Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Laminaat

Wat u moet weten over laminaat!

Hoogwaardige laminaat – deze begrippen moet u kennen!

Een hoogwaardige laminaatvloer kan een ruimte niet alleen visueel, maar ook technisch verbeterd worden. Maar het vinden van de juiste vloer laminaat voor u kan soms ingewikkeld en vervelend zijn. Met de grote selectie van verschillende collecties, in combinatie met een groot aantal onbekende begrippen en kwaliteitskenmerken verlies je al gauw het spoor. Met dit artikel helpen wij met navigeren door de zee van laminaat vloeren en presenteren wij u de belangrijkste criteria wanneer het gaat om het kiezen van een geschikte laminaatvloer.

Het herkennen van de gebruiksklasse – in één oogopslag

Schema gebruiksklasse voor residentieel en commercieel. Het systeem voor gebruiksklasse met symbolen voor woongebied (boven) en objectgebied (onder).

Bij het kopen van een laminaatvloer biedt de gebruiksklasse u een betrouwbare oriëntatie. Dit geeft aan voor welke gebieden een vloerbedekking geschikt is. Hoe groter het aantal, hoe duurzamer het laminaat.

De gebruiksklasse bestaat uit twee cijfers. Als het begint met een 2, is het een vloerbedekking voor privégebruik, wanneer een 3 aan het begin staat dan is het goedgekeurd voor de commerciële sector. Binnen deze twee categorieën wordt een extra onderverdeling gemaakt op basis van de hoeveelheid gebruik de vloer aankan, dit is te herkennen aan het tweede cijfer: 1 staat voor weinig verkeer, 2 voor gemiddeld verkeer en 3 voor veel verkeer. Een laminaat met gebruiksklasse 21 kunt u toepassen in zelden gebruikte delen van uw huis of appartement, terwijl een laminaat met klasse 33 zelfs bestand is tegen de hoogste belastingen in de commerciële sector. Natuurlijk kan een laminaatvloer met gebruiksklasse 33 ook geïnstalleerd worden in uw woonkamer!

De beste manier om uzelf te overtuigen is een laminaatvloer waarvan de producent zelf enthousiast over de kwaliteit is. Daarom is er garantie waarmee u op een gemakkelijke manier vloeren van hoge kwaliteit herkent. U kunt vertrouwen op een garantie van maximaal 25 jaar bij gerenommeerde fabrikanten zoals Joka of BerryAlloc. U kunt hiervan gebruik maken als het laminaat niet voldoet aan de normen en gebreken vertoont.

Technische verfijning: deze functie beloven hoge bestendigheid

 

De kern van een laminaatvloer is de drager, deze is verantwoordelijk voor de robuustheid van de laminaatvloer. Over het algemeen worden twee typen dragers gebruikt: MDF (Medium Density Fiber Board) en HDF (High Density Fiber Board). In vergelijking met MDF wordt HDF gekenmerkt door een hogere dichtheid van gebruikte houtsnippers, wat de planken extra stabiliteit geeft. Daarom is het verstandig te gaan voor een HDF kern als u op zoek bent naar een duurzame oplossing voor uw inrichting.

De duurzaamheid wordt verder gekenmerkt door twee technische kenmerken. Slijtvastheid wordt gespecificeerd in de klassen AC1 tot AC5, waarbij AC5 de hoogste weerstand tegen slijten biedt. Ook schokken of vallende voorwerpen kunnen gevaarlijk zijn voor uw laminaat. Hiervoor kunt u kijken naar de klassen IC1 tot en met IC3. Wederom, de hogere waarde komt overeen met een betere weerstand.

Niet alleen voor het zicht – natuurgetrouwe houtimitatie

Om laminaat een echte houten vloer zo dicht mogelijk te laten benaderen, heeft het meer nodig dat alleen aansprekende patronen en kleuren. Het is belangrijk dat de bovenste laag ook is voorzien van structuur. Het behandelde oppervlak zorgt mede daardoor voor een authentiek gevoel waardoor u zich op echt hout waant. Een belangrijk punt waarop u moet letten voor een duurzame uitstraling is de lichtechtheid van een vloer. Deze wordt bepaald op een schaal van 1 tot 7, waarbij een hogere waarde erop duidt dat het beter bestand is tegen UV-straling.

Berry Alloc Naturals "3050-3798 Vries Eik"

Toekomstgericht en innovatie: kenmerken van de moderne laminaatvloer

Voor veel consumenten wordt een respectvolle interactie met de natuur steeds belangrijker. De grote fabrikanten nemen hier ook een voorbeeld aan en streven naar een milieuvriendelijke productie van hun collecties. Investeringen worden gedaan in zuinigere machines en onderzoek naar duurzamere producten. Hierbij kunt u denken aan materialen afkomstig uit duurzame bosbouw en het weglaten van milieuvervuilende stoffen zijn gebruikt voor de productie.

Lange tijd werd water beschouwd als de absolute aartsvijand van een laminaatvloer. Ondertussen rusten veel fabrikanten hun laminaat vloeren uit met een geïmpregneerd deklaag, zodat kleine hoeveelheden vloeistof niet direct leiden tot het opzwellen van de planken. Zelfs het probleem met luide voetstappen lossen de producenten slim op, dit dankzij een geïntegreerde isolatielaag. Hierdoor is bij sommige producten ondervloer geluidsisolatie niet nodig voor uw laminaat vloer.

 

 

 

Berry Alloc Loft Millenium Wit Eiken

Koop laminaat vloeren bij BRICOFLOR. We hopen dat dit artikel veel heeft opgehelderd. Met deze kennis kunt u beter onafhankelijk de kwaliteit beoordelen van laminaat vloeren. Mocht u zin hebben om uw opgedane kennis te testen, kijk dan gerust even in onze webshop. Daar vindt u een grote selectie eerste klas vloeren die perfect zijn voor uw interieur!