Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Tapijt tegels

De beste keuze: Tapijttegels

getRoomScene.aspx-auburn3

Er zijn erg veel verschillende soort vloeren beschikbaar, maar hoe weet u wat de beste keus voor u is? Waar moet u daarbij aan denken? Er komt een serie van dit soort blogs aan waarbij we de voor- en nadelen behandelen aan de hand van een aantal vragen en belangrijke onderwerpen. Deze keer: tapijttegels. Zijn tapijttegels wat voor u?

Budget

Natuurlijk variëren de prijzen erg per vloer, per merk en per kwaliteit. Een van de goedkoopste vloeren die wij op dit moment in het assortiment hebben zijn tapijttegels. Deze beginnen rond de €8,13 per m². Als u dus voor het geld wilt kiezen is tapijttegels een prima oplossing voor u. Bij vele tapijttegels heeft u namelijk ook geen ondervloer nodig. (Hoewel dat wel afhankelijk kan zijn van uw huidige vloer.)

Verschillende kamers

Niet elke tapijttegel is geschikt voor elke kamer. Wilt u graag een vloer die in de woonkamer en de keuken ligt, dan zult u erop moeten letten of het daarvoor wel geschikt is. Gelukkig zijn er een aantal fabrikanten die speciaal tapijttegels maken voor in de keuken én zelfs voor in de badkamer. De fabrikant Schatex heeft bijvoorbeeld vele collecties die erg geschikt zijn voor in de keuken. De Schatex Comfort collectie is zelfs geschikt voor in de badkamer!

Vloerverwarming

In steeds meer huizen wordt vloerverwarming aangelegd, maar denk erom dat een vloer daar wel geschikt voor moet zijn. Ook moet u letten op het rendement van de vloerverwarming. medium60Veel fabrikanten hebben tapijttegels gemaakt die geschikt zijn voor vloerverwarming, zoals Heuga en Schatex. Kijk altijd even tussen de symbolen of u deze ziet staan.
Dan weet u het zeker.

Gaat u het zelf leggen?

Niet iedereen is een doe het zelf talent, daarom wordt het leggen van vloeren vaak uitbesteed. Wat nou als u die kosten kunt besparen door het zelf te doen. Zelfs als u geen talent hebt voor het leggen van vloeren. Tapijttegels zijn erg eenvoudig te leggen, hier heeft u geen lastig gereedschap voor nodig.  Lees meer over de installatie van tapijttegels in de hoofdtekst van tapijttegels.

Slijtage

Vloeren hebben allemaal een verschillende levensduur, sommige kunnen jaren mee gaan, andere wat minder lang. Daarom moet u goed bedenken wat het beste voor uw situatie is. Wilt dat uw vloer lang mee gaat? Kies dan voor een grote slijtlaag, of in het geval van tapijttegels, een met een hoge weerstand tegen loopverkeer. Als u kiest voor een tapijttegel dat geschikt is voor hoog commercieel gebruik (classificatie 33), dan weet u zeker dat ze niet snel slijten.
Ook kunt u met tapijttegels eenvoudig alles meenemen naar uw volgende huis, veel tapijttegels kunt u namelijk met een losliggende installatie kopen. Deze kunt u oppakken en meenemen.

Milieu vriendelijk

Als u het milieu een belangrijke factor vindt als het gaat om vloeren, dan kunt u zeker voor tapijttegels gaan. Bij Interface, en dus ook Heuga, willen ze in 2020 helemaal een compleet duurzaam werkend bedrijf zijn. Daar zijn ze dus nu al hard mee bezig.

Kinderen en/of huisdieren

Als u kinderen of huisdieren heeft is het belangrijk dat de vloer goed schoon te maken is. Een beetje drinken wat gemorst is of een zieke kat. Dit soort dingen gebeuren in een druk huishouden. Met tapijttegels kunt u eenvoudig de tegel van de grond pakken en schoonmaken. Bekijk de technische gegevens per fabrikant om hier meer over te lezen. Wil de vlek echt niet weg? Dan kunt u de tapijttegel eenvoudig vervangen.

Heeft u verder nog vragen over een vloer of u wilt weten of de vloer wel geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact op met het BRICOFLOR team, zij kunnen u meer vertellen. Wij zijn bereikbaar van 9 tot 5 op het telefoonnummer: 043-3020090, gebruik maken van de gratis terugbel service, mailen naar [email protected] of het contact formulier invullen door hieronder op het plaatje te klikken. Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden!

Tapijttegels Klik hier