Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

4 types PVC laminaat en vinyl tegels – Hoe kiest u het juiste systeem?

Loose lay vinylDryback PVCPVC kliklaminaatZelfklevend PVC laminaat

Het PVC laminaat en de vinyl tegels markt heeft over de laatste aantal jaren een enorme groei meegemaakt. Deze markt is aantrekkelijk geworden vanwege de betaalbaarheid, kwaliteit en het eenvoudig schoonmaken van dit vinyl laminaat. Dankzij de nieuwste technieken bij de productie van PVC laminaat, bieden deze vinyl vloeren ongelooflijk realistische designs van hout, hardhout, steen of keramiek, maar dan voor een betaalbare prijs en hebben ze betere substitutie opties. Met honderden verschillende stijlen en texturen waar u uit kan kiezen, hoe kan u zeker zijn van de juiste keuze? Terwijl ontwikkelingen bij het interieur design u kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste look voor uw ruimte, maar u niet weet welk installatiesysteem u kiezen moet? Om dit probleem te vermijden hebben wij een kleine gids opgesteld waar wij u mee zullen helpen en u het beste alternatief kiest, naar aanleiding van uw wensen en behoeften.

4 VERSCHILLENDE SOORTEN PVC LAMINAAT EN VINYL TEGELS – GELIJMD OF ZWEVEND

Ten eerste, algemeen gesproken, er zijn twee hoofdcategorieën soorten PVC vloeren als u kijkt naar installatiewijze. Aan de ene kant, hebt u het PVC laminaat dat gemonteerd wordt met het gebruik van lijm of een zelfklevend goedje, waarbij u op z’n minst 24-48 uur moet wachten na de installatie, voordat u de vloer mag gebruiken. Aan de andere kant, is er zwevend vinyl laminaat en aangezien deze vloeren niet gemonteerd worden met een of andere lijm of kleefstof, kunt u deze vloer meteen gebruiken na de installatie. In de eerste categorie bevinden zich de zelfklevende PVC vloeren en het dryback PVC laminaat. Bij de tweede categorie behoren het PVC kliklaminaat en het loose lay vinyl. Wij hebben voor u een lijst gemaakt met waaruit deze soorten installatie allemaal bestaan:

Zelfklevende PVC vloeren

De zelfklevende PVC vloeren en zelfklevende vinyl tegels hebben een zelfklevende onderlaag die geen extra lijm nodig heeft om te worden geplaatst. Door simpelweg de beschermfolie te verwijderen, ze te leggen op hun plaats en ze aan te drukken, installeert u deze PVC vloer eenvoudig.

Verwijdering: Eenvoudig te verwijderen door de tegels individueel te verwarmen met een föhn, ze in kleine stukken te snijden en ze voorzichtig te verwijderen.

Dryback PVC laminaat

Dryback vinyl laminaat is bedoeld om te verlijmen, maar het heeft speciale PVC lijm nodig om goed te worden geplaatst. De lijm moet eerst toegepast worden op de ondergrond, aangezien de planken of tegels moeten worden geplaatst op deze kleeflaag.

Verwijdering: Moeilijk te verwijderen aangezien de vloer goed wordt vastgelijmd. Het verwijderen wordt gedaan door de vloer in stukken te snijden en daarna met een hamer en beitel het vinyl laminaat los te breken.

PVC kliklaminaat

Het klik vinyl en de PVC kliktegels hebben speciale groeven aan de zijkanten die in elkaar passen, waarbij u ze daarna alleen nog maar hoeft aan te drukken.

Verwijdering: Hele rij moet worden verwijderd om een individuele plank of tegels te verwijderen.

Loose Lay PVC laminaat

Loose lay PVC blijft wel op de vloer liggen, ook al liggen ze los. Door het hoge wrijvingscoëfficiënt van hun speciaal ontworpen onderlaag. Ze hebben een enorm vast grip op de ondervloer, maar ze kunnen worden verwijderd en worden hergebruikt, waarbij ze ook geen resten achterlaten.

Verwijdering: Zeer eenvoudig te verwijderen door eenvoudig de PVC planken in stukken te snijden en ze voorzichtig op te tillen.

WAT HEEFT IEDER PVC LAMINAAT MET ELKAAR IN GEMEEN

Ondanks de voor de hand liggende verschillen bij de installatiemogelijkheden van het vinyl laminaat en andere structurele verschillen, er zijn echter nog steeds enige aspecten die ze allemaal gemeen hebben. Of u het nu hebt over een vloer dat gelijmd moet worden, kleefmiddel gebruikt of helemaal niet, ieder PVC laminaat heeft een zuivere en schone ondervloer nodig om op te worden geplaatst. Wees u daarom zeker ervan dat de vloer glad, hard, schoon, droog en geen resten bevat (bijv. verf, olie, vet, gips), ook al installeert u de zwevende variant. Daarnaast, bij iedere soort vinyl laminaat of tegels, moet u de tegels of planken laten acclimatiseren aan de ruimte, dus zorg ervoor dat de planken of tegels 24 uur voordat ze geplaatst worden, uit de doos worden gehaald. Het is belangrijk dat u de ruimte op een redelijk constante temperatuur van minimaal 15  houdt, 24 uur van tevoren, tijdens en 48 uur na de plaatsing van het PVC laminaat. Als uw ruimte voorzien is van vloerverwarming, zorg er dan voor dat deze uitstaat tijdens de installatie van de nieuwe vloer.

LICHT TOT HOOG LOOPVERKEER; RESIDENTIEEL TOT INDUSTRIEEL GEBRUIK VAN PVC LAMINAAT

Deze vier verschilende installatie systemen van PVC planken en vinyl tegels staan direct in verband met het soort omgeving waar ze zullen worden gelegd en wat het vinyl laminaat kan moeten weerstaan. Realiseert u zich wel dat sommige soorten PVC laminaat alleen in het residentieel gebruik kunnen worden geplaatst en andere juist andersom. Zorg ervoor dat u de specificaties goed doorleest om zo de verkeerde aankoop te voorkomen en uw nieuwe vloer de weerstand kan weerstaan waar u hem voor nodig hebt. Deze schema’s geven u al een beter overzicht waar u de planken of tegels voor nodig heeft, waardoor uw bereik iets specifieker zal worden.

Residentieel gebruik:

Type PVC laminaat

Residentieel gebruik

Normaal loopverkeer

(klasse 22)

Residentieel gebruik

Intensief loopverkeer

(klasse 23)

Zelfklevend

Ja

Nee

Klik

Ja

Ja

Loose lay

Ja

Dryback

Ja

Commercieel gebruik:

Type PVC laminaat

Commercieel gebruik

Licht gebruik

(klasse 31)

Commercieel gebruik

Normaal gebruik

(klasse 32)

Commercieel gebruik

Intensief gebruik

(klasse 33)

Zelfklevend

Nee

Nee

Nee

Klik

Ja

Ja

Ja

Loose lay

Ja

Ja

Ja

Dryback

Ja

Ja

Ja

Industrieel gebruik:

Type PVC laminaat

Industrieel gebruik

Licht gebruik

(klasse 41)

Industrieel gebruik

Normaal gebruik

(klasse 42)

Industrieel gebruik

Intensief gebruik

(klasse 43)

Zelfklevend

Nee

Nee

Nee

Klik

Ja

Ja

Ja

Loose lay

Ja

Ja

Ja

Dryback

Ja

Ja

Ja

U kunt vinyl laminaat installeren in een hogere klasse van een lagere categorie, alleen is het niet mogelijk om dit andersom te doen. Hetgeen dat u wel moet weten, is dat zelfklevende PVC vloerenworden gebruikt in licht loopverkeer residentiële ruimtes. Voor de rest is kunt u ook PVC kliklaminaat, in deze slijtklasse, kiezen om te gebruiken in dit soort ruimtes. In de andere slijtklasses geeft het, in het algemeen, al het vinyl laminaat van PVC kliklaminaat, loose lay PVC en Dryback PVC. U heeft natuurlijk zelf het beste inzicht, wat het beste bij uw ruimte zal passen, daarbij kunt u ons ook altijd contacteren voor onze raad.

VINYL LAMINAAT OF TEGELS INSTALLEREN: ZELF DOEN OF MET PROFESSIONELE HULP?

Om te besluiten, welk installatiesysteem u wilt gebruiken om te installeren, moet u meteen vanaf het begin kiezen of u een klevende of zwevende vloer wilt. U moet daarbij rekening houden dat de Dryback PVC vloeren wat meer aandacht nodig hebben. Als u, bijvoorbeeld geld wilt besparen, op installatie of het zelf wil installeren, dan zijn de drie andere opties geplaatst worden zonder enige professionele hulp. Natuurlijk zijn sommige systemen eenvoudiger te installeren, waarbij tijd ook een factor zal spelen bij het plaatsen.

Loose Lay PVC laminaat

De snelste en eenvoudigste manier om een vinyl laminaat te installeren is deze variant. Alles wat u nodig heeft is een liniaal, handschoenen en een mes of schaar om de planken te snijden waar nodig. Dit is perfect om te zonder professionele hulp te plaatsen.

Zelfklevende PVC vloeren

Net als de vorige variant, is dit PVC laminaat eenvoudig te installeren, maar duurt het wel langer. Dit komt door opdrogen van de lijm. Ideaal om zelf te installeren.

Klik PVC vloer

Naast het feit dat ze eenvoudig te installeren zijn, vereist dit soort vinyl laminaat wat meer tijd, aangezien de planken in elkaar moeten worden geklikt met het gebruik van het mes-en-groef installatiesysteem. Hier zitten ook speciale zijkanten aan waar rekening mee moet worden gehouden. Dit is daarom perfect voor een klusfanaat of een professional.

Dryback PVC

Aangezien dit soort PVC laminaat veel tijd en speciale technieken vereist, is het aan te raden om dit door expert te laten doen.

KIES DE BESTE VARIANT PVC LAMINAAT OF VINYL TEGELS – ALLES IS TE VINDEN IN ONZE ONLINE WINKEL

Na dit verhaal over de verschillende soorten PVC laminaat, zal voor uzelf ondertussen wel duidelijk zijn welk soort vinyl laminaat u nodig heeft. U kunt bij ons de de BRICOFLOR-online shop talrijke soorten en kleuren vinden, die u ieder zullen aanspreken. Maak gebruik van onze sample service, waardoor u het product alvorens uw aankoop al kan ervaren. Hierdoor kunt u ook de juiste vloer kiezen die, qua kleur en structuur, het beste bij uw interieur past.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.