SALE: Bespaar nu tot 70% in veel categorieën!

Leider haben wir aktuell technische Probleme mit unseren Produktseiten. Wir arbeiten an einer Lösung und sollten ab circa 16.30 Uhr wieder vollständig erreichbar sein.

Close icon

Wat te doen bij waterschade aan het laminaat

donderdag 22 april 2021

Het kan u van de één op de andere dag overkomen, waterschade aan het laminaat. De vloer bolt op en barst daardoor -bijna- uit de voegen. Een erg vervelende situatie die u nooit hoopt mee te maken, maar als het dan toch gebeurt, vertellen wij u wat u kunt doen.

Zoals de titel het aangeeft, gaat het hier voornamelijk over laminaat vloeren. PVC vloeren hebben hier bijna geen last van. Een laminaat vloer moet kunnen krimpen en uitzetten. Daarom is het belangrijk dat bij het leggen van een laminaatvloer eerst de pakketten 24 tot 48 uur in de woning verblijven voor het acclimatiseren. Verder is bij het leggen belangrijk dat er minimaal 1,5 cm afstand van de muur blijft. Zo krijgt de laminaatvloer wat ruimte om te krimpen en uit te zetten.

Laminaat | Quick-Step Creo "CR3182 Eik Natuur Virginia"

Bij te veel wateroverlast kan het water in de vloer trekken en kunnen de planken zodanig uitzetten dat ook de 1,5 cm ruimte van de muur niet meer voldoende is. Het kan geen kant op dus zal de laminaatvloer opbollen. In zo’n situatie kunt u het beste zo snel mogelijk de toevoer van water stoppen door bijvoorbeeld de hoofdaansluiting dicht te draaien. Soms is de oorzaak afkomstig van buitenaf en kunt u er weinig aan veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een geknapt riool door wegwerkzaamheden.

Het melden van de waterschade aan het laminaat

Nadat u heeft geprobeerd de schade te minimaliseren kunt u de verzekeringsmaatschappij bellen om de schade te melden. Zij sturen een schade-expert om de waterschade aan het laminaat te inventariseren en deze expert komt vervolgens met een vergoeding voor de schade. Het komt vaak voor dat u met deze vergoeding niet de complete vloer kunt herstellen. Er zal dus eigen geld bij moeten. De vergoeding wordt u meer aangeboden als kennisgeving en u kunt er niet echt over discussiëren omdat u geen expert bent.

Hulp van een contra-expert

Om te voorkomen dat u er alleen voor staat en u de vergoeding slechts als kennisgeving moet aannemen, kunt u een onafhankelijke contra-expert in de arm nemen. Zo’n contra-expert bekijkt de waterschade aan het laminaat en komt met een eigen schaderapport. Vervolgens gaat deze contra-expert met zijn bevindingen naar de schade-expert van uw verzekeraar om uiteindelijk tot de juiste en eerlijke vergoeding te komen.

Wat maakt een contra-expert een goede hulp bij waterschade?

Ten eerste is een contra-expert onafhankelijk. Hij wordt niet betaald door een verzekeringsmaatschappij maar door een expertisebureau. Hij kan daardoor heel objectief zijn in het beoordelen van de schade.

Verder kijkt een contra-expert verder naar de oppervlakkige schade. Tijdens het herstel kan men bijvoorbeeld ontdekken dat door de waterschade aan het laminaat, ook in de kruipruimte allemaal schimmel is ontstaan. Een contra-expert onderzoekt of werkelijk alle onkosten zijn meegenomen in de begroting van de schade.

Wat kost een contra-expert

Een contra-expert is gelukkig voor u als verzekerde helemaal kosteloos bij Schadeoplossing Nederland B.V. De kosten voor contra-expertise worden gedeclareerd op uw verzekering. Het recht op een contra-expert is wettelijk zo geregeld, om gedupeerden te beschermen. U hoeft de verzekering niet om toestemming te vragen om een contra-expert in te schakelen. Het recht om een contra-expert in te schakelen staat ook vermeld in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Terug naar posts