Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Laminaat

Hoe kies je de juiste laminaat vloer?

Parquet stratifié Tarkett Lamin'art 832 Laminaat Tarkett Lamin'art 832

Het kiezen van een nieuwe vloer kan lastig zijn en voor stress zorgen, vooral als je geen voorkennis hebt. Wat zijn laminaat vloeren die aan mijn criteria voldoen? Hoe combineer je prijs, kwaliteit en eenvoud? Zo veel vragen, waar je graag een simple antwoord op wil hebben. Daarom heeft het team van BRICOFLOR een blogartikel voor je gemaakt, vol met advies en technische informatie, om jou te helpen kiezen van een laminaat vloer.

Basis selectie criteria voor een laminaat vloer

- GEBRUIK en CLASSIFICATIE

Kies je vloer aan de hand van het gebruik van de vloer en hoeveel loopverkeer er is in die kamer. Als je de laminaat vloer alleen voor thuis gebruik wilt, kan de slijtlaag en de dikte minder zijn dan voor commercieel gebruik.

Als de ruimte voor commercieel gebruik is, gebruik dan een laminaat vloer met een gebruiksklasse tussen 31 en 34.

Voor een kamer in je huis of appartement is laminaat met een gebruiksklasse tussen 21 en 23 voldoende..

- KAMERS

Bedenk of het om een kamer met lage vochtigheid gaat, zoals woonkamer,studeerkamer en slaapkamers, en natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Niet alle soorten laminaat zijn geschikt voor natte ruimtes, maar er zijn wel een aantal. De Belgische fabrikant Quick-Step biedt een collectie aan die speciaal ontworpen is voor natte kamers en is dus waterproof. Dit is de Quick-Step Impressive collectie. Een andere Belgische fabrikant, Berry Alloc, heeft ook een collectie speciaal voor de badkamer ontworpen en andere vochtige kamers: Berry Alloc Riviera

- INSTALLATIE

De laminaatvloer is voorzien van een kliksysteem. Niets is makkelijker! Geen lijm meer of eindeloze stappen, het leggen van laminaat vloeren gaat makkelijk en snel. Door deze vloer te kiezen kan je snel van je gelegde vloer gaan genieten.

- ONTWERP en FORMAAT

Er zijn twee formaten als het gaat om laminaat vloeren: planken of tegels. De verschillen tussen deze twee formaten, is het verschil in design zodra het is geïnstalleerd . De tegel is een rechthoekig of vierkant formaat, wat keramische tegels of marmer zal lijken, voor een stedelijke uitstraling. Terwijl laminaat planken een langer formaat hebben, wat op parket en andere houtsoorten lijkt.

Met de vele mogelijke van imitaties wat laminaat kan doen zoals, (parket) hout, beton, leer, textiel, keramiek, marmer, en keramische tegels. Deze vele designs laten jou, je kamer de stijl geven die je maar wilt. Er zijn zelfs ontwerpen met afgeschuide kanten, voor een extra realistisch effect.

Welke gebruiksklasse voor de kamer die je wilt renoveren?

Het is nodig om te bepalen hoeveel loopverkeer in je huis is. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden omdat de plaats van de vloer bepaald welke gebruiksklasse je nodig hebt.

Als de vloer moet worden geïnstaleerd in een commercieel gebied zoals een winkel of op kantoor, dan heeft de voorkeur om een hogere gebruiksklasse te gebruiken van 31 tot 34. Hoe hoger de gebruiksklasse, hoe beter de vloer tegen loopverkeer kan. Een gebruiksklasse van 31 is geschikt voor hotelkamers en vergaderzalen, terwijl een gebruiksklasse 34 geschikt is voor intensief commercieel gebruik.

Als je je huis wilt renoveren, kies dan een laminaatvloer met een gebruiksklasse tussen 21 en 23. De benodige weerstand van het laminaat is verschillend van individue tot professional. Laminaat met gebruiks klasse 21 is geschikt voor het plaatsen in een kamer met weinig loopverkeer zoals een slaapkamer of studeerkamer.  In een woonkamer of keuken wordt laminaat met een gemiddeld gebruiksklasse aangeraden. Wil je het laminaat in de gang leggen? Gebruik dan een laminaat met gebruiksklasse 23, zodat je lang van een mooie vloer kunt genieten.

Welke fabrikant heeft laminaat wat aan mijn criteria voldoet? 

Twee Belgische fabrikanten staan bekend voor hun hoge kwaliteit laminaat vloeren. Sommige producten kunnen zelfs worden geplaatst in natte ruimtes.

- Quick-Step, een bedrijf van de Unilin groep, was de eerste die laminaat vloeren onder zijn eigen naam lanceerde op de Belgische markt. Quick-Step heeft hoge kwaliteit laminaatvloeren en blijft innoveren met nieuwe technieken. Een van de sterkste punten van Quick-Step, is de variatie van de collecties. Je kan laminaat kopen met een houten en stenen imitaities. Quick-Step past robuustheid en kwaliteit aan voor het geschikt maken van natte kamers. Deze Belgische fabrikant is daarom een goede keuze als u gaat voor een laminaat vloer.

- Berry Alloc, onderdeel van de Bandlieu International Group, onderscheidt zich door gemakkelijke installatie en levenslange garantie bij thuisgebruik. Dit laat dus onder andere zien hoe veel vertrouwen hun in de producten hebben. Berry Alloc biedt een brede keuze aan collecties met populaire producten en zelfs laminaat met het populaire visgraat patroon. Berry Alloc Riviera en Berry Alloc Serenity zijn geschikt voor in vochtige ruimtes. Ook een goede keuze als je wilt gaan voor een laminaat vloer!

Klein overzicht, waarom kiezen voor laminaat?

laminaat

Vind alle laminaat vloeren in onze online shop!

Ga naar de BRICOFLOR online shop en vind daar al onze laminaat vloeren. Om een beter beeld te krijgen van onze producten, kun je een gratis sample bestellen. Deze is dan binnen enkele dagen bij je thuis. Voor meer informatie, kun je contact opnemen op 043-3020090 of ons een e-mail te sturen via [email protected]

laminaat