Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
PVC tegels

Kunststof tegels of Rubber tegels: Wat is het verschil?

ForteLock_vs_Rubber_01

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten tegels, ieder natuurlijk met zijn eigen voordelen. Er zijn natuurlijk twee nieuwe varianten in de omgang, namelijk de kunststof tegels en rubber tegels. Beiden kunnen worden geplaatst op vele gebieden, echter welke is nou juist het beste? Hieronder een kleine opsomming van de voordelen én nadelen hiervan, waaruit een conclusie zal worden getrokken.

Kunststof – Sterk, duurzaam en kwalitatief hoge vinyl tegels:

Om te beginnen, gaan we het hebben over het kunststof dat gebruikt wordt bij deze tegels. Kunststof wordt in het algemeen gezien als zacht plastic, dat gebruikt kan worden in PVC laminaat of tegels. Het grootste voordeel van dit kunststof is dat het minder kost dan een kwalitatief hoge rubber tegel. Daarnaast zijn ze 7-8 mm dik, wat ervoor zorgt dat de vloer niet zeer eenvoudig zich verplaatsen zal of te breken is.

Er worden u verschillende kleuren en opdrukken aangeboden, waarmee u op ieder bereik en toepassing het juiste zal vinden. De commerciële en industriële oplossingen die u hierdoor worden geboden, geven u de juiste keuze, waarbij u ook nog eens genieten kan van een zeer eenvoudige legwijze. Hierdoor kan ook een enkele tegel makkelijk worden vervangen, aangezien deze alleen los moet worden gemaakt en eruit zal moeten worden geklikt. U kunt natuurlijk ook genieten van een zeer langdurig houdbaar en sterk product. De kunststof tegels die wij aanbieden zijn bestand tegen chemicaliën, zijn milieuvriendelijk en onderhoudsarm. Het kunststof biedt u een sterke optie, vanwege de vele voordelen. Voor drukkere bereiken is deze vloer ook ideaal, door middel van de sterke opbouw met een zuiver uiterlijk. Vanwege het innovatieve Air Flow-systeem, krijgt u een zeer zuivere vloer aangezien deze de lucht goed laat doorstromen en dus ervoor zorgt dat er geen schimmel zal onstaan.

Rubber – Een eenvoudige vloeroplossing met grote voordelen:

Dan nu, de andere optie, rubber tegels. Rubber is in het algemeen gemaakt van latex, gecombineerd met organische polymeren en water, wat ervor zorgt dat een mengsel ontstaan is dat gebruikt wordt in alledaagse producten. De totale dikte van 2,5 mm biedt u een snelle en eenvoudig transporteerbare vloer. Ook is deze vloer relatief licht, met 18,95kg/m², zodat wanneer nodig deze vloer snel en eenvoudig kan worden aangepast. Echter is het vereist, om bij de plaatsing, extra plastic stukken ertussen te plaatsen om zo de vloer houvaster te maken.

Net zoals bij de de kunststof tegels, worden u aantallen kleuren aangeboden, zodat u een groot bereik kan laten opvullen met de juiste kleur. Ook deze vloeren, mede vanwege de opdruk, bieden u een onderhoudsarm product. Het is ook voorzien van een anti-slip bovenlaag, waarmee u een vaste voet heeft bij gebruik. Verder is de vloer zeer milieubewust, waarbij de vloer van gerecycled rubber is gemaakt. Door de geblokte onderstructuur, wordt water eenvoudig afgevoerd. Dit zorgt er ook voor dat de vloer onderhoudsvriendelijk gevonden wordt, zodat u niet veel moeite en tijd hoeft te besteden aan het schoon houden van deze vloer.

Conclusie – Voor welke optie is welke het beste:

De kwaliteiten stemmen goed op elkaar af. Dit geeft u dan natuurlijk dezelfde kwaliteit, zodat u van iedere vloer langdurig genieten kan. Echter, wanneer u kijkt naar het verschil in gewicht en prijs, dan krijgt u voor een lichtere vloer, een sterkere oplossing. Dit is het grootste verschil, wat ervoor zorgt dat Fortelock u een zeer goede optie biedt voor binnenshuis. Echter buitenshuis is het aan te raden om rubberen tegels te gebruiken. Om het samen te vatten, voor iedere andere oplossing dan buitenshuis, zijn kunststof tegels zeer aan te raden, als u kijkt naar prijs, kwaliteit en sterkte van de verschillende vloeroplossingen.

Raumbild Fortelock Blau 'Banner'

U kunt de Fortelock kunststof tegels hier vinden in onze online shop.