Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Laminaat in vintage stijl: Geraffineerd ontwerp die gemakkelijk is in gebruik

Terwijl sommige trends komen en gaan, zijn er een aantal die tijdloos blijven op de lange termijn. Dit is ook het geval bij de vintage stijl, deze brengt de charme van vergane dagen bij thuisgebruik en commercieel gebruik. Het is vooral eenvoudig te leggen, en is geschikt voor een interieur ontwerp in retro stijl, en waar u vooral moet opletten bij het uitkiezen van een vloer zullen we in dit artikel voor u op een rijtje zetten.

Wat spreekt mensen zo aan bij een laminaatvloer?

Met name in leefomgevingen, blijft laminaat een van de meest populair vloerbedekkingen. De populariteit is niet alleen te verklaren door de lage prijs, maar ook de praktische voordelen van de vloerdelen. Laminaatvloeren worden gekenmerkt door hun uitstekende levensduur, hierdoor heeft de vloer vele toepassingen. Naast het gebruik in woonomgevingen, kunnen sommige collecties gebruikt worden in commerciële ruimtes zoals winkels of kantoren zonder dat de vloer snel verslijt. Vooral de robuuste ontwerpen kunnen herkend worden door de HDF draagplaat, dit is de kern van de planken. Deze heeft een grotere dichtheid dan de MDF laag, en kan daardoor zwaardere gewichten weerstaan. Ondanks de opvallende weerstand, vereisen de vloeren verassend weinig onderhoud – een regelmatige reiniging met behulp van een stofzuiger is voldoende. Laminaatvloeren zijn ook ideaal voor renovatieprojecten, dit komt doordat de vloeren eenvoudig te installeren zijn. Moderne producten zijn normaal gesproken uitgerust met een klik systeem, hierdoor kan de vloer gelegd worden zonder lijm te gebruiken. Dat is waarom u de vloer op uw eigen tempo kunt installeren en zonder problemen fouten kunt corrigeren.

Vloerdelen in een overtuigende retro look dankzij speciale productiemethodes

Ter Hürne Breeze Line Old Wood Vario A11

Vloerbedekkingen in vintage stijl maken visueel grote indruk, ze zien er namelijk uit alsof ze al decennia geleden gelegd waren. Dit komt door een slimme combinatie van natuurlijke kleurverschillen en aangebrachte gebruiker sporen, die puur visueel zijn en niet echt beschadigd zijn. In plaats daarvan maken de fabrikanten gebruik van verschillende technieken om het juiste ontwerp te creëren, zonder de functionaliteit negatief te beperken. Enerzijds geeft een laminaatvloer een aantrekkelijke uitstraling door het juiste decor te kiezen, deze wordt onder de slijtlaag aangebracht. Daarna, wordt er textuur aangebracht aan de slijtlaag zodat de vloer authentiek aanvoelt. Voor deze reden is de slijtlaag verfijnd met verschillende methodes, waarbij er bijvoorbeeld de oppervlaktelaag met een borstel bewerkt wordt.

Een van de meest opvallende ontwerpen zijn ze synchroon gedrukte versies, deze zijn beschikbaar bij ter Hürne laminaat. In deze varianten, is de oppervlakte structuur perfect gematched met het ontwerp, hierdoor wordt een realistisch algeheel effect bereikt. De fabrikant uit Münsterland biedt een breed scala aan verschillende planken aan, deze zijn kleur gesorteerd in vier collecties. Hierdoor kunt u bij het ontwerpen van uw huis, de vloer aanpassen aan uw eigen ideeen en bepalen hoe de vloer eruit gaat zien: felle kleuren geven de kamer een luchtig gevoel, terwijl vloerdelen in donkere tonen scoren met een luxueus gevoel.

Inrichten in vintage stijl eenvoudig gemaakt

Als u heeft gekozen voor een stijlvolle laminaatvloer, dan is het belangrijk om het te combineren om uw kamer te vullen met een stijlvolle retro uiterlijk. Het meubilair speelt hierbij een centrale rol. Om een harmonieuze uitstraling te creëren zijn er twee keuzes beschikbaar: enerzijds kunt u kiezen voor modern meubilair, die ontworpen zijn naar een corresponderende stijl. Aan de andere kant, kunt u gebruik maken van goed behouden antiek meubilair zoals tafels, stoelen, etc. en kunt u aanspraak maken op de natuurlijke charme van die producten. Deze worden vaak op zolder neergezet en vergeten, dus een telefoontje naar familie of kennissen kan zich uitbetalen, maar zelfs een kijkje op de vlooienmarkt is de moeite waard.

Ter Hürne Vitality Line Old Wood Mix Beige B04

Een geloofwaardige vintage look komt van gedempte kleuren, daarom raden wij aan om de kleuren te beperken tot subtiele tinten beige, grijs of wit in het muur ontwerp. Als u iets meer kleur wilt in uw huis, dan kunt u voor een zachtere blauw en groen tinten kiezen. Deze zorgen voor een kalmerende atmosfeer waarin u kunt ontspannen. Voor de finishing touch kunt u decoratieve elementen zoals bloempotten en foto’s plaatsen in uw kamer. Bij de foto’s kunt u mooie vintage lijsten uitkiezen die een uniform retro look aan uw leven zullen geven!

We hopen dat sommige van deze suggesties u een richtlijn hebben gegeven om uw huis te ontwerpen. Als u nog steeds op zoek bent naar een geschikte vloer voor een vintage stijl décor, neem dan een kijkje bij ons. Er is een brede lijn aan uitstekende laminaat vloeren van fabrikanten zoals BerryAlloc of ter Hürne, deze maken indruk met een smaakvol ontwerp en uitstekende technische specificaties. Als u vragen hebt over specifieke producten, neem dan contact op met ons. Onze service team zal blij zijn om u te adviseren voor uw nieuwe laminaatvloer.

Tot de volgende keer! Uw team van BRICOFLOR, Europa’s grootste muur & vloeren online winkel