Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Wat maakt PVC laminaat zo speciaal?

emotionheader

PVC laminaat lijkt, op het eerste zicht, niet af te wijken van conventioneel laminaat. Beide producten zijn meestal in plankformaat, soms in tegelformaat, en hebben meestal hout dessins. Ook delen deze zusterproducten vaak hun kliksysteem. Echter wie PVC laminaat beter onder de loep neemt, ziet duidelijke verschillen, waardoor beiden producten toch ieder een eigen plaats innemen in een productgamma.

De unieke eigenschappen van PVC laminaat

PVC laminaat is, in veel opzichten, een doorontwikkeling, van conventioneel laminaat. Door de introductie van vinyl in de vloerindustrie, is een product ontstaan dat vele uitstekende eigenschappen heeft.

PVC laminaat's speciale slijtlaag

Conventionele laminaatvloeren hebben een overlay van dun papier, gedrenkt in melamine lijm, die de HDF plank zo het uiterlijk geven van een echte houten plank. Die lijmlaag is meteen ook de bescherming van de plank, en het houtpatroon. De slijtlaag van PVC laminaat is, tot op zekere hoogte, een doorontwikkeling van dat systeem. PVC laminaat werkt echter met een vinyl laag van tussen 0,2 en 0,8 mm, die de vloerelementen beschermt. Het oppervlak is meestal ook nog behandeld met een PU, PUR, of PUR+ coating. Het hout of steen dessin loopt door de hele slijtlaag, waardoor, ook als die gedeeltelijk weggesleten is, het dessin in tact blijft. Daarom is PVC laminaat veel slijtvaster, en blijft er ook veel langer mooi uit zien. De vloeren worden zó slijtvast, dat er PVC laminaat is dat zelfs voor industriële toepassingen geschikt is . Een ander verschil, dat het directe gevolg is van het gebruik van vinyl in plaats van HDF, is dat het oppervlak PVC laminaat laminaat zich sluit, in plaats van minimale kieren te laten. Hierdoor is de vloer zelf bestand tegen vocht, maar ook de ondervloer blijft droog. PVC laminaat is dus ook geschikt voor keukens en badkamers. Ook biedt PVC laminaat decoratieve mogelijkheden die met conventioneel laminaat niet mogelijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de decoratieve bovenlaag ook een textuur mee te geven, die de houtnerf of structuur van een stuk hardsteen simuleert. Hierdoor krijgt het een natuurlijke schaduwwerking, en voelt als écht hout of steen. Zo komt een PVC laminaat vloer veel dichter bij het repliceren van een hardhouten of hardstenen vloer dan HDF met een plaatje erop.

De elastische opbouw

Vinyl is een elastisch en flexibel materiaal. De meeste varianten PVC laminaat zijn van massief vinyl (er zijn ook varianten die een laag HDF bevatten, die worden meestal "multi-layer vloer" genoemd), en zijn daarom veel flexibeler dan conventioneel laminaat. Dit heeft diverse voordelen. De installatie is makkelijker, en de kans op beschadigen is, tijdens het leggen, maar ook tijdens transport, kleiner. Ook kleine imperfecties in de ondervloer worden gecompenseerd door de flexibiliteit van de vloerpanelen. Hoewel de maatvastheid van PVC laminaat in het begin problematisch was, is die kinderziekte inmiddels vrijwel verholpen

De geringe hoogte

PVC laminaat is veel dunner dan conventioneel laminaat. Dit maakt het niet alleen makkelijker in opslag en transport, maar ook in de toepassing maakt dit een wereld van verschil. Een renovatie wordt makkelijker, omdat het inkorten van deuren niet meer nodig is. Ook het vervangen van bijvoorbeeld vloerbedekking of tapijt is mogelijk dankzij de geringe dikte van de vloerelementen. Daarom is PVC laminaat een publieksfavoriet bij renovaties.

Het comfort

Comfort speelt altijd een grote rol, maar bij laminaat nog sterker, omdat het vooral in woon- en slaapkamers toegepast wordt. En ook daar heeft PVC laminaat een troefkaart. Want waar een conventionele laminaat vloer vaak kil en koud wordt, blijft PVC laminaat veel langer aangenaam warm. Ook de combinatie met vloerverwarming is geen probleem. Het zachtere oppervlak dempt bovendien geluid en is aangenaam om op te lopen. De eisen die aan de ondervloer gesteld worden, op gebied van isolatie en geluidsdemping, zijn dus lichter. Maar in als u extra eisen stelt aan isolatie en geluidsdemping, kan u de standaard beschikbare rollen en pakken ondervloer zonder probleem gebruiken.

BRICOFLOR heeft een brede keuze PVC laminaat.

PVC laminaat is een geweldige uitvinding. Het is dan ook niet vreemd dat de populariteit alsmaar stijgt. Om meer te lezen over de installatiesystemen, en de specifieke toepassing, nodigen u wij uit om op onze blog te kijken. Als u direct een PVC laminaat vloer wil bestellen blader dan vooral eens rustig door onze uitgebreide catalogus. Voor meer vragen staat het kundige BRICOFLOR team klaar om uw vragen te beantwoorden per email of telefoon.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.