Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Landhuisstijl: de natuurlijke moderne woontrend

Een gevoel van veiligheid, warmte en nostalgische charme - dit wordt vaak geassocieerd met de landelijke huisstijl. Er is vraag naar grovere en meer natuurlijke materialen, ook is er vraag naar warme kleuren. Het hoeft echter niet altijd rustiek te zijn, want de landelijke huisstijl kan ook zeer modern, lineair, gereserveerd en elegant worden geïnterpreteerd. Een selectie van verschillende wand- en vloerbekledingen in de landelijke huisstijl brengt u dichter bij de verscheidenheid van deze gezellige uitstraling.

Gevarieerd plattelandsleven: de landhuisstijl voor elke smaak

De oorspronkelijke cottage-stijl is voornamelijk gebaseerd op de natuur, grovere materialen zoals linnen, rotan, hout, steen en vakmanschap. Ook vintage meubels of meubels met nostalgische charme, maar ook wanden met panelen en landhuisdeuren met cassette-ontwerp zijn kenmerkend voor de landelijke huisstijl. U kunt rustieke curiosa van rommelmarkten, kleiwerken en bloemen ideaal combineren. Klassieke patronen zoals strepen, bloemen en ruitjes zijn hier een must, terwijl abstracte of grafische ontwerpen eerder achterwege blijven. De klassieke landhuisstijl verbindt de nostalgische en praktische charme van een boerderij met een bijzondere affiniteit met de natuur en zorgt zo voor bijzonder ontspannen wonen en harmonie. In die zin wordt de kleurenwereld van de landhuisstijl gekenmerkt door zeer natuurlijke en ongeagiteerde kleuren.

Feiten: Vloerbedekking in landelijke huisstijl

De klassieke landhuisstijl wordt gekenmerkt door een zekere nuchterheid, die vaak tot uiting komt in de karakteristieke houtnerven. Smaakvolle houten vloeren in lichtere of donkerdere tinten bieden de ideale setting voor een stijlvolle landelijke huisstijl. De natuurlijke charme van eikenhouten parketvloeren, zoals BerryAlloc Noble "Eik Manoir Cream geborsteld matte vernis" van BerryAlloc, is bijzonder effectief. Maar het zijn niet alleen echt houten vloeren die een nostalgische en natuurlijke toets geven; PVC vloeren, keramische tegels of laminaatvloeren zorgen ook voor een landelijke flair in authentieke houtlook en zijn tegelijkertijd functioneel en eigentijds.

Behang in landelijke huisstijl

Klassiek behang biedt het perfecte behang in landhuisstijl. Bloembehang, gestreept behang of effen behang in natuurlijke kleuren bieden een terughoudende charme en warmte. Zo is het behang 333242 Originals Safina van A.S. Création bijvoorbeeld ideaal voor het klassieke landhuis chique. Gestreept behang met meer opvallende contrasten is geschikt voor modernere landhuisstijlen en bloemetjesbehang is geschikt voor een vleugje romantiek. Als u op zoek bent naar een zeer natuurlijke landelijke huisstijl, kan hout of steen behang ook worden gebruikt om het authentieke gevoel van een oude boerderij te creëren.

Geniet van het plattelandsleven in de stad

De klassieke basis van de landhuisstijl kan worden uitgebreid met tal van moderne elementen die voorzien zijn van diverse individuele accenten. Zo kan bijvoorbeeld een zeer romantische landhuisstijl worden gecreëerd met bloemmotieven, delicate kleuren en fijner textiel. Maar u kunt ook een ongewone en unieke landhuisstijl creëren op basis van verschillende culturen, die uw handtekening draagt. Zo kunnen creatieve leningen uit Scandinavië, Azië of Latijns-Amerika worden gebruikt om natuurlijke accenten te leggen of om moderniteit te creëren. Voor wie het wat eleganter en waardiger vindt, is er een Britse interpretatie van de landhuisstijl. Er wordt vaak gebruik gemaakt van donkere en expressieve kleurtonen en er wordt gespeeld met de combinatie van natuurlijkheid en noblesse.

De Scandinavische landhuisstijl voor Scandinavische sereniteit

De Scandinavische landhuisstijl wordt gekenmerkt door een licht kleurenpalet, natuurlijke materialen en moderne accenten. In overeenstemming met het Deense gevoel van hygge, wordt deze stijl gekenmerkt door sereniteit, ontspanning en harmonie. Hier wordt de uitgestrektheid van het noorden op unieke wijze gecombineerd met de stedelijke charme van Kopenhagen of Stockholm. De Scandinavische landhuisstijl kan worden gecombineerd met kaarsen, tapijten van natuurlijke vezels en lichte stoffen. Vooral de kleur blauw komt in deze stijl tot zijn recht en weerspiegelt de uitgestrektheid van bossen, meren en fjorden.

Vloerloze ontspanning met vloerbedekking in cottage-stijl

Voor een Scandinavische landhuisstijl zijn vooral lichte tinten en discrete houtnerven ideaal. Hier kunt u kiezen uit een breed scala aan vloerbedekkingen zoals Base.59 Laminaat "Oak 721". Maar ook vinyl en PVC vloerbedekkingen in heldere optiek en een lichte vintage glans zijn geschikt voor deze smaakvolle look. Tapijten met grovere lussen of natuurlijke vezels zoals scheerwol of sisal, die het totaalbeeld van de Scandinavische landhuisstijl perfect completeren, zorgen ook voor bijzondere warmte en gezelligheid.

Scandinavisch behang voor een ontspannen landelijke flair

Scandinavisch behang overtuigt vooral door het lichte en eigentijdse kleurenpalet en de subtiele ontwerpen. De patronen zijn vaak ontleend aan de natuur en zijn ideaal voor de sobere en natuurminnende landelijke huisstijl. In de Ylvie collectie van Rasch vind je delicate decors in een grijs kleurenpalet voor een zeer eenvoudige landhuisstijl, terwijl je in de Hygge collectie van Livingwalls effen behang kunt verwachten voor eenvoudig landelijk meubilair met een discrete Scandinavische touch.

Cottage Style: de Britse landelijke huisstijl

Als u het de Britse manier van leven eleganter vindt, is de Britse landhuisstijl, of cottage-stijl, de juiste keuze. Met deze look kunt u de sfeer van een Brits landhuis creëren en een vleugje elegantie toevoegen. U kunt ook gebruik maken van expressieve en donkere kleuren en ongebruikelijke accessoires. Deze look is vooral te realiseren met donker hout, zware meubels zoals Chesterfield-achtige oorstoelen, weelderige bloemstukken en porselein.

Zeer Brits: Brits behang

Voor de Britse landhuisstijl zijn bloemetjesbehang en barokbehang bijzonder geschikt. Hier worden de patronen een beetje ongebruikelijker en weelderiger en geven ze dus een onderscheidende uitstraling. Opwindend historisch behang zoals het 962471 A.S. Création Simply Decor, dat bijzonder geschikt is voor een keuken in cottage-stijl, vindt u hier. Maar ook ruitjespatronen of gestreept behang geven de landhuisstijl een edele toets. Barbara Becker's B.B. Home Passion biedt een aantal ontwerpen voor een Britse of Schotse landhuisstijl.

Met de juiste vloerbedekking in de Britse landhuisstijl

De Britse landhuisstijl vraagt om bijzonder smaakvolle houten lambrisering en cassettedecoraties op deuren en meubilair. Donkerhouten vloeren vormen de ideale basis voor een chique cottage-stijl. Om de elegante uitstraling af te ronden, is hoogwaardig noten- of eikenparket zoals de Ter Hürne Flemish Heritage Collection "Eiken roodbruin M06" parketvloer ideaal. Hier vindt u ook enkele functionele vloerbedekkingen met een authentieke houtlook zoals de zelfklevende vinylvloer Senso Natuur Vintage Style "0019 Merbau Exotic".

Met de landhuisstijl naar uw eigen landhuis

Of het nu op het platteland of in de stad is  met de landelijke huisstijl kunt u landelijke flair in uw eigen vier muren brengen. Kies voor de klassieke landelijke look met rustiek parket of laminaat, nostalgische meubels met hoezen, klei- en porseleinen accessoires, manden en boeketten of creëer je eigen landelijke huisstijl met ongebruikelijk behangpapier in natuurlijke tinten of ontwerpen geïnspireerd door andere culturen. Moderne interpretaties van de landhuisstijl zijn vandaag de dag meer gevraagd dan ooit, maar zorg ervoor dat u trouw blijft aan de natuurlijke lijn van de landelijke uitstraling om een ontspannen en veilige sfeer te creëren die het middelpunt vormt van de landhuisstijl..