Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

PARKET VS. TAPIJT - VLOERBEDEKKING VOOR UW SLAAPKAMER

Statistisch gezien brengen we ongeveer een derde van de dag door in de slaapkamer, met een acht uur durende slaap. De meest comfortabele kamer in uw huis moet daarom idealiter zo gezellig en warm mogelijk zijn en een huiselijke harmonie uitstralen. Als je jezelf de vraag stelt: "Moet ik een tapijt of parketvloer in de slaapkamer leggen?", dan hopen we dat het artikel van vandaag je zal helpen om een beslissing te nemen.

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN PARKET TEN OPZICHTE VAN TAPIJT

Een parketvloer draagt bij aan een individuele, bewuste inrichting van uw woonruimte met verschillende houtsoorten, oppervlaktebehandelingen, assortimenten en afwerkingen en creëert een bijbehorende sfeer. De Unique Collection vloerplanken van ter Hürne bevatten bijvoorbeeld een opvallende, met de hand afgewerkte Unique afwerking die het gemakkelijk maakt om een persoonlijk interieurontwerp naar wens te creëren.

BERRY ALLOC ECOFOREST "EIK COUNTRY CAPPUCCINO GEBORSTELD MATTE VERNIS"

o Hout is een natuurlijk materiaal dat een gezond effect heeft op het ruimteklimaat. Vooral geoliede parketvloeren "ademen" door vocht uit de lucht op te nemen en weer af te geven. De gezonde parketvloer van het merk "Weitzer Parkett" is precies daarom een zegen voor alle allergiepatiënten en is door de positieve invloed op de lucht ook 's nachts ideaal voor uw slaapkamer. In tegenstelling tot tapijt trekt houtparket niet automatisch vuil aan en laadt zichzelf niet elektrostatisch op, waardoor stof en andere allergenen vrijwel geen kans krijgen in uw slaapkamer.

o Ook het reinigen van een parketvloer in de slaapkamer is, in tegenstelling tot tapijt, eenvoudig en probleemloos. Stof en zogenaamde "dust bunnies" kunnen snel worden verwijderd met een stofzuiger en eventuele vlekken verdwijnen door het afvegen met een vochtige doek. Voor geolied parket is iets meer inspanning nodig, dat af en toe met speciale verzorgingsproducten moet worden behandeld, zodat het gevoeligere oppervlak, mooi en blijvend stabiel blijft.

o Met de juiste parketverzorging blijft uw hoogwaardige natuurhouten vloer u jarenlang trouw. Zodra hij na enkele jaren actief gebruik zijn glans kan verliezen, kunt u de toplaag er gewoon afschuren en heeft u weer een mooie en robuuste houten vloer. Dit is een enorm functioneel en financieel voordeel ten opzichte van een tapijt waarvan de officiële levensduur ongeveer tien jaar is en dat vervolgens moet worden vernieuwd.

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN TAPIJT TEN OPZICHTE VAN PARKET

AW Charm 32

In tegenstelling tot hout is een mooi, knuffelig tapijt zoals een Balsan-tapijt of een comfortabel AW-tapijt gezellig, kleurrijk en zorgt voor een huiselijke sfeer en een warm, aangenaam voetgevoel in de slaapkamer. En door de verscheidenheid aan kleuren en structuren zijn de ontwerpmogelijkheden voor deze vloerbedekking bijna onbegrensd.

Dankzij de zachte en warme slijtlaag heeft u geen extra vloerverwarming nodig met een tapijtvloer. Zo heeft u 365 dagen per jaar comfort in uw slaapkamer en warme voeten tegen aanzienlijk lagere kosten!

In vergelijking met parketvloeren is tapijt gemakkelijk te leggen en dankzij de lagere montagehoogte hoeven de deuren en kozijnen meestal niet extra te worden aangepast.

Verdere voordelen van een tapijt voor de slaapkamer zijn de beduidend lagere prijs, de verbetering van de ruimte-akoestiek door de vermindering van het kamergeluid en het voetvalgeluid en de vermindering van het fijnstofgehalte in de kamerlucht als gevolg van de vezelstructuur.

ONZE EINDCONCLUSIE

Tapijt of parket in de slaapkamer? In principe zijn beide vloerbedekkingen goed geschikt voor gebruik in deze veelgebruikte ruimte. Beide vloeren zijn goed voor mensen met een allergie en zorgen voor aantrekkelijke visuele en haptische accenten in uw slaapkamer. Wat dacht u van een combinatie van bijvoorbeeld parket en tapijt om een visueel en merkbaar expressief resultaat te bereiken? Met deze twee vloerbedekkingen voor uw slaapkamer, zijn er praktisch geen grenzen aan uw kamerinrichtingsverbeelding!