Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

AW-vloerbedekkingen: Vergeet de vooroordelen!

Pluizige zachte stapel, een gezellige atmosfeer en altijd warme voeten: Vloerbedekkingen nodigen je uit om te gaan dromen, niet waar? Helaas zijn er volgens veel klanten, naast alle comfortvoordelen, ook een aantal negatieve aspecten. Vloerbedekkingen beschadigen het binnenklimaat in de kamer, zijn niet allergievriendelijk, ze zijn duur en het materiaal is zeer kwetsbaar – zo een tapijt kost toch een onnodige hoeveelheid werk. Als u ook zo denkt, dan bereidt u zich voor want de vloerbedekkingen van Associated Weavers (AW)  zorgen ervoor dat al deze vooroordelen verdwijnen. Als u namelijk kijkt naar een AW vloerbedekking en dat vergelijkt met de beschuldigingen van de gebruiker, wordt al snel duidelijk dat deze beschuldigingen niet waar zijn als het een van de kwaliteits vloerbedekkingen betreft.

“Vloerbedekkingen trekken huisstofmijt aan, daar kan ik gerust zonder leven!”

Als u zich maar nog niet bedacht heeft. Een Duitse studie heeft bewezen, dat vloerbedekkingen juist géén perfecte broedplaats is voor huisstofmijt. Hetgeen dat juist wel een rol speelt, zijn de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur. Als u allergisch bent, ondersteunt uw tapijt van AW daarbij: door de driedimensionale opbouw, neemt het de fijnstof en allergenen op tot de volgende stofzuigbeurt. Hierdoor vermindert het het ongemak voor u en verhindert het bijvoorbeeld de afscheiding van huisstofmijt die het probleem veroorzaakten. Naast regelmatig stofzuigen is ook een goede ventilatie van uw ruimte belangrijk. Als u uw tapijt goed onderhoudt, dan zullen uw allergië- en astmaproblemen afnemen en misschien zelfs minder effect hebben dan andere ondergronden!

“Zijn vloerbedekkingen niet algemeen gevaarlijk voor de gezondheid? Wat is er met de zogenaamde VOC’s, waar iedereen steeds voor gewaarschuwd wordt?

De vluchtige organische stoffen, kortgezegd VOC (vanuit het Engelse Volatile Organice Compounds), die zorgen zouden moeten wekken, kunt u als verleden tijd beschouwen bij AW vloerbedekkingen. Het feit is dat de gunstigste bron van VOC in vloerbekkingen de latex aan de achterkant beperkt word of op zijn minst door het textiel of kleur hulpstoffen wordt ondersteund. Hierdoor is het aan het einde van het productie proces niet compleet weggewassen. Gelijksoortig, zoals bij de houten vloer-industrie zich bezighoudt met de Formaldehyde-reductie, gaat ook bij de vloerbedekkingen industrie de uitstoot voor. Hierbij heeft Associated Weavers gezamenlijk met andere fabrikanten en leden van het GuT in de laatste tientallen jaren bereikt, dat de VOC-emissies van hun vloerbedekking niet alleen maar minder worden maar ook strenger gecontroleerd wordt. De partijen moeten de limieten respecteren die het GuT-instituut ze heeft opgelegd, anders geldt het certificaat niet. Het voordeel van het contract van AW is, dat het zichzelf steeds hogere standaarden oplegt en hierdoor de kwaliteit moet blijven verhogen, iets wat de EU of AgBB niet verwacht. Makkelijk gezegd betekent het, dat vloerbedekkingen van AW, die tegenover de eisen staan van het GuT, de kwaliteit van de kamer zeker niet verslechteren. Het enige tijdperk, dat er minimale hoeveelheden VOC’s voorkomen, is in de eerste paar weken dat de vloerbedekking is aangelegd. Dit zorgt echter voor geen gezondheidsrisico voor u of uw familie. Vloerbedekkingen van AW zijn absoluut veilig – dit vanwege de aansluiting bij het GuT. De vereniging had naast de VOC-regels ook de generale productie in het algemeen te begrenst. Veel zorgelijke stoffen worden door de leden niet meer gebruikt of worden onder hoge verplichtingen gebruikt. Daarbij gaat het vooral om kleurstoffen of brandvertragers gebruikt bij het tapijt. Zoals u ziet, is het concept van een AW tapijt veilig en geruststellend.

Er moet wel nog iets gemeld worden: Gebruik bij het aanleggen van AW tapijt geen lijm of andere kleefstoffen. Dit vehoogt de VOC-emissie namelijk behoorlijk! Tegenwoordig heeft de markt zich echter zo ontwikkeld, dat er nu oplosmiddelvrije substituten bestaan waardoor de vloerbedekkingen VOC-vrij maar toch goed zullen plakken.

“Maar zijn vloerbedekkingen niet moeilijk te onderhouden en te gebruiken?”

Nou, helemaal niet! De Belgische fabrikant bezit over een decennialange ervaring in de branche en weet goed dat de klanten een vloerbedekking kiezen als een comfortabele ondergrond, om op te kunnen ontspannen en niet uren met het onderhoud van het materiaal te verspillen. Om die reden is het schoon houden van vloerbedekking makkelijker. Stenen of houten vloeren moeten nog allemaal schoonmaak en aanpassingenprocessen doorgaan. AW-vloerbedekkingen hebben dit niet nodig. Hier slepen ze niet met een emmer en worden er geen chemicaliën gebruikt. Uw belangrijkste werktuig bij de verzorging van de vloerbedekking is en blijft uw stofzuiger. Het beste uitgerust met een rolborstel met een HEPA-filter, zult u tweemaal het per week moeten schoonmaken en zal zo uw kamerklimaat gezond blijven. Om te voorkomen dat vuil u voor is, is het handig om bij de ingangen van uw huis een deurmat of raster neer te leggen. De schoenen, die op een correcte manier worden afgeklopt, nemen duidelijk minder vuil mee naar binnen. Uw tapijt heeft toch nog wat vuil op zich gekregen, wat roept naar een intensieve poetsbeurt? Dat is geen probleem, hoe makkelijk het ook klinkt, u heeft alleen een natte handdoek nodig en dept u in dezelfde (!) richting over een groot deel rondom de vlek. Gebruik hierbij geen reinigingsmiddelen of shampoo waardoor u geen lelijke zeepresten achterlaat in de bodem van uw AW-vloerbedekking. Werkt deze manier van verzorgen niet meer? Dan is er waarschijnlijk een professionele reiniging nodig. Is de structuur en vezelstructuur van uw vloerbedekking door het schoonmaken erger geworden? Raadpleeg dan het beste een vakmens voor eventueel advies.

“Wij hebben huisdieren en kinderen, hierdoor wordt het tapijt zeker vies!”

Eigenlijk is het aan te raden, als u een huishouden heeft met kinderen of huisdieren, om een hoog tapijt te vermijden, zodat bijvoorbeeld uw viervoeter de lussen kapot trekt of blijft haken. Een andere aanrader is om een dunne vloerbedekking te gebruiken, aangezien ze niet meer zo kwetsbaar zijn als voorheen en ook kunnen hebben waardoor het minder snel verslijt. Als u kiest voor zo een soort tapijt, dan zijn er wel een aantal tips, zodat u het tapijt schoon en voor iedereen zuiver kan houden. Wij willen u daarbij de volgende lijst voor ogen houden:

-       Een snelle reactie is noodzakelijk: De meeste vlekken zijn goed te verwijderen, als er snel wordt gehandeld.

-       Houd handdoeken in de buurt: Als er een ongeluk gebeurt is met vloeibare middelen, zorg dat dat u zo snel mogelijk een handdoek bij de hand heeft. Het helpt het reinigingsproces omdat het de vloeistof volledig opneemt.

-       Droogt u de vlek mee uit: Als er resten overblijven van de vlek, leg u dan een warme doorweekte handdoek erop, met daarna een uitgewrongen handdoek. Dat laat u liggen, totdat het gedeeltelijk droog is. Zijn nog gedeeltes van de vlek zichtbaar? Herhaalt u het proces dan, win het gevecht met de vlek!

-       Grotere delen vuil weghalen: Als anderen een puinhoop hebben gemaakt, zult u de rotzooi met een lepel eraf moeten halen. Wanneer het tapijt ook een vlek hiervan overhoudt, dan moet u het poetsproces weer handhaven met de handdoek.

-       Opgepast, lelijke residuen mogelijk: Gebruik onder geen beding zeep achtige poetsmiddelen of zout!

-       Maak het niet erger dan dat het is: Wrijf niet over de vlek op het tapijt, enkel deppen! Door het wrijven beschadigt u onnodig het tapijt en ontstaat er een grotere vlek.

De overige vleksoorten op tapijten, zoals vlekken van drank of voedsel, maar ook bloed, braaksel of urine kunnen het beste met bovenstaande manier worden verholpen. Toch zijn er ook een aantal ongelukken wat anders moeten worden behandeld:

-       Modder drogen: Gebruik bij het schoonmaken van modder geen vochtige middelen. Laat het, net zoals zand, drogen en zodra het volledig droog is, kunt u het daarna grondig stofzuigen en het probleem is voorbij.

-       Kaarsenwas wegföhnen: Maakt u het tapijt rondom de wasvlek vochtig met koud water. Het voorkomt dat de was dieper het tapijt intrekt. Verhit daarna de was zolang voorzichtig met een Föhn, zodat het weer wat vloeibaar wordt. Na een tijdje, kunt u de vloeibare was met een handdoek deppen, zodat het word opgenomen in de handdoek.Maar wees voorzichtig! Gebruik geen strijkijzer om de was te verhitten, omdat het door de hitte vlam kan vatten en er zo meer kwaad dan goed word gedaan.

-       Verbrande of verschroeide delen: Gebruik geen water, zelfs niet nu. De stof is niet meer te redden en daarom is reinigen overbodig. Snijdt het het verbrandde deel eruit. U kunt het beste, uit een overbodig stuk nieuwe vloerbedekking, een vervangend deel snijden. U kunt dit vastlijmen, wel voorzichtig, met lijm op de kale plek. U zal daarna niets meer merken!

Voor de erg moeilijk te verwijderen stoffen op AW-tapijten, geeft het speciale oplossingen. Associated Weavers zweert daarbij op het bereiken van James en Dr. Schutz, die te vinden zijn op: www.james.eu en www.dr-schutz.com. Een grondige reiniging van uw tapijt is alleen nodig als u hardnekkige vervuilingen heeft. Hoe vaak u deze behandeling moet doen, ligt eraan hoe vaak en hoe grondig de vloerbedekking wordt gereinigd. Een goede grondige reiniging kunt het best uitvoeren zoals hierboven vermeld is, door een gespecialiseerd bedrijf.

“Voor de installatie moeten toch weer extra werken worden gepland? Zoals het tekenen van een document en het inplannen voor het leggen? Daarnaast zijn andere vloerbedekkingen toch goedkoper.”

Het nut van een ondertapijt is, dat de vloer gelijk is en zo oneffenheden verdwijnen. Het heeft echter nog meer voordelen:

-       Het brengt warmte en comfort.

-       Uw vloer ziet er mooier uit.

-       Het werkt geluidsdempend en is warmte-isolerend.

Als u een tapijtvloer wilt, dan komen daar natuurlijk extra kosten bij. De hoeveelheid hangt wel af van uw keuze:

-       Tapijten met een textiel- of latex-rug lopen het best onder tapijt.

-       Vloerbedekkingen met een vilt- of schuim-rug kunt u het beste aanleggen zonder ondervloer.

Als u vloerverwarming zou willen aanleggen, kunt u ook het beste niet voor een ondervloer gaan. Dit vertraagt de hitte alleen maar en verslindt de energie die uit de vloerverwarming komt. U kunt zich het beste laten adviseren door een deskundige voordat u het tapijt wilt aanleggen.

“Alleen kan men AW-Vloerbedekkingen niet verleggen, toch?”

Tapijt leggen is een ambacht voor zichzelf, dat is waar. Het is geen licht werk, waarbij u het beste wel een specialist zou kunnen laten nakijken. Als u het zelf wilt doen, is ook mogelijk, alleen moet u wel weten dat het niet binnen een paar tellen gedaan is. Het enige wat u moet doen, is het volgen van de installatievoorschriften die worden bijgeleverd bij het tapijt. Hieronder tonen wij een overzicht van enkele feiten, die niet alleen op AW-vloerbedekkingen toepasselijk zijn.

  • Vloerbedekkingen passen altijd.

 

Uw vloerbedekking moet overal even goed kunnen worden aangelegd, als is het in de moeilijke hoeken. In moderne huizen zijn, gelukkig, de meest verwarmingsbuizen verborgen. Helaas geeft het een aantal huizen wel nog dergelijke buizen in het zicht, hierbij moet u uw tapijt goed aanpassen zodat het mooi aansluit rondom de buizen.

  • De juiste manier vinden.

 

De ondergrond, waarop de vloerbedekking wordt gelegd, moet uit voorzorg droog, glad en schoon zijn. Op de houten vloer, dient eerst een spaanplaat worden gelegd, om zo de vloer zo gelijk mogelijk te krijgen. Bij een betonnen vloer zult u het beste alle gaten en scheuren moeten dichtmaken. Afhankelijk van de ruimte en de ondergrond u mee werkt en wel soort tapijt u kiest, is er een eigen vorm van afvoer:

-       De klemmen methode: Hierbij wordt het tapijt met een klem of een nagel onder het tapijt vastgezet. Deze methode is voldoende als u sterk wilt isoleren en uw vloerbedekking staat daarnaast ook voor een lange houdbaarheid.

-       De lijm methode: U kunt op deze manier simpelweg de vloerbedekking vastlijmen, maar zorg ervoro dat u oplosmiddelvrije lijm gebruikt, zodat u geen gezondheidsrisico’s loopt.

-       Losse of gelaste route: U kunt kiezen of u uw vloerbedekking met dubbelzijdige tape of gewoon los aanlegt. Deze methoden zijn in beter om toe te passen in kleine ruimten, waar niet veel gelopen wordt.

Deze volgende tips kunt u ook het beste ter harte nemen:

-       Laat de vloerbedekking “langzaam komen”. Na het uitpakken van het tapijt moet dit worden aangelegd, maar het tapijt moet dit wel nog wennen aan de omgeving. Het tapijt wordt, na het uitpakken, nog beïnvloedt door de temperatuur en vochtigheid van het huis.

-       Respecteer de vezels: Let goed op de richting van de vezels, bij de opstelling hiervan. De richting waarin het wordt uitgevoerd, geeft heldere kleuren weer en dit geeft een mooiere vorm. Leg hierbij het beste alle rijstroken in dezelfde richting.

-       Controleer uw vloeroppervlak op oneffenheden: verspreid u de AW-vloerbedekking en druk het zorgvuldig op aan de muren.

-       Kort proces: Uw tapijt moet naadloos liggen tegen de muur, u kunt met een scherp mes het overtollige tapijt langs de muur trimmen. Hierdoor sluit het tapijt mooi aan bij de muur.

-       Handige accesoires bij het installeren: een potlood, een rolmaat, een schaar, een roller, een liniaal en een Stanley mes.

“Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar waarom zou ik nou voor een AW-vloerbedekking moeten kiezen?

Heel eenvoudig: Omdat de AW-modellen zo veel voordelen hebben! Geen andere vloer brengt zoveel warmte en sfeer in uw ruimte. Ook zijn er veel verschillende facetten en structuren zodat het overeenstemmend blijft met uw interieur. Is dit nog niet genoeg voor u? Dan volgt hier nog een lijst waarom AW-vloerbedekkingen zo fijn zijn!

-       Maak van uw woning een concertzaal: In een ruimte met AW-vloerbedekkingen klinkt muziek overtuigender en mooier. Dit komt doordat de vloerbedekkingen de echo’s en overbodige klanken opneemt, wat in ruimtes met harde vloeren tot vervormde geluiden lijdt.

-       Bezoek is geen probleem meer: Heeft u een feestje thuis? Geen probleem, uw buren zullen zich niet meer storen aan het geluid. Het geluid wordt minder, omdat de vloerbedekking het geluid opneemt en zo de klanken verzacht.

-       Voor schoenen: AW-tapijten absorberen het loopgeluid al snel met 25 tot 34 decibel. Laminaat vermindert echter oppervlakte geluiden alleen met 1 tot 6 decibel.

-       Last van lawaai van de weg? Tapijt van AW helpt daarbij. Naast het geluid in de woning, vermindert het ook dergelijke ruis van buitenshuis. In vergelijking met harde vloeren, wordt meer geluid geabsorbeerd en afgevoerd door het tapijt.

-       Vloerbedekking blijft warm: Dankzij het isolerende effect van vloerbedekking, zal minder warmte verloren gaan kunt u de verwarming lager zetten. Dit scheelt ook nog eens in de verwarmingskosten.

-       Het kruipen kan beginnen voor uw kleintjes: Kinderen die nog moeten leren kruipen of lopen, kunnen eerder beginnen op vloerbedekking. Omdat het zacht en warm is, en geen pijn doet, is het eerder mogelijk om de volgende stap te zetten voor hun.

-       Een veilige ondergrond voor oudere kamergenoten: Senioren, die met hun rollator of stok, zich zorgeloos kunnen verplaatsen op een beklede vloer. Omdat dit oppervlak ervoor zorgt dat de kans op wegglijden en potentieel letsel verkleint, is het aangenamer voor senioren om erover te lopen. In een huis met AW tapijt, zijn tot nu toe minder ongelukken gebeurt door de vloerbedekking door de zachte ondergrond.

“Dat is dus een goed einde, maar waar kan ik AW-vloerbedekkingen voordelig kopen?”

Dat is zeer gemakkelijk: Wij sturen het naar u thuis! Als u bij ons in de online winkel van BRICOFLOR koopt, staat een grote verscheidenheid aan AW-vloerbedekkingen tot uw beschikking. U kunt gebruik maken van onze gratis sample-service en profiteert u van onze beste prijsgarantie. U kunt in alle rust door ons AW-vloerbedekkingen aanbod klikken, zo komt u bij ons tot de perfecte keuze!

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.