Contact

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag! Contact Ma-Vrij: 9 - 17 uur +31(0)43-3020090 of per E-Mail info@bricoflor.nl

De officiële BRICOFLOR Blog

BRICOFLOR Blog: tips en trucs, weetjes, en updates over alles wat te maken heeft met vloer en wand.

 • Geef uw kamer een nieuwe look met Kleed en Behang

  Wanneer u de oude look van uw keuken, slaapkamer of woonkamer zat bent, maar u niet grote sommen geld wil uitgeven aan dure nieuwe meubels, dan is deze Blog voor u! Er zijn namelijk een aantal manieren om uw ruimte een nieuwe look te geven zonder te veel geld uit te geven. Een nieuw kleed toevoegen, of een nieuw behang plaatsen, kan wonderen doen voor uw huis.

  Onderschat nooit de kracht van een nieuw tapijt. Voor veel mensen betekend het verbeteren van hun ruimte het kopen van nieuwe meubels of dure accessoires. Echter zijn er ook goedkopere opties om uw ruimte een make-over te geven. Simpelweg een nieuw kleed toevoegen kan er al voor zorgen dat de meubels in de ruimte een geheel nieuwe look krijgen. Hierbij is het vaak mooi een tapijt te plaatsen dat qua kleuren afsteekt tegen de vloer. Hebt u een donkere vloer, zorg dan voor een licht tapijt. Hebt u een lichte vloer, dan is het vaak mooi om voor een donker tapijt te gaan.

  Ook zijn mensen vaak bang om voor patronen of kleuren te gaan, en kiezen zij voor de veilige saaiere tapijten. Juist een uniek design van tapijt kan uw kamer net dat beetje extra geven. Bij BRICOFLOR hebben wij een brede collectie van tapijten met vele unieke designs. Neem eens een kijkje en beslis zelf welk tapijt het beste bij u past.

  Een andere goedkope manier om uw ruimte een nieuwe look te geven is door een nieuw behang te plaatsen. In tegenstelling tot het traditionele behangen is het nu ook mogelijk slechts één of enkele muren van uw kamer te behangen. Hiervoor kunt u verschillende designs behang gebruiken die een uniek patroon hebben. Het belangrijkste is hierbij niet té veel verschillende behang te willen hebben maar het simpel te houden. Bijvoorbeeld als achterstuk voor uw bed, een bank, of een open haard kan een behang met design een mooie optie zijn.

  Je huis of bepaalde kamers van je huis een make-over geven hoeft dus niet duur te zijn en ook niet veel tijd te kosten. In één weekend tijd kan een nieuw behang worden opgehangen en een nieuw kleed worden gelegd. Uw kamer heeft dan meteen al een andere look. Bent u enthousiast geworden over deze optie? Bekijk dan onze gehele collectie behang en tapijt op de BRICOFLOR online webwinkel. Op al onze producten geldt onze beste prijs garantie. Bent u van plan een grote hoeveelheid te gaan kopen? Vraag dan een persoonlijke offerte aan. Hebt u verder nog vragen of opmerkingen twijfel dan niet om ons te contacteren.

 • FORTELOCK GARAGE VLOERTEGELS

  Het absolute topmerk op het gebied van garage vloertegels heet Fortelock. Maar ook dit merk biedt verschillende soorten en sterktes in hun tegels. In deze blog leggen we de verschillen hierin uit en leggen we uit welke tegels het beste bij welke toepassingen horen.

  Afbeeldingsresultaat voor fortelock tiles

  Voordeel van Fortelock tegels in het algemeen

  Fortelock tegels zijn gemakkelijk door u zelf te plaatsen. Hiervoor is geen ervaring met vloeren leggen nodig en ook geen speciale gereedschappen. Enkel met een hamer kunnen de vloeren al geplaatst worden. Ook is het zo, dat ondanks dat de tegels in eerste instantie niet de goedkoopste optie lijken, zij op den duur dit vaak Afbeeldingsresultaat voor fortelock tiles air flowwel zijn. De tegels gaan lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Ook hoeft men geen professionals in te huren om de vloer te leggen. Hierdoor kunnen er veel kosten bespaard worden.

  Fortelock voor uw garage

  Wanneer u als particulier aan het kijken bent voor een vloer in uw garage, heeft u met de collecties 2050, 2060 en 2080 van Fortelock de perfecte vloer gevonden. Deze tegels hebben een garantie van 12 jaar en uit het oog springende technische eigenschappen. Zo zijn de tegels in het bezit van het zogenaamde air flow systeem. Doordat de tegels een fijn gestructureerde onderkant hebben en er verschillende kanalen aan de onderkant lopen heeft het water geen kans om te gaan rotten en schimmelen. Bij veel andere garage vloertegels ontstaat er in de loop van tijd schimmel onder de garagevloer door water dat daar lange tijd gezeten heeft. Met Fortelock tegels is dit een zorg van het verleden. Alhoewel de collecties 2050, 2060 en 2080 voor residentieel gebruik zijn kunnen zij relatief zwaar gewicht aan. Alleen bij het plaatsen van bijvoorbeeld een busje op deze vloeren kunnen deze ietwat doorhangen. Dit trekt dan wel weer weg wanneer het voertuig verplaatst wordt en laat geen schade achter.

  Fortelock voor commercieel gebruik

  Voor commercieel gebruik zijn er de Fortelock 2010, 2020 en 2040 collecties. Door de massieve onderkant die deze vloeren hebben kunnen zij zeer zware gewichten aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan machines of vrachtauto’s. Doordat deze tegels van zo een sterk materiaal gemaakt zijn gaan zij vaak wel 25 jaar mee.

  Millieubewuste tegels: Fortelock ECO

  Fortelock biedt ook een milieubewustere variant aan van hun tegels. De ECO collectie is gemaakt van volledig gerecycled materiaal en is dus een stuk minder schadelijk voor het milieu. Ondanks dit zijn deze tegels niet van een mindere kwaliteit. Het enige visuele verschil tussen deze tegels en de normale collectie is dat zij een wat minder egaal gekleurde oppervlakte hebben. Echter ziet men dit ook in de prijs terug. De Fortelock ECO tegels zijn tot wel 25% goedkoper dan de normale tegels.

  Alle Fortelock tegels verkrijgbaar bij de BRICOFLOR online webwinkel!

  Alle Fortelock producten zijn te verkrijgen via de BRICOFLOR online webwinkel. Neem zelf eens een kijkje en beslis welke garagevloer het beste bij u past. Op alle Fortelock producten geldt onze beste prijsgarantie. Weet u nog niet zeker welke tegel u het mooist vind? Maak dan gebruik van onze gratis sample service, en bekijk zelf thuis welke vloer het beste bij uw huis past. Bent u van plan een grote hoeveelheid te bestellen? Vraag dan een persoonlijke offerte aan. Hebt u verder nog vragen of opmerkingen over deze producten? Twijfel dan niet om ons te contacteren.

 • Wineo PVC laminaat: milieubewuste kwaliteit!

  Afbeeldingsresultaat voor wineo stone

  PVC laminaat heeft de afgelopen jaren een flinke stijging in marktaandeel ondervonden. Steeds meer mensen prefereren deze variant ten opzichte van laminaat of parket. De vloeren gaan een stuk langer mee, hebben minder onderhoud nodig en zijn gemakkelijker te installeren en te poetsen.

  Maar helaas brengen deze vloeren ook een aantal nadelen met zich mee. Zo worden de meeste PVC laminaatvloeren gemaakt van stoffen die schadelijk voor het milieu kunnen zijn en een slechte invloed kunnen hebben op de binnen lucht kwaliteit van de kamer waar ze in liggen.

  De PVC vloeren van Wineo zijn hier een uitzondering op. De collecties Wineo 600, 800 en 1000 zijn PVC vloeren die gemaakt zijn van 100% recyclebaar materiaal. Door hun uiterste milieubewustheid hebben deze collecties de bijnaam PURELINE BIO gekregen. Deze collecties worden gezien als een revolutionaire ontwikkeling in de markt van PVC vloeren. Niet alleen zijn deze vloeren zeer milieubewust, ook zijn er meerdere eigenschappen van deze collecties die uit het oog springen.Afbeeldingsresultaat voor wineo wood

  Wineo 600

  Technisch gezien is de Wineo 600 collectie een van de meest duurzame collecties vloeren die op dit moment verkrijgbaar zijn. In tegenstelling tot vele andere vloeren, zijn deze vloeren waterdicht. Veder zijn de vloeren, door hun extreme duurzaamheid, goed te gebruiken in residentiële en commerciële ruimtes (Gebruiksklasse 23,33). Ook in middelmatig gebruikte industriële gebieden kunnen de vloeren worden gebruikt. De XL-variant van deze collectie heeft een nog grotere omtrek, en creëert daarmee een nóg robuustere uitstraling. Dit flexibele PVC laminaat heeft een dikte van slechts 5,0mm. Echter heeft dit geen invloed op de kwaliteit of vormvastheid.

  Wineo 800

  Wineo 800 is een collectie van PVC laminaat, die aansprekende hout- en steen designs heeft. De collectie heeft een ruim aanbod aan hout kleuren, van wit hout tot aan warm donkerbruin hout-designs. Deze nuances brengen ieder een eigen sfeer met zich mee. Met de lichte varianten kunt u een frisse en heldere sfeer scheppen in uw ruimte. De ruimtes waar u deze plaatsen wil, zullen omgetoverd worden tot een waar genot. Daarnaast geven de steen designs, die in tegel formaat te verkrijgen zijn, een nette en klassieke sfeer in uw omgeving. Aangezien het klik vinyl daarbij ook nog eens waterdicht is, zijn deze vloeren ook goed te gebruiken in een badkamer of keuken. De vloeren stoten water af, waardoor de ondervloer ook niet vochtig wordt en de vloer dus langer goed blijft.

  Wineo 1000

  Vanwege het eenvoudige kliksysteem, maakt deze vloer het mogelijk om snel een nieuwe, sterke vloer aan te leggen zonder dat dit veel moeite kost. U kunt de klik vinyl vloeren eenvoudig zelf in elkaar klikken. Door het kliksysteem is het mogelijk gemaakt dat iedereen dit soort vloeren leggen kan, ook al zou u hier geen Afbeeldingsresultaat voor wineo waterdichtervaring bij hebben. Door deze optie, bespaart u de kosten voor een professional in te huren en geeft het meer voldoening na het leggen. Nog een voordeel is, dat wanneer de vloer ligt, u hem meteen gebruiken kan, omdat er niets hoeft te drogen. Ook deze vloeren zijn waterdicht en hebben met een garantie van 25 jaar een uiterst lange levensduur.

  Wineo PVC laminaat kopen op de BRICOFLOR online webwinkel!

  Wij bieden op onze website alle collecties van Wineo PVC laminaat aan. Neem eens een kijkje en beslis zelf welk design het beste bij u past. Op al onze vloeren geldt onze beste prijsgarantie! Mocht u nog niet zeker zijn welke vloer het beste bij uw interieur past, maak dan gebruik van onze gratis sample service! Bent u van plan een grote hoeveelheid te bestellen? Vraag dan om een persoonlijke offerte! Heeft u verder nog vragen twijfel dan niet om ons te contacteren!

 • Verschillende soorten PVC laminaat

  Gerelateerde afbeelding

  PVC Laminaat heeft 4 verschillende soorten, ieder met zijn unieke set voor- en nadelen. In deze blog leggen wij uit wat de voor- en nadelen van elke vloer zijn.

  Zelfklevend PVC laminaat

  Zelfklevende PVC vloeren

  Deze vloeren hebben een uiterst gemakkelijke installatie. Door simpelweg het verwijderen van de beschermfolie en de planken of tegels op hun plaats leggen is de vloer geïnstalleerd. Voor het beste eindresultaat dient de ondergrond schoon, vlak, hard, gelijkmatig en droog te zijn. Een grondige stofzuigbeurt is dus aan te raden. De krachtige kleef-laag zorgt voor een langdurig bruikbare vloer. Direct na de installatie is de vloer al klaar voor gebruik. Deze hoeft dus niet op te drogen. Het voordeel ten opzichte van de Dryback vloeren is dat er geen extra materialen, zoals lijm en gereedschap, nodig zijn om de vloer te kunnen leggen. Het nadeel van deze vloer ten opzicht van PVC kliklaminaat is dat bij verwijdering van de vloer er door de klevende onderkant schade kan ontstaan aan de ondervloer.

  PVC Kliklaminaat

  PVC kliklaminaat

  Ook bij deze vloeren is de installatie zeer gemakkelijk. U dient de planken eerst aan te passen aan de maten van uw ruimte, en dan, door middel van mes- en groefverbindingen de vloeren samen te klikken. Hierbij is dus wederom geen extra materialen, speciaal gereedschap of lijm nodig. Het voordeel van deze vloer ten opzichte van de Zelfklevende en Dryback vloeren is dat er geen lijm wordt gebruikt. De vloeren zijn gemakkelijk te verwijderen en laten geen schade achter aan de ondervloer. Het nadeel ten opzichte van loose-lay vloeren is dat deze wat minder dik zijn en dat oneffenheden in de ondervloer dus sneller gevoelt worden.

  Loose- Lay PVC Laminaat

  Loose Lay PVC

  Dit is de nieuwste variant onder de PVC laminaatvloeren. Doordat de planken een stuk dikker zijn dan bij de andere soorten, en daardoor een hoger gewicht hebben, kunnen zij gewoon gelegd worden zonder gebruik van lijm of een kliksysteem. Door de grove onderkant die de planken hebben verschuiven zij niet. Het grote voordeel is dat bij verwijdering van de vloer, de planken maar simpelweg opgepakt hoeven te worden. Hierdoor wordt er dus geen schade veroorzaakt aan de ondervloer. Ook zijn deze vloeren door de dikte de meest duurzame variant van de 4. Het nadeel van deze vloeren is dat zij de duurste variant zijn. De vloeren zelf zijn al iets duurder dan de rest, en door het hoge gewicht komen daar ook nog eens hoge vrachtkosten bij.

  Dryback PVC

  Dryback PVC

  Installatie van Dryback PVC laminaat gaat door middel van het aanbrengen van lijm op een geëgaliseerde ondervloer, en vervolgens het aanbrengen van de vloer hierop. Dit is de meest klassieke vorm van aanbrengen van een Laminaat of PVC laminaatvloer. Het nadeel van dit soort vloeren is dat hierbij lijm en materialen gebruikt moeten worden om de vloer aan te brengen.

  PVC laminaat kopen bij BRICOFLOR!

  Op onze webwinkel vindt u van alle 4 de soorten PVC vloeren van verschillende merken tal van vloeren. Neem eens een kijkje en beslis voor u zelf welke vloer u het mooist vindt. Op al onze vloeren geldt onze beste prijsgarantie! Mocht u nog niet zeker zijn welke vloer het beste bij uw interieur past, maak dan gebruik van onze gratis sample service! Bent u van plan een grote hoeveelheid te bestellen? Vraag dan om een persoonlijke offerte! Heeft u verder nog vragen twijfel dan niet om ons te contacteren!

 • De voordelen van PVC kliklaminaat

  Afbeeldingsresultaat voor pvc kliklaminaat

  PVC kliklaminaat is een van de beste nieuwe uitvindingen op het gebied van vloeren. Van installatie tot levensduur, de voordelen met dit soort vloeren zijn oneindig! Lees verder

 • Laminaat schoonmaken

  Exquisite---Havana-Oak-3070

  Met de juiste zorg, zal je laminaatvloer lang blijven stralen. Hoe beter je voor de vloer zorgt, des te langer deze in zijn oorspronkelijke staat blijft.

  Om er zeker van te zijn dat je niks doet wat de vloer zal schaden, hebben wij een aantal schoonmaaktips op een rijtje gezet. Zo kun je er voor zorgen dat je nieuwe laminaatvloer er zo lang mogelijk als nieuw uit ziet.

  Lees verder

 • Waterbestendig laminaat

  Riviera---Rialto-Black-Pine

  Laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen van verschillende materialen. Onder andere wordt er vaak HDF of MDF in gebruikt en de toplaag is gemaakt van een laagje bedrukt papier. Dit bovenste laagje is dan ook de reden dat het erg slecht tegen water kan. Schoonmaken moet altijd met zo weinig mogelijk water en het is al helemaal niet geschikt voor in de badkamer of keuken, maar wist je wel dat er waterbestendig laminaat bestaat? Deze vloeren zijn zelfs geschikt voor in de badkamer.

  Lees verder

 • PORTUGESE TEGELS

  Traditionele Portugese tegels zien er schitterend uit. Het heeft een retro gevoel, maar toch heel landelijk. Helaas zitten er een aantal nadelen aan. Ze zijn extreem duur, de voegen zijn niet eenvoudig schoon te houden en als er een kapot gaat is het lastig te vervangen. Gelukkig hebben wij bij BRICOFLOR een schitterende oplossing!

  Een voorbeeld van een ruimte met de Tarkett Starfloor Click 30 Retro Orange Blue

  Lees verder

 • Houten vloer schoonmaken

  Aangezien wij net parket aanbieden op de website, is het natuurlijk van belang dat we jou informeren over de manier waarop je voor je parket moet zorgen. Natuurlijk wil je dat je mooie vloer over 5 of zelfs 10 jaar er nog net zo uit ziet als nu. Het is dan van groot belang dat je een echte houten vloer goed wordt verzorgt.

  Lees verder

 • Parket: nieuw bij BRICOFLOR

  PARKET KopieDe eerste bestellingen zijn al binnen, maar onze nieuwe producten zijn nog niet officieel voorgesteld via de blog. Sinds een aantal weken is parket op de BRICOFLOR NL online shop te vinden! Binnenkort kun je nog meer echte houten vloeren verwachten. Op dit moment hebben wij Tarkett parket in de online shop staan, waar je kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende soorten.

  Lees verder

1 - 10 van 42