SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Meubellinoleum - maak onderscheidende unieke stukken met linoleum

Dezelfde functionele meubelstukken zijn op veel plaatsen in huis te vinden en wie wil opvallen moet vaak diep in zijn broe…

lees meer
1 - 20 van 24 Producten

Maak zelf designstukken - forbo-meubel linoleum

Als ook u zich wilt onderscheiden met uw meubels en uw woonruimte een persoonlijk karakter wilt geven, dan heeft Forbo het ideale product voor u ontwikkeld. De Forbo Desktop Linoleum collectie is een bijzondere vorm van meubellinoleum, die gebruikt kan worden om een verscheidenheid aan esthetische eyecatchers te creëren. Het licht elastische materiaal is multi-inzetbaar. Ongeacht de vorm is Forbo's meubellinoleum geschikt voor gebruik in krommingen en postforming.

Upcycling of herontwerp - gebruik van linoleum voor meubels

Een renovatie van het woon- of werkgebied hoeft niet altijd te betekenen dat het bestaande meubilair wordt vervangen. Met Forbo meubel linoleum kunt u niet alleen nieuwe stukken ontwerpen, maar ook uw oude tafels, kasten of keukenfronten opwaarderen. Naast de mogelijke kostenbesparingen kunt u ook een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van de natuurlijke hulpbronnen door uw favoriete stukken te upcyclen. Forbo ontwikkelt de populaire vloerklassieker van linoleum verder tot een avant-gardistisch coatingmateriaal dat u op tal van gebieden kunt gebruiken.

In plaats van een jute drager heeft linoleum voor meubels een lichte papieren drager, waardoor het materiaal zich kan aanpassen aan organische vormen. Op deze manier kunnen meerdere oppervlakken worden aangevuld met gevarieerde accenten.

Talrijke toepassingsmogelijkheden op verschillende gebieden

Terwijl met name tafels kunnen worden omgetoverd met tafellinoleum, kan deze praktische allrounder net zo goed alle andere meubels sieren. De bijbehorende zitgroep kan in een geheel nieuw licht worden gezet door smalle stroken linoleum. Zelfs uw oude bureau, saaie keukenfronten, deuren of lichtschakelaars kunnen profiteren van het gebruik ervan. Gebruik gewoon Forbo desktop linoleum!

Naast het gebruik in de woonruimte is ook het gebruik voor uw bedrijf denkbaar. Monotone kantoorruimtes kunnen worden gemoderniseerd om een esthetisch designlandschap te creëren. Bovendien kunt u uw café of restaurant een belangrijke herkenningswaarde geven met meubellinoleum. Het gebruik van een uniform kleurconcept brengt een rommelig interieur samen in een verenigd beeld en zorgt ervoor dat de ruimte er gezellig en doordacht uitziet.

Linoleum in zijn mooiste vorm - het uiterlijk van meubellinoleum

Elke inrichtingsstijl is net zo individueel als de persoon die het inricht. Forbo weet dit ook en daarom legt de merkfabrikant bijzondere nadruk op het geluidsontwerp van de Forbo Desktop Linoleum collectie. Het maakt niet uit of u uw kamers in heldere kleuren wilt houden of dat u ze liever kleurrijk wilt hebben. Het meubellinoleum van de marktgigant heeft voor elke ruimtelijke functie een passend stuk, dat naadloos aansluit op een bestaand concept en de voordelen ervan op een onvergelijkbare manier benadrukt.

Vaste kleuraccenten met linoleum meubilair

Het verfijnde kleurenspectrum bevat 21 verschillende nuances om een ideale tegenhanger te bieden voor verschillende smaken. Ze hebben allemaal een zijdematte afwerking die zelfs op goedkope meubels een edele en hoogwaardige indruk achterlaat. De klassieke natuurlijke tinten van de collectie gronden het betreffende meubelstuk en zorgen voor een waardig totaalbeeld.

De frisse kleuren blazen rustieke voorwerpen nieuw leven in en kunnen dankzij hun delicate tint net zo goed gebruikt worden op reeds kleurrijke stukken. Wie het wat ongebruikelijker vindt, zal de felle kleuren bijzonder nuttig vinden. Vurig oranje en diepblauw zijn bijzonder geschikt voor het creëren van ruimtelijke accenten en het accentueren van geselecteerde lievelingsstukken.

Harmonieuze verbindingen - ontdek talrijke combinatiemogelijkheden

Bij het samenstellen van het kleurenpalet heeft Forbo ervoor gezorgd dat alle tinten net zo goed te combineren zijn. Terwijl de natuur, pastel en volle tinten elk binnen één kleurenfamilie vallen en dus bijzonder goed op elkaar aansluiten, kunnen spannende composities worden gecreëerd door de verschillende groepen te mengen.

De samenstelling van verschillende houtsoorten en geselecteerde linoleumplaten zorgt voor een spannend beeld dat uw kamer een heldere belijning geeft. Zo kan Forbo Desktop Linoleum "olijf" ideaal worden gecombineerd met medium bruine houttinten. Het zachte donkergroen zorgt voor een interessant contrast met het sterk generfde hout van eik of walnoot en geeft het een moment van rust en evenwicht.

Het technische multitalent - het verbeteren van de functionaliteit van het meubilair

Naast de uitstekende optische eigenschappen heeft Forbo-meubellinoleum een exclusieve technische samenstelling. Het voelt bijzonder warm en zacht aan in direct contact met de huid, waardoor het ideaal is voor het bekleden van de zitting. Dankzij de speciale lichtechtheid biedt het product een consistent kleurbeeld, zelfs bij sterk licht, dat niet vervaagt in de loop van de tijd.

De traditionele kenmerken van een klassiek linoleum worden aangevuld met de geringe totale dikte van het materiaal. Het is slechts 2,0 mm dik en kan worden toegepast op een grote verscheidenheid aan oppervlakken zonder een storende rand achter te laten.

Zo heeft linoleum voor meubels de duurzaamheid van een levende vloerbedekking, maar profiteert het van een zachte elasticiteit die de verwerkingsmogelijkheden helpt verbeteren. Bovendien beschermt een speciale afwerking aan de fabriekszijde tegen krassen en slijpschade, zodat u op lange termijn de beschikking heeft over een hoogwaardig oppervlak.

Eenvoudige reiniging door optimale conditie

Terwijl het reinigen van houten of glazen oppervlakken bijzonder veel tijd in beslag neemt, kan Forbo's meubellinoleum in een handomdraai worden ontdaan van vuil en vlekken. Vergeleken met veel andere coatingmaterialen heeft het ook het voordeel dat zelfs nieuwsgierige kinderhanden nauwelijks vingerafdrukken achterlaten. Een mistvochtige doek met een vleugje neutraal reinigingsmiddel is alles wat nodig is om het praktische materiaal in perfecte conditie te houden.

Gebruik antistatisch - de vordelen van natuurlijk materiaal

Linoleum heeft van nature uitstekende antistatische eigenschappen. Deze dragen niet alleen bij aan een vermindering van de stofvorming, maar beschermen tegelijkertijd het milieu, omdat het materiaal niet chemisch moet worden aangepast.

Toepassing van meubellinoleum - van doe-het-zelvers tot professionals

Het aanbrengen van linoleum voor meubels kan snel en eenvoudig worden gedaan met een beetje vakmanschap. Omdat het materiaal licht elastisch is, kunnen zelfs organische vormen eenvoudig worden voorzien van Forbo's trendzettende product. Net als andere bekledingsondergronden kan meubellinoleum zowel handmatig als mechanisch worden verwerkt. Op ondergronden zoals MDF, spaanplaat of multiplex kan een maatvaste verbinding worden gerealiseerd door gebruik van een geschikte lijm.

De bekleding wordt eenvoudigweg op de drager gelijmd. Een handroller kan helpen om een vormgesloten, luchtvrij oppervlak te genereren. Als de lijm voldoende is gedroogd, kan het materiaal worden gesneden, gefreesd, gezaagd of geschaafd in de gewenste vorm. Om de gevoelige randen te beschermen, wordt aanbevolen om een extra randbescherming van multiplex of metaal aan te brengen. Op deze manier kunt u de mooie vorm van uw nieuw gemaakte meubelstuk lang behouden.

De resultaten optimaliseren - de juiste stappen op voorhand

Voordat u begint met de installatie is het raadzaam om een aantal punten van voorbereiding te introduceren. Als u uw meubellinoleum op rol bestelt, moet het indien mogelijk droog en rechtop worden bewaard. U kunt ook een op maat gesneden stuk linoleum verkrijgen in onze BRICOFLOR online shop. Vertel ons gewoon de geplande afmetingen en bespaar uzelf de tijd die nodig is voor het op maat snijden.

U moet dan uw linoleumplaat grotendeels horizontaal, platliggend, opslaan. Geef het product ook genoeg tijd om voldoende te acclimatiseren bij kamertemperatuur. Op deze manier kunt u uw meubellinoleum veel gemakkelijker en efficiënter verwerken.

Met een goed geweten renoveren - duurzaam linoleum

Milieucompatibiliteit is voor Forbo net zo belangrijk als de ideale optische en technische eigenschappen van zijn producten. Zodat u met behulp van meubellinoleum uw interieur zonder zorgen kunt verfraaien, besteedt Forbo altijd aandacht aan de vermindering van de uitstoot tijdens de productie. Daarnaast wordt linoleum voor meubelen uitsluitend gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, hars en hout of steenkalkmeel. De merkfabrikant bereikt de duidelijke kleurintensiteit door het gebruik van natuurlijke kleurpigmenten.

Verfraai het interieur zonder zorgen - gebruik gezonde materialen

Om iets goeds te doen, niet alleen voor uw meubels, maar ook voor uw gezin, helpt de Forbo Desktop Linoleum collectie het algemene binnenklimaat te verbeteren. In plaats van schadelijke dampen richt Forbo zich op het creëren van gezonde leefruimtes waarin je je rondom goed kunt voelen. Op deze manier kan het emissiearme materiaal zelfs in zeer gevoelige gebieden worden geïnstalleerd. Creëer accenten in uw kinderkamer en slaapkamer zonder uw gezondheid in gevaar te brengen!

Meubellinoleum - trendzettend linoleum bij bricoflor!

Als u niet kunt wachten om uw interieur eindelijk een nieuwe look te geven, blader dan eens door het uitgebreide aanbod van meubellinoleum in onze online shop. Maak kennis met de vele voordelen en visuele nuances van Forbo Desktop Linoleum en ontdek de vele mogelijkheden voor het herontwerpen van meubels. Als u vragen heeft, neem dan contact op met een van onze vriendelijke medewerkers. Zij geven u graag per e-mail, telefoon of via ons contactformulier nuttige tips en ondersteuning voor uw renovatieproject.

Als u van plan bent om grotere hoeveelheden meubellinoleum bij Forbo aan te schaffen, neem dan contact met ons op voor een individuele aanbieding tegen onze beste prijsgarantie. Word vandaag nog de ontwerper van uw eigen woonruimte en geef uw meubels de finishing touch, nu bij BRICOFLOR!

 

Plus icon lees meer