Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

PVC vloer in de keuken – de ideale keuze voor uw keukenvloer

De keuken vloer bekleden met PVC. De meeste mensen kennen waarschijnlijk het probleem van het vinden van een geschikte vloerbedekking voor de keuken. De oude keramische tegels zien er niet meer goed uit en u bent toe aan wat afwisseling. Vinyl rollen zijn niet aantrekkelijk genoeg, laminaatvloeren zijn zorgwekkend vanwege de kans op schade door water en tapijt is niet schoon te houden. Dus wat is de geschikte oplossing? Het antwoord op deze vraag bieden we vandaag en we leggen uit waarom een PVC vloer in de keuken een uitstekend idee is.

Bijzondere belastingen in de keuken: waar moet een PVC vloer tegen bestand zijn?

Omdat de keukenvloer vaak wordt blootgesteld aan hogere belastingen, dan bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer, moet deze aan hogere eisen voldoen. Het kans dus gebeuren dat bij het spoelen of reinigen van de keuken waterdruppels op de vloer komen. Ook is er het hogere risico dat dranken in de keuken nare vlekken kunnen achterlaten.
Daarom moet de vloer antislip zijn en gemakkelijk te reinigen zijn. Veiligheid eerst. Als iets omvalt is het risico van uitglijden groter. Daarnaast moet de vloer sterk en flexibel genoeg zijn om tegen vallend bestek te kunnen. Bij laminaat bijvoorbeeld is er al snel een beschadiging waardoor lelijke plekken ontstaan.
Vanzelfsprekend is hygiëne in de keuken bijzonder belangrijk, dit omdat daar voedsel wordt bereid. Voedselresten, zoals kruimels of vloeistoffen, mogen niet achterblijven in groeven van de vloeren, omdat ze kunnen leiden tot schimmel en onaangename geuren. Daarom moet de vloer zo vlak mogelijk en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Beste design met Forbo Allura

Welke functies moet een keukenvloer hebben?

Een keukenvloer moet antislip, hittebestendig, vuilafstotend, waterdicht en robuust zijn. Al deze eigenschappen zijn te vinden in PVC vloeren. Ze zijn praktisch onverwoestbaar en vergeleken met sommige andere vertegenwoordigers ook relatief goedkoop. Meestal bieden zij dankzij hun elasticiteit een uitstekend comfort en loopgeluiddemping. Bovendien is er de keus uit een zeer breed assortiment, met zowel retrolook, hout- en steenontwerpen.

De speciale voordelen van PVC vloeren in de keuken zijn de vele uitzonderlijke ontwerpmogelijkheden. Onder hen zijn de authentieke replica’s van verschillende houtsoorten zoals eiken, grenen en beuken. Maar ook stenen vloeren in marmer of granietlook. Uiteraard is er ook een stripvloer in planklook, die uw keuken een rustieke uitstraling geeft. Voor aanhangers van de klassieke variant is er natuurlijk een tegellook voor de keuken beschikbaar.

Welke vinyl click vloer is geschikt voor de keuken?

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren: PVC kliklaminaat, PVC te verlijmen en losse PVC vloeren, ook wel loose lay genoemd. De klik- en lijmvarianten zijn in het bijzonder geschikt om in de keuken te leggen. Er kunnen ook enkele losse varianten worden gebruikt, maar in dit geval moet speciale aandacht wordt besteed aan de instructies van de fabrikant.

Omdat het oppervlak van een PVC vloer meestal is voorzien van een PU-oppervlakteafwerking die de vloer vuilafstotend maakt, zijn ze bijzonder eenvoudig te reinigen. Let goed op de gebruiksklasse en de slijtlaag, want de keuken is een veel gebruikte ruimte. Dit omdat er vaak heen en weer gelopen wordt waarbij veel op de hiel gedraaid wordt. Kies een serviceklasse van minimaal 32 en een dikte van de slijtlaag van minimaal 0,50 mm. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u lang van uw keukenvloer zult genieten.

Voor en nadelen van een PVC vloer in de keuken

Het klikvinyl heeft meestal een soortgelijk installatiesysteem, zoals bekend van is van laminaatvloeren: tong en groef worden in elkaar gestoken totdat een gelijkmatig bodemoppervlak ontstaat. Veel ontwerpen bevatten extra innovaties, deze staan beschreven in de brochures van het product.
Vinyl vloeren op een niet waterbestendige HDF basis zijn niet geschikt voor de keuken. Dit omdat het HFD zeer gevoelig is voor water en hoge luchtvochtigheid. Dit kan uiteindelijk leiden tot zwellingen en schade aan de vloer. Daarom raden wij aan om een vinyl vloer met kliksysteem zonder HDF onderkant te gebruiken voor de keuken. Het is belangrijk dat de fabrikant de vloer geschikt acht voor de keuken.

Het zogenaamde loose-lay PVC, of losleggende PVC, kan ook in de keuken gelegd worden met behulp van extra fixatie. Hier is het ook belangrijk dat de instructies van de fabrikant gevolgd worden. Zelfklevende vinyl is het beste voor de keuken, zelfs als dit gepaard gaat met meer inspanning. Door de vaste bevestiging op de grond is er geen ruimte voor sijpelende vloeistoffen. PVC vloeren te verlijmen zijn verkrijgbaar in verschillende authentieke ontwerpen, zoals onder andere; hout, stenen en elk ander type patroon.

Zoals u ziet zijn er veel redenen om een PVC vloer in de keuken te leggen. Als u onze online winkel bekijkt kunt u een verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en formaten vinden om uw keuken persoonlijk te maken.
Wanneer er vragen of suggesties zijn kunt u altijd contact opnemen met ons via een telefoontje of een e-mail. We hopen snel van u te horen en wensen u veel plezier en succes bij uw renovatie!