Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Behang trends 2019 en doe-het-zelf behangen: inspiratie voor huis renovatie

Blog header

Mooi bekleden muren dragen niet alleen bij aan een knusse leef omgeving met een ontspannen atmosfeer. Het internet en talloze interieur ontwerp tijdschriften bieden vele suggesties en inspiratie en onderlijnen trends van het huidige jaar. Welke behang u kiest is compleet afhankelijk van uw individuele smaak en de omstandigheden van het appartement. In het onderstaande artikel, willen wij u kennis laten maken met de huidige behang trends en laten zien hoe u behang het snelst kunt ophangen en het langste van het behang kunt genieten zonder eerdere ervaring.

Dit zijn de hippe behangmotieven van 2019

Hoe wordt bepaald wat de favoriete decors zijn? Vele ideeën en patronen komen uit de mode industrie en worden vervolgens ook uitgedrukt in objecten van interieur ontwerp. Dit kan ook gecontroleerd worden in alledaags leven door simpelweg door een winkelgebied te lopen en herhaaldelijk de patronen te zien in beide kleding, maar ook in de decoratieve elementen en het interieur van winkels.

Gericht op de Duitse behang industrie en de huidige edities van sommige interieur ontwerp tijdschriften kunnen er duidelijke kleur en patroon trends gezien worden:

Botanische Harmonie

Vandaag de dag zijn natuurlijke elementen nog steeds in trek, maar de focus ligt vooral op de kalmte en ontspannenheid. Dit is waarom elke ruimte wordt getransformeerd in een oase van rust en welzijn dankzijn botanische en bloemen patronen met groene, weelderige bladeren. Een chic patroon in blauwe vintage stijl straalt dit uit met behang van de Livingwalls Colibri collectie.

Behang 365181 Michalsky Living Dream Again Behang 365181 Michalsky Living Dream Again

Moed om kleurrijk te zijn

Stoutmoedig en expressieve combinaties maken visueel gezien een sterke indruk en zullen u op een exotische reis door verre continenten sturen. Oranje, terracotta met rood komen samen met paars, groen en blauw in een gebied waarvan u onder de indruk zult zijn dankzij de vele trendy etnische looks. Een wild patroon voor het extravagante ontwerp in het decor van 352972 van AS Création Colors of the World collectie.

Natuurlijk hemels

“In de rust ligt de kracht” – Dit spreekwoord kent iedereen. En natuurlijk geven wij de voorkeur om te ontspannen binnen onze vier muren. Wat is rustgevender dan natuurlijk, aardse kleuren en authentieke houtnerven, met jaarlijks hars en bladeren? In combinatie met herfst tinten, goud en roze tonen, het algehele plaatje verschijnt als een oase van kalmte. Hier is een voorbeeld uit de AS Création Best of Wood`n Stone 2nd Edition collectie.

Geometrie en beelden komen samen

2019 gaat minder om kleuren, maar meer om lijnen en vormen. Zoals geometrie in elkaar zit, de patronen zijn enorm gevarieerd en zijn bijna eindeloos. Als u van iets meer gedempte patronen houdt, dan kunt u genieten van ronde en ovale figuren. Voor een dynamische look, hoeken en lijnen op achtergronden met contrast kunt u kiezen voor de futuristische jaren `70 stijl van AS Création Pop Colors collectie.

Digitale foto’s op uw muren

Ze worden ook wel “foto behang” genoemd. Zeer heldere digitale prints van uw favoriete landschappen of skylines, zoals die van San Francisco, en hoge resolutie landschappen in de beste kwaliteit zijn de perfecte blikvangers op uw muren. Met deze digitale foto’s  creëert u een zeer speciale en individueel gevoel met de grote stad in uw appartement.

Behang en de gebruikte materialen

Bij het kopen van behang, is naast het ontwerp, ook de gebruikte materialen van groot belang. U wilt uiteraard zo lang mogelijk van uw muurbekleding genieten. Met de juiste keuze voor geschikt behang materiaal, kunnen sommige teleurstellingen vermeden worden. Vandaag presenteren we u met een kleine selectie van populaire behang types. U kunt hier meer over lezen in onze blog.

Vinyl behang

Vinyl behang wordt gekenmerkt door de robuuste structuur, hoge vochtresistentie en dat het eenvoudig te onderhouden is. Deze eigenschappen komen doordat de muurbedekkingen van de speciale PVC plastic oppervlakte, die bovenop papier of vlies basis wordt gelegd. De kwaliteit van de vinyl behang hangt af van het aantal lagen, die een directe correlatie heeft met de kwaliteit van het behang. Voor een speciaal patroon en diepte wordt er vaak plastic schuim gebruikt. Vinylbehang heeft een hoge lichtechtheid, een enorme kras resistentie en een flexibele montage mogelijkheden voor verschillende oppervlakken, Alhoewel, men moet niet vergeten dat dit materiaal van plastic is gemaakt en niet echt “ademt”, dus de installatie van dit product in vochtige kamers moet ten alle kosten ontweken worden om schimmel te voorkomen.

Vlies behang

Vergeleken met de twee andere typen papier is vliesbehang een relatief nieuw product. Ze bestaan uit hoge kwaliteit en stabiele textiel vezels, deze worden gemengd met kleur pigment of schuim om de juiste kleur en structuur te behalen. Deze behangsoorten danken hun hoge scheur resistentie en adem mogelijkheden door hun basis materiaal. Omdat dit product veel lucht doorlaat en hoge warmte en geluid isolerende eigenschappen heeft, dragen deze behangsoorten bij aan een gezonde leefomgeving. Doordat het om vliesbehang gaat, hebben ze ook een vlam vertragende werking op elke kamer.

Muurschilderingen

De klassiekers onder muurbedekkingen zijn natuurlijk de papier behangsoorten. Je zult ze vaak zien als een combinatie van geprinte en embossed papier aan de buitenkant en gerecycled papier aan de binnenkant. Terwijl het patroon afhangt van de persoonlijke smaak van mensen, is het gewicht van het papier die echt bepaalt wat de kwaliteit is van het product, des te zwaarder het product is, des te hoger de kwaliteit is van het behang. Papier behang is beschikbaar in talloze vormen en kleuren.  Hoe veelzijdig  dit type behang ook is, het structuur van dit product is zeer inflexibel. Met dun behang, oneffenheden van de muur op de oppervlakte verschijnen vaak duidelijk. Tijdens het plaatsen van het behang moet het lijm vaak inwerken op het behang, waardoor het uitzet, en dit kan leiden tot patronen die niet recht hangen. Niet zoals vinyl of vliesbehang zoals hierboven beschreven, moet u ervan uitgaan dat wanneer u papier behang wilt verwijderen, het zeer moeilijk is om te verwijderen en waarschijnlijk zal scheuren.

 

 

Abstract:

Vinyl behang Vliesbehang Papierbehang
Voordelen Kleurecht Natuurlijke productie materialen Natuurlijke productie materialen
Waterproof Ecologisch onschadelijke Breed aanbod aan kleuren en vormen
Ademt Ademt en niet vatbaar voor schimmel
Krasbestendig Geschikt voor warmte en geluidisolatie
Eenvoudig voor te zorgen Vlam vertragend
Nadelen Ademt niet Duurder Korte levensduur
  Plastic – niet recyclebaar Verandert van vorm bij het lijmen
  Duurder Brandbaar

 

Behangen eenvoudig gemaakt: onze tips voor doe-het-zelvers

U wilt uw huis nog comfortabeler maken en de muren decoreren met prachtige, waardevol vinyl, vliesbehang of papier behang? U kunt het eenvoudig doen met onze tips voor het behangen van elk type behang.

Stap 1: Voorbereidingen

Zoals met elke klus, is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Dus zorg ervoor dat u de stoppen verwijderd uit de meterkast voor de kamer waarin u gaat werken, alle stopcontacten en lichtknoppen heeft verwijderd, en dat oneven muren goed voorbereid zijn.

Stap 2: Snij het behang

Rol het behang wat u gaat gebruiken uit op de behang tafel en meet op u hoeveel u nodig heeft. Om onaangename verassingen te voorkomen, voeg twee tot vijf centimeter van de benodigde lengte toe boven aan en aan de onderkant en snij het behang in stroken.

Stap 3: Mix de lijm die u gaat gebruiken

Gebruik de benodigde lijm voor de behangsoort die u heeft uitgekozen, bijvoorbeeld vinyl lijm voor vinyl behang, volg de instructies op en prepareer uw lijm.

Stap 4: Plak het behang zorgvuldig

Als u een behangsoort met reliëf of patronen hebt, dan moet u de eerste stapel van behang op volgorde op de kop sorteren op de behangtafel. Voeg ruim lijm toe op het behang zodat de gehele oppervlakte van het behang, inclusief de hoeken en randen volledig bedekt zijn.

Lees van tevoren goed de gebruiksaanwijzingen van beide de lijm en het behang die u gaat gebruiken: voor vliesbehang wordt namelijk alleen de muur bedekt met lijm.

Stap 5: De stroken verlijmen

Werk nu compleet door de rest van de kamer vanaf het raam. Neem een stroop behang die opgevouwen is op een ladder. En trek voorzichtig de plakkant en bevestig de strook vanaf het plafond naar beneden met de behangborstel en herhaal stap vijf rij voor rij.

We hopen dat onze tips u zullen helpen met het behangen van de muren, en dat u prachtige kamers op een veilige manier zult voorzien van behang. Als u verder nog vragen hebt, dan kunt u een bericht sturen naar ons service team die altijd klaar zal staan om u te helpen. Maak hiervan gebruik van ons contact formulier.

behang banner

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, de nummer 1 voor muur- en vloerbedekkingen