Unsere Vorteile
  • Alle Prijzen incl. BTW
  • Beste prijsgarantie
  • Sampleservice
  • Gratis sampleservice
  • Grootste aanbod online

Wij zijn Europa’s grootste online handelaar voor vloeren, wanden en plafonds. Wij zijn trots om te zeggen dat we sinds 2007 u de beste prijzen en eersteklas service kunnen aanbieden.
Naar BRICOFLOR Webshop
Algemeen

Waterbestendige vloeren voor je badkamer

Agrob Buchtal Construct "3090-B700HK light grey" (60 x 60 cm) Agrob Buchtal Construct "3090-B700HK licht grijs" (60 x 60 cm)

Heb je problemen met het kiezen van een geschikte voor een vochtige ruimte? In deze blog presenteren we een paar mogelijkheden voor je nieuwe/gerenoveerde badkamer!

Het is soms moeilijk om een vloer te vinden die tegen water en vocht kan. Iedereen wil natuurlijk zijn of haar huis zoveel mogelijk persoonlijk inrichten, maar hoe zit dat met de badkamer?

PVC vloeren: Twee verschillende formaten voor je badkamer

Vinyl vloeren, ook bekend als PVC vloeren, zijn beschikbaar in twee verschillende vormen: planken en tegels. Afhankelijk van het gekozen ontwerp en het type installatie dat je kiest, zullen sommige types meer geschikt zijn dan andere. Elk formaat biedt gelukkig erg veel mogelijkheden: wel of niet resistent, met een dikke slijtlaag of niet, dus het is net wat je nodig hebt. De vloeren die we hier laten zien, zijn geschikt voor vochtige ruimtes (bijvoorbeeld badkamers en keukens).

• Een vinyl plank heeft een rechthoekig figuur, smaller dan een tegel: dit formaat heeft vaak de voorkeur omdat het lijkt op parket en echt hout.

Gerflor Senso Lock 30 XL "0511 Pecan" Gerflor Senso Lock 30 XL "0511 Pecan"

Deze Gerflor PVC vloer is erg sterk en heeft een indrukwekkende duurzaamheid. Deze vloer heeft 10 jaar garantie! Ook heeft het erg goede technische eigenschappen. Gegarandeerd zonder giftige stoffen, milieu vriendelijk en een A+ emissie klasse.  Het is een ecologische vloer die beter zijn voor jouw gezondheid en het milieu.

• Een vinyl tegel heeft de vorm van een vierkant of soortgelijk, veel breder dan een plank: het tegel formaat wordt vaak gebruikt om beton, steen of een keramische tegel te imiteren.

Gerflor Senso Lock 20 "Wood 5" Gerflor Senso Lock 20 "Wood 5"

De PVC tegels en planken hebben het voordeel dat ze individueel kunnen worden vervangen als ze beschadigd zijn. Bovendien hebben ze vaak afgeschuinde randen aan de lengtes of aan alle vier zijden, wat ze nog echter doen lijken. Deze waterbestendige vloeren zijn gemaakt om vocht in de badkamer te weerstaan.

Keramische tegels: Het alternatief voor een authentieke badkamer

Tegels zijn een uitstekend alternatief voor PVC vloeren. Volledig bestand tegen water en vocht, dit is de beste optie voor het renoveren van je badkamer of een andere vochtige ruimte.

Keramische tegels worden erg veel gebruikt in de keuken, de badkamer, en hal. De vloer is zeer gewaardeerd in vochtige ruimtes en voor het gemak van onderhoud, schoonmaken, weerstand en levensduur.

Zie je keramische tegels als te traditioneel, wat een kamer niet modern maakt, dan zullen deze tegels je gedachten veranderen! Droom je van een hedendaagse vloer? De tegel is sterk en makkelijker schoon te maken. Bovendien biedt de bekende fabrikant Agrob Buchtal een collectie van keramische tegels die makkelijk te installeren zijn: je kan ze zelf installeren! BRICOFLOR raadt Agrob Buchtal Construct "3090-B700HK light grey" aan.

 Agrob Buchtal Construct "3090-B700HK light grey" Agrob Buchtal Construct "3090-B700HK light grey"

Deze tegel heeft een zeer moderne stijl: eenvoudig, elegant, beton is heel modern. We worden niet zat van de industriële en ruwe stijl, waardoor je het loft en fabriek idee aan je huis kan geven. We houden ook van de zen kant van de tegels, die een spa-gevoel aan je badkamer kunnen geven. Een industriële stijl en trendy materiaal, de betonlook die deze tegels laten zien geven meer een stedelijke en hedendaagse sfeer dan de traditionele witte. Het is nu mogelijk om al je kamers te moderniseren zonder dat je het hebben van een praktische vloer opgeeft. Deze tegels hebben namelijk een antibacteriële oppervlakte: super handig voor een badkamer!

Jij dacht dat een laminaat vloer niet geschikt is voor de badkamer?!

 BerryAlloc Riviera "62000170 Chalet Oak" BerryAlloc Riviera "62000170 Chalet Oak"

Veel mensen denken dat laminaat niet kan worden geplaatst in vochtige ruimtes, omdat het gemaakt is van een houtvezelplaat met hoge dichtheid (HDF). Er zijn inderdaad vloeren die beschadigen als ze nat worden. Er zijn uitzonderingen:

De collectie BerryAlloc Riviera is een zeer grote verzameling van 20 designs en elke plank is voorzien van de Best Loc systeem, die de snelste installatie van laminaat garandeert. Sommige designs zijn verkrijgbaar met een onderlaag: WoodSound®. Dit product is dus geschikt voor installatie in natte ruimtes zoals badkamers en keukens!

Bestel nu jouw waterbestendige vloeren bij BRICOFLOR!

Bestel een gratis sample voor een indruk van een van deze vloeren en ontvang je nieuwe vloer thuis! Heb je nog vragen? Je kan ons bellen op 0433020090 of een email versturen op info@bricoflor.nl. Neem nu een kijkje op BRICOFLOR NL!