Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Wat betekenen de pictogrammen?

In onze online shop vindt u op iedere productpagina, bij de productbeschrijving, een reeks pictogrammen. Ook in de technische specificaties en op de websites van fabrikanten vindt u deze zelfde pictogrammen terug. Dit is om u in één blik overzicht te geven over de belangrijkste technische specificaties van een product. Hieronder een overzicht van de, door ons, gebruikte pictogrammen, en hun betekenis.

Gebruiksklasse

De gebruiksklasse bestaat uit 2 cijfers. Het eerste staat voor het soort gebruik, en het tweede voor de intensiviteit van dat gebruik. Als het eerste cijfer een "2" is, is het product bedoelt voor thuisgebruik. Als het een "3" is voor project of commercieel gebruik, en een "4" staat voor industrieel gebruik. Als het tweede cijfer een "1" is, dan is het product bedoelt voor licht gebruik. Een "2" staat voor gemiddeld gebruik, een "3" voor zwaar of intensief gebruik, en een "4" voor extreem gebruik. Gebruiksklasse "23" betekend dus dat het product geschikt is voor intensief thuisgebruik, bijvoorbeeld in een gang. Gebruiksklasse "31" betekend dat het product geschikt is voor licht project gebruik, bijvoorbeeld in een klein café. Voor elke klasse is er ook een pictogram, waar een huisje, kantoorgebouw, of fabriek op staat, met daar naast één, twee, of drie figuurtjes. Hieronder een overzicht van alle pictogrammen, met hun betekenis. Handig en overzichtelijk gerangschikt. 

Thuisgebruik:

nk21

nk22

nk23

Klasse 21, licht thuisgebruik. Bijvoorbeeld een slaapkamer. Klasse 22, gemiddeld thuisgebruik. Bijvoorbeeld een woonkamer of eetkamer. Klasse 23, intensief thuisgebruik. Bijvoorbeeld een gang of kantoor aan huis.
Commercieel of projectgebruik:

nk31

nk32

nk33

Klasse 31, licht projectgebruik. Bijvoorbeeld hotelkamers en kleine kantoren. Klasse 32, gemiddeld projectgebruik. Bijvoorbeeld in een kantoor of boetiek. Klasse 33, zwaar projectgebruik. Bijvoorbeeld publieke gebouwen en supermarkten.
Industrieel gebruik:

nk41

nk42

nk43

Klasse 41, licht industrieel gebruik. Klasse 42, gemiddeld industrieel gebruik. Klasse 43, intensief industrieel gebruik.

 

Overige pictogrammen

Naast de inzetbaarheid, hebben de meeste producten nog meer eigenschappen, die vaak ook een eigen pictogram hebben. Bijvoorbeeld op gebied van geschiktheid in combinatie met vloerverwarming, en of de vloer geschikt is als u gebruik maakt van een bureaustoel.

stuhlrollen_privat
Deze vloer is geschikt voor licht gebruik van een bureaustoel in de privésfeer.

stuhlrollen_gewerblich
Deze vloer is geschikt bij normaal gebruik van een bureaustoel.

wasserdicht
Deze vloer is waterbestendig, bijvoorbeeld bij schoonmaken.

warmeleitfahigkeit
Deze vloer is geschikt voor gebruik in een ruimte met vloerverwarming.

masanderung
Deze vloer heeft verbeterde maatvastheid, waardoor zij veel minder vervormt bij schommelingen in temperatuur of luchtvochtigheid.

fcss-resistance
Deze vloer is bestand tegen chemicaliën. Dit is van belang bij het kiezen van schoonmaakmiddel. Voor de specifieke chemicaliën die bedoelt worden, verwijzen wij u naar de door de fabrikant geleverde technische informatie.

trittschallverbesserung
Deze vloer werkt geluiddempend. Dat wil zeggen dat voetstappen minder hoorbaar zijn, en vallende voorwerpen minder lawaai maken. Voor de precieze geluidsvermindering verwijzen wij u naar de door de fabrikant geleverde technische informatie.

npd
Deze vloer werkt slipremmend. Dat wil zeggen dat u minder kans heeft uit te glijden, zelfs als de vloer vochtig is.

antistatik
Deze vloer is antistatisch. Dat wil zeggen dat het potentiaal verschil tussen een lichaam en de vloer, onder normale omstandigheden, niet meer dan 2 kV bedraagt.

e1_hcho
Deze vloer geeft niet meer dan 0,1 ppm formaldehyde af aan de lucht, hetgeen de binnenlucht kwaliteit ten goede komt, en zorgt dat de impact van deze vloer op het klimaat minimaal is.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.