossing voor zowel individueel als commercieel gebruik. BRICOFLOR biedt u een ruime keuze aan kwalitatieve tapijten naar ieders smaak en budget. Neem een kijkje tussen de verschillende collecties die BRICOFLOR aanbiedt, u vindt zeker wel een carpet die bij uw stijl en interieur past.

Warmte isolerende werking van een tapijten vloer

Tijdens de koude wintermaanden is een tapijt in huis heerlijk. Niet alleen voelen deze lekker warm aan onder de voeten, ook helpen deze bij het behouden van een aangename temperatuur in de ruimte. Door het plaatsen van een tapijt in uw ruimte bespaart u tevens meer geld aan verwarming. Volgens een studie van de European Carpet Association (ETG) kunt u uw verwarmingskosten met maximaal 12% per jaar verminderen door een tapijt te plaatsen.

Tapijten absorberen overmatig geluid

Een goede tapijtvloer zorgt voor geluidsabsorptie. Dit vermindert het volume van het storende achtergrondgeluid in een kamer, zoals bijvoorbeeld in grote studio's. Ook worden vervelende loopgeluiden minder hoorbaar wanneer u een tapijten vloer in uw ruimte legt.

Tapijten zijn tevens een ideale vloerenoptie voor hotels. Door de verschillende gangen en verdiepingen is het belangrijk dat de gasten geen last krijgen van geluidsoverlast in bovenliggende verdiepingen en gangen.

Mensen met een allergie opteren beter voor een tapijten vloer!

In tegenstelling tot de lang heersende opinie dat tapijten slecht zijn voor mensen met een allergie, bleek uit een onderzoek door DAAB dat dit juist niet het geval is. Een tapijten vloer blijkt een betere optie te zijn aangezien deze fijnstof vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat de stof niet meer door de ruimte circuleert waardoor de allergische persoon hier minder last van heeft. Gladde en harde vloerbedekking, zoals laminaat en tegels, daarentegen zou een slechtere optie zijn voor mensen met een allergie aangezien deze vloeren geen stof vasthouden waardoor het stof blijft rondzweven in de lucht.

Ideale ruimtes voor een tapijten vloerbedekking

Meestal worden tapijten geassocieerd met grootouders en ouderwets. Echter komt de trend voor tapijten over de laatste jaren langzaam weer terug. Mensen beginnen de verschillende voordelen in te zien en maken telkens meer gebruik van tapijten in hun woningen. Ook ziet men deze type vloerbedekking vaak terug in hotelgangen en kamers. Deze werden er niet toevallig geplaatst. Door de verschillende voordelen die tapijten met zich meebrengen kunnen deze type vloerbedekkingen in verschillende ruimtes geïnstalleerd worden. Hieronder een overzicht van de mogelijke ruimtes waar een tapijt kan geplaatst worden. 

Kinderkamer, slaap-en woonkamer 

Tapijtvloeren staan voor warmte en gezelligheid. Om een ​​gezellige sfeer in de woonkamer te creëren, wordt een harmonieuze combinatie van comfortabele zitmeubilair, een warme muurontwerp en een aangename vloer aanbevolen, aangezien deze onderdelen elkaar aanvullen en elke woonkamer verbeteren. Het moment dat je je schoenen uitdoet en na een lange dag je huis binnenkomt kan je jezelf belonen met het grootste comfort voor je voeten.

Kinderen spelen graag op een warme en pluizige vloer. Aangezien de fijne stofvermindering en de ecologische productie van deze producten het veilig maken voor de gezondheid en het milieu, is het leggen van een gezellig tapijt de eerste keuze voor in de kamers van je kleintjes.

De hotelindustrie zweert op textielmaten

Ook in de omgeving van de horeca ligt de nadruk op een gezellige sfeer. In dergelijke ruimtes zijn tapijten een ideale oplossing aangezien deze zorgen voor een hygiënische omgeving, omdat ze gemakkelijk schoon te krijgen zijn. Ook de impact van geluid is kleiner. Door de geluidsabsorptie wordt een rustige omgeving gecreëerd op de gangen en in de foyers. Tot slot blijft een tapijten vloerkleed tijdloos elegant en geeft het een gezellig thuisgevoel voor de gast.

Kantoren en zakenruimten

Aangenaam voor werknemers, ongecompliceerd voor schoonmaak en stijlvol voor bezoekers. Op de werkplek is het zeer belangrijk om een ​​sfeer te creëren waarin zowel werknemers als klanten zich comfortabel voelen. De werkomgeving heeft een aanzienlijke invloed op de motivatie en houding van het personeel. Ook wordt creativiteit gemakkelijker ontwikkeld in een comfortabele en vertrouwde omgeving in tegenstelling tot harde vloeren die onbewust een hoger druk creëren en daarmee de productiviteit verhinderen.

Ook in callcenters is het belangrijk dat de telefoonoperators een efficiënt telefoongesprek kunnen voeren zonder vervelende achtergrondgeluiden. Dit is essentieel voor de relatie met de klanten. Aangezien tapijten geluid absorberen is ook hier de tapijt een ideale optie.

Een bijkomend voordeel dat wordt gebruikt voor het leggen van textielstoffen in kantoorruimten is object specifieke kwaliteitsfuncties zoals rolstoeluitlijning of een antistatisch oppervlak, dat elektrostatische lading door apparaten, zoals monitoren of kopieermachines tegenwerkt. Bovendien hebben de meeste tapijten een zeer goede brandclassificatie, wat betekent dat ze beter tegen brand kunnen.

Welke kwaliteitkenmerken tapijtvloeren tonen?

Er zijn veel criteria die de kwaliteit en de prijs beïnvloeden. Over het algemeen werken we samen met de meest uiteenlopende fabrikanten, zodat u altijd het juiste product kunt vinden die bij uw eisen past.

De geschikte keuze van garenmateriaal

De verdeling van een tapijt in en van de luxe klassen hangt af van de kwaliteit van de gebruikte garen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een van de volgende twee garen: polypropoleen (PP) en polyamide (PA). Polypropoleen is goedkoper dan polyamide, maar polypropoleen is robuuster, zachter, kan tegen UV straling en kost daarom wat meer.

Het nylonvezel polyamide 6.6 vertegenwoordigt momenteel waarschijnlijk de hoogste kwaliteitsvariant van synthetische vezels. Bovendien heeft de PA 6.6 een hogere glans in vergelijking met polypropoleen en is veel duurzamer. De lichtechtheid van het garen moet altijd in aanmerking worden genomen, vooral in ruimtes met veel daglicht. Dit stelt dat vloerbedekkingen die worden blootgesteld aan intense zonnestraling geen kleurafwijking zullen ontwikkelen.

Terwijl synthetische vezels in dit land de voorkeur hebben, hebben andere gewoonten de overhand in andere landen. Vooral in het Verenigd Koninkrijk wordt de nadruk meer gelegd op natuurlijke vezels. Een fabrikant die tapijten verkoopt van natuurlijke vezels is Tretford Teppich. Deze Duitse fabrikant produceert textielstoffen gemaakt van natuurlijke vezels en vertrouwt voornamelijk op scheerwol en kasjmier geitenhaar.

De achterkant van een tapijt

Vroeger gebruikten fabrikanten schuimruggen, maar tegenwoordig worden geavanceerde materialen gebruikt. De achterkant van het schuim had aanzienlijke zwakheden, die onder meer verantwoordelijk waren voor het negatieve beeld. Naast de milieubelastende productie ontstonden er vaak golven in het tapijt. Het grootste nadeel is het verwijderen van een tapijt met een schuim achterkant. De onderkant van de tapijt blijft plakken aan de ondervloer wat erg lastig is weg te halen.

Tegenwoordig domineren de ruggen van textiel en fleece. Deze zijn veel milieuvriendelijker en hebben vele positieve eigenschappen, zoals thermische isolatie en zachtheid. Fleece stekels hoeven niet te worden gelijmd, maar worden met speciale kleefmiddelen op de vloer gestrekt. Dit zorgt er ook voor dat ze gemakkelijk te verwijderen zijn en afhankelijk van het materiaal en slijtage opnieuw kunnen worden neergelegd.

De verschillende oppervlakken

In het geval van de veloursvloer worden de lussen op het keerpunt afgesneden, waardoor een zacht oppervlak met een robuuste structuur ontstaat. Aangezien deze methode ongeveer 30% meer garen gebruikt, verklaart dit waarom velours tapijten duurder zijn dan stroppen. Daarnaast wordt onderscheid gemaakt tussen korte en lange velours.

Onze geliefde tapijtmerken

Op de online webshop van BRICOFLOR kunt u naargelang uw eisen en voorkeuren verschillende tapijten terugvinden die voldoen aan uw behoeften. De meeste tapijten die wij aanbieden komen van onze partners waarmee we samenwerken dankzij de kwalitatieve producten die zij aanbieden. Elk van onze partners hebben unieke vloerbekledingen die voldoen aan verschillende eisen. 

Kleurrijke tapijten van Balsan

Een absoluut traditioneel bedrijf is de Franse textielfabrikant Balsan. De fabrikant van hoogwaardige textielstoffen is al meer dan 250 jaar erg bekend in de wereld van tapijten. Met steeds nieuwe innovatieve creaties heeft Balsan tapijt een reputatie opgebouwd voor het stellen van normen in design en esthetiek.

Hoogwaardige tapijten bij Associated Weavers

Associated Weavers is een van de beste fabrikanten van tapijtvloeren in Europa. Dit Belgische merk is bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en trendy design. De gevarieerde collecties van Associated Weavers zijn bedoeld om de luxebehoeften van de kopers te bedienen die op zoek zijn naar het echte gevoel van sensualiteit en comfort. Deze luxueuze tapijten worden vervaardigd met behulp van de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen. Elk heeft haar unieke kwaliteiten, waardoor ze de perfecte vloerbedekking zijn voor uw huis.

De milieuvriendelijke tapijten van Vorwerk

Op het gebied van duurzame productie van textielvloeren is het Duits bedrijf Vorwerk tapijt zeker een aanrader. De fabrikant die bekend staat om robuuste objectbodems heeft een eigen internationaal keurmerk ingevoerd. Nu streven ook andere merken om gekeurd te worden met het  Vorwerk's Life Balance zegel, dat op haar beurt wordt aanbevolen door de DAAB. Ook opmerkelijk is het zeer hoge verantwoordelijkheidszin met betrekking tot milieubescherming die wordt vereerd met de gerenommeerde GUT-signet.

Het leggen van een tapijt is niet zo moeilijk als je denkt 

1. Meting van de kamer

In het begin moet de ruimte worden gemeten. Hier moet worden opgemerkt dat de wanden zelden volledig parallel zijn. Daarom is het raadzaam om de ruimte op verschillende plaatsen te meten, zodat u de breedste en langste lengte kent. Omdat tapijten meestal in een breedte van 4 en 5 meter worden aangeboden, moet u overwegen in welke richting de uitlijning wordt uitgevoerd om zo weinig mogelijk te verspillen.

2. Voorbereiding van de ondervloer

Als  u het tapijt besteld heeft, moet de ondervloer worden voorbereid. Als de ondervloer een harde vloer is (laminaat, parket of PVC laminaat), moeten oneffenheden worden opgevuld, zodat het tapijt optimaal kan worden bevestigd. Oude tapijten mogen in geen geval als basis voor nieuwe tapijten worden gebruikt, omdat dit kan leiden tot bacteriën die zich vervolgens vermenigvuldigen. Zorg bij het verwijderen van de oude vloer dat ook de lijmresten worden verwijderd.

3. Bijsnijden

Voor het beste resultaat, rol het web uit en druk deze stevig tegen de zijkant van de kamer. Snijd het tapijt af met een mes. Laat in ieder geval 3-4 cm over, zodat er geen plooien of golven ontstaan.

4. Fixatie

Als u kiest voor een losse installatie, kunt u met dubbelzijdig plakband werken. Voor fleece is er speciale klittenband voor de installatie. Bevestig de tape aan de rand van de kamer en verwijder eventuele golven in het tapijt.

Voordelen om uw vloer bij bricoflor te bestellen

Het aankopen van tapijten via BRICOFLOR biedt verschillende voordelen aan. Dit begint bij het transport: het is heel moeilijk om met een eigen auto een 5 meter brede tapijtrol te vervoeren. Verder kunt u door bij BRICOFLOR te bestellen van onze beste prijsgarantie genieten. Indien u binnen de 3 dagen na uw bestelling bij BRICOFLOR eenzelfde artikel tegen een lager prijs vindt in een andere Nederlands webshop, zullen wij u het verschilbedrag terugbetalen.

Verder bieden wij ook een gratis sample service aan. Zo krijgt u een stukje van de door u gekozen tapijt thuis toegestuurd voor u uw bestelling maakt. Op deze manier kan u eerst zien of de vloer u wel aanstaat.

Tot slot maken wij ook individuele offertes aan voor klanten die een grotere hoeveelheid bestellen bij BRICOFLOR. Indien u niet zeker bent of uw bestelling voldoet aan een persoonlijke offerte, aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk terug. We kijken ernaar uit om van u te horen en wensen u veel plezier!

Plus icon lees meer