Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Laminaat of vinyl? Voor-en nadelen in een oogopslag

 

Als het gaat om het ontwerpen van uw huis, zijn er verschillende manieren om het juiste ontwerp te kiezen. Populair tegenwoordig is de houtlook, vooral omdat het tijdloos is. Omdat echt parket vaak niet zo gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is, kiezen steeds meer mensen voor andere—gemakkelijk  te onderhoudenalternatieven. Vinyl en laminaat hebben realistische houtlooks, waardoor de planken visueel overeenkomen met het echte materiaal.

Afhankelijk van uw behoeften, is het misschien beter om een vinyl vloer te leggen of te kiezen voor laminaat. In dit artikel zullen we het hebben over de voor-en nadelen voor u samengevat. Na dit artikel hopen we dat u sneller de perfecte vloer kunt kiezen voor u.

Decor diversiteit

Berry Alloc Grand Avenue HPL Camps Elysées

Gezien de verscheidenheid aan verschillende decors, heeft u toegang tot een breed scala aan verschillende houtlooks bij het kiezen van laminaat. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende houttinten. Zowel donkere als lichte ontwerpen.

Als u voor een PVC laminaat kiest, hebt u de mogelijkheid om uw vloer met een verscheidenheid aan ontwerpen te versieren. De houtendecors zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar zijn ook nauwelijks te onderscheiden van de echte houtdecors. Natuurlijk zijn andere oppervlakteontwerpen ook beschikbaar zoals, marmer of graniet. Ook is het mogelijk te kiezen voor geborsteld metaal of een retro tegellook.

Als u kiest voor vinyl vloer heeft u een breder ontwerpspectrum dan bij het kiezen voor een laminaat vloer.

Vochtige ruimtes

Hebo Vinyl Budget Plus Traun

Veel mensen wensen een vloer met een hout uitstraling, ook in de keuken en badkamer. Normaal gesproken is het niet mogelijk om echt parket te leggen in vochtige ruimtes, omdat hout opzwelt als het in aanraking komt met water.

Dit betekent echter niet dat u geen vloer kan hebben met een houtlook. U kunt bijvoorbeeld een vochtbestendig laminaat kiezen voor uw keuken en badkamer. Let goed op de specificaties van het product. Als dit niet expliciet verwijst naar de geschiktheid van natte ruimtes, is de grond waterdoorlatend en dus niet geschikt.

PVC vloeren zijn aan de andere kant veel geschikter voor natte ruimtes, omdat vinyl zelf gemaakt is van waterafstotend materiaal. Het is echter wel de moeite waard om aandacht te schenken aan de specificaties van het product, gegeven door de fabrikant.

Duurzaamheid en verdeling

Vinyl is een elastisch materiaal en daarom flexibel van aard. Of het kan breken, hangt vooral af van de algehele sterkte: klik vinyl heeft vaak een HDF-drager, die beschadigd kan raken bij slecht transport. Zodra het vinyl is gelegd, is het risico op breken bijna onmogelijk.

Laminaat daarentegen kan veel gemakkelijker breken als het wordt blootgesteld aan ruwe omstandigheden vanwege het gebrek aan elasticiteit. Zorg daarom voor het kopen op de gebruiksklasse van de vloeren: het geeft aan of u de vloer alleen in huis kan plaatsten of ook in andere gebieden, zoals uw kantoor.

Van tijd tot tijd is het niet alleen het soort ruimte dat cruciaal is voor uw keuzes, maar ook de vraag welke activiteiten u in hen wilt nastreven. Kortom, vinyl is nu net zo duurzaam als laminaat.

Vloerverwarming

Wineo 500 Classic Walnut

In principe kunt u alle vloerbedekkingen combineren met warm water vloerverwarming, zolang het product hier geschikt voor is. Het maakt dus niet uit of het gaat over laminaat of pvc. Aan de andere kant voelt een pvc vloer warmer aan dan een laminaat vloer. Lees hier meer over in onze blog-sectie over vloerverwarming.

Eenvoudige renovatie

Door de lage bouwhoogte is klik PVC de ideale vloer voor snelle en eenvoudige renovatie. Laminaat heeft een relatief hoog constructiehoogte waarvan het enige voordeel de gemakkelijke installatietechniek is. Dit is een probleem, vooral met glazen deuren, die niet gemakkelijk kunnen worden gesneden.

Accoustics

Je krijgt vaak de klachten van je kamergenoot of buren dat je te hard op de vloer loopt of dat de vloer piept na een regenachtige dag. Werk dit tegen door een vloer te kiezen waarop uw trap niet door het hele appartement heen echoot. Sterker nog, hier gaat de voorkeur volledig naar pvc vloeren en heeft over het algemeen veel betere eigenschappen. Wilt u geen gebruik maken van een isolerende ondervloer, kies dan voor vinyl laminaat.

Prijs

Hier kan het laminaat nu zijn volledige sterkte afspelen en kan het zijn relatief lage prijs veel goedmaken. Als u op zoek bent naar een goedkope en gemakkelijk neer te leggen vloer, is laminaat de plek om naartoe te gaan. Voor hogere eisen adviseren wij echter duidelijk de vloer van de toekomst: PVC laminaat.

Laminaat en vinyl nu bij BRICOFLOR!

We hopen dat we u hebben kunnen helpen met uw beslissing. Natuurlijk vindt u op BRICOFLOR een ruime keuze aan geschikte laminaat en PVC vloeren.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u uw antwoord misschien terugvinden in onze vorige blog posts. Zo niet, dan helpen we u graag persoonlijk via de telefoon. U kun ook ons contactformulier invullen en we helpen u zo snel mogelijk.

Uw team van BRICOFLOR, de #1 voor de verkoop van behang vloeren!