Unsere Vorteile
 • Alle Prijzen incl. BTW
 • Beste prijsgarantie
 • Sampleservice
 • Gratis sampleservice
 • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Laminaat schoonmaken

Exquisite---Havana-Oak-3070

Met de juiste zorg, zal je laminaatvloer lang blijven stralen. Hoe beter je voor de vloer zorgt, des te langer deze in zijn oorspronkelijke staat blijft.

Om er zeker van te zijn dat je niks doet wat de vloer zal schaden, hebben wij een aantal schoonmaaktips op een rijtje gezet. Zo kun je er voor zorgen dat je nieuwe laminaatvloer er zo lang mogelijk als nieuw uit ziet.

Regelmatig schoonmakenvacuum-cleaner-268161_1920

Het elke dag (of elke paar dagen) vegen of stofzuigen van de laminaat vloer helpt bij het voorkomen van krassen door vuil wat zich op de vloer bevindt. Laminaatvloeren moeten vaak gereinigd worden om ze schoon te houden en schade te voorkomen. Gebruik de stofzuiger met de parketborstel opzetstuk, om te voorkomen dat het oppervlak wordt beschadigd. Zonder het opzetstuk zouden er namelijk krassen op de vloer kunnen komen.

No mop - KopieAls er water op de laminaatvloer komt, door schoonmaken of knoeien, kan het water doordringen in de vloer. Dit is erg slecht voor de vloer, het kan er namelijk voor zorgen dat de vorm anders wordt en het hout op kan zetten. Maak de laminaatvloer alleen schoon met een licht vochtige doek of dweil. Zodra de vloer schoon is kun je de vloer even afnemen met een droge doek, zodat je er zeker van bent dat je niet te veel water hebt gebruikt. Als er voor een langere tijd water op de laminaatvloer blijft liggen zal dit de bovenste beschermlaag beschadigen.

Wij adviseren het plaatsen van viltjes onder de poten van de meubelen. Meubels die vaak verschoven worden kunnen namelijk erg krassen op de oppervlak van de vloer.

Laminaat schoonmaken met:

sponge-2546126_1920Heet water is een van de beste manieren om je laminaat vloeren te reinigen. Dit is niet schadelijk voor de vloer als het correct gedaan wordt. Gebruik niet te veel water, alleen een vochtige, uitgewrongen dweil/doek. Ook staan al de specificaties in de documenten van de fabrikant.

Water in combinatie met laminaat reiniger: Er zijn speciale laminaat reinigers te koop die je kan gebruiken om je laminaat schoon te maken. Je kunt op de verpakking bekijken hoeveel water u moet vermengen met het schoonmaakmiddel. Volg altijd de instructies van de fabrikant om van de volle garantie periode gebruik te kunnen maken.

Water en zeep. Een kleine hoeveelheid zachte zeep of baby shampoo kan ook een behulpzaam schoonmaakmiddel zijn.

Aceton kan nagellak of pen strepen verwijderen in een paar seconden. Een gum kan strepen van schoenen verwijderen. Een kleine hoeveelheid zeep kan bloed of andere koppige vlekken verwijderen.

Doen

Niet doen

 • Gebruik een goed uitgewrongen doek om de vloer te reinigen
 • Stof opnemen met een zachte microvezeldoek
 • Gebruik de stofzuiger met de parketborstel
 • Gebruik een laminaat reiniger om de hardnekkige vlekken schoon te krijgen
 • Droog de oppervlakte na het schoonmaken
 • Laat geen water of andere vloeistoffen op de vloer liggen
 • Giet nooit water direct op de vloer
 • Gebruik geen doorweekte doek of dweil om de vloer schoon te maken
 • Gebruik geen harde schoonmaakborstel of sponzen
 • Gebruik geen bleekmiddel of andere stere schoonmaakmiddelen

Natuurlijk bestaat er ook laminaat wat wel eenvoudig schoongemaakt kan worden met water. Bovendien kan dit dan ook geplaatst worden in de badkamer en andere vochtige ruimtes. Dit zijn Berry Alloc Riviera, Quick-Step Impressive en Impressive Ultra. Bekijk onze vorige blogpost over waterbestendig laminaat, om daar meer over te weten te komen.

Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met het BRICOFLOR team!