Close icon

Maritieme stijl – zodat jij helemaal tot jezelf komt

vrijdag 26 februari 2021

Behang, Maritiem, Woonkamer,

Met een maritieme stijl in huis heb jij het hele jaar door het gevoel alsof je op vakantie bent. Dat terwijl je alleen van jouw stijlvolle inrichting geniet. Helemaal in de woon- en slaapkamer geeft deze maritieme stijl een gevoel van comfort en straalt deze rust uit. Lekker ontspannen in je eigen woon- of slaapkamer klinkt heerlijk. Maar dat is niet alles, deze maritieme uitstraling kan ook perfect in jouw badkamer. Dan heb je niet alleen de uitstraling, maar ook het gevoel.

Inhoud

Maritieme inrichting: het hele jaar van vakantie genieten

In het bijzonder komen natuurlijke maritieme elementen naar voren, denk aan hout en zand kleurige tinten in combinatie met oceaanblauwe invloeden. Combineer dit met een prachtig behang met primaire kleuren zoals blauw, wit of rood en transformeer je huis om tot je nieuwe vakantie paradijs. Zo kom je geheel tot rust in een ontspannen sfeer met de nautische elementen in jouw huis. Nu is een thuisvakantie twee keer zo leuk!

Behang, woonkamer, slaapkamer, badkamer, maritiem behang
Behang in maritieme stijl: verschillende soorten behang voor elke maritieme stijl

Met behang de basis leggen voor een smaakvol en stijlvol interieur. Voor een maritieme inrichting kom je al snel uit bij behang, welke simpel weg een elegante look in je kamer kan brengen. Rustiek behang met een hout patroon, of een Blauw, wit of rood, strepenpatroon. Mocht het verlangen er zijn om meer focus op de wanden te leggen kan er gekozen worden voor een stijlvol muurbehang met Anker, zeilschip, of met schelpen opdruk. Laura N, een belangrijke designer van AS Creation heef de onder andere het zigzag motief van de 342424 Designdschungel 2 gemaakt. Dit patroon kan de basis van jouw maritime stijl worden.
Zoek je nu juist een  hout patroon wat het gevoel geeft dat jij op het strand ligt? Neem dan een kijkje bij de Behang 8550-53 A.S. Création New England 2 of de speelsere  Behang 8550-77 A.S. Création New England 2. Bij de een mooie belijning en creeren het perfecte woongenot voor u.

Behang maritiem

Simpel, elegant en stijlvol: universeel behang

Een duidelijk design met een maritieme uitstraling kann een subtiele toevoeging zijn aan jouw interieur. Zoals gezegd, blauw, rood of witte tinten en verschillende patronen of juist gewoon het egaal rustige, vullen daarbij de juiste sfeer aan om zo tot een perfecte samenhang te komen in uw kamer. Neem even een voorproefje van de mogelijkheden en kijk bij de mooie cremewitte 30526-5 A.S. Création Liberté. Met een subtiele en fijne structuur in het behang word deze mooi afgerond en becomplementeerd. Een alternatief voor dit mooie behang zou de speelsere 936196 | Esprit 12, kunnen zijn, deze geeft net wat meer vrolijkheid en enthausiastme met deze nautische kleuren. De pastel-blauwe kleur heeft ook een fijne structuur waardoor de hij niet saai oogt maar tot leven komt in uw woon- of slaapkamer.

Gestreept behang: met een maritieme touch

Streeppatronen kunnen een centraal element worden in de maritieme inrichting, denk hierbij aan verticaal en horizontale strepen met een witte achtergrond. Beide kunnen een prachtige toevoeging zijn in uw nautische inrichting. Je kunt uit verschillende type behangstrepen kiezen, met elk zijn eigen scharme en andere formaten. Door een simpel strepen schema en een mooie kleuren combinatie een rustgevende optie voor jouw thuis strand huis gevoel, bekijk de 948311 Livingwalls styleguide Natürlich. Ook de 32990-2 Innova Memory 3 welke iets minder contrast brengt door de grijs, lichtgrijze kleuren combinatie en daardoor de rust bewaard bij een kleurrijkere inrichting.

Behang met een echte hout uitstraling: Maritiem rustiek

Behang, keuken, woonkamer, slaapkamer, rustgevend, rustiek hout

behang 365732 as creation authenticwalls 2

Hout behang is al jaren in, dit is dan ook niet zonder reden. Door de rustieke uitraling is het behang in deze stijl geschickt voor uiteenlopende interieurstijlen waaronder de gewilde maritieme stijl. De wandbekleding heeft een authetieke uitraling en brengt zo een stukje natuur bij jouw naar binnen. Het Behang 95370-1 A.S. Création Dekora Natur 6 geeft dan een natuurlijke scharme bij u in huis zonder dat het te druk of chaotisch oogt. De rustieke look komt perfect op zijn recht door de witte kleur. Mocht het toch niet de jusite rustieke touch hebben voor je woonkamer beschikt Bricoflor uiteraard over veel meer type behang. Denk bijvoorbeeld aan de 959141 A.S. Création Best Of Wood’n Stone 2nd Edition of juist 1 die ook nog varieeert in het patroon van de houtlook Behang 899927 A.S. Création Il Decoro. Deze Il Decoro, welke mooi de houtlook visueel versterkt met de blauwe tinten kan zo een perfecte maritieme flair geven aan jouw inrichting.

De beste vloeren voor jouw maritiem gevoel

Het kiezen van een vloer is niet gemakkelijk, het is een, nee het centrale element van jouw ontwerp in jouw ruimte. Een houten vloer of hout immitatie vloeren zijn perfect om je maritieme strand gevoel te creeren. Een parket vloer van echt hout, of kies voor een alternatief zoals laminaat- of vinylvloeren. Deze vloeren hebben ieder zijn eigen praktische voordelen terwijl ze hun authentieke design daar niet onder laten leiden. Lekker dat warme gevoel in huishalen!

Parket: Natuurlijk, milieuvriendelijk en hoogwaardig

Een parketvloer is een echte klassieker onder de vloeren. Naast een stijlvolle uitstraling bieden deze vloeren tal van voordelen, denk daarbij aan duuraamheid, maatvastheid en een uitstekende slijtage weerstand. Voordat de vloer in huis gebracht word is er al een hoop vooraf gebeurd. De fabrikant heeft namelijk de hoogste aandacht besteed aan de mileuvriendelijkheid van de vloer waardoor jij zonder enig aarzelen kunt genieten van de nieuwe vloer. Naast dat het parket er hoogwaardig uit ziet zijn er tal van mogelijkheden in het type hout, de kleur en verschillende nieveaus van oppervlakte kwaliteit. Als we naar het thema maritiem kijken zijn vloeren met scheuren en knoesten bijzonder geschikt om te gebruiken omdat deze een natuurlijke hout uitstraling hebben. Maar ook vloeren met een fijnere uitstraling kunnen daarvoor zorgen, kijk bijvoorbeeld naar de mooie vloer van de Barry alloc Ecoforest parketvloer “Oak Country Milano Brushed Matt Lacquer” welke opvalt vanwege zijn lichte kleur en ingetogen uitstraling. Als mooi alternatief kunt u ook kiezen voor de Joka 435 SB Kingston "E3802 Oak Vanilla" die er buitengewoon natuurlijk uitziet dankzij mooi spinthout welke zichtbare noesten en kleurverschillen naar voren brengt.  Als je een andere natuurlijke look wilt kan je ook voor een vloer gaan welke meer scheuren en vlakke knopen naar voren brengt, geniet van de structuur verschillen en van de rustiek natuurlijke uitstraling die dit met zich mee brengt.

Laminaat: met een levensechte hout uitstraling

Vloer, woonkamer, rustiek, hout-look

Quick-Step Impressive Ultra IMU1850 geschraapte eik grijsbruin

Laminaat vloeren zijn een authentiek alternatief voor echt houten vloeren. Deze vloeren combineren een aantrekkelijk design met enkele uiterst functionele eigenschappen zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en vormvastheid. Net zoals bij parket kunt u kiezen uit talrijke designs. Naast de klassieker in natuurgetrouwe eiken-look hebben we ook laminaatvloeren in beuken, essen, esdoorn en vele andere variaties. Het ontwerp van het laminaat kan niet alleen worden gevarieerd door de keute van natuurlijke houtoptieken, maar ook door de verschillende kleurnuances en de verbindingen die verkrijgbaar zijn in de vormen “U” en “V”. Voor een inrichting in de maritieme stijl is in het bijzonder de laminaatbodem Berry Alloc Original  „62001356 lichte eik scheepsdek“ te gebruiken, de grijs-witte tint welke een perfecte aansluiting vind op het nautische kamer ontwerp is dan perfect. De vloer accentueert mooi, geeft een prachtige uitstraling en kan rustgevend en toch leidend zijn in de maritieme uitstraling. Om een meer behoudener of autentieke uitstraling te nemen bij je maritieme inrichting kan je ook gaan voor de mooie Berry Alloc Original „62001393 teak scheepsdek geolied 2str of de Joka 331 ND Madison „2802 eik zand“. Beide geven die mooie maritieme look welke ook makklijk te combineren valt met stijlen welke niet maritiem zijn.

Vinyl: een samenstelling van design en functionaliteit

Vloer, slaapkamer, woonkamer, hal, strak, hout,

Gerflor Virtuo Classic 30 1013 Empire Grey

In vinylvloeren vindt u een modern en verrassend praktisch alternatief wat zeer veelzijdig is. Deze elastische vloer combineert design functionaliteit, en bied tevens een goed akoestiek effect. Verder zij zowel termische voordelen als stabiliteits voordelen in het bereik van deze vloer. En het zou vinyl niet zijn als deze ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Je kunt kiezen uit verschillende varianten met elk hun eigen voordelen. De zelfklevende vinylvloer is zeer eenvoudig en zonder ingewikkeld gereedschap te verlijmen en de losliggende (loose-lay) simpel gelegd kan worden op de ouderwedste manier. Verder heb je de moderne-praktische manier van de click-vinyl dat in een handomdraai gelegd kan worden. Met een simpel klik geluid weet je al dat de installatie gelukt is en daarnaast extreem stabiel is. Met name zijn de levensechte vloeren met hout-look, welke een natuurlijke sfeer geven, een toevoeging. Bijvoorbeeld de Forbo enduro dryback „69100 washed oak“, welke dankzij zijn kleine details een bijzonder authentieke uitstraling heeft. De zelfklevende vinyl vloeren Senso Urban Vintage Style „0301 Céruse Blanc“ en Senso Rustic Antique Style „0394 White Pecan“ van Gerflor kunnen uw vloer ook een uitstekende maritieme flair geven.

Decoratie met een maritieme uitstraling

Ankermotieven, Zeilschepen, Zeeschelpen, redddingsboeien, deze decoraties geven een echt orginele maritieme uitstaling om een onstpannen vakantie gevoel te creeren. Om het natuurlijke element van van het nautische interieurontwerp te onderstrepen, zouden meubels voornamelijk uit hout moeten bestaan en met wat vintage elementen erbij kan je het zo omtoveren in een gezellige warme kamer. Hoe kan dat nu beter met een mooi tapijt, de juiste comfort bereiken doe je gemakkelijk met de amazonas collectie. Kijk bijvoorbeeld naar de Wollen vloerkleed Amazonas 061002 natuurlijk/creme welke scoort met een mooi maar toch subtiel streeppatroon en een eenvoudige maar toch maritieme kleurstelling en daardoor perfect in het totaal plaatje past.

Tot de volgende keer. Uw Bricoflor team, de nummer een voor wanden en vloeren!

Dit bericht is gearchiveerd onder Stijlen, Algemeen, Behang, Laminaat, Parket en vloerkleden op 26 Februari 2021.

Terug naar posts