Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Behang

Eerste Hulp Bij Behangen

Doe-Het-Zelf! Hier zijn een aantal tips voor als u zelf wilt gaan behangen. Na het lezen van deze blog kunt u meteen aan de slag met uw favoriete behang, gekocht bij BRICOFLOR. De enige uitdaging is dan nog het behang zelf uitkiezen.

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zodat u het behang netjes aan de muren krijgt en u tevreden kunt zijn met het resultaat. Deze tips helpen u daarbij. Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan contact op met ons team, of kijk op de website van de fabrikant.

1. Gebruik vliesbehang

Vliesbehang heeft erg veel voordelen. Bedenk eerst wel of uw muur wel geschikt is voor vliesbehang. Lichtere kleuren vliesbehang kunnen doorschijnen, als u vlekken op de muur heeft zult u eerst de oneffenheden moeten schilderen.

Vliesbehang is snel, simpel en schoon. U heeft geen behangtafel nodig, 306493_1omdat u alleen de muur in hoeft te smeren met lijm. Met andere soorten, zoals papier behang, moet u de achterkant van het behang in smeren en wachten tot het is ingeweekt. Vliesbehang zal ook niet snel scheuren als u aan het behangen bent, zelfs niet als het nat is. Dit scheelt een hele hoop ergernissen. U kunt het dus makkelijk verschuiven als het niet helemaal mooi op de muur zit, zonder bang te zijn om het te beschadigen.

Nog een groot voordeel bij vliesbehang is dat het erg eenvoudig te verwijderen is. Als u niet helemaal tevreden bent met het eindresultaat of de kleur bevalt toch niet zo goed in de kamer. Wat de reden ook mag zijn, zonder gebruik te maken van lastige apparaten of chemicaliën, kunt u vliesbehang eenvoudig verwijderen.

2. De ondergrond/wand checken

white-1217108_1920

Als u begint met behangen moet u eerst de wand(en) die u gaat behangen bekijken. Zorg ervoor dat deze ondergrond egaal is. Beschadigingen aan de muur kunt u het beste repareren, zoals: scheuren opvullen, oneffenheden weg schuren en het verwijderen van oud behang. Heeft u gipsplaten als ondergrond? Gebruik dan een vuller om de naden op te vullen. Ook moet u absorberende ondergronden, zoals net gestucte muren, voorbehandeld worden met voorstrijk. Zuigende muren nemen te veel lijm op en zo plakt het behang niet goed. Zorg ook dat de wand stofvrij is. Ga met een licht vochtige doek over de muren, laat het even drogen en dan kunt u beginnen.

3. Goed gereedschap (is het halve werk)

ladder-1558046_1920Met elke klus is het aanschaffen van goed gereedschap het halve werk. Wat heeft u nodig voor het aanbrengen van behang? Denk aan naadrollers, mes, waterpas voor recht behang (of schietlood) en een aandrukrol. Zorg er met de waterpas voor dat de eerste strook recht hangt. Alle andere stroken kunt u aan de hand van deze dan makkelijk ook recht hangen. Denk ook aan de juiste lijm. Er zijn verschillende soorten lijm, en niet alle passen bij vliesbehang. Laat u informeren bij een bouwmarkt over lijm en gereedschap.

 

4. Patronen

Wat moet er gebeuren als er met patronen moet worden behangen. Om een patroon mooi te laten doorlopen op de volgende behang strook moet u rekening houden met een aantal dingen. Zoek de juiste hoogte op van het patroon. Op de verpakking van het behang staan verschillende symbolen om u daar bij te helpen. De centimeters geven aan hoeveel de patronen uit elkaar staan, en waar u dus rekening mee moet houden. Zorg dat de patroon doorgaat op de volgende strook. Wilt u meer weten over de symbolen op de verpakking? Daar hebben wij een blog over gemaakt. Maak een strook behang altijd iets langer dan nodig is, 10 tot 15 centimeter is voldoende, want u kunt beter een stukje eraf moeten knippen dan er een stuk bij aan plakken... Behang ook altijd van het raam af. Zo valt het licht in de naden en vallen die minder op.

5. Lees de instructies

book-1019740_1920Op de rol van het behang staan vaak instructies. In de vorm van symbolen, en wat nummers. Lees een van onze blogs over de verschillende symbolen en hun betekenis. Kijk altijd goed of het batch nummer overeenkomt. Er kan een klein verschil van kleur in het behang zitten als u behang heeft uit verschillende productie partij.  Als u niet zeker weet wat alles betekent kunt u altijd op de site van de fabrikant kijken. Ook kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers bij de customer service door te mailen of te bellen.