Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

3-laags parket: voordelen van deze parketvloer eenvoudig uitgelegd!

Parket is ongetwijfeld een van de mooiste, veiligste en duurzaamste vloerbedekkingen. De planken van echt hout overtuigen niet alleen door hun natuurlijke uitstraling en aangename gevoel, maar komen ook overeen met de enorme stabiliteit en weerstand voor installatie in vrijwel elke kamer. Een parketvloer kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, die bijvoorbeeld verschillen in structuur, uiterlijk en type installatie. In de blog van vandaag bespreken we de structuur van deze waardevolle vloerbedekking en leggen we u uit wat belangrijk is in een meerlagig parket en waarom een ​​drielaags parket altijd een goede keuze is.

Wat is een meerlagig parket?

Meerlaagse parketvloeren worden ook vaak "voorafgewerkt parket" genoemd, omdat ze worden aangeboden met een afgewerkte oppervlaktebehandeling en na het leggen niet meer hoeven te worden bewerkt. In deze classificatie maakt men onderscheid tussen drie- en tweelaags parket.

Tweelaags parket

Het 2-laags geprefabriceerde parket bestaat uit een slijt- en dragerlaag. De deklaag of slijtlaag, bestaat meestal uit massief hout van 4-6 mm dik. Hoe sterker de slijtlaag, des te vaker kan de vloer worden geschuurd en behoudt zo zijn perfecte uiterlijk en levensduur. Daaronder bevindt zich een dragerlaag van multiplex van sparren of berken.

De totale dikte van de tweedelige constructie is meestal 10 tot 12 mm. Normaal wordt het oppervlak van een tweelaags parket behandeld met natuurlijke olie of verzegeld met lak vóór installatie. In principe vindt de installatie plaats als een volledige verlijming op een vlak, stevig en schoon oppervlak, wat dit parket een onberispelijke stabiliteit en betrouwbare robuustheid geeft.

Drielaags parket

Het 3-laags geprefabriceerde parket heeft ook een bovenste en middelste laag en bovendien beschermt een back-up de hele structuur van onderaf. Voor een goede kwaliteit van zo'n echte houten vloer spreekt een slijtlaag van minimaal 3,5 mm. Als een middelste laag dienen 2 tot 4 mm dikke berken- of spijkerboomelementen die in een hoek van 90 graden met de bovenste laag zijn gelijmd. Een sparrenfineer vormt de derde laag van de structuur en vormt de basis van het hele parket. Een dergelijke drielagige structuur is bijzonder vormstabiel en vermindert de voegvorming tussen afzonderlijke planken. Nogmaals, de planken zijn meestal al eerder geolied of geverfd en kunnen afhankelijk van slijtage twee tot drie keer worden geschuurd en voorzien worden van een nieuwe oppervlaktebescherming. Voor natuurlijk geoliede oppervlakken raden we af om te schuren, omdat dit het unieke, authentieke houtpatroon kan beschadigen. In plaats daarvan kunt u de planken onderhouden door de olielaag om de één tot twee jaar te vernieuwen.

In vergelijking met tweelaags parket, kan een drielaags parket gelijmd of zwevend op een geschikt oppervlak worden gelegd. In de tweede variant wordt een extra installatie van een geluidsisolatie aanbevolen voor een beter en ontspannen wooncomfort. Als de vloeren een van de vele praktische klikverbindingen hebben, hoeven de planken alleen volgens instructies in elkaar te worden geklikt, op hun plaats te worden vergrendeld en zonder extra lijm op het voorbereide substraat te worden gelegd. In een dergelijk geval is het parket onmiddellijk toegankelijk en klaar voor gebruik.

Hoe ziet een 3-laags parket er precies uit?

Optica Je hebt een vrije keuze in het houten oppervlak. Het parket is geolied of gelakt en in verschillende stijlen verkrijgbaar.
Werkdruk / Verbinding Kan volledig worden gelijmd of zwevend worden gelegd met een kliksysteem. Hier worden de parketplanken met de veer op de eerder geplaatste plank geplaatst en als een puzzel in de groef gedrukt. U kunt dit snel en gemakkelijk doen zonder de hulp van een professional thuis. Daarna is het afgewerkte parket onmiddellijk toegankelijk.

Voor de reductie van voetgeluid met een lijmloze installatie wordt een extra installatie van een isolatiemat als basis en / of een voetgeluidisolatie aanbevolen.

Algemene aspecten De speciale meerlagige structuur, waarin de afzonderlijke houtlagen tegen elkaar worden geplaatst, vermindert het risico op zwelling en voegvorming.

Als u een kamer met vloerverwarming wilt uitrusten, is het raadzaam om uw 3-laags parket over het hele oppervlak te lijmen voor het beste resultaat. Dit kan niet leiden tot de vorming van holtes tussen de vloerbedekking en het substraat en de warmte kan zich dus gelijkmatig naar boven in de ruimte verspreiden. Dit regelt en minimaliseert ook de stapgeluiden.

Prijs Een drielaags parket is goedkoper om te produceren dan een massief parket, maar biedt dezelfde eigenschappen dankzij de kostbare houten toplaag. Doordat de dragerplaat gemaakt is van houtcomposiet of multiplex, is dit vloerparket goedkoper dan het enkellagige of tweelaagse model.