Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Linoleum - alle voordelen op een rij

Linoleumvloeren werden al in 1860 uitgevonden door Frederick Walton. Sinds dien zijn de vloeren uitgegroeid tot een van de meest gekozen vloer-opties voor commercieel gebruik. Talloze ziekenhuizen en scholen hebben al een linoleum vloer. Maar ook voor bedrijven in andere sectoren kan linoleum een aantrekkelijke optie zijn. Hieronder hebben de wij de voordelen van linoleum uitgewerkt in een blog:

Kies voor milieubewust – kies linoleum

Linoleumvloeren bestaan voor 90% uit natuurlijke grondstoffen. Dit  is veel meer dan bijvoorbeeld PVC-vloeren of Laminaatvloeren. Wanneer correct verwerkt, lossen de vloeren zichzelf binnen 2 jaar op na gebruik. De linoleumvloeren bestaan voornamelijk uit lijnzaadolie, kurk, houtmeel, boomharsen en kalksteenpoeder. Allemaal natuurlijke producten die geen schade aan het milieu brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Buiten het feit dat de linoleum vloeren dus zo goed als geen schade aan het milieu brengen, zijn zij ook nog eens niet schadelijk voor de gezondheid. Door de antibacteriële eigenschappen die de vloeren hebben zijn zij uiterst geschikt voor het plaatsen op plekken waar bijvoorbeeld veel kinderen komen. Vandaar dat linoleum in scholen al lange tijd de absolute favoriet is.

Authentieker product = authentiekere kleuren

Doordat de producten van natuurlijke materialen zijn gemaakt krijgen zij ook een authentiekere look. Deze natuurlijke kleuren worden vaak als veel rustgevender ervaren als die van bijvoorbeeld PVC-vloeren. Ook is linoleum verkrijgbaar in bijna elke kleur die u maar kunt indenken. Zo is er altijd een linoleumvloer die bij uw wensen past. Een van de best verkopende designs van linoleum is de Forbo Marmoleum collectie. Dit is een linoleumvloer met een marmer optiek, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kwaliteit staat voorop – linoleum vloeren

De belangrijkste reden dat vele bedrijven voor linoleum vloeren hebben gekozen en zullen kiezen in de toekomst, is de duurzaamheid. Zelfs na vele jaren van intensief gebruik laten de vloeren weinig tot geen slijtage zien. De reden dat de vloeren zo lang mee gaan is omdat zij een PUR-oppervlaktebehandeling ondergaan hebben. Hierdoor slijten zij minder hard en gaan ze dus langer mee. Ook overige technische eigenschappen zoals brandweerklasse en geluidsdemping springen bij deze vloeren uit het oog.

Gemakkelijke installatie met Forbo Marmoleum Click

Jarenlang was het grote nadeel van linoleum dat het alleen door getrainde professionals gelegd kon worden. Dit zorgde voor hogere kosten en leidde er vaak toe dat mensen voor een andere vloeroptie kozen. Echter, met de Forbo Marmoleum Click collectie komt hier een einde aan. Bij deze collectie zijn de linoleumvloeren op een houten plaat bevestigd en kunnen zij met een kliksysteem gemakkelijk aan elkaar gelegd worden. Hierdoor kan zelf een particulier zonder enige ervaring met vloeren leggen de vloer zelf binnen geringe tijd plaatsen.

Linoleum kopen bij BRICOFLOR

Bij BRICOFLOR bieden wij van zowel Tarkett als Forbo, s ’werelds marktleiders, de linoleumvloeren aan van al hun collecties. Op al deze vloeren geldt onze beste prijsgarantie. Neem zelf eens een kijkje en beslis welke vloer u het mooist vind. Mocht u nog niet zeker weten welke vloer het beste bij u past, maak dan gebruik van onze gratis sample service. U kunt dan zelf thuis kijken hoe de vloer bij u thuis staat. Bent u van plan een grote hoeveelheid te bestellen? Vraag dan een persoonlijke offerte aan. Wanneer u verder nog vragen heeft twijfel dan niet om ons te contacteren.