Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Verschillende soorten PVC laminaat

Gerelateerde afbeelding

PVC Laminaat heeft 4 verschillende soorten, ieder met zijn unieke set voor- en nadelen. In deze blog leggen wij uit wat de voor- en nadelen van elke vloer zijn.

Zelfklevend PVC laminaat

Zelfklevende PVC vloeren

Deze vloeren hebben een uiterst gemakkelijke installatie. Door simpelweg het verwijderen van de beschermfolie en de planken of tegels op hun plaats leggen is de vloer geïnstalleerd. Voor het beste eindresultaat dient de ondergrond schoon, vlak, hard, gelijkmatig en droog te zijn. Een grondige stofzuigbeurt is dus aan te raden. De krachtige kleef-laag zorgt voor een langdurig bruikbare vloer. Direct na de installatie is de vloer al klaar voor gebruik. Deze hoeft dus niet op te drogen. Het voordeel ten opzichte van de Dryback vloeren is dat er geen extra materialen, zoals lijm en gereedschap, nodig zijn om de vloer te kunnen leggen. Het nadeel van deze vloer ten opzicht van PVC kliklaminaat is dat bij verwijdering van de vloer er door de klevende onderkant schade kan ontstaan aan de ondervloer.

PVC Kliklaminaat

PVC kliklaminaat

Ook bij deze vloeren is de installatie zeer gemakkelijk. U dient de planken eerst aan te passen aan de maten van uw ruimte, en dan, door middel van mes- en groefverbindingen de vloeren samen te klikken. Hierbij is dus wederom geen extra materialen, speciaal gereedschap of lijm nodig. Het voordeel van deze vloer ten opzichte van de Zelfklevende en Dryback vloeren is dat er geen lijm wordt gebruikt. De vloeren zijn gemakkelijk te verwijderen en laten geen schade achter aan de ondervloer. Het nadeel ten opzichte van loose-lay vloeren is dat deze wat minder dik zijn en dat oneffenheden in de ondervloer dus sneller gevoelt worden.

Loose- Lay PVC Laminaat

Loose Lay PVC

Dit is de nieuwste variant onder de PVC laminaatvloeren. Doordat de planken een stuk dikker zijn dan bij de andere soorten, en daardoor een hoger gewicht hebben, kunnen zij gewoon gelegd worden zonder gebruik van lijm of een kliksysteem. Door de grove onderkant die de planken hebben verschuiven zij niet. Het grote voordeel is dat bij verwijdering van de vloer, de planken maar simpelweg opgepakt hoeven te worden. Hierdoor wordt er dus geen schade veroorzaakt aan de ondervloer. Ook zijn deze vloeren door de dikte de meest duurzame variant van de 4. Het nadeel van deze vloeren is dat zij de duurste variant zijn. De vloeren zelf zijn al iets duurder dan de rest, en door het hoge gewicht komen daar ook nog eens hoge vrachtkosten bij.

Dryback PVC

Dryback PVC

Installatie van Dryback PVC laminaat gaat door middel van het aanbrengen van lijm op een geëgaliseerde ondervloer, en vervolgens het aanbrengen van de vloer hierop. Dit is de meest klassieke vorm van aanbrengen van een Laminaat of PVC laminaatvloer. Het nadeel van dit soort vloeren is dat hierbij lijm en materialen gebruikt moeten worden om de vloer aan te brengen.

PVC laminaat kopen bij BRICOFLOR!

Op onze webwinkel vindt u van alle 4 de soorten PVC vloeren van verschillende merken tal van vloeren. Neem eens een kijkje en beslis voor u zelf welke vloer u het mooist vindt. Op al onze vloeren geldt onze beste prijsgarantie! Mocht u nog niet zeker zijn welke vloer het beste bij uw interieur past, maak dan gebruik van onze gratis sample service! Bent u van plan een grote hoeveelheid te bestellen? Vraag dan om een persoonlijke offerte! Heeft u verder nog vragen twijfel dan niet om ons te contacteren!