Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Behang

Eigenschappen van behang uitgelegd met symbolen

Header-In deze tijd is het moeilijk alles bij te houden, de constante innovatie en modernisering maakt het erg moeilijk om bijtijds te blijven. Zelfs het kopen van behang kan een lastige taak zijn, als u kijkt naar de vele ontwerpen, patronen, stoffen en de gloednieuwe eigenschappen waar u misschien nog nooit van gehoord hebt. Tenzij u regelmatig behang koopt, kan het echt een uitdaging zijn om al de begrippen en symbolen te begrijpen van het behang dat u graag wilt!


Deze iconen en hun betekenis worden gestandaardiseerd door DIN EN 235. Het geeft alle kenmerken van het behang aan. Denk aan water- en was bestendigheid, lichtechtheid, hoe u de patronen moet hanteren bij het aanbrengen van het behang, het behangen van uw nieuwe decoratie en het na een aantal jaar weer verwijderen. Deze aspecten zijn allemaal van belang als u de beste keuze wilt maken als het gaat om het juiste behang voor uw renovatie project. Het hangt af van welke kamer u het behang wilt plaatsen. Slaapkamer behang zal niet zo snel vies worden als een keuken behang. Dus voor de keuken kunt u afwasbaar behang kopen. Plaatst u het niet in de keuken maar in uw woonkamer, en heeft deze kamer veel ramen? Dan moet u kiezen voor behang met een goede lichtechtheid, zodat het niet zal vervagen op de plekken waar veel zon komt. Wilt u regelmatig verwisselen van interieur? Kies dan voor behang dat gemakkelijk te verwijderen is.

Afwasbaar behang?

Tijdens het dagelijks leven is het gebruikelijk dat er vlekken ontstaan. Vooral in kinderkamers, keuken of woonkamers. Hoe fijn zou het zijn als u deze vlekken zou kunnen verwijderen, zonder het behang te beschadigen? De volgende pictogrammen zullen uitleggen in hoeverre het behang water, zeep, sponsen of borstels kunnen weerstaan. Behang met een hoge kwaliteit kan meestal meer verdragen dan hun meer betaalbare tegenhangers.

Waterafstotend Waterafstotend: U kunt verse vlekken deppen met een licht vochtige spons.
Was bestendig behang Was bestendig behang: U kunt lichte vlekken verwijderen met een vochtige spons.
Extra was bestendig Extra was bestendig: U kunt vervuiling verwijderen (behalve oliën, vetten en oplosmiddelen bevattende vlekken, enz.) met een verdunde zeepoplossing en een spons.
Schuurvast Schuurvast: Gebruik een spons of een zachte borstel om water oplosbare vervuiling te verwijderen met een mild reinigingsmiddel of een lichte zeepoplossing.
Schuurbestendig Schuurbestendig: U kunt oplosbare vlekken met zeel of schuurmiddel schoonmaken met een spons of een borstel.

Wat betekent Lichtechtheid voor  behang?

De lichtechtheid van behang is de mate waarin de kleur mooi blijft op het behang. Zonlicht staat erom bekend dat het de kleuren van behang laat vervagen. Deze klassering gaat van mating tot uitstekend. De meeste soorten behang hebben een goede lichtechtheid. Dit betekent dat de kleuren onder normale omstandigheden ongeveer 50 jaar zo mooi blijven als ze zijn op het moment van behangen. Deze normale omstandigheden zijn alleen binnen en niet in direct zonlicht. Het is gebruikelijk het behang rond de ramen altijd een beetje lichter is. Dit is echter niet opvallend omdat er altijd meer licht rond het raam staat. Bekijk deze symbolen goed, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het mooie kleurrijk behang zal vervagen.

Matige lichtechtheid Matige lichtechtheid
Voldoende lichtechtheid Voldoende lichtechtheid
Goede lichtechtheid Goede lichtechtheid
Erg goede lichtechtheid Erg goede lichtechtheid
Uitstekende lichtechtheid Uitstekende lichtechtheid

 

Patroon behang: Waar moet u rekening mee houden?

Pattern_03

Tijdens uw zoektocht naar het perfecte design zult u zien dat behang veel verschillende patronen heeft. Deze symbolen hieronder laten zien waar u op moet letten als u gaat behangen met patronen. Als u een mooi patroon heeft gekocht om uw slaapkamer of woonkamer te versieren, wilt u natuurlijk dat het er ook perfect uitziet op de muren. Deze symbolen zullen u helpen hoe u het patroon op uw muren kunt laten stralen.

Vrije pasvorm Vrije pasvorm: Bij het aanbrengen van het behang hoeft u geen aandacht te besteden aan het patroon.
Rechte pasvorm Rechte pasvorm: U moet het patroon op dezelfde hoogte als de vorige houden.
Offset pasvorm Offset pasvorm: Om de volgende strook behang toe te passen, moet u goed letten op het aantal centimeters dat
wordt aangegeven op de verpakking. Zodat het patroon op de volgende strook overeenkomt.
Om en om aanbrengen Om en om aanbrengen: Elke volgende strook behang moet op de kop worden aangebracht.

 

Behang verwijderen: Wat is het makkelijkste?

Als u na een tijd een ander interieur, gevoel of sfeer in uw huis wilt hebben en u bent opzoek naar nieuw behang, geven deze symbolen aan hoe u de verschillende soorten behang kunt verwijderen. Sommige soorten materialen zijn makkelijker te verwijderen dan anderen. Misschien iets om rekening mee te houden tijdens de volgende aankoop?

Verwijderbaar Verwijderbaar: Dit behang kan volledig verwijderd worden zonder water of gereedschap. Het laat ook geen resten achter.
Splitsbaar Splitsbaar: U kunt de bovenste laag volledig verwijderen. De onderste laag blijft als bescherming op de muur.
Nat verwijderen Nat verwijderen:Tijdens het verwijderen moet het behang bevochtigd worden,
vervolgens kunt u het met een spatel verwijderen.

Hoe moet u het behang aanbrengen?

Deze symbolen zullen u vertellen hoe de verschillende soorten behang moet toepassen. Dit is namelijk verschillend per materiaal. Het verteld u wat u moet doen met het lijm, of misschien hoeft u helemaal geen lijm te gebruiken.

Lijm op het behang aanbrengen Lijm op het behang aanbrengen: De lijm moet aan de achterzijde van het behang worden aangebracht.
Lijm op de muur aanbrengen Lijm op de muur aanbrengen: Smeer de muur in met lijm, vervolgens kunt u het behang aanbrengen op de muur.
Voorgelijmd behang Voorgelijmd behang: Op de achterkant van het behang is al lag lijm aangebracht.
Deze hoeft u alleen te activeren door middel van lijm.

Houd er rekening mee dat niet elke soort lijm geschikt is voor het aanbrengen van behang.

Algemene kenmerken behang

Stootbestendig Stootbestendig: Zeer robust behang met een elastisch oppervlak.
Overlapping Overlapping: Hiermee moet u de randen van het behang laten overlappen en vervolgens de naad met een behang mes
snijden.
Vormstabiel dubbel reliëf Vormstabiel dubbel reliëf: Het behang bestaat uit twee lagen materiaal. De lagen blijven tijdens het behangen intact
en geven een speciale uitstraling. Dit soort staat bekend als behang van hoge kwaliteit.

Nu weet u alles over de verschillende symbolen van behang, en hoe u het behang moet behandelen. Wij adviseren u altijd het advies van de fabrikant op te volgen. Deze kenmerken maken het voor u gemakkelijker zodat u niet alleen het beste behang qua design maar ook qua materiaal.

Header-Dit geldt voor al het behang dat beschikbaar is in onze online webshop. Kijk eens tussen de collectie van A.S. Création gevuld met creatieve, kleurrijke en levensechte designs. Zij zullen u verbazen met de vele verschillende patronen. A.S. Création heeft samengewerkt met verschillende ontwerpers om luxe behang te creëren, die zeker de perfecte afwerking voor uw kamer zullen zijn. Of kijk eens naar de collecties van Rasch. Dit merk is al meer dan 150 jaar op de markt, ze hebben dus veel ervaringen opgedaan. Rasch heeft een scala aan behang. U kunt kinderbehang collecties vinden, speciaal voor in de badkamer of de meest geschikte designs kiezen voor in uw woonkamer en keuken. Wij hebben bij BRICOFLOR nog meer te bieden. Wij nodigen u uit om even rond te kijken in onze webshop en koop nu uw favoriete behang online!

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.