Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Soorten Behang

pic

Behang kan gemaakt worden van verschillende materialen, waardoor de kwaliteit, het uiterlijk en de manier van toepassing kan veranderen. Elke soort heeft zijn voordelen en ook nadelen. Kom er met deze blog achter wat u het beste kunt kiezen voor de ruimte en de muur de u wilt behangen. Er zijn twee veel gebruikte soorten behang: vliesbehang en papier behang. Deze bieden wij dan ook aan in onze webshop. Verder is er ook nog vinyl en satijn behang.

Bent u geïnteresseerd in een vinyl of satijn behang? Neem dan contact met ons op. Wij hebben het momenteel niet in de webshop, maar kunnen het wel leveren.

Satijn behang

Dit materiaal heeft een achterkant van papier of vlies, maar de zichtbare kant is gemaakt van een glimmende satijnen materiaal. Het is erg duurzaam en kan goed tegen zonlicht. Het zal dus niet snel vervagen in de zon. Ook kunt u het schoonmaken, als er kleine vlekken verschijnen.

Vinyl behang

Vinyl behang is erg sterk wat het beter te reinigen maakt. Door de toplaag van kunststof is het water bestendig, dus het is geschikt voor vochtige ruimtes. Er zijn veel verschillende soorten van vinyl behang. Het kan namelijk worden opgebouwd in verschillende lagen, waarbij deze lagen vaak verschillende materialen bevatten. Het heeft ook van een reliëf omdat er door schuimlagen een structuur in kan worden gemaakt. Ze noemen dit vaak wel dubbel gelaagd behang omdat het altijd bestaat uit twee lagen. De onderste laag blijft intact als u het behang weer verwijderd.

Papier behang

Het spreekt natuurlijk voor zich dat dit behang gemaakt is van 302864_raumpapier. Bijna alle fabrikanten gebruiken alleen milieu vriendelijk en gerecycled papier voor hun designs. Papier is erg ademend en heeft dus een goede vochtregulering, maar kan niet worden geplaatst in vochtige ruimtes. Papier behang heeft een goede lichtechtheid en zal dus niet snel van kleur veranderen in een kamer met veel ramen. De kleuren komen erg mooi uit op papier behang. Nog een mooi bijkomend voordeel: Papier behang is over het algemeen het goedkoopste. Ga meteen naar ons assortiment van papier behang.

Vliesbehang

Dit nieuwe materiaal voor behang is in de laatste jaren erg populair geworden. Dit is opgebouwd uit papier en een vezel dat cellulose heet. Hierdoor wordt het behang erg sterk. Het wordt ook vaak snelbehang genoemd, omdat het behangen met vliesbehang erg makkelijk is. Het zal veel ergernissen voorkomen voor de doe-het-zelver. U heeft namelijk geen behang tafel meer nodig, en het heeft ook geen inweek tijd. De behanglijm kunt u op de muur smeren en daarna meteen het behang op de muur aanbrengen.  Het heeft nog veel meer voordelen. Vliesbehang is afwasbaar, zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over lichte vlekken. Ook heeft het een goede lichtechtheid. (Zie de andere blog over behang symbolen om hier meer over te lezen.) Als u na een tijdje zat bent van de kleuren of patronen op de muur, is vliesbehang eenvoudig te verwijderen. U trekt het zo droog van de muur af zonder gereedschap te gebruiken. Het zal geen resten achter laten en het zal de muur ook niet beschadigen. Bekijk nu ons assortiment van vliesbehang.

Elke soort heeft dus zo zijn voor en nadelen. Deze moet u afwegen om te zien wat het beste is voor de ruimte die u wilt behangen. Komt u er niet uit of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Twijfelt u over het materiaal, de kwaliteit of de kleur? Dan kunt u bij ons een gratis sample bestellen zodat u het materiaal in het echt kunt zien.