Zoeken naar search on website
Professioneel advies
+31(0)43-3020090
Maandag tot vrijdag: 08:30 tot 17:00
Help icon
CONTACT

Scandinavische stijl – Onze ideeën voor een minimalistisch interieur

maandag 26 juli 2021

Eenvoud, natuurlijkheid en stijl – dit zijn de kenmerken van een Scandinavisch interieur, iets dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Met zachte kleuren, natuurlijke elementen heldere structuren tovert u uw woonruimte om tot een gezellige oase van welzijn en zo de basis voor een smaakvol en stijlvol Scandinavisch interieur.

Een Scandinavische inrichting - Eenvoud en elegantie voor een stijlvol kamerontwerp

907851 A.S. Création Best of Wood`n Stone 2nd Edition

Met een Scandinavisch inrichting vertrouwt u op een stijlvol en minimalistisch interieur, die scoort met heldere structuren en optisch wordt versterkt door natuurlijke en moderne elementen. Het kleurenschema is ook eenvoudig gehouden – naast wit vindt u in de Scandinavische stijl vooral neutrale kleuren, zoals beige en grijs, hiernaast vindt u ook veel delicate pasteltinten. Zo legt u met een simpele vloerbedekking de basis voor een Scandinavisch interieur. Hiervoor is vooral een harde vloerbedekking met houtlook zoals parket, laminaat of kurk geschikt. Deze scoren voornamelijk punten met hun natuurlijke uitstraling en kunnen bovendien op zeer uiteenlopende manieren gecombineerd worden. Voor het decoreren van uw muur in de typische Scandinavische stijl is effen behang of authentiek hout- of steenbehang erg geschikt. Natuurlijk kunt u ook een patroonbehang in bijpassende kleuren gebruiken. Ook de inrichting kenmerkt zich door eenvoud en minimalisme, iets dat past bij de Scandinavische stijl. U kunt bijvoorbeeld het natuurlijke element van de inrichtingsstijl onderstrepen met planten of uw interieur een flinke dosis gezelligheid en comfort geven met kussens en dekens. Eventueel zijn vloerkleden hiervoor ook geschikt. Een vloerkleed met strepen in een eenvoudige neutrale kleurstelling is bijzonder geschikt voor een interieur in Scandinavische stijl.

Kies de perfecte vloer voor een Scandinavisch interieur

Met de juiste vloerbedekking haalt u de basis in huis voor het perfecte interieur. Houten vloerbedekkingen zijn bijzonder geschikt voor een Scandinavisch interieur. Met een vloerbedekking in houtlook onderstreept u de natuurlijke charme van de Scandinavische stijl. Hiervoor is vooral een laminaat-, parket- en kurkvloer geschikt. Als u het knusse aspect van het typische Scandinavische interieur wilt onderstrepen, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een zachte vloerbedekking, in de vorm van tapijttegels of een tapijt op rol. Zo tovert u uw woonruimte om tot een oase van welzijn met een Scandinavisch tintje.

 

Parketvloer - Duurzaamheid en uitstekende kwaliteit

Parketvloeren geven elke ruimte een huiselijke sfeer en een rustieke charme en leggen zo de geschikte basis voor het creëren van een Scandinavisch geïnspireerde oase van welzijn. Naast eersteklas kwaliteit kenmerkt parket zich door een grote stabiliteit en lange levensduur, zodat u ook na jarenlang intensief gebruik kunt blijven genieten van de vloerbedekking zonder dat dit ten koste gaat van de fraaie uitstraling. Bovendien scoort een parketvloer met zijn duurzaamheid en hiernaast is het ook nog eens een uiterst gezonde vloerbedekking. Het stijlvolle design heeft ook een natuurlijke flair, dat past bij de Scandinavische inrichtingsstijl. Parketvloeren zijn er in een groot aantal varianten, zodat u kunt kiezen uit tal van kleurvarianten, houtsoorten en oppervlaktesoorten. Voor Scandinavische interieurs zijn ontwerpen in lichte en warme kleurvarianten bijzonder geschikt, ook zijn natuurlijke houtsoorten bijzonder effectief.

Laminaat - Het authentieke en praktische alternatief voor parket

Quick-Step Creo "CR3178 Eiken Charlotte Wit"

Een levensecht en ook uiterst praktisch alternatief voor parket vindt u in laminaat, dat qua uitstraling en gevoel scoort met zijn authenticiteit. Hiernaast is een laminaatvloer ook zeer divers en zijn de ontwerpmogelijkheden vrijwel eindeloos. Een laminaatvloer combineert een mooi design met een aantal uiterst voordelige eigenschappen, waaronder een aanzienlijke maatvastheid en duurzaamheid. Hierdoor kunt u ook nog na jaren gebruik van uw vloer genieten. Daarnaast scoort laminaat met enkele uitstekende akoestische eigenschappen die zorgen voor een zeer prettige leefomgeving. Ook hier heeft u de keuze uit talloze varianten, die vooral variëren in design en houtlook. Natuurlijke varianten in lichte houttinten zijn met name erg geschikt voor Scandinavische inrichtingen.

Kurkvloer - Bijzonder milieuvriendelijk met prachtige designs

Cortex Corknatura UV Pro "BJ03022 Sprint"

Als u op zoek bent naar een bijzonder milieuvriendelijke vloerbedekking, dan is de kurkvloer zeker iets voor u. Kurk is een hernieuwbare en duurzame hulpbron die biologisch afbreekbaar en recyclebaar is. Het wordt gewonnen uit de buitenste bast van de kurkeik. Dit proces is niet schadelijk voor de boom, omdat de schors kan regenereren. Met een kurkvloer zorgt u voor een visueel aantrekkelijke, hoogwaardige vloerbedekking zonder het milieu te belasten. Daarnaast scoort een kurkvloer met zijn thermische en akoestische voordelen, die aanzienlijk bijdragen aan een hoge woonkwaliteit. Vloerbedekkingen van kurk worden ook qua uiterlijk niet verwaarloosd. Ze zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen en kunnen uw woonruimte een natuurlijke tintje geven, iets wat past bij een Scandinavisch interieur.

Geef uw eigen vier muren een Scandinavische charme met het juiste behang

Behang biedt u een aantal mogelijkheden om uw interieur op Scandinavische wijze in te richten. U kunt vertrouwen op een divers aanbod, variërend van eenvoudig effen behang in stijlvolle kleurvarianten tot levensechte decors in hout- of steenlook tot modern patroonbehang dat uw muur omtovert tot een visueel hoogtepunt. Terwijl eenkleurig behang en ontwerpen in hout- of steenoptiek scoren met een eenvoudige uitstraling kan een patroonbehang net dat beetje extra toevoegen aan uw interieur. Voor een Scandinavisch interieur is vooral behang met een geometrisch patroon geschikt, dat zorgt voor een samenhangend totaalbeeld met structuur en orde, evenals gestreept behang, dat enorm veelzijdig is en ook nog eens scoort met een moderne uitstraling.

Eenvoudig effen behang voor een minimalistische flair

Door zijn eenvoudige ontwerp biedt een effen behang onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor een smaakvol en stijlvol interieurontwerp. Zo kiest u eenvoudig een behang in een passende kleur voor uw plannen en legt u zo de basis voor, bijvoorbeeld, een Scandinavisch interieur. Hiervoor zijn vooral lichte decors in wit, beige of grijs geschikt. Indien u iets meer kleur wilt kunt u ook gebruik maken van pasteltinten zoals blauw, groen of roze. Het effen behang is ook beschikbaar in verschillende subtiele structuren, die de eenvoudige uitstraling van de wandbekleding een extra dimensie geven.

Authentieke ontwerpen in hout- en steenlook voor een natuurlijke touch

363841 Livingwalls Hygge

Niet voor niets is levensecht behang in hout- of steenlook al jaren in de mode. Het scoort met een aansprekende en stijlvolle uitstraling en is dankzij zijn eenvoudige design op verschillende manieren te combineren. Als u het natuurlijke element van de Scandinavische stijl wint onderstrepen, is dit behang wellicht iets voor u. Tegelijkertijd scoort een hout- en steenbehang met een rustieke uitstraling, die uw Scandinavische meubels net dat beetje extra kan geven. Naast levensechte kleurvarianten, vindt u de hout- en steenontwerpen in tal van andere kleuren die ook in de Scandinavische inrichting voorkomen, waaronder witte en delicate pasteltinten zoals roze of lichtblauw. Het steenbehang komt vooral tot zijn recht in lichte kleurvarianten, die de industriële look van de wandbekleding afronden en zo een spannend contrast creëren.

Tot de volgende blogpost, uw team van Bricoflor, de nummer één voor muren en vloeren!

Terug naar posts