Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Vloerbedekking

Onze ideeën voor een industriële look

Wat als de industriële stijl nou echt precies gemaakt was voor uw huis? De industriële stijl dateert uit de bloeitijd van het industriële tijdperk, in het begin van de twintigste eeuw. Voor deze stijl kiest u koffie- en eettafels met stalen frames. Bovendien nemen koele, sobere tinten de kamer oven. Met zijn stevige metalen meubelen en zijn zeer functionele kant, brengt deze zeer trendy stijl authenticiteit in uw interieur.

De basis voor uw industriële interieur

Om een industriële stijl te realiseren zijn metalen meubelen een must. Echter moet u eerst de basis leggen, voordat u aan accessoires kunt denken.

Een moeilijk dilemma – Kies uw industriële vloer

Allereerst zijn er voor wat betreft de vloer twee mogelijkheden voor u beschikbaar.

Ten eerste kunt u kiezen voor een PVC vloer in betonlook – dit geeft een directe elegantie en robuustheid aan uw inrichting. De koele grijze kleuren passen in alle kamers van uw huis en zorgen in een handomdraai voor een schitterende industriële look.

Ten tweede kunt u ook kiezen voor een PVC vloer in houtlook. Ondanks het feit dat deze stijl minder gebruikt wordt voor een industrieel interieur, zien ze er even goed uit. De houtlook vloer past perfect in het interieur en geeft uw kamers een ouderwets, rustiek gevoel. Dit zal perfect passen in de authentieke geest van de industriële stijl.

De perfecte wandbekleding voor een industriële look’

Wat de muren betreft, is het onmogelijk om een baksteen behang te missen. Deze stijl is een essentieel onderdeel van de industriële stijl, want het brengt een vleugje kleur in uw grijs-zwarte inrichting. Bovendien accentueert een baksteen behang het arbeidersaspect en de authenticiteit van uw woning.

Om de ruimte te verluchten, is het raadzaam om niet al uw muren te bedekken met een baksteen behang. Het is zeker mogelijk om verschillende behangsoorten te combineren, bijvoorbeeld door één muur uit te rusten met een baksteen behang en de andere muren met een grijs of zwart behang. Dit zal de ruimte ook een gevoel van volume en grandeur geven, wat het fabrieksgevoel zal accentueren.

Voor nog meer originaliteit is het ook mogelijk om sommige muren groen of blauw te verven om de kamer karakter te geven. Dit moet echter met mate worden gedaan om de harmonie van de stijl te behouden

De juiste woonaccessoires voor een industriële look

Voor een echte industriële stijl moet met alle elementen rekening worden gehouden. Van de vloer tot de muur, de kussens en vloerkleden, tot de meubels, niets kan aan het toeval over worden gelaten. Dit komt voornamelijk omdat een groot deel van de industriële stijl wordt weerspiegeld in de decoratieve voorwerpen.


Tapijten, gordijnen en kussens

Om voor wat meer warmte te zorgen, moet u gebruik maken van de juiste decoratieve elementen. Zo zal een vloerkleed, de betonnen of houtlook vloer in uw kamers opwarmen. Het zal uw interieur ook een comfortabelere en gezelligere uitstraling geven.

Ook voor andere aspecten, kunt u een kleurtje kiezen om uw kamers een trendy tintje te geven. Of het nu gaat om kussens of gordijnen, bepaalde kleuren, zoals geel, zijn prachtig te combineren met de industriële stijl. Het zal ook uw kamer opfleuren, zonder de harmonie van het decor te verbreken.

Een bijzonder voordeel van de industriële stijl is dat het uitnodigt tot mixen en matchen: het is dus geen probleem om twee kussens van verschillende kleuren en patronen te combineren.

Belichting

Ook is het van belang dat u rekening houdt met de belichting van uw kamers – voor een industrieel interieur is dit namelijk erg belangrijk. U kunt spelen met hanglampen, die het fabriekseffect alleen nog maar meer zal accentueren. In het geval dat u veel glazen ramen heeft is dit ook perfect om de industriële stijl te realiseren. Deze zullen overdags licht door uw hele kamer laten stromen, waardoor u alleen nog maar een elektrische lichtbron nodig heeft tijdens de avond.

Wij hopen dat wij u een eindje op weg hebben geholpen om uw droomstijl te realiseren. Voor eventuele vragen, verzoeken of suggesties voor volgende artikelen, kunt u eenvoudig contact opnemen met onze klantenservice!