Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

PVC kliklaminaat leggen op vloerverwarming – kan dat?

laminaat geschikt voor vloerverwarming

Al enkele keren is de vraag of klik PVC vloerverwarming kan werken bij ons binnen gekomen. Met name zijn klanten benieuwd of PVC vloerverwarming schadelijk is voor de gezondheid en of het wel efficiënt is. Bij BRICOFLOR streven we ernaar om onze klanten duidelijk en nuttige informatie te geven. Daarom hebben we deze vragen behandeld om u een kort en bondige uitleg hierover te geven!

Is elk laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Kort gezegd, dit moet allereerst door de fabrikant zijn goedgekeurd. Bij elk PVC parket vindt u een brochure, hierin staat alles wat van belang is. Natuurlijk spelen er meer factoren een rol, maar u doet er verstandig aan eerst de brochure te raadplegen. Momenteel is de trend naar vloerverwarming met warm water vooral omdat dit goedkoper is dan elektrische vloerverwarming. Daarom hebben fabrikanten het vaak over compatibiliteit met warm water vloerverwarming. Het verschil dat van belang is voor PVC click laminaat is het feit dat met opwarming door vloerverwarming met warm water meer geleidelijk is en de piektemperaturen zijn lager. Zo treedt er geen schade op door te snelle opwarming van de vloer. Tegenwoordig is PVC kliklaminaat erg populair vanwege zijn voordelen. Het kliksysteem maakt dat een vloer leggen snel en eenvoudig is, maar niks is zonder nadelen, zo ook PVC vloeren met kliksysteem.

Klik PVC vloerverwarming – is dat efficiënt?

Omdat PVC kliklaminaat zwevend wordt gelegd, niet vastgeplakt, zit er meer lucht tussen het PVC click laminaat en de vloer met vloerverwarming. Omdat lucht isoleert moet die ook opgewarmd worden voordat de kamer opwarmt. Het klopt dat dit ervoor zorgt dat het iets minder efficiënt is, maar dit is niet merkbaar in de energie rekening. In tegenstelling tot klassiek laminaat is PVC flexibel, kleine oneffenheden worden dus opgevangen. Dus verminderde efficiëntie is eigenlijk geen argument om PVC kliklaminaat links te laten liggen.

Warmteweerstand laminaat – waar op letten

Dat warmteweerstand voor vloerverwarming belangrijk is is wel te begrijpen, maar wat is warmteweerstand en waar moet ik op letten? Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze waarde zo laag mogelijk moet zijn bij PVC vloer met vloerverwarming. Want hoe lager de weerstand, hoe meer warmte de vloer door laat. U moet erop letten dat de warmteweerstand niet boven de 0,15 kW/m² uitkomt. Dit staat altijd aangegeven in de product specificaties of in de brochure van het product. Het PVC laminaat kan over extra’s beschikken zoals geluidsdemping of een laag die beter bestand is tegen water; waterbestendigheid. Dit heeft natuurlijk invloed op de warmteweerstand. Hoe het PVC click laminaat is opgebouwd heeft ook betrekking op de schadelijkheid. De gezondheid beschermen is een belangrijk punt.

Is PVC vloerverwarming schadelijk?

Over het algemeen is het zo dat in Europa strenge regels gelden omtrent het gebruik van schadelijke stoffen voor vloeren. Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten om te voorkomen dat uw PVC vloer schadelijk zal zijn voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Allereerst is het belangrijk dat de PVC vloer zonder schadelijke stoffen in de materialen samengesteld is. Dan maakt het ook uit of u elektrische vloerverwarming onder de pvc vloer heeft of uw kamer verwarmd wordt door warm water. Elektrisch kan namelijk hogere pieken in temperatuur hebben die schade veroorzaken. De oppervlaktetemperatuur mag de 26 °C niet overschrijden. In een gemiddeld huishouden is er geen risico voor de gezondheid wanneer u PVC vloer legt op vloerverwarming.

Ligt er PVC kliklaminaat bij u op vloerverwarming straks?

De voordelen die klik PVC laminaat biedt wegen gemakkelijk op tegen het nadeel in veminderde efficiëntie en tegen het hogere risico op schadelijke stoffen dan bij natuurlijk parket. Door simpelweg te controleren of de fabrikant de vloer geschikt acht voor vloerverwarming, erop letten dat de temperatuur niet boven de 26 °C komt en of dat de warmteweerstand niet hoger is dan 0,15 kW/m² hebt dan zit u goed. Mochten er nog vragen zijn omtrent PVC kliklaminaat met vloerverwarming dan horen wij die graag. U kunt ons eenvoudig contacteren via de telefoon, contactformulier of een e-mail!